Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia launches the ‘Ashtalakshmi Mahotsav’ website in New Delhi
13 SEP 2024 9:34PM by PIB Delhi
In a significant step towards celebrating the rich cultural and economic heritage of Northeast India, Shri Jyotiraditya M. Scindia, Hon'ble Union Minister for Communications and Development of North Eastern Region (DoNER), today launched the official website for the much-anticipated Ashtalakshmi Mahotsav. The launch event took place at Sanchar Bhawan, New Delhi, underscoring the government's commitment to promoting the Northeast's vast potential on a national and global stage.
The Ashtalakshmi Mahotsav, to be held from December 6th to 8th, 2024, at Bharat Mandapam, Pragati Maidan, New Delhi, is set to be a landmark celebration. The festival draws inspiration from the eight Northeastern states—Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, and Tripura—collectively known as the "Ashtalakshmi," representing eight forms of prosperity. The website, www.ashtalakshmimahotsav.com, will serve as a one-stop resource for event updates, schedules, and participation details, ensuring seamless engagement for attendees from across the country.
Speaking at the launch, Shri Scindia emphasized the importance of the event in bridging the cultural and economic gap between Northeast India and the rest of the nation. "The Ashtalakshmi Mahotsav will not only showcase the cultural richness of the Northeast but also serve as a catalyst for economic development, creating new opportunities for artisans, weavers, and entrepreneurs from the region," he said.
The Ashtalakshmi Mahotsav promises to be a vibrant blend of fashion, culture, and business. The event will feature pavilions dedicated to Northeast India's celebrated Muga and Eri Silk, live demonstrations of artisanal crafts, and a special focus on the region's Geographical Indication (GI) products. The event will also host a Fashion Show, Design Conclave, Buyer-Seller Meet, and an Investment Round Table, offering a platform for meaningful collaborations and long-term economic impact.
For more information on the event and participation, visit the official website at www.ashtalakshmimahotsav.com.
Union Minister of Communications and DoNER, Shri Jyotiraditya M. Scindia shared his thoughts on the website on X platform and said, ‘Delighted to launch the official website for the upcoming Ashta Lakshmi Mahotsav. The Mahotsav is aimed at showcasing North East’s vibrant textile industry, artisanal crafts, and unique products to the world.
Do check the website and be part of NE’s growth story: http://ashtalakshmimahotsav.com/index.html’.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা নই দিল্লীদা ‘অস্তলক্ষ্মী মহোত্সব’ ৱেবসাইত লোঞ্চ তৌখ্রে
13 SEP 2024 9:34PM by PIB Imphal
অৱাংনোংপোক ভারতকী ইনাক খুল্লবা কলচরেল অমসুং ইকোনোমিক হেরিতেজ থৌরম পাংথোকপগী মায়কৈদা মরুওইবা খোংথাং অমদা কম্মুনিকেসন অমসুং দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর)গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা ঙসি অস্তলক্ষ্মী মহোত্সবকীদমক ওফিসিয়েল ৱেবসাইত লোঞ্চ তৌখ্রে। লোঞ্চ তৌবগী থৌরম অসি নই দিল্লীগী সঞ্চার ভবনদা পাংথোকখি, মদুনা নেস্নেল অমসুং গ্লোবেল স্তেজদা নোর্থ ইস্তকী পাক চাউরবা পোতেন্সিয়েল প্রমোত তৌবদা সরকারনা থমখিবা ৱাফম অদু উৎলি।
২০২৪গী দিসেম্বর ৬তগী ৮ ফাওবা ভারত মন্দপম, প্রগতি মৈদান, নই দিল্লীদা পাংথোক্কদবা অস্তলক্ষ্মী মহোত্সব অসি লেন্দমার্ক ওইবা থৌরম অমা ওইরগনি। কুহ্মৈ অসি অৱাংনোংপোক্কী রাজ্য নিপাল – অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, মেঘলয়া, মিজোরাম, নগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরাদগী ইন্সপিরেসন লৌরি – প্রোসপেরিতীগী শক্লোন নিপাল রিপ্রজেন্ত তৌদুনা অপুনবা ওইনা “অস্তলক্ষ্মী” হায়না খংনৈ। ৱেবসাইত www.ashtalakshmimahotsav.com না ইবেন্ত অপদেত, স্কেদ্যুল অমসুং পার্তিসিপেসন দিতেলশিংগীদমক ৱান-স্তোপ রিসোর্স ওইনা মথৌ তৌদুনা লৈবাক পুম্বদগী শরুকয়াগদবশিংগীদমক অপনবা লৈতনা এঙ্গেজ তৌবা ফংহল্লগনি।
হৌদোকপগী থৌরমগা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী সিন্ধিয়ানা অৱাংনোংপোক ভারত অমসুং লৈবাক্কী লেমহৌরিবা শরুকশিংগী মরক্তা কলচরেল অমসুং ইকোনোমিগী ওইবা অহাংবশিং মেন্সিনবদা থৌরম অসিগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, “অস্তলক্ষ্মী মহোত্সব অসি অৱাং নোংপোক্কী কলচরগী ইনাক খুনবা অদু উৎপা খক্তা নত্তনা রিজন অসিদগী কারীগরশিং, ফিশা-লোনশা তৌবশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবা তঞ্জা শেমগৎতুনা ইকোনোমিক দেবেলপমেন্তগীদমক কেতালিস্ত অমা ওইনসু মথৌ তৌগনি।”
অস্তলক্ষ্মী মহোত্সব ফেসন, কলচর অমসুং ললোন-ইতিক্কী বাইব্রেন্ত ব্লেন্দ অমা ওইরগনি। থৌরম অসিদা অৱাংনোংপাক ভারতকী মমিং চৎলবা মুগা অমসুং ইরিক সিল্কতা দেদিকেত তৌরবা পেবিলিয়নশিং, আর্তিসিনেল ক্রাফতকী লাইব দেমোন্ত্রেসনশিং, অমসুং রিজনগী জিওগ্রাফিকেল ইন্দিকেসন (জি.আই.) পোত্থোকশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমগনি। থৌরম অসিদা ফেশন শো, দিজাইন কোনক্লেব, বায়র-সেলর মীত অমসুং ইনবেস্তমেন্ত রাউন্দ তেবল অমসু হোস্ত তৌদুনা আর্থ লৈবা কোলাবোরেসন অমসুং লোং-তর্ম ইকোনোমিক ইম্পেক্তকীদমক প্লেৎফোর্ম অমা ওফর তৌগনি।
থৌরম অমসুং শরুক য়াবদা অহেনবা ইনফোর্মেসনগীদমক ওফিসিয়েল ৱেবসাইত www.ashtalakshmimahotsav.com দা চংবীয়ু।
কম্মুনিকেসন অমসুং দোনরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা X প্লেতফোর্মদা ৱেবসাইত অসিদা মহাক্কী ৱাখল্লোন শেয়র তৌরদুনা হায়খি, ‘লাক্কদৌরিবা অস্ত লক্ষ্মী মহোত্সবকীদমক ওফিসিয়েল ৱেবসাইত লোঞ্চ তৌবদা নুংঙাইবা ফাওই। মহোত্সব অসিনা অৱাংনোংপোক্কী বাইব্রেন্ত তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রী, আর্তিসেনেল ক্রাফতস, অমসুং য়ুনিক প্রদক্তাশিং মালেমদা উত্থোক্নবা পান্দম থম্লি।’
ৱেবসাইত চেক তৌবিয়ু অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎপগী ৱারীগী শরুক অমা ওইবিয়ু: http://ashtalakshmimahotsav.com/index.html’.