Ministry of Development of North-East Region
Goals of Prime Minister’s Development Initiative for NER
21 DEC 2023 2:16PM by PIB Delhi
Prime Minister’s Development Initiative for North East Region (PM-DevINE) scheme aims at rapid and holistic development of NER by funding infrastructure and social development projects based on felt needs of the States.
The objectives of PM-DevINE scheme are to: (i) fund infrastructure convergently, in the spirit of PM Gati Shakti; (ii) support social development projects based on felt needs of the NER (iii) enable livelihood activities for youth and women; and (iv) fill the development gaps in various sectors.
Details of the projects sanctioned (AFS issued), recommended for sanction and recommended in-principle (selected) under the PM-DevINE scheme till 18th December, 2023 are given in the Annexure.
This information was given by the Minister of State of Development of North Eastern Region Shri B.L.Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.
Annexure.1
Annexure.2
Annexure.3

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রাইম মিনিস্তর্স দিভেলপমেন্ত ইনিসিএতিব ফোর এন.ই.আর.গী পান্দমশিং
21 DEC 2023 2:16PM by PIB Imphal
প্রাইন মিনিস্তর্স দিভেলপমেন্ত ইনিসিএতিব ফোর নোর্থ ইস্ত রিজন (পি.এম.-দিভাইন) স্কীম্না স্তেতশিংগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না ইনফ্রাস্ত্রকচর অমদি সোসিএল দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদদুনা অৱাং নোংপোক লমদমদা খোঙলৈ থুনা অমদি মপুং ফানা চাওখৎপা পুরক্নবা পান্দম থম্লি‍।
পি.এম.-দিভাইন স্কীমগী পান্দমশিংদি: (১) পি.এম. গতী শক্তীগী ৱাখল্লোন্দা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং পুনশিন্দুনা শেল থাদবা; (২) অৱাং নোংপোক লমদমগী মথৌ তাবশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা সোসিএল দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংদা মতেঙ পীবা; (৩) নহা অমদি নুপীশিংগী পুন্সি হিংনবগী থবক থৌওংশিং ফংহনবা’ অমদি (৪) তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা লৈরিবা চাওখৎ থৌরাংগী অহোবশিং মেনখৎপা হায়বসিনি‍।
দিসেম্বর ২০২৩ ফাওবদা দি.এম.-দিভাইন স্কীমগী মখাদা সেংসন তৌখ্রবা (এ.এফ.এস. থাদোকখ্রবা), সেংসন তৌনবা রিকমেন্দ তৌখ্রবা অমদি ইন-প্রিন্সিপলদা রিকমেন্দ তৌখ্রবা (খনগৎলবা) প্রোজেক্তশিংগী দিতেলশিং এনেক্সচরদা পীরি‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল. ভর্মানা ফোঙদোকখিবনি‍।
এনেক্সচর.১
এনেক্সচর.২
এনেক্সচর.৩