Ministry of Communications
Status of PM-Wani in the North-Eastern Region
27 NOV 2024 3:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister's Wi-Fi Access Network Interface (PM-WANI) framework aims to accelerate proliferation of internet services by setting up public Wi-Fi Access points in the country with the objective of building digital India and consequential benefits thereon. The total number of Prime Minister's Wi-Fi Access Network Interface (PM-WANI) hotspots installed in the country as on 21.11.2024 are 246993. The National Digital Communications Policy, 2018 aimed deployment of 10 million public Wi-Fi Hotspots by 2022.
Public Data Office Aggregators (PDOAs) registered under the PM - WANI framework provide internet service through their Public Data Offices (PDOs) based on their techno commercial considerations. Number of PDOs set up under the PM-WANI scheme since inception in North Eastern Region, state-wise, as on 21.11.2024, are as follows:
Serial Number
Name of State
No. of Wi-Fi hotspots
1.
Arunachal Pradesh
1017
1.
Manipur
19
1.
Meghalaya
256
1.
Mizoram
03
1.
Nagaland
78
1.
Tripura
309
TOTAL
1682
This information was given by the Minister of State for Communications, Dr. Pemmasani Chandra Sekhar in a written reply to a question in Lok Sabha today.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমদা পি.এম.-ৱানিগী ফিভম
27 NOV 2024 3:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী ৱাই-ফাই এক্সেস নেতৱার্ক ইন্তরফেস (পি.এম.-ৱানি) ফ্রেমৱার্ককী পান্দমদি দিজিতেল ইন্দিয়া ওইহনবা অমসুং মদুগী কানবশিংগীদমক লৈবাক পুম্বদা পব্লিক ৱাই-ফাই এক্সেস পোইন্তশিং থমদুনা ইন্তরনেত সর্বিসশিং শন্দোকপদা খোংজেল য়াংশিনহনবনি। 21.11.2024 ফাওবদা লৈবাক পুম্বদা ইন্সতোল তৌখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাই-ফাই এক্সেস নেতৱার্ক ইন্তরফেস (পি.এম.-ৱানি) হোতস্পোতকী অপুনবা মশিং 246993 ওইখি। নেস্নেল দিজিতেল কম্যুনিকেসন পোলিসী, 2018গী পান্দমদি 2022 ফাওবদা পব্লিক ৱাই-ফাই হোতস্পোত মিলিয়ন 10 থম্বনি।
পি.এম.-ৱানি ফ্রেমৱার্ককী মখাদা পব্লিক দেতা ওফিস এগ্রিগেতর্স (PDOAs)না মখোয়গী তেক্নো কমর্সিয়েল কন্সিদরেসনদা য়ুমফম ওইরগা মখোয়গী পব্লিক দেতা ওফিসশিং (PDOs)গী খুত্থাংদা ইন্তরনেত সর্বিস ফংহল্লি। 21.11.2024 ফাওবদা অৱাং নোংপোক লমদমদা পি.এম.-ৱানি স্কিমগী মখাদা হৌবদগী হৌরগা হৌজিক ফাওবা লিংখৎখ্রবা PDOশিংগী মশিং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা মখাদা লৈরে:
মথং মনাও
রাজ্যগী মমিং
ৱাই-ফাই হোতস্পোত মশিং
1.
অরুনাচল প্রদেশ
1017
1.
মনিপুর
19
1.
মেঘলয়া
256
1.
মিজোরাম
03
1.
নগালেন্দ
78
1.
ত্রিপুরা
309
অপুনবা
1682
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা অইবা পাউখুম অমদা অইবা পাউখুম ওইনা কম্যুনিকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী দা. পেম্মাসানি চন্দ্র সেখরনা পীখিবনি।