Ministry of Heavy Industries
PROMOTION OF ELECTRIC VEHICLES
13 DEC 2024 3:33PM by PIB Delhi
As per the Vahan portal of the Ministry of Road Transport and Highways, the details of total number of Electric Vehicles (EVs) registered as percentage of the total number of vehicles registered over last five years (01/04/2019 to 31/03/2024), State-wise, is at ANNEXURE.
Ministry of Heavy Industries has formulated the following schemes to promote the development of an indigenous, end-to-end Electric Vehicle (EV) ecosystem in India and to enhance India’s manufacturing capabilities and exports:
1. Faster Adoption and Manufacturing of (Hybrid &) Electric Vehicles in India (FAME India) Scheme Phase-II: The Government implemented this scheme for a period of five years from 1st April, 2019 with a total budgetary support of ₹11,500 crore. The scheme incentivised e-2Ws, e-3Ws, e-4Ws, e-buses and EV public charging stations.
2. Production Linked Incentive (PLI) Scheme for Automobile and Auto Component Industry in India (PLI-Auto): The Government notified this scheme on 23rd September, 2021 for Automobile and Auto Component Industry in India for enhancing India's manufacturing capabilities for Advanced Automotive Technology (AAT) products with a budgetary outlay of ₹25,938 Crore. The scheme proposes financial incentives to boost domestic manufacturing of AAT products with minimum 50% Domestic Value Addition (DVA) and attract investments in the automotive manufacturing value chain.
3. PLI Scheme for Advanced Chemistry Cell (ACC): The Government on 12th May, 2021 approved PLI Scheme for manufacturing of ACC in the country with a budgetary outlay of ₹18,100 crore. The scheme aims to establish a competitive domestic manufacturing ecosystem for 50 GWh of ACC batteries.
4. PM Electric Drive Revolution in Innovative Vehicle Enhancement (PM E-DRIVE) Scheme: This scheme with an outlay of ₹10,900 crore was notified on 29th September, 2024. It is a two-year scheme which aims to support electric vehicles including e-2W, e-3W, e-Trucks, e-buses, e-Ambulances, EV public charging stations and upgradation of vehicle testing agencies.
5. PM e-Bus Sewa-Payment Security Mechanism (PSM) Scheme: This Scheme notified on 28th October, 2024, has an outlay of ₹3,435.33 crore and aims to support deployment of more than 38,000 electric buses. The objective of scheme is to provide payment security to e-bus operators in case of default by Public Transport Authorities (PTAs).
6. Scheme for Promotion of Manufacturing of Electric Passenger Cars in India (SPMEPCI) was notified on 15th March, 2024 to promote the manufacturing of electric cars in India. This requires applicants to invest a minimum of ₹4150 crore and to achieve a minimum DVA of 25% at the end of the third year and DVA of 50% at the end of the fifth year.
As per the information provided by the Ministry of Mines, they have set up Khanij Bidesh India Limited (KABIL), a joint venture company with equity contributions from National Aluminium Company (NALCO), Hindustan Copper Limited (HCL) and Mineral Exploration and Consultancy Limited (MECL). Its overarching mission is to identify and acquire overseas mineral assets that hold critical and strategic significance, specifically targeting minerals like Lithium, Cobalt and others. KABIL has signed an Exploration and Development Agreement with CAMYEN, a State-owned enterprise of Catamarca province of Argentina, for Exploration and mining of Five Lithium Block in Argentina. KABIL is also constantly having interactions with Critical Mineral Office in Australia with the primary objective of acquiring critical and strategic mineral assets.
This information was given by the Minister of State for Heavy Industries and Steel, Shri Bhupathiraju Srinivasa Varma in a written reply in the Rajya Sabha today.
*****
MG/KSR
ANNEXURE
State-wise data of the total number of Electric Vehicles (EVs) registered as percentage of the total number of vehicles registered during 01/04/2019 till 31/03/2024
Sl. No.
State/ UT
Total EV
Total Vehicles Sold
% Share of EV in Total Vehicles Sold
1
UTTAR PRADESH
6,65,247
1,53,17,699
4.34%
2
MAHARASHTRA
4,39,358
1,10,55,082
3.97%
3
KARNATAKA
3,50,810
73,15,250
4.80%
4
TAMIL NADU
2,28,850
84,76,042
2.70%
5
RAJASTHAN
2,33,503
64,90,725
3.60%
6
BIHAR
2,14,921
57,63,437
3.73%
7
DELHI
2,16,084
27,99,571
7.72%
8
GUJARAT
1,91,185
74,50,473
2.57%
9
MADHYA PRADESH
1,44,782
68,12,437
2.13%
10
KERALA
1,51,029
37,81,393
3.99%
11
ASSAM
1,50,617
25,99,986
5.79%
12
ODISHA
97,056
33,55,237
2.89%
13
ANDHRA PRADESH
88,534
47,72,995
1.85%
14
CHHATTISGARH
80,348
26,56,935
3.02%
15
HARYANA
81,775
37,03,954
2.21%
16
WEST BENGAL
69,220
50,99,551
1.36%
17
PUNJAB
56,459
29,73,281
1.90%
18
JHARKHAND
47,400
25,45,053
1.86%
19
UTTARAKHAND
48,522
11,20,010
4.33%
20
JAMMU & KASHMIR
19,099
8,23,164
2.32%
21
GOA
20,330
3,23,748
6.28%
22
TRIPURA
20,113
2,64,004
7.62%
23
CHANDIGARH
12,375
2,19,391
5.64%
24
PUDUCHERRY
5,933
2,52,488
2.35%
25
HIMACHAL PRADESH
3,043
6,36,556
0.48%
26
MANIPUR
1,273
1,68,310
0.76%
27
MEGHALAYA
572
1,62,249
0.35%
28
MIZORAM
344
1,36,845
0.25%
29
UT OF DNH AND DD
468
90,571
0.52%
30
ANDAMAN & NICOBAR ISLAND
191
35,896
0.53%
31
LADAKH
88
19,645
0.45%
32
ARUNACHAL PRADESH
42
1,37,145
0.03%
33
NAGALAND
27
1,19,281
0.02%
34
LAKSHADWEEP
19
2,752
0.69%
35
SIKKIM
-
49,884
0.00%
Total for above
36,39,617
10,75,31,040
3.38%
Source : Vahan data

|
হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ইলেক্ত্রিক গারী প্রমোত তৌবা
13 DEC 2024 3:33PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়গী বাহন পোর্তেলগী মতুং ইন্না, হৌখিবা চহি মঙাদা (০১/০৪/২০১৯ দগী ৩১/০৩/২০২৪ ফাওবা) লৈখিবা অপুন্বা গারী মশিংদা অপুন্বা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল (EV) গী লৈরিবা পর্সেন্তেজ, স্তেত-স্তেতকী ওইনা এনেক্সচরদা পীরি‍।
ভারত্তা লমদমসিগী ওইবা এন্দ-তু-এন্দ ইলেক্ত্রিক ভেহিকল (EV) ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপগী থবক প্রমোত তৌনবা অমসুং ভারতকী মেনুফেকচরিং কেপেবিলিতী অমসুং এক্সপোর্ত হেনগৎহন্নবা মখাগী স্কীমশিং অসি হেভী ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়না পায়খৎলি‍।
১. ফাস্তর এদোপ্সন এন্দ মেনুফেকচরিং ওফ (হাইব্রিদ &) ইলেক্ত্রিক ভেহিকল্স ইন ইন্দিয়া (FAME ইন্দিয়া) স্কীম ফেজ-২: লৈঙাক্না স্কীম অসি এপ্রিল ১, ২০১৯দগী হৌরগা চহি মঙা চুপ্না পুন্না লুপা করোর ১১,৫০০ গী বজেতরী সপ্পোর্তকা লোয়ননা পায়খৎখি‍। স্কীম অসিনা e-2Ws, e-3Ws, e-4Ws, e-বস অমসুং EV পব্লিক চার্জিং স্তেসনশিং ইন্সেন্তিভাইজ তৌরি‍।
২. প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (PLI) স্কীম ফোর ওতোমোবাইল এন্দ ওতো কম্পোনেন্ত ইন্দস্ত্রী ইন ইন্দিয়া (PLI-Auto): লৈঙাক্না স্কীম অসি, লুপা করোর ২৫,৯৩৮ গী বজেতরী শেনফমগা লোয়ননা এদভান্স ওতোমোতিব তেক্নোলোজী (AAT) পুথোকপগী ভারতকী মতিং হেনগৎহন্নবা ভারতকী ওতোমোবাইল অমসুং ওতো কম্পোনেন্ত ইন্দস্ত্রীগী ওইনা সেপ্তেম্বর ২৩, ২০২১ দা নোতিফাইদ তৌখিবনি। স্কীম অসিনা য়ামদ্রবদা ৫০% দোমেস্তিক ভেল্যু এদিসন (DVA) গা লোয়ননা AAT পোত্থোকশিং লমদমসিদা পুথোকপা হেনগৎহন্নবা অমসুং এতোমোতিব মেনুফেকচরিং ভেল্যু চেন্দা ইনভেস্তমেন্তকী পুক্নিং চিংশিন্নবা শেলগী ইন্সেন্তিব পীননবা ৱাফম থক্লি‍।
৩. PLI স্কীম ফোর এদভান্স কেমিস্ত্রী সেল (ACC): লৈঙাক অসিন মে ১২, ২০২১ দা, লুপা করোর ১৮,১০০ গী শেনফমগা লোয়ননা PLI স্কীম ফোর মেনুফেকচরিং ওফ ACC অয়াবা পীখি‍। স্কীম অসিনা ৫০ GWh ACC বেত্তরীগী কম্পিতিতিব দোমেস্তিক মেনুফেকচরিং ইকোসিস্তেম লিংখৎনবা পান্দম থম্লি‍।
৪. PM ইলেক্ত্রিক দ্রাইব রিভোলুসন ইন ইনোভেতিব ভেহিকল ইনহেন্সমেন্ত (PM E-DRIVE) স্কীম: স্কীম অসি লুপা করোর ১০,৯০০ গী শেনফমগা লোয়ননা সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২৪ দা নোতিফাইদ তৌখি‍। মসি e-2W, e-3W, e-ত্রক, e-বস, e-এম্বুলেন্স, EV পব্লিক চার্জিং স্তেসন য়াওনা ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিংদা ঙাক্লৌ পীননবা অমসুং ভেহিকল তেস্তিং এজেন্সীশিং অপগ্রেদ তৌনবা পান্দম থম্লিবা চহি অনি চৎনগদবা স্কীম অমনি‍।
৫. PM e-বস সেবা-পেমেন্ত সিক্যুরিতী মেকানিজম (PSM) স্কীম: স্কীম অসি, ওক্তোবর ২৮, ২০২৪ দা লুপা করোর ৩,৪৩৫.৩৩ গী শেনফমগা লোয়ননা নোতিফাইদ তৌখিবনি, অমসুং ইলেক্ত্রিক বস ৩৮,০০০ হেন্না শীজিন্ননবা পান্দম থম্লি‍। স্কীম অসিগী পান্দমদি পব্লিক ত্রান্সপোর্ত ওথোরিতীশিংনা (PTAs) দিফোল্ত তারকপা মতমদা ই-বস ওপরেতরশিংদা সিক্যুরিতী পেমেন্ত তৌবনি‍।
৬. স্কীম ফোর প্রমোসন ওফ মেনুফেকচরিং ওফ ইলেক্ত্রিক পেসেঞ্জর কার্স ইন ইন্দিয়া (SPMEPCI) ভারত্তা ইলেক্ত্রিক কার পুথোকপগী থবক প্রমোত তৌনবা মার্চ ১৫, ২০২৪ দা নোতিফাইদ তৌখিবনি। মসিনা এপ্লিকান্তশিংবু য়ামদ্রবদা লুপা করোর ৪১৫৯ ইনভেস্ত তৌবা অমসুং চহি অহুম মপুং ফারকপদা য়ামদ্রবদা ২৫% DVA অদুগা চহি মঙা মপুং ফারকপদা য়ামদ্রবদা ৫০% DVA য়ৌবা ঙম্বা মথৌ তাই‍।
মাইন্স মন্ত্রালয়না পীরকপা ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্না, নেস্নেল এলুমিনিয়ম কম্পেনী (NALCO), হিন্দুস্তান কোপ্পর লিমিতেদ (HCL) অমসুং মিনরেল এক্সপ্লোরেসন এন্দ কন্সল্তেন্সী লিমিতেদ (MECL) দগী ইকুইতী কন্ত্রিব্যুসনগা লোয়ননা জোইন্ত ভেঞ্চর অমা ওইনা মখোয়না খাঞ্জি বিদেশ ইন্দিয়া লিমিতেদ (KABIL) লিংখৎলে‍। মসিগী পান্দম চাউবা মিসন অসি, মরুওইবা অমসুং স্ত্রেতেজিক ওইনা মরুওইবা ওভর্সীস মিনরেল এসেতশিং, মরুওইনা লিথিয়ম, কোবাল্ত অমসুং অতৈশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং লৌশিন্নবনি‍। KABIL না অর্জেন্তিনাগী লিথিয়ম ব্লোক মঙাদা এক্সপ্লোরেসন অমসুং মাইনিং তৌনবা অর্জেন্তিনাগী কেতামার্কা প্রোভিন্সকী স্তেতনা মপু ওইবা CAMYEN গা এক্সপ্লোরেসন অমসুং দিভেলপমেন্ত এগ্রীমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। KABIL না মরুওইবা অমসুং স্ত্রেতেজিক মিনরেল এসেতশিং লৌশিন্নবা পান্দমদা ওস্ত্রেলিয়াগী ক্রিতিকেল মিনরেল ওফিসকা লেপ্পা লৈতনা পাউসু ফাওনরি‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হেভী ইন্দস্ত্রিজ অমসুং স্তীলকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপথিরাজু স্রিনিভাস বর্মানা অইবা পাউখুম ওইদুনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।
*****
MG/KSR
এনেক্সচর
০১/০৪/২০১৯ till ৩১/০৩/২০২৪ ফাওবদা লৈখিবা অপুন্বা গারী মশিংদা অপুন্বা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল (EV) গী লৈরিবা পর্সেন্তেজকী, স্তেত-স্তেতকী ওইবা দেতা
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
অপুন্বা EV
য়োনখিবা অপুন্বা গারী
য়োনখিবা অপুন্বা গারীদা লৈখিবা EV গী % শেয়র
১
উত্তর প্রদেশ
৬,৬৫,২৪৭
১,৫৩,১৭,৬৯৯
৪.৩৪%
২
মহারাস্ত্র
৪,৩৯,৩৫৮
১,১০,৫৫,০৮২
৩.৯৭%
৩
কর্নাতকা
৩,৫০,৮১০
৭৩,১৫,২৫০
৪.৮০%
৪
তামিল নাদু
২,২৮,৮৫০
৮৪,৭৬,০৪২
২.৭০%
৫
রাজস্থান
২,৩৩,৫০৩
৬৪,৯০,৭২৫
৩.৬০%
৬
বিহার
২,১৪,৯২১
৫৭,৬৩,৪৩৭
৩.৭৩%
৭
দিল্লী
২,১৬,০৮৪
২৭,৯৯,৫৭১
৭.৭২%
৮
গুজরাত
১,৯১,১৮৫
৭৪,৫০,৪৭৩
২.৫৭%
৯
মধ্য প্রদেশ
১,৪৪,৭৮২
৬৮,১২,৪৩৭
২.১৩%
১০
কেরলা
১,৫১,০২৯
৩৭,৮১,৩৯৩
৩.৯৯%
১১
অসাম
১,৫০,৬১৭
২৫,৯৯,৯৮৬
৫.৭৯%
১২
ওরিসা
৯৭,০৫৬
৩৩,৫৫,২৩৭
২.৮৯%
১৩
অন্ধ্র প্রদেশ
৮৮,৫৩৪
৪৭,৭২,৯৯৫
১.৮৫%
১৪
ছত্তিসগর
৮০,৩৪৮
২৬,৫৬,৯৩৫
৩.০২%
১৫
হরিয়ানা
৮১,৭৭৫
৩৭,০৩,৯৫৪
২.২১%
১৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৯,২২০
৫০,৯৯,৫৫১
১.৩৬%
১৭
পঞ্জাব
৫৬,৪৫৯
২৯,৭৩,২৮১
১.৯০%
১৮
ঝার্খন্দ
৪৭,৪০০
২৫,৪৫,০৫৩
১.৮৬%
১৯
উত্তরাখন্দ
৪৮,৫২২
১১,২০,০১০
৪.৩৩%
২০
জম্মু অমসুং কাস্মির
১৯,০৯৯
৮,২৩,১৬৪
২.৩২%
২১
গোৱা
২০,৩৩০
৩,২৩,৭৪৮
৬.২৮%
২২
ত্রিপুরা
২০,১১৩
২,৬৪,০০৪
৭.৬২%
২৩
চান্দিগর
১২,৩৭৫
২,১৯,৩৯১
৫.৬৪%
২৪
পুদুচেরী
৫,৯৩৩
২,৫২,৪৮৮
২.৩৫%
২৫
হিমাচল প্রদেশ
৩,০৪৩
৬,৩৬,৫৫৬
০.৪৮%
২৬
মনিপুর
১,২৭৩
১,৬৮,৩১০
০.৭৬%
২৭
মেঘালয়
৫৭২
১,৬২,২৪৯
০.৩৫%
২৮
মিজোরম
৩৪৪
১,৩৬,৮৪৫
০.২৫%
২৯
UT ওফ DNH এন্দ DD
৪৬৮
৯০,৫৭১
০.৫২%
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
১৯১
৩৫,৮৯৬
০.৫৩%
৩১
লদাখ
৮৮
১৯,৬৪৫
০.৪৫%
৩২
অরুনাচা প্রদেশ
৪২
১,৩৭,১৪৫
০.০৩%
৩৩
নাগালেন্দ
২৭
১,১৯,২৮১
০.০২%
৩৪
লক্সদ্বীপ
১৯
২,৭৫২
০.৬৯%
৩৫
সিক্কিম
-
৪৯,৮৮৪
০.০০%
মথক্কীসিগী অপুন্বা
৩৬,৩৯,৬১৭
১০,৭৫,৩১,০৪০
৩.৩৮%
সোর্স: ভাহন দেতা