Ministry of Tourism
Ministry of Tourism to organize International Tourism Mart from 26th to 29th November in Kaziranga, Assam
22 NOV 2024 5:56PM by PIB Delhi
The 12th edition of International Tourism Mart (ITM) will be held in Kaziranga, Assam from 26th to 29th, November, 2024 in Kaziranga, Assam. International Tourism Mart is an annual event organized by the Ministry of Tourism, Government of India, designed to highlight the tourism potential of the North Eastern region for both domestic and international audiences. This event serves as a vital platform, bringing together tourism businesses and entrepreneurs from the eight North Eastern States—Assam, Arunachal Pradesh, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Tripura, and Sikkim—to foster collaboration and interactions among buyers, sellers, media, government agencies, and other stakeholders.
The 12th edition of ITM to take place in a region renowned for its diverse topography, rich flora and fauna, vibrant ethnic communities, ancient traditions, festivals, and abundant arts and crafts. Kaziranga National Park, a UNESCO site and home to the majestic one-horned rhino, adds to the allure of this event.
Briefing the media on the 12th edition of ITM, here today, DG, Tourism Ms. Mugdha Sinha informed that the event is expected to be attended by approx. 400 participants which include international and domestic tour operators, hoteliers and homestay owners, tourism service providers, influencers and opinion makers, senior officials from the Government of India and State Governments, Media and International students etc.
The DG further informed that the three-day Mart will feature a variety of activities, including presentations by state governments, B2B meetings, panel discussions, food demonstrations, cultural evenings, live music, a North East Bazaar, and technical visits to significant sites such as Charaideo Moidam (newest and 43rd UNESCO World Heritage Site of India), Kaziranga National Park (Celebrates 50 years as National Park), Hathikuli Tea Estate and the Orchid and Biodiversity Park. It will also engage international students who are studying in the North Eastern region and influencers all across the globe providing them with first hand insights into the area's rich culture.
Highlighting that the ITM in Kaziranga will exemplify a strong commitment to sustainability, aligning with the Travel for Life initiative of Ministry of Tourism, the DG stated that the event will be organized with a focus on minimizing environmental impact, employing energy-efficient practices, and the elimination of single-use plastics. Transportation during the Mart will be facilitated via dedicated shuttle services, demonstrating the Ministry's dedication to harmonizing tourism with nature and ensuring a lasting, positive legacy, she added.

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না অসামগী কাজিরঙ্গাদা নবেম্বর 26তগী 29 ফাওবা ইন্তর্নেস্নেল তুরিজম মার্ত পাংথোক্কনি
22 NOV 2024 5:56PM by PIB Imphal
12শুবা ইন্তর্নেস্নেল তুরিজম মার্ত (ITM) অসি 2024গী নবেম্বর 26তগী 29 ফাওবা অসামগী কাজিরঙ্গাদা পাংথোক্কনি। ইন্তর্নেস্নেল তুরিজম মার্ত অসি ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়না চহিগী ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমনি। মসি লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী মীয়ামগীদমক অৱাং নোংপোক লমদমগী তুরিজমগী ওইথোকপা য়াবশিং উৎনবগীদমক্তা দিজাইন তৌখি। অসিগুম্বা থৌরম অসিনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরাম, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং সিক্কিমদগী তুরিজম বিজিনেস অমসুং ওন্তাপ্রিনরশিং পুনশিন্নবা মরুওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরি।
ITMগী 12শুবা ইদিসন অসি মখল-মখা কয়াগী তোপোগ্রাফী, য়াম্লবা ফ্লোরা অমসুং ফৌনাশিং, অচৌবা ইথনিক কম্ম্যুনিতীশিং, অরিবা চৎনবীশিং, কুহ্মৈশিং অমসুং মরাং কায়না লৈজবা কলা অমসুং খুৎশা হৈবগী থৌওংশিংগীদমক মমিং চৎপা মফম অমদা পাংথোক্কনি। UNESCO সাইৎ অমসুং ফজরবা মচি অমা পানবা শমুগন্ধাগী য়ুম ওইরিবা কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্কনা থৌরম অসিগী পুক্নিং চিংশিনবা হেনগৎহল্লি।
ঙসি ITMগী 12শুবা ইদিসনগী মতাংদা মীদিয়াদা পাউদম্লদুনা, তুরিজমগী দি.জি. কুমারি মুগধা সিনহানা ইন্তর্নেস্নেল অমসুং দোমেস্তিক তুর ওপরেতরশিং, হোতেলিয়রশিং অমসুং হোমস্তে মপুশিং, তুরিজম সর্ভিস প্রোভাইদরশিং, ইথিল পীবা মীওইশিং অমসুং ওপিনিয়ন মেকরশিং, ভারত সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং, মীদিয়া অমসুং ইন্তর্নেস্নেল মহৈরোইশিং য়াওনা চাউরাক্না শরুক য়ারিবা মীওই 400 রোম থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি পানরি হায়খি।
দি.জি.না মখা তানা হায়খি মদুদি নুমিৎ হুমনিগী মার্ত অসিদা রাজ্য সরকারশিংনা প্রজেন্তেসনশিং, B2B মীফমশিং, পেনেল দিস্কসনশিং, ফুদ দেমোনস্ত্রেসনশিং, কলচরেল ইভনিংশিং, লাইব ম্যুজিক, নোর্থ ইস্ত বজার অমসুং মরু ওইবা মফমশিং হায়বদি চারাদিও মোইদাম (অনৌবা অমসুং ভারতকী 43শুবা UNESCO ৱর্ল্দ হেরিতেজ সাইৎ), কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক (নেস্নেল পার্ক ওইনা চহি 50 মপুং ফারকপা), হাথিকুলী তি ইস্তেত অমসুং ওর্কিদ অমসুং বাইওদাইবর্সিতী পার্ক য়াওনা তোঙান তোঙানবা থবক থৌরমশিং পাংথোক্কনি। মসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা মহৈ তম্বা মালেমগী মহৈরোয়শিং অমসুং মালেমগী ইথিল পীবশিংসু শরুক য়াহল্লগনি। মসিনা মখোয়দা লমদম অসিগী মগুন লৈরবা চৎনবীগী ফার্স্ত ইনসাইৎশিং পীগনি।
কাজিরঙ্গাদা ITMনা তুরিজম মন্ত্রালয়গী ত্রাভেল ফোর লাইফ ইনিসিএতিবকা মরী লৈননা সস্তেনেবিলিতীগীদমক অচেৎপা ফিরেপ অমা উৎলগনি হায়না পল্লদুনা দি.জি.না হায়খি মদুদি থৌরম অসি অকোইবদা শোকহনবা হন্থহন্নবা, ইনর্জী ইফিসেন্ত প্রেক্তিসশিং শীজিন্নবা অমসুং সিঙ্গল য়ুজ প্লাস্তিক শীজিন্নদনবা মীৎয়েং থমদুনা পাংথোক্কনি। মার্ত মনুংদা ত্রান্সপোর্তেসন অসি দেদিকেতেদ শত্তল সর্বিসশিংগী খুত্থাংদা লায়থোকহল্লগনি। মসিনা তুরিজমগা মহৌশাগা চান্নহন্নবা অমসুং তুং কোইবা, পোজিতিব লেগেসী অমা লৈহন্নবা মন্ত্রালয় অসিনা হোৎনরিবা অদু উৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি।