Prime Minister's Office
Former PM PV Narasimha Rao to be awarded Bharat Ratna: PM
09 FEB 2024 1:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today informed about Bharat Ratna for former Prime Minister Shri PV Narasimha Rao.
He mentioned that Shri Narasimha Rao's tenure as Prime Minister was marked by significant measures that opened India to global markets, fostering a new era of economic development.
The Prime Minister posted on X:
"Delighted to share that our former Prime Minister, Shri PV Narasimha Rao Garu, will be honoured with the Bharat Ratna.
As a distinguished scholar and statesman, Narasimha Rao Garu served India extensively in various capacities. He is equally remembered for the work he did as Chief Minister of Andhra Pradesh, Union Minister, and as a Member of Parliament and Legislative Assembly for many years. His visionary leadership was instrumental in making India economically advanced, laying a solid foundation for the country's prosperity and growth.
Narasimha Rao Garu’s tenure as Prime Minister was marked by significant measures that opened India to global markets, fostering a new era of economic development. Furthermore, his contributions to India's foreign policy, language and education sectors underscore his multifaceted legacy as a leader who not only steered India through critical transformations but also enriched its cultural and intellectual heritage."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী পি.ভি নরসিমহা রাওদা ভারত রত্ন পীরগনি: প্রধান মন্ত্রী
09 FEB 2024 1:13PM by PIB Imphal
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী পি.ভি নরসিমহা রাওদা ভারত রত্ন পীরগনি হায়না ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউথোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি শ্রী নরসিমহা রাওনা প্রধান মন্ত্রী ওইরিঙৈ মতমদা শিংথানিঙাই ওইবা থবক ওইনা ভারত অসি মালেমগী কৈথেলশিংগী থোং হাংদোকখি অমসুং অনৌবা যুগকী শেন-থুমগী চাউখৎপা অমা পুরকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঐখোয়গী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী পি.ভি নরসিমহা রাও গারুদা ভারত রত্ন পীরগদবা অসিদা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
শক্নাইরবা পন্দিৎ অমসুং রাজনিতিৱালা অমা ওইনা, নরসিমহা রাও গারুনা তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা ভারতকীদমক থবক তৌরমখি। মহাক্না অন্ধ্র প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর ওইনা, য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওইনা অমসুং এম.পি অমা ওইনা অমসুং এম.এল.এ অমা ওইনা চহি কয়া তৌরম্বা থবকশিংগীদমক মহাক নিংশিংলি। মীৎয়েং শানবা মহাক্কী লুচিংবনা ভারত শেন-থুমগী লমদা চাউখৎহনখি অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাইনবা য়ুম্ফম থোল্লমখি।
নরসিমহা রাও গারুনা প্রধান মন্ত্রী ওইরিঙৈ মনুংদা ভারত অসি মালেমগী কৈথেলশিংগী থোং হাংদোকখি অমসুং অনৌবা যুগকী শেন-থুমগী চাউখৎপা অমা পুরকখি। মহাক্না ভারতকী মপান লৈবাক্কী থৌশিল, লোল অমসুং ইজুকেসনগী লমদা অচৌবা থবক কয়া পাংথোকখি অমসুং অরুবা অহোংবা কয়াগী মরক্তা ভারত লুচিংখিবা লুচিংবা অমা ওইবা খক নত্তনা লৈবাক অসিগী কলচর অমসুং লৌশিংগী হেরিতেচ হেন্না ফগৎহনখি”।