Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at 'Mazdooron ka hit Mazdooron ko Samarpit' Programme in Indore
25 DEC 2023 2:07PM by PIB Delhi
Namaskar,
Dr. Mohan Yadav, the zealous Chief Minister of Madhya Pradesh; former Speaker of the Lok Sabha who served Indore for a long time, Sumitra Tai; my Parliamentary colleagues; the MLAs elected in the new assembly; other dignitaries, and my dear labour brothers and sisters!
Today's event is the result of years of hard work, resolutions and dreams of our labour brothers and sisters. And I am delighted because today is the birth anniversary of Atal ji and this is my first public event in Madhya Pradesh in the presence of this new government of Bharatiya Janata Party, and the new Chief Minister. And it is a matter of immense pleasure for me to be here for my poor, downtrodden labour brothers and sisters. Getting the opportunity to attend such an event is extremely satisfying for me.
I am confident that the new team of the double engine government will be showered with the blessings of our labour families. I know very well what wonders the blessings, affection and love of the poor can do. I am sure that the new team of Madhya Pradesh will achieve several accolades in the coming days. I have been told that when the package was announced for the workers of Hukumchand Mill, it created a festive atmosphere in Indore. This decision has made our labour brothers and sisters even more joyous.
Today's event is even more special because today is the birth anniversary of Atal Bihari Vajpayee ji; and today is Good Governance Day. We all are aware of Atal ji's relation with Madhya Pradesh, and his affinity towards the state. I congratulate all of you for this event on Good Governance Day and convey my best wishes.
My family members,
Today a cheque of Rs 224 crore has been handed over as a symbolic gesture. This amount will reach the labour brothers and sisters in the coming days. I know you have faced a plethora of challenges. But now the dawn of a golden future is in front of you. The people of Indore will remember 25th December as the day the workers were given justice. I salute your patience and hard work.
Friends,
I have always said that the four categories in the country are the most important for me. These are – the poor, the youth, women, and my farmer brothers and sisters. The government of Madhya Pradesh has taken pivotal steps to transform the lives of the poor. Service to the poor, respect for workers and respect for the deprived sections of the society are our priority. We strive to ensure that the workers of the country become empowered and contribute significantly in building a prosperous India.
Family members,
Indore, known for its cleanliness and food, has been a leader in many fields. The textile industry here has played a significant role in the development of Indore. You all are familiar with the history of the 100-year-old Maharaja Tukojirao Cloth Market here. The city's first cotton mill was established by the Holkar royal family. Malwa's cotton used to go to Britain and many European countries and cloth was made in the mills there. There was a time when the markets of Indore used to determine the prices of cotton. The clothes made in Indore were in demand in the country and abroad. Textile mills here had become an important centre of employment. Many workers working in these mills came from other states and settled here. This was the period when Indore was compared to Manchester. But times changed and Indore had to bear the brunt of the policies of the earlier governments.
The double engine government is also trying to bring back the lost glory of Indore. Investment corridor is being constructed between Bhopal and Indore. Thousands of crores of rupees are being invested by the government on various projects like Indore-Pithampur Economic Corridor, Multi Modal Logistics Park, Medical Device Park in Vikram Udyogpuri, PM Mitra Park in Bhensola, Dhar district. Due to this, thousands of new employment opportunities are likely to be created here. As a result of these development projects the economy here will grow rapidly.
Friends,
A large part of MP is famous for its natural beauty and its historic heritage. Many cities of MP including Indore are becoming inspiring examples of balance between development and environment. Asia's largest Gobardhan plant is also operating in Indore. E-charging infrastructure is being developed rapidly here to promote operation of electric vehicles.
Today I got the opportunity to perform a virtual bhoomi pujan of Jalood Solar Power Plant. This plant is going to save electricity bills worth Rs 4 crore every month. I am pleased to know that money is being raised from people for this plant by issuing green bonds. This effort of Green Bond will become another medium to ensure participation of the citizens of the country in protecting the environment.
My family members,
The state government is working at a rapid pace to fulfil the resolutions we have taken and the guarantees we have given during the elections. To ensure that government schemes reach every beneficiary, Viksit Bharat Sankalp Yatra is also reaching every place in MP. Due to elections, this scheme started a bit late in MP. But within a few days of its launch from Ujjain, more than 600 programmes related to it were conducted.
Lakhs of people are getting direct benefits through this initiative. I urge all the people of MP that when Modi's vehicle of guarantee reaches your place, you should take full advantage of it. Everyone should be present there. We are trying to ensure that no one is deprived of the benefits of government schemes.
I once again express my gratitude to the people of Madhya Pradesh for trusting Modi's guarantee and giving us an overwhelming majority. Once again, I extend my best wishes to all of you. And today the state government gave me this opportunity to participate in an event related to the poor and workers. Such moments always give me a boost. And that is why I am grateful to the people of Indore, the Madhya Pradesh government and my labour brothers and sisters who have come in such large numbers to bless us all. The garlands around their necks are telling me what an auspicious occasion it is and it has arrived after such a long wait. The happiness on your faces and the fragrance of these garlands will certainly inspire us to do something crucial for society. I wish you all the very best.
Thank you.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇନ୍ଦୋରରେ ‘ମଜଦୁରୋଁ କା ହିତ ମଜଦୁରୋଁ କୋ ସମର୍ପିତ’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 DEC 2023 2:07PM by PIB Bhubaneswar
ନମସ୍କାର,
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ମୋହନ ଯାଦବ ଜୀ ଉତ୍ସାହୀ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡାକ୍ତର ପୂର୍ବତନ ଲୋକସଭା ଅଧ୍ୟକ୍ଷଙ୍କ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଇନ୍ଦୋରର ସେବା କରିଥିବା, ଏମିତି ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କର ତାଇ, ସଂସଦରେ ମୋର ସହଯୋଗୀଗଣ, ନୂଆ ବିଧାନସଭାକୁ ନିର୍ବାଚିତ ହୋଇ ଆସିଥିବା ବିଧାୟକ, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମହାନୁଭବ ଏବଂ ମୋର ପ୍ରୀୟ ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଏବଂ ଭଉଣୀମାନେ, ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ!
ଆଜିର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆମର ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଭଉଣୀଙ୍କ ବର୍ଷ ବର୍ଷର କଠିନ ପରିଶ୍ରମ, ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ସ୍ୱପ୍ନର ଫଳ | ମୁଁ ଖୁସି ହେବାର କାରଣ ଆଜି ଅଟଳଜୀଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଜନତା ପାର୍ଟିର ଏହି ନୂତନ ସରକାର ଏବଂ ନୂତନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ଏହା ମୋର ପ୍ରଥମ ସାର୍ବଜନୀନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ | ଏବଂ ମୋର ଗରିବ, ଅବହେଳିତ ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏଠାରେ ପହଞ୍ଚିବା ମୋ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆନନ୍ଦର ବିଷୟ । ଏଭଳି ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବା ମୋ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସନ୍ତୋଷଜନକ।
ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାରଙ୍କ ନୂତନ ଦଳ ଆମର ଶ୍ରମିକ ପରିବାରର ଆଶୀର୍ବାଦର ବର୍ଷା ହେବ | ମୁଁ ଭଲ ଭାବରେ ଜାଣେ ଗରିବଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ, ସ୍ନେହ ଏବଂ ଭଲପାଇବା କ'ଣ କରିପାରେ | ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ନୂତନ ଦଳ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଅନେକ ପ୍ରଶଂସା ହାସଲ କରିବ | ମୋତେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଯେତେବେଳେ ହୁକୁମଚାନ୍ଦ ମିଲର ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ୟାକେଜ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା ଏହା ଇନ୍ଦୋରରେ ଏକ ଉତ୍ସବର ବାତାବରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲା | ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ଆମର ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ଆହୁରି ଆନନ୍ଦିତ କରିଛି |
ଆଜିର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆହୁରି ଖାସ୍ କାରଣ ଆଜି ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ; ଏବଂ ଆଜି ସୁଶାସନ ଦିବସ | ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ସହିତ ଅଟଳଜୀଙ୍କ ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ସମ୍ପର୍କ ବିଷୟରେ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣିଛୁ | ସୁଶାସନ ଦିବସରେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ମୁଁ ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି |
ମୋ ପରିବାର ସଦସ୍ୟମାନେ,
ଆଜି ପ୍ରତୀକାତ୍ମକ ଭାବରେ ୨୨୪ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଚେକ୍ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି | ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏହି ରାଶି ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଭଉଣୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିବ | ମୁଁ ଜାଣେ ଆପଣ ଅନେକ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଛନ୍ତି | କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଭବିଷ୍ୟତର ସକାଳ ଆପଣଙ୍କ ସାମ୍ନାରେ ଅଛି | ଇନ୍ଦୋରବାସୀ ଡିସେମ୍ବର ୨୫ ତାରିଖକୁ ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କୁ ନ୍ୟାୟ ଦେବା ଦିନ ଭାବରେ ମନେ ରଖିବେ | ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ଧୈର୍ଯ୍ୟକୁ ସଲାମ କରୁଛି ଏବଂ କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ସଲାମ କରୁଛି ।
ସାଥିମାନେ,
ମୁଁ ସର୍ବଦା କହିଆସିଛି ଯେ ଦେଶର ଚାରିଟି ବର୍ଗ ମୋ ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | ଏମାନେ ହେଉଛନ୍ତି - ଗରିବ, ଯୁବକ, ମହିଳା ଏବଂ ମୋର କୃଷକ ଭାଇ ଭଉଣୀ | ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ସରକାର ଗରିବଙ୍କ ଜୀବନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବା ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛନ୍ତି | ଗରିବଙ୍କ ସେବା, ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ସମ୍ମାନ ଏବଂ ସମାଜର ବଞ୍ଚିତ ବର୍ଗଙ୍କ ପ୍ରତି ସମ୍ମାନ ହେଉଛି ଆମର ପ୍ରାଥମିକତା | ଦେଶର ଶ୍ରମିକମାନେ ଯେପରି ସଶକ୍ତ ହୁଅନ୍ତୁ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ଗଠନରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦିଅନ୍ତୁ ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ପ୍ରୟାସ କରୁଛୁ ।
ପରିବାର ସଦସ୍ୟମାନେ,
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା ଇନ୍ଦୋର ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ | ଏଠାରେ ବୟନ ଶିଳ୍ପ ଇନ୍ଦୋରର ବିକାଶରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି | ଆପଣମାନେ ସମସ୍ତେ ଏଠାକାର ୧୦୦ ବର୍ଷ ପୁରୁଣା ମହାରାଜା ତୁକୋଜିରାଓ କପଡ଼ା ବଜାରର ଇତିହାସ ସହିତ ପରିଚିତ | ସହରର ପ୍ରଥମ କପା କଳ ହୋଲକର ରାଜପରିବାର ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାପିତ ହୋଇଥିଲା | ମାଲୱାଙ୍କ କପା ବ୍ରିଟେନ ଏବଂ ଅନେକ ୟୁରୋପୀୟ ଦେଶକୁ ଯାଉଥିଲା ଏବଂ କପଡା ତିଆରି କରାଯାଉଥିଲା | ଏକ ସମୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଇନ୍ଦୋରର ବଜାର କପାର ମୂଲ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରୁଥିଲା | ଇନ୍ଦୋରରେ ନିର୍ମିତ ପୋଷାକ ଦେଶ ବିଦେଶରେ ଚାହିଦାରେ ଥିଲା| ଏଠାକାର ଟେକ୍ସଟାଇଲ ମିଲ ଗୁଡିକ ରୋଜଗାରର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କେନ୍ଦ୍ର ପାଲଟିଥିଲା | ଏହି ମିଲଗୁଡିକରେ କାମ କରୁଥିବା ଅନେକ ଶ୍ରମିକ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟରୁ ଆସି ଏଠାରେ ବସବାସ କରୁଥିଲେ | ଏକ ସମୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଇନ୍ଦୋରକୁ ମନେଚେଷ୍ଟର ସହ ତୁଳନା କରାଗଲା | କିନ୍ତୁ ସମୟ ବଦଳିଗଲା ଏବଂ ଇନ୍ଦୋରକୁ ପୂର୍ବ ସରକାରଙ୍କ ନୀତିର ପରିଣାମ ଭୋଗିବାକୁ ପଡିଥିଲା ।
ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ମଧ୍ୟ ଇନ୍ଦୋରର ହଜିଯାଇଥିବା ଗୌରବ ଫେରାଇ ଆଣିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି| ଭୋପାଳ ଏବଂ ଇନ୍ଦୋର ମଧ୍ୟରେ ନିବେଶ କରିଡର ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି | ଇନ୍ଦୋର-ପିଥମପୁର ଅର୍ଥନୈତିକ କରିଡର, ମଲ୍ଟି ମୋଡାଲ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ ପାର୍କ, ବିକ୍ରମ ଉଦ୍ୟୋଗପୁରୀରେ ମେଡିକାଲ ଡିଭାଇସ୍ ପାର୍କ, ଧାର ଜିଲ୍ଲାର ଭେନ୍ସୋଲାସ୍ଥିତ ପିଏମ୍ ମିତ୍ର ପାର୍କ ଭଳି ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପରେ ସରକାର ହଜାର ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ବିନିଯୋଗ କରୁଛନ୍ତି | ଏହି ବିକାଶ ମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡ଼ିକ ଫଳରେ ଏଠାକାର ଅର୍ଥନୀତି ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ |
ସାଥିମାନେ,
ଏମପିର ଏକ ବଡ଼ ଅଂଶ ଏହାର ପ୍ରାକୃତିକ ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ଏହାର ଐତିହାସିକ ଐତିହ୍ୟ ପାଇଁ ପ୍ରସିଦ୍ଧ| ଇନ୍ଦୋର ସମେତ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ଅନେକ ସହର ବିକାଶ ଏବଂ ପରିବେଶ ମଧ୍ୟରେ ସନ୍ତୁଳନର ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ଉଦାହରଣ ପାଲଟିଛି | ଏସିଆର ସର୍ବବୃହତ ଗୋବର୍ଦ୍ଧନ କାରଖାନା ଇନ୍ଦୋରରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି | ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଯାନ ଚଳାଚଳକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଇ-ଚାର୍ଜିଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକଶିତ କରାଯାଉଛି |
ଆଜି ମୋତେ ଜାଲୁଦ ସୌର ଶକ୍ତି ପ୍ଲାଣ୍ଟର ଭର୍ଚୁଆଲ୍ ଭୂମି ପୂଜନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିଛି | ଏହି ପ୍ଲାଣ୍ଟ ପ୍ରତି ମାସରେ ୪ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଦ୍ୟୁତ ବିଲ୍ ସଞ୍ଚୟ କରିବାକୁ ଯାଉଛି | ସବୁଜ ବଣ୍ଡ ଜାରି କରି ଏହି ପ୍ଲାଣ୍ଟ ପାଇଁ ଲୋକଙ୍କଠାରୁ ଟଙ୍କା ଆଦାୟ କରାଯାଉଛି ବୋଲି ଜାଣି ମୁଁ ଆନନ୍ଦିତ | ଗ୍ରୀନ୍ ବଣ୍ଡର ଏହି ପ୍ରୟାସ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷାରେ ଦେଶର ନାଗରିକଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାପାଇଁ ଆଉ ଏକ ମାଧ୍ୟମ ହେବ |
ମୋ ପରିବାର ସଦସ୍ୟ,
ଆମେ ଯେଉଁ ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛୁ ଏବଂ ନିର୍ବାଚନ ସମୟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟିକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି | ସରକାରୀ ଯୋଜନା ପ୍ରତ୍ୟେକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ଏମପିର ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ଥାନରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା ମଧ୍ୟ ପହଞ୍ଚୁଛି | ନିର୍ବାଚନ କାରଣରୁ ଏହି ଯୋଜନା ଏମପିରେ ଟିକିଏ ବିଳମ୍ବରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି | କିନ୍ତୁ ଉଜ୍ଜୈନରୁ ଏହା ଆରମ୍ଭ ହେବାର କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଏହାକୁ ନେଇ ୬୦୦ରୁ ଅଧିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଜରିଆରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକ ସିଧାସଳଖ ଫାଇଦା ପାଉଛନ୍ତି | ମୁଁ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶର ସମସ୍ତ ଲୋକଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯେ ଯେତେବେଳେ ମୋଦିଙ୍କ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଗାଡି ଆପଣଙ୍କ ସ୍ଥାନରେ ପହଞ୍ଚିବ ସେତେବେଳେ ଆପଣ ମାନେ ଏହାର ଭରପୂର ଫାଇଦା ନିଅନ୍ତୁ । ସେଠାରେ ସମସ୍ତେ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବା ଉଚିତ। ସରକାରୀ ଯୋଜନାର ଲାଭରୁ ଯେପରି କେହି ବଞ୍ଚିତ ନ ହୁଅନ୍ତି ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛୁ।
ମୋଦିଙ୍କ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ କରି ଆମକୁ ବିପୁଳ ସଂଖ୍ୟାଗରିଷ୍ଠତା ଦେଇଥିବାରୁ ମୁଁ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ପୁଣି ଥରେ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି | ପୁଣି ଥରେ ମୁଁ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି | ଏବଂ ଆଜି ରାଜ୍ୟ ସରକାର ମୋତେ ଗରିବ ଓ ଶ୍ରମିକସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାର ସୁଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି | ଏଭଳି ମୁହୂର୍ତ୍ତ ମୋତେ ସବୁବେଳେ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ | ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ ଇନ୍ଦୋରବାସୀ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ସରକାର ଏବଂ ମୋର ଶ୍ରମିକ ଭାଇ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ନିକଟରେ କୃତଜ୍ଞ, ଯେଉଁମାନେ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେବା ପାଇଁ ଏତେ ସଂଖ୍ୟାରେ ଆସିଛନ୍ତି | ସେମାନଙ୍କ ବେକରେ ଥିବା ମାଳମୋତେ କହୁଛି ଏହା କେତେ ଶୁଭ ଅବସର ଏବଂ ଏହା ଏତେ ଲମ୍ବା ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅପେକ୍ଷା ପରେ ଆସିଛି | ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ଥିବା ଖୁସି ଏବଂ ଏହି ମାଳାର ସୁଗନ୍ଧ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଆମକୁ ସମାଜ ପାଇଁ କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବ | ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି |
ଧନ୍ୟବାଦ।
ଅସ୍ୱୀକାର: ଏହା ହେଉଛି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଭାଷଣର ଆନୁମାନିକ ଅନୁବାଦ । ମୂଳ ଭାଷଣ ହିନ୍ଦୀରେ ଦିଆଯାଇଥିଲା।