Ministry of Women and Child Development
Financial support for pregnant and lactating mothers through Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana
07 AUG 2024 4:43PM by PIB Delhi
The Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY) is being implemented as per provision under Section 4 of the National Food Security Act (NFSA), 2013 which provides for financial support for pregnant and lactating mothers.
Under, PMMVY maternity benefits of ₹5,000/- is provided directly to the Bank/Post Office account of the beneficiary in Direct Benefit Transfer (DBT) mode for first child. The eligible beneficiary receives the remaining cash incentive as per approved norms towards Maternity Benefit under Janani Suraksha Yojana (JSY) after institutional delivery so that on an average, a woman gets ₹6,000/-. Cash incentive of ₹6,000/- is also provided under PMMVY to eligible beneficiaries for second child subject to the second child being a girl to promote positive behavioural change towards girl child.
As per the information received from the Government of Andhra Pradesh, the State Government of Andhra Pradesh is implementing, in addition to PMMVY and JSY, a State Sponsored Maternity Benefit Scheme, namely, Dr. Nandamuri Taraka Rama Rao (NTR) Vaidya Seva under which ₹5,000/- is given as sustenance allowance to all pregnant women who deliver in public and private empanelled facilities in the State.
This information was given by the Minister of Women and Child Development Smt. Annapurna Devi in the Rajya Sabha in reply to a question today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী মাত্রু ভন্দনা য়োজনাগী খুত্থাংদা মীরোনবী অমসুং খোমজিংলিবী মমাশিংদা পীবা শেলগী তেংবাং
07 AUG 2024 4:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী মাত্রু ভন্দনা য়োজনা (PMMVY) অসি মীরোনবী অমসুং খোমজিংলিবী মমাশিংদা শেলগী তেংবাং পীরিবা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতি এক্ত (NFSA), 2013গী সেক্সন 4গী মখাদা লৈরিবা প্রোভিজনগী মতুং ইন্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
PMMVY গী মখাদা, অহানবা অঙাং পোকপদা পীবা মেতর্নেতি বেনিফিৎকী শেনফম লুপা 5,000/-গী শেনফম অসি বেঙ্ক/পোস্ত ওফিসকী একাউন্ততা বেনিফিসরি অদুদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর (DBT) মোদতা হকথেংননা পীগনি। ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরী অদুনা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরিগী মতুংদা জননী সুরক্ষ য়োজনা (JSY) গী মখাদা মেতর্নিতী বেনিফিৎকীদমক অয়াবা পীরবা কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না লেমহৌরিবা শেলগী ইন্সেন্তিব অদু ফংগনি। মসিনা নুপী অমনা চাংচত্তা লুপা 6,000/- ফংগনি। PMMVY গী মখাদা ইলিজিবল ওইরবা বেনিফিসরীশিংদা অনিশুবা অঙাং অদু নুপীমচা ওইরবদি নুপীমচা অদুগী মওং মতৌদা পোজিতিব ওইবা অহোংবা পুরক্নবগীদমক লুপা 6,000/-গী শেলগী ওইবা ইন্সেন্তিবসু পীরি।
অন্ধ্র প্রদেশ সরকারদগী ফংবা পাউগী মতুং ইন্না, অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্য সরকারনা PMMVY অমসুং JSY গী মথক্তা, স্তেত স্পোন্সর তৌরবা মেতর্নেতি বেনিফিৎ স্কিম অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি, মমিং ওইনা পল্লবদা দা. নন্দমুরি তারাকা রামা রাও (NTR) বৈদ্য সেবাগী মখাদা রাজ্য অসিদা পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ এমপেনেল তৌরবা ফেসিলিতীশিংদা অঙাং পোক্লিবা মীরোনবী নুপী খুদিংমক্তা লুপা 5,000/-গী শেনফম পীরি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী পাউখুমদা নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী, শ্রীমতি অন্নপুর্না দেবীনা পীখিবনি।