Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari sanctions Rs 3371.18. crore for 4 Lanning of NH-37 & NH-8 Silchar - Churaibari Corridor in Assam
01 MAR 2024 4:25PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a post said in Assam, an allocation of Rs. 3371.18 crore has been sanctioned for three projects encompassing sections from Nilambazar/Cheragi bypass to Chandkhira, Chandkhira to Churaibari, and Karimganj to Sutarkandi for the widening to 4 Lane on NH-37 & 8. Totaling 58.06 km, these sections fall under Packages V, VI and VII of the Silchar Churaibari Corridor.
Shri Gadkari said, envisioned as a 4-lane with paved shoulders and access-controlled corridor, the project aims to provide enhanced highway connectivity to neighboring states, namely Meghalaya, Manipur, and Tripura via NH-37, NH-06, and NH-08. The Silchar-Churaibari corridor further strengthens international connectivity with Bangladesh via the ICP near Sutarkhandi, Assam, on NH-37. This road’s development will ensure seamless and secure traffic flow, fostering regional economic growth and facilitating international trade.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শ্রী নিতিন গদকরীনা অসামদা NH-37 & NH-8দা সিলচর – চুরাইবারী কোরিদোরবু লেন 4 ওইহন্নবা লুপা করোর 3371.18 সেঙ্কসন তৌখ্রে
01 MAR 2024 4:25PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরীনা সোসিয়েল মীদিয়া পোস্ত অমদা হায়খি মদুদি অসামদা NH-37 & 8বু লেন 4দা পাকথোক্নবগীদমক নিলমবজার/চেরাগী বাইপাসদগী চান্দখিরা, চান্দখিরাদগী চুরাইবারী অমসুং করিমগঞ্জদগী সুতারকান্দি ফাওবা সেক্সনশিং য়াওবা প্রোজেক্ত অহুমগীদমক লুপা করোর 3371.18গী এল্লোকেসন অমা সেঙ্কসন তৌখ্রে। পুন্না কিলোমীতর 58.06 ওইবা সেক্সনশিং অসি সিলচর চুরাইবারী কোরিদোরগী পেকেজ V, VI অমসুং VIIগী মখাদা তারি।
শ্রী গদকরীনা হায়খি, পেব শোলদরশিং অমসুং এক্সেস-কন্ত্রোল কোরিদোরগা লোয়ননা মিৎয়েং থম্লিবা 4-লেনগী প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি য়ুমলোন্নবা রাজ্যশিং হায়বদি মেঘলায়া, মনিপুর, অমসুং ত্রিপুরাবু NH-37, NH-06, অমসুং NH-08গী খুত্থাংদা হায়ৱে কনেক্তিবিতী হেনগৎহনবনি। সিলচর – চুরাইবারী কোরিদোরনা NH-37দা অসামগী সুতারখান্দি মনাক্তা ICPগী খুত্থাংদা বঙ্গলাদেশকা লোয়ননা ইন্তরনেস্নেল কনেক্তিবিতী মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। লম্বী অসিগী দেবেলপমেন্তনা লংদাই য়াওদবা অমসুং অশোই অঙাম য়াওদবা ত্রাফিক ফ্লো ফংহল্লগনি, রিজনেল ইকোনোমিক গ্রোথ থৌগৎলগনি অমসুং ইন্তরনেস্নেল ত্রেদ লাইথোকহল্লগনি।