Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Ferry Services Resume between Neamati - Kamalabari Channel as IWAI Dredges Sizeable Silt
Ferry Services between Jorhat & Majuli disrupted as channel depth of Neamati-Kamalabair became 0.5 meters against minimum of 1.5 meters
IWAI’s CSD Alakananda along with Tug Boat Khudiram Bose started dredging the affected 2 kms stretch for safe sailing of vessels
Jet Dredging along with Pipeline Dredging techniques used for swift passage on the blocked channel
30 OCT 2024 6:42PM by PIB Delhi
Delhi, 30 October, 2024: The Inland Waterways Authority of India (IWAI), the nodal agency of inland waterways under the Ministry of Ports, Shipping & Waterways (MoPSW), Govt of India, successfully commenced the dreading in the Neamati-Kamalabari channel to facilitate resumption of ferry services. The team, led by experts from the IWAI, have been using CSD Alakananda along with Tug Boat Khudiram Bose to successfully remove sizeable quantity of silt from the mouth of the channel, which has allowed to reclaim 2 meters of Least Assured Draft (LAD) at the mouth of the channel for safe passage and resumption of ferry services. The ferry service in the said stretch stopped after LAD dropped to less than 0.50 meters.
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Sarbananda Sonowal took to X (formerly twitter) and said, “Expedient efforts, including dredging operations by IWAI and Govt of Assam, have ensured resumption of ferry services between Majuli & Jorhat on NW 2 (Brahmaputra). Double Engine Govt is ensuring seamless connectivity for welfare of citizens.”
The ferry services remain disrupted or stalled from 20 October. To open up the channel, the Govt of Assam requested for Dredging and application of other means of development of fairway in the silted channel for resumption of ferry service. The vessels have been using the Neamati-Afalamukh route to Majuli which has more than 2.5 meters of LAD. However, considering the traffic density, one route is not sufficient and the Neamati Kamalabari channel is important to remain functional. Following survey by the IWAI team, the action plan was drawn which was presented to the Transport Minister of Assam, Keshab Mahanta during his visit to assess the condition of the channel on 23 October. Consequently, the dredging unit - CSD Alakananda, Pipelines, anchor pontoons and one Tug (work boat) Khudiram Bose - was moved from Dibrugarh. Jet Dredging & Pipeline dredging technique was also used for faster clearing of the channel while Bandalling has been used to make a barrier the branch channel.
Speaking on the challenges, the Director (I/C), IWAI, Prabin Bora said, This was a challenging task as the LAD dropped considerably making it unsafe for boats to sail. Along with the IWT Dept of Govt of Assam officials, we made an action plan as we moved the dredging unit here from the ongoing work at Bogibeel. For next four days, (from 25 October to 29 October), our team worked round the clock to clear the mouth of the channel. The minimum length to be dredged in the channel is about 2 kms and we made a rough estimate that thousands of cubic meters of silt to be dredged.”

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
IWAIনা পৈশিন্দুনা লৈরম্বা য়াম্লবা সিল্ত কোত্থোকখিবদগী নীমতি – কমলাবারি চেনেল মরক্তা ফেরী সর্বিসশিং অমুক হন্না চৎপা হৌখ্রে
নীমতি-কমলাবারি চেনেলগী ঈশিংগী লুবগী চাং অদু য়ামদ্রবদা মিতর ১.৫ ওইগদবদা মিতর ০৫ খক্তমক লুবদগী জোর্হাত অমসুং মাজুলিগী মরক্তা চৎপা ফেরী সর্বিসশিং অদু লেপখ্রে
IWAIগী CSD অলকানন্দানা তগ বোত খুদিরামগা লোইননা ভেসেলশিং অসোই-অঙাম য়াওদনা চৎপা য়ানবা শোকহল্লবা কি.মি. ২ শাংবা মরিল অদু কোৎপা হৌখ্রে
থিংদুনা লৈরবা চেনেলশিং অদুদা অথুবদা চৎথোক-চৎশিন য়ানবা জেত দ্রেদজিংগা লোইননা পাইপলাইন দ্রেদজিং তেক্নিকশিং অসি শজিন্নখ্রে
30 OCT 2024 6:42PM by PIB Imphal
দিল্লী, ওক্তোবর ৩০, ২০২৪: ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (IWAI), ভারত সরকারগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রালয় (MoPSW)গী মখাদা ইনলেন্দ ৱাতরৱেজকী নোদল এজেন্সীনা মাইপাক্না ফেরী সর্বিসশিং অমুক হন্না চৎপা য়ানবা নীমতি-কমলাবারি চেনেলদা দ্রেদজিং হৌখ্রে। IWAIদগী এক্সপর্তশিংনা লুচিংবা তীমনা চেনেলগী মচিনদগী পৈশিন্দুনা লৈরম্বা সিল্ত ময়াম অমা মাইপাক্না লৌথোক্নবা CSD অলকানন্দাগা লোইন-লোইননা তগ বোত খুদিরাম বোস শিজিন্নরি, মসিনা ফেরী সর্বিস অসোই অঙাম য়াওদনা চৎনবা অমসুং ফেরী সর্বিসশিং অমুক হন্না হৌনবগীদমক্তা চেনেলগা ইপাক্কা তাইনফমদা লীস্ত আস্যুরদ দ্রাফ (LAD)গী মিতর ২ অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াহনখ্রে। হায়রিবা মরিল অসিদা LADনা মিতর ০.৫০গী মখাদা হন্থখিবদগী ফেরী সর্বিসশিং লেপখ্রে।
কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, সর্বনান্দা সোনোৱালনা Xতা (মমাংদা ত্বিত্তর) হায়খি মদুদি, “থবক নিংথিনা তৌবা, IWAI অমসুং অসাম সরকারনা দ্রেদজিংগী ওপরেশনশিং য়াওনা পাথোকখিবা থবকশিং অদুনা মরম ওইরগা NW ২দা (ব্রহ্মপুত্র) মাজুলি আমসুং জোরহাতকী মরক্তা ফেরি সর্বিসশিং অমুক হন্না হৌবা ঙমহনখ্রে. দবল ইঞ্জিন সরকারনা প্রজাশিংগী বাইফনবগীদমক্তা অথিংবা-অপনবা লৈতবা কনেক্তবিতী লৈহল্লে।”
ফেরী সর্বিসশিং অদু ওক্তোবর ২০ দগী পন্দুনা নত্রগা লেপ্তুনা লৈরকখি। চেনেল অদুবু হাংদোক্নবা, অসাম সরকারনা দ্রেদজিং তৌনবগীদমক্তা হায়জরকখি অমসুং ফেরি সর্বিস অমুক হন্না হৌনবগীদমক্তা সিলত তুংশিন্দুনা লৈরবা চেনেলদা ফ্যয়রৱে দেবেলপ তৌনবা অতোপ্পা পাম্বৈশিংগী এপ্লিকেশন কৌখি। ভেসেলশিং অদুনা মাজুলি ফাওবা নীমতি-অফালামুখ রুত শিজিন্নদুনা লাকখি, মসিদা LAD মিতর ২.৫তগী হেন্না লৈ। তৌইগুম্বশুং ত্রাফিক চিনগী মতুং ইন্না, রুত অমনা কোন্নদে অমসুং নীমতি কমলাবারি চেনেল অসি মথৌ তৌদুনা লৈবা হায়বি য়াম্না মরু ওই। IWAI তীম্না তৌখিবা সর্ভে অদু ইন্দুনা, এক্সন প্লান শেমখি, মদুবু অসামগী ত্রান্সপোর্ত মন্ত্রী, কেশব মাহন্তাদা ওক্তোবরগী ২৩দা চেনেলগী লৈরিবা ফিভমশিং অদু য়েংশিন্নবা চৎখিবা মহাক্কী খোংচৎ অদুদা উৎখি। মসিগী মতুং ইন্না দ্রেদজিং য়ুনিৎ- CSD অলকানন্দা, পাপলাইনশিং, এনকর পোন্তুনশিং অমসুং ৱান তগ (ৱার্ক বোত) খুদিরাম বোস- অদু দিব্রুগরদগী পুরকখি। চেনেল অদু য়াম্নায়াংনা শেংদোক্নবগীদমক্তা জেত দ্রেদজিং অমসুং পাইপলাইন দ্রেদজিং তেক্নিকশু শিজিন্নখি অদুগা ব্রাঞ্চ চেনেলদা বেরিয়র শেম্নবগীদমক্তা বেন্দোলিং শিজিন্নখি।
শিংনবশিং অদুগী মতাংদা ঙাংলদুনা, দাইরেক্তর (I/C), IWAI, প্রবিন বোরানা হায়খি মদুদি, “LAD অদুনা য়াম্না তাথখিবনা মরম ওইরগা হিশিংনা হোনবদা খুদোংথিনিংঙাই ওইবনা মরম ওইরগা মসি য়াম্না শিংননিংঙাই ওইবা থবক অমা ওইরম্মি। অসাম সরকারগী ওফিসিয়েলশিংগী IWT দিপার্তমেন্তকা লোইননা, বোগিবীলদা চত্থরিবা থবক অদুদগী মফম অসিদা দ্রেদজিং য়ুনিৎ অদুবু পুরকপা মতমদা ঐখোয়না এক্সন প্লান অমা শেমখ্রে। মথংগী নুমিৎ মরিনি অসিদা, (ওক্তোবর ২৫দগী ওক্তোবর ২৯ ফাওবা), ঐখোয়গী তীম অসিনা চেনেল অদুগী মচিন অদু শেংদোক্নবা পুং ২৪ থবক তৌখি। চেনেল অদুদা কোৎকদবা খ্বাইদগী তঙাইফদনা মথৌ তাবা অশাংবা অদু চাউরাক্না কি.মি. ২নি অমসুং ঐখোয়না কোত্থোক্কদবা সিলত অদু ক্যুবিক মিতর লিশিং লিশিংদনি হায়না চাউরাকপা এস্তিমেত অমা শেমখি।”