Prime Minister's Office
List of Outcomes : State Visit of Prime Minister to Guyana (November 19-21, 2024)
20 NOV 2024 9:55PM by PIB Delhi
Sl.no MoU Signed Scope of MoU
1. MoU on Cooperation in Hydrocarbons Sector The cooperation on the subject includes sourcing of crude, collaboration in natural gas, development of infrastructure, capacity building & sharing expertise in the entire hydrocarbon value chain.
2. MoU for Bilateral Cooperation in the field of Agriculture and Allied Sectors To promote cooperation in the fields of agriculture and allied sectors through joint activities, exchange of scientific materials, information and Personnel.
3. Cultural Exchange Programme (2024-27) Aims to strengthen cultural cooperation between India and Guyana including the promotion of cultural exchanges and cooperation in the fields of theatre, music, fine arts, literature, library and museum affairs
4. MoU Recognition of Indian Pharmacopoeia regulation MoU for Recognition of Indian Pharmacopoeia between Indian Pharmacopoeia Commission, Ministry of Health & Family Welfare and Ministry of Health, Guyana To recognize the importance of developing close cooperation and exchanging information in the field of the regulation of medicines in accordance with their respective laws and regulations
5. MoU between M/s HLL Lifecare Ltd and the Ministry of Health of Guyana for implementation of Janaushadhi Scheme (PMBJP) Supply of medicines to Public Procurement Agencies of CARICOM countries at affordable prices under the PMBJP Program
6. MoU between CDSCO and Ministry of Health of Guyana on cooperation in the field of medical products Aims to establish the Medical Products Regulation Dialogue and Cooperation Framework in regards to pharmaceuticals including raw materials for pharmaceutical use, biological products, medical devices and cosmetic products
7. INDIA STACK MoU on Cooperation in the field of sharing successful digital solutions implemented at population scale for digital transformation To establish cooperation in the areas of digital transformation by means of capacity building, training programmes, exchange of best practices, exchange of public officials and experts, development of pilot or demo solutions, etc
8. MoU between NPCI International Payments Ltd and Ministry of Foreign Affairs, Guyana for enabling deployment of UPI like system in Guyana The objective of the MoU is to understand the desire to enter into each other for the possibility for deployment of UPI like real time payment system in Guyana
9. MoU on Cooperation and collaboration in field of Broadcasting between Prasar Bharti and National Communications Network, Guyana To exchange programmes in the fields of culture, education, science, entertainment, sports, news as areas of mutual interest
10. MoU between NDI (National Defence Institute, Guyana) & RRU (Rashtriya Raksha University, Gujarat) The MoU aims to establish collaborative framework between the two institutes to enhance research, education, and training in national security & defence studies.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা: প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ গায়ানা ভ্ৰমণ (১৯-২১ নৱেম্বৰ, ২০২৪)
20 NOV 2024 9:55PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নম্বৰ
স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তি
বুজাবুজি চুক্তিৰ পৰিসৰ
1.
হাইড্ৰ’কাৰ্বন খণ্ডত সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ স্মাৰক
এই ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ ভিতৰত খাৰুৱা তেলৰ উৎস, প্ৰাকৃতিক গেছ, আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন, সামৰ্থ্য বিকাশ আৰু হাইড্ৰ’কাৰ্বন শৃংখলৰ বিশেষজ্ঞতাৰ ভাগ-বতৰা আদিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।
2.
কৃষি আৰু সংশ্লিষ্ট খণ্ডত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বাবে বুজাবুজিৰ চুক্তি
যৌথ কাৰ্য্যকলাপ, তথ্য আৰু বৈজ্ঞানিক সামগ্ৰীৰ আদান-প্ৰদান বৃদ্ধি কৰি কৃষি আৰু সংশ্লিষ্ট খণ্ডত সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰা।
3.
সাংস্কৃতিক বিনিময় কাৰ্যসূচী (২০২৪-২০২৭)
ভাৰত আৰু গায়ানাৰ মাজত সাংস্কৃতিক সহযোগিতা আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যে নাটক, সংগীত, সূক্ষ্ম কলা, সাহিত্য, পুথিভঁৰাল আৰু সংগ্ৰহালয়ৰ ক্ষেত্ৰত আদান-প্ৰদান বৃদ্ধি কৰাৰ লক্ষ্য লোৱা হৈছে
4.
ভাৰতীয় ফাৰ্মাকোপিয়া আয়োগ আৰু গায়ানাৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ভাৰতীয় ফাৰ্মাকোপিয়া খণ্ডক স্বীকৃতি দিয়াৰ বাবে বুজাবুজিৰ চুক্তি, যাতে তেওঁলোকৰ নিজ নিজ আইন-কানুন অনুসৰি ঔষধ নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ষেত্ৰত ঘনিষ্ঠ সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰা আৰু তথ্য বিনিময়ক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হয়।
ভাৰতীয় ফাৰ্মাকোপিয়া আয়োগ আৰু গায়ানাৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত ভাৰতীয় ফাৰ্মাকোপিয়া খণ্ডক স্বীকৃতি দিয়াৰ বাবে বুজাবুজিৰ চুক্তি, যাতে তেওঁলোকৰ নিজ নিজ আইন-কানুন অনুসৰি ঔষধ নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ষেত্ৰত ঘনিষ্ঠ সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰা আৰু তথ্য বিনিময়ক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হয়।
5.
পিএমবিজেপি কাৰ্যসূচীৰ অধীনত মেছাৰ্ছ এইচ এল এল লাইফকেয়াৰ লিমিটেড আৰু গায়ানাৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
কেৰিকম গোটৰ দেশৰ সংযুক্ত প্ৰতিষ্ঠানসমূহক সুলভ মূল্যত ঔষধ যোগান ধৰিবলৈ জন আউষাধি প্ৰকল্প (পিএমবিজেপি) ৰূপায়ণৰ বাবে মেছাৰ্ছ এইচ এল এল লাইফকেয়াৰ লিমিটেড আৰু গায়ানাৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
6.
চিকিৎসা সঁজুলিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে চিডিএছচিঅ’ আৰু গায়ানাৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
ঔষধ খণ্ডত ব্যৱহাৰৰ বাবে কেঁচামাল, বিভিন্ন চিকিৎসা সঁজুলি আৰু প্ৰসাধন সামগ্ৰীকে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
7.
ডিজিটেল ৰূপান্তৰৰ বাবে ব্যৱহৃত সফল ডিজিটেল সমাধানৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
ডিজিটেল ৰূপান্তৰৰ বাবে সামৰ্থ্য বৃদ্ধিৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচী, বিষয়া আৰু বিশেষজ্ঞৰ আদান-প্ৰদান, জনপ্ৰিয় কাৰ্যসূচীৰ ভাগ-বতৰা আৰু সমস্যাৰ সমাধানৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা।
8.
এনপিচিআই ইণ্টাৰনেশ্যনেল পেমেণ্টছ লিমিটেড আৰু গায়ানাৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত গায়ানাত ইউপিআইৰ দৰে পেমেণ্ট ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তনৰ বুজাবুজি চুক্তি
গায়ানাত ইউপিআইৰ দৰে পেমেণ্ট ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তনৰ লক্ষ্যৰে এই বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰা হৈছে।
9.
সম্প্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু গায়ানাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সম্প্ৰচাৰ নেটৱৰ্কৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
সম্প্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে, শিক্ষা, সংস্কৃতি, বিজ্ঞান, ক্ৰীড়া, মনোৰঞ্জন আৰু বাতৰিৰ দৰে পাৰস্পৰিক আগ্ৰহৰ ক্ষেত্ৰত আদান-প্ৰদান বৃদ্ধিৰ বাবে প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু গায়ানাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সম্প্ৰচাৰ নেটৱৰ্কৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
10.
গায়ানাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা প্ৰতিষ্ঠান (এন ডি আই) আৰু গুজৰাটৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা বিশ্ববিদ্যালয় (আৰ আৰ ইউ)ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত অধ্যয়ন, উন্নত প্ৰশিক্ষণ আৰু গৱেষণাৰ সুযোগ বৃদ্ধিৰ বাবে দুয়োটা প্ৰতিষ্ঠানৰ মাজত এই যৌথ বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছে