Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves two Railway projects worth Rs 6,798 crore to be completed in 5 years
Projects to provide connectivity, facilitate ease of travelling, minimize logistics cost, reduce oil imports and lower CO2 emissions
Projects will improve logistical efficiency connecting the unconnected areas, increase the existing line capacity and enhancing transportation networks, resulting in streamlined supply chains and accelerated economic growth
The projects will generate direct employment for about 106 lakh human-days
24 OCT 2024 3:12PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved Two Railway projects of Ministry of Railways with total estimated cost of Rs.6,798 crore (approx.).
Two approved projects are – (a) doubling of Narkatiaganj-Raxaul-Sitamarhi-Darbhanga & Sitamarhi-Muzaffarpur Section covering 256 kms and (b) construction of new line between Errupalem and Namburu via Amaravati covering 57 kms to be completed in 5years. The projects will generate direct employment for about 106 lakh human-days.
The doubling of Narkatiaganj-Raxaul-Sitamarhi-Darbhanga & Sitamarhi-Muzaffarpur Section will strengthen the connectivity to Nepal, North-east India and Border areas and facilitating movement of passenger trains along with goods train resulting in the socio-economic growth of the region.
The new rail line project Errupalem-Amaravati-Namburu traverses through NTR Vijayawada and Guntur districts of Andhra Pradesh and Khammam district of Telangana.
The Two projects covering 8 Districts in 3 States i.e., Andhra Pradesh, Telangana and Bihar will increase the existing network of Indian Railways by about 313 Kms.
New Line project will provide connectivity to approx. 168 villages and about 12 Lakh population with 9 new stations. Multi-tracking project will enhance connectivity to Two Aspirational Districts (Sitamarhi and Muzaffarpur) serving approx. 388 villages and about 9 lakh population.
These are essential routes for transportation of commodities such as agriculture products, fertilizer, coal, iron ore, steel, cement, etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 31 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, lower CO2 emissions (168 Crore Kg) which is equivalent to plantation of 7 Crore trees.
The new line proposal will provide direct connectivity to “Amaravati” the proposed Capital of Andhra Pradesh and improve mobility for industries and the population, providing enhanced efficiency and service reliability for Indian Railways. The multi-tracking proposal will ease operations and reduce congestion, providing the much-required infrastructural development on the busiest sections across Indian Railways.
The projects are in line with Prime Minister’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The projects are result of PM-Gati Shakti National Master Plan for multi-modal connectivity which have been possible through integrated planning and will provide seamless connectivity for movement of people, goods and services.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা লুপা করোর ৬,৭৯৮ রোমগী ওইগদবা রেলৱে প্রোজেক্ত অনি অয়াবা পীখ্রে অমসুং চহি ৫গী মনুংদা লোইশিন্দুনা কন্নেক্তিবিতী ফংহনগনি, ইজ ওফ ত্রাভেলিং লৈহনগনি, লোজিস্তিক কোস্ত হন্থহনগনি, থাউ পুশিল্লকপগী চাং হন্থহনগনি অমসুং CO2 থাদোকপা হন্থহনগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা হান্না শম্নরমদবা মফমশিং শম্নহন্দুনা, হান্না লৈরিবা লাইন কেপাসিতী হেনগৎহন্দুনা অমসুং ত্রান্সপোর্ত নেতৱর্ক হেনগৎহন্দুনা লোজিস্তিকেল ইফিসিএন্সীগী ফীভম ফগৎহন্বগা লোয়ননা সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহনগনি অমসুং শেন্মিৎলোন চাউখৎপদা খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা হুমেন-দেজ লাখ ১০৬ লোমগী হকথেংননা থবক পীগনি
24 OCT 2024 3:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্স (CCEA)না পুন্না লুপা করোর ৬,৭৯৮রোমগী (চাউরাক্না) ওইগদবা রেলৱেজ মন্ত্রালয়গী রেলৱে প্রোজেক্ত অনি অয়াবা পীখ্রে‍।
অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক্ত অনি অদুদি – (ক) দব্লিং ওফ নর্কাতিয়াগঞ্জ-রক্সোল-সিতামার্হি-দরভঙ্গ অমসুং সিতামার্হি-মুজফ্ফরপুর সেক্সন কভরিং ২৫৬ kms অমসুং (খ) কন্সত্রক্সন ওফ নিউ লাইন বিত্বিন এরুপলেম এন্দ নম্বুরু ভিয়া অম্বরাবতী কভরিং ৫৭ kms অনিসিনি‍।
নর্কাতিয়াগঞ্জ-রক্সোল-সিতামার্হি-দরভঙ্গ অমসুং সিতামার্হি-মুজফ্ফরপুর সেক্সন দব্লিং তৌবনা নেপাল, অৱাং-নোংপোক ভারত অমসুং ঙমখৈগী মফমশিংদা কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবা ত্রেনশিংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ত্রেনশিংগী খোঙচৎ হেনগৎহন্দুনা লমদমশিং অদুদা খুন্নাই-শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহনগনি‍।
এরুপলেম এন্দ নম্বুরু ভিয়া অম্বরাবতীগী অনৌবা রেল লাইন প্রোজেক্ত অসিনা অন্ধ্র প্রদেশকী NTR বিজয়ৱারা অমসুং গুনতুর দিস্ত্রক্ত অমসুং তেলঙ্গনাগী খম্মম দিস্ত্রিক্ত ফাওদুনা চেনগনি‍।
প্রোজেক্ত অনি অসিনা স্তেত ৩ হায়বদি অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গনা অমসুং বিহারগী দিস্ত্রিক্ত ৮ কোনশিন্দুনা হান্না লৈরিবা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী নেতৱর্ক অসি কিমি ৩১৩ হেনগৎহল্লগনি‍।
নিউ লাইন প্রোজেক্তনা অনৌবা স্তেসন ৯গা লোয়ননা চাউরাক্না খুঙ্গং ১৬৮, মীশিং লাখ ১২দা কন্নেক্তিবিতী পীগনি‍। মল্তি-ত্রেক্কিং প্রোজেক্ত অসিনা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত অনি (সিতামার্হি অমসুং মুজফ্ফরপুর)গী কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা চাউরাক্না খুঙ্গং ৩৮৮ গী মীশিং লাখ ৯ লোমদা কান্নবা পীগনি‍।
হায়রিবশিং অসি লৌউ-শিংউগী পোত্থোক, হার, আইরন ওর, স্তীল, সিমেন্তনচিংবা কোমোদিতীশিং পুথোক পুশিন তৌবগী মরুওইবা লম্বী পরিংনি‍। কেপাসিতী ওগমেন্তেসনগী থবক অসিনা MTPA (মিলিয়ন তন পর এনম( ৩১গী চাংদা অহেন্বা ফ্রৈত ত্রাফিক লৈহনগনি‍। রেলৱেজ অসি অকোয়বগী ফীভমগা চুনবা অমসুং ইনর্জী ইফিসিএন্ত ওইবা ত্রান্সপোর্তেসনগী মওং ওইবগা লোয়ননা, ক্লাইমেত গোলশিং ফংবদা অমসুং লৈবাকসিগী লোজিস্তিক কোস্ত হন্থহনবদা, উ করোর ৭ থাবগা মান্নগদবা মওংদা CO2 ইমিসন হন্থহনবদা (কেজি করোর ১৬৮)দা কান্নবা পীগনি‍।
অনৌবা লাইনগী প্রপোজেল অসিনা অন্ধ্র প্রদেশকী প্রপোজ তৌরিবা কোনুং “অম্বরাবতী”গা হকথেংননা শম্নহনগনি অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং মীয়ামগী মোবিলিতী ফগৎহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী মতিং অমসুং থাজবা হেনগৎহনগনি‍। মল্তি ত্রেক্কিং প্রপোজেল অসিনা ওপরেসন লায়হন্দুনা অমসুং মী চিন্বা হন্থহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী খ্বায়দগী চিন্বা সেক্সন্দা খ্বায়দগী মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রকচরেল দিভেলপমেন্ত পুরক্কনি‍।
প্রোজেক্তশিং অসি প্রধান মন্ত্রগী অনৌবা ভারত অমগী মঙলান পরিংদা পায়খত্তুনা লমদম অদুগী মীয়ামদা মফম অদু শেমগৎ শাগত্তুনা “আত্মনিরভর” ওইহন্দুনা থবক ফংনবা/মশানা মশাবু থবক পীজনবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনগনি‍।
প্রোজেক্তশিং অসি ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিংনা ওইথোকপা ঙমহল্লিবা PM-গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান ফোর মল্তি-মোতেল কন্নেক্তিবিতীনা পুরকপনি অমসুং মখোয়না মীয়াম, পোত্থোক অমসুং সর্ভিসশিং অপন্বা লৈতনা চত্থোক চৎশিন অমসুং পুথোক পুশিন তৌবা য়াহনগনি‍।