Ministry of Cooperation
Functional Primary Agricultural Cooperative Societies
27 NOV 2024 4:39PM by PIB Delhi
As per data available on the National Cooperative Database Portal as on 20.11.2024, there are 1,01,524 Primary Agricultural Credit Societies (PACS) which are functional in the country. State-wise number of PACS is enclosed as Annexure.
Government of India has implemented the Project for Computerization of functional PACS.
Under the PACS Computerization Project, total financial outlay is ₹2,516 Crore. Out of the total budget of Rs. 2,516 crore, the shares of Government of India (GoI), State Governments and NABARD are Rs. 1528 crore, Rs. 736 crore and Rs. 252 crore, respectively.
So far, proposals for computerization of 67,930 PACS from 30 States/ UTs have been sanctioned, for which Rs. 865.81 Crore has been released including Rs. 699.89 Cr. as GoI share to the States/UTs concerned and Rs. 165.92 Crore to NABARD as implementing agency.
Annexure
State-wise total number of Primary Agricultural Credit Societies (PACS) which are functional in the country
S.No
State
Number of Societies*
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
47
2
ANDHRA PRADESH
1955
3
ARUNACHAL PRADESH
36
4
ASSAM
903
5
BIHAR
8484
6
CHANDIGARH
4
7
CHHATTISGARH
2059
8
DELHI
-
9
GOA
80
10
GUJARAT
10193
11
HARYANA
787
12
HIMACHAL PRADESH
2113
13
JAMMU AND KASHMIR
620
14
JHARKHAND
4459
15
KARNATAKA
6001
16
KERALA
1588
17
LADAKH
114
18
LAKSHADWEEP
-
19
MADHYA PRADESH
4537
20
MAHARASHTRA
21060
21
MANIPUR
294
22
MEGHALAYA
685
23
MIZORAM
98
24
NAGALAND
704
25
ODISHA
4320
26
PUDUCHERRY
53
27
PUNJAB
3533
28
RAJASTHAN
8187
29
SIKKIM
195
30
TAMIL NADU
4516
31
TELANGANA
918
32
THE DADRA AND NAGAR HAVELI AND DAMAN AND DIU
14
33
TRIPURA
269
34
UTTAR PRADESH
7178
35
UTTARAKHAND
670
36
WEST BENGAL
4850
Total
101524
*As of 20th Nov., 2024, source National Cooperative Database
This was stated by the Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in a written reply to a question in the Rajya Sabha.

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
মথৌ তৌরিবা প্রাইমারী এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব সোসাইতিশিং
27 NOV 2024 4:39PM by PIB Imphal
নেস্নেল কোওপরেতিব দেতাবেজ পোর্তেলদা ২০.১১.২০২৪ ফাওবদা ফংলিবা দেতাগী মতুং ইন্না, লৈবাকসিদা মথৌ তৌরিবা প্রাইমারী এগ্রিকলচরেল ক্রেদিত সোসাইতী (PACS) মশিং ১,০১,৫২৪ লৈ‍। স্তেত-স্তেতশিংগী ওইবা PACS মশিং এনেক্সচরদা পীরি‍।
ভারত লৈঙাক্না মথৌ তৌরিবা PACS শিংগী প্রোজেক্ত ফোর কম্প্যুতরাইজেসন পায়খৎখ্রে‍।
PACS কম্প্যুতরাইজেসন প্রোজেক্ত অসিগী অপুন্বা ফাইনেন্সিএল আউতলে লুপা করোর ২,৫১৬ নি‍। লুপা করোর ২,৫১৬ কী অপুন্বা বজেৎকী মনুংদা, ভারত লৈঙাক (GoI), স্তেত লৈঙাকশিং অমসুং NABARD কী শেয়র মথঙশিৎনা লুপা করোর ১৫২৮, লুপা করোর ৭৩৬, অমসুং লুপা করোর ২৫২ নি‍।
হৌজিক ফাওবদা, স্তেত/য়ু.তি. ৩০ দগী PACS ৬৭,৯৩০ গী কম্প্যুতরাইজেসনগী প্রপোজেল সেংসন তৌখ্রে, মসিগীদমক মরী লৈনবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ৬৯৯.৮৯ অদুগা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী ওইরিবা NABARD তা লুপা করোর ১৬৫.৯২ GoI শেয়র ওইনা পীথিখিবা য়াওনা পুন্না লুপা করোর ৮৬৫.৮১ থাদোকখ্রে‍।
এনেক্সচর
লৈবাকসিদা মথৌ তৌরিবা প্রাইমারী এগ্রিকলচরেল সোসাইতী (PACS) শিংগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা মশিং
সেরিল মশিং
স্তেত
সোসাইতী মশিং*
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
৪৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৯৫৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৬
৪
অসাম
৯০৩
৫
বিহার
৮৪৮৪
৬
চান্দিগর
৪
৭
ছত্তিসগর
২০৫৯
৮
দিল্লী
-
৯
গোৱা
৮০
১০
গুজরাত
১০১৯৩
১১
হরিয়ানা
৭৮৭
১২
হিমাচল প্রদেশ
২১১৩
১৩
জম্মু অমসুং কাস্মির
৬২০
১৪
ঝার্খন্দ
৪৪৫৯
১৫
কর্নাতকা
৬০০১
১৬
কেরলা
১৫৮৮
১৭
লদাখ
১১৪
১৮
লক্সদ্বীপ
-
১৯
মধ্য প্রদেশ
৪৫৩৭
২০
মহারাস্ত্র
২১০৬০
২১
মনিপুর
২৯৪
২২
মেঘালয়
৬৮৫
২৩
মিজোরম
৯৮
২৪
নগালেন্দ
৭০৪
২৫
ওরিসা
৪৩২০
২৬
পুদুচেরী
৫৩
২৭
পঞ্জাব
৩৫৩৩
২৮
রাজস্থান
৮১৮৭
২৯
সিক্কিম
১৯৫
৩০
তামিল নাদু
৪৫১৬
৩১
তেলঙ্গনা
৯১৮
৩২
দি দদ্রা এন্দ নগর হবেলী অমদি দামন এন্দ দিউ
১৪
৩৩
ত্রিপুরা
২৬৯
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৭১৭৮
৩৫
উত্তরাখন্দ
৬৭০
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৮৫০
অপুন্বা
১০১৫২৪
*নবেম্বর ২০, ২০২৪ ফাওবদা, সোর্স: নেস্নেল কোওপরেতিব দেতাবেজ
ৱাফম অসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী পাউখুমদা কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।