Ministry of Development of North-East Region
Schemes under the North Eastern Council
21 DEC 2023 2:14PM by PIB Delhi
During the current financial year (2023-24), a total of nine projects worth Rs. 522.80 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) Roads implemented through North Eastern Council (NEC) and one project costing Rs. 2.10 crore has been sanctioned under the Schemes of NEC. Details are given in Annexure-I.
Two projects costing a total of Rs. 22.76 crore under Schemes of NEC and six projects costing a total of Rs. 461.76 crore under NESIDS (Roads) have been recommended for selection during the current financial year in Assam. Out of these, two projects costing a total of Rs. 164.93 crore have already been sanctioned under NESIDS(Roads) during the current financial year.
The projects which have been sanctioned in the current financial year are at preparatory stages, and the sanctioned funds for these projects will be utilized as planned.
This information was given by the Minister of State of Development of North Eastern Region Shri B.L.Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.
*****
Annexure-I
List of Project Sanctioned under NEC During FY 2023-24
Sl.No.
State
Name of Project
Sanctioned Cost (Rs. in crore)
Scheme
1
Arunachal Pradesh
Improvement and re-alignment of Road from Nafra to Integrated Development of Tourism Centre at Nakhu Village in Arunachal Pradesh (length 10.60 km).
32.32
NESIDS
(Roads)
2
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Thongleng PMGSY Road to Thangaphey Pilgrimage Centre in Tawang District in Arunachal Pradesh (length 21.0 km).
59.91
NESIDS
(Roads)
3
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Bana EAC HQ via Old Sopung, Chijang Kajing Village East Kameng District in Arunachal Pradesh (length 22.0 km).
64.95
NESIDS
(Roads)
4
Assam
Improvement and Widening of Road from Chaygaon to Ukium in Assam (length 22.20 km).
102.69
NESIDS
(Roads)
5
Assam
Upgradation on Interstate Road from Sonapur to Byrnihat in the State of Assam and Meghalaya (length 17.95 km).
62.24
NESIDS
(Roads)
6
Manipur
Construction of PSC Bridge (50M Span) over Leimakhong River in front of ISTT including Approach Road to proposed PSC Bridge (length 2.4 km) and proposed Bridge to PHC khurkhul (length 1.23 km).
31.13
NESIDS
(Roads)
7
Manipur
Improvement/Upgradation of Road connecting Tadubi to Chowainamei Kunao and Maopung Dung, Senapati District in Manipur (length 10.046 km).
41.66
NESIDS
(Roads)
8
Tripura
Improvement of Road from Udaipur-Kakraban Main Road (Hospital Chomuhani) to Tualmura via Camper Tilla-Ramkrishna Para Road in Tripura (length-9.35 km).
33.51
NESIDS
(Roads)
9
Tripura
Improvement of KA Road from Erarpar to Ambassa Road in the State of Tripura (length 28.90 km).
94.39
NESIDS
(Roads)
10
N.A.
Procurement of prototypes of Bamboo Processors (7 units) from IPRITI for advocacy and promotion of appropriate technologies to enhance livelihood of the people of NER.
2.10
Schemes of NEC
Total
524.90

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী মখাদা পায়খৎপা স্কীমশিং
21 DEC 2023 2:14PM by PIB Imphal
চৎলিবা শেনবা চহি (২০২৩-২৪) মনুংসিদা, লুপা করোর ৫২২.৮০গী ওইগদবা পুন্না প্রোজেক্ত মাপন নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত স্কীম (নেসিদস) (লম্বী) গী মখাদা সেংসন তৌদুনা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)গী মখাদা পায়খৎখ্রে অমদি লুপা করোর ২.১০গী প্রোজেক্ত অমা এন.ই.সি. স্কীমগী মখাদা সেংসন তৌখ্রে‍। অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
এন.ই.সি.গী স্কীমশিংগী মখাদা পুন্না লুপা করোর ২২.৭৬কী ওইগদবা প্রোজেক্ত অনি অমদি নেসিদস (লম্বী)গী মখাদা পুন্না লুপা করোর ৪৬১.৭৬কী ওইগদবা প্রোজেক্ত তরুক চৎলিবা শেনবা চহিসিগী মনুংদা অসামদা পায়খৎনবা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে‍। মখোয়শিংসিগী মনুংদা, পুন্না লুপা করোর ১৬৪.৯৩গী ওইগদবা প্রোজেক্ত অনি চৎলিবা শেনবা চহিসিগী মনুংদা নেসিদ্স (লম্বী)গী মখাদা সেংসন তৌখ্রে‍।
চৎলিবা শেনবা চহিসিগী মনুংদা সেংসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অসি শেম-শাবগী থাক্তা লৈরি, অমদি প্রোজেক্তশিং অসিগী সেংসন তৌখিবা ফন্দশিং অসি থৌরাংগী মতুং ইন্না শীজিন্নগনি‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল. ভর্মানা ফোঙদোকখিবনি‍।
*****
এনেক্সচর-১
শেনবা চহি ২০২৩-২৪গী মনুংদা এন.ই.সি.গী মখাদা সেংসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী লিস্ত
সেরিএল মশিং
স্তেত
প্রোজেক্ত মমিং
সেংসন তৌখিবা শেঞ্জং (লুপা করোরগী খুজিংদা)
স্কীম
১
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশকী নফ্রাদগী নাখু খুঙ্গংদা লৈবা ইন্তিগ্রেতেদ দিভেলপমেন্ত ওফ তুরিজম সেন্তর ফাওবগী লম্বী ফগৎহনবা অমদি রি-এলাইন তৌবা (অশাংবা কিলোমিতর ১০.৬০)
৩২.২৩২
নেসিদ্স (রোদ)
২
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশকী তৱাং দিস্ত্রিক্ততা থোংলেং পি.এম.জি.এস.ৱাই. লম্বীদগী থাঙ্গাফে পিলগ্রিমেজ সেন্তর ফাওবগী লম্বী শেমগৎপা (অশাংবা কিলোমিতর ২২.০)
৫৯.৯১
নেসিদ্স (রোদ)
৩
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশকী ইস্ত কামেং দিস্ত্রিক্ততা ওল্দ সোপুং ফাওরগা বনা ই.এ.সি. ঐচ.ক্যু.দগী চিজাং কাজিং খুল ফাওবগী লম্বী শেম্বা (অশাংবা কিলোমিতর ২২.০)
৬৪.৯৫
নেসিদ্স (রোদ্স)
৪
অসাম
অসামগী চাইগাউদগী উকিয়ম ফাওবগী লম্বী ফগৎহনবা অমদি পাকথোকপা (অশাংবা কিলোমিতর ২২.২০)
১০২.৬৯
নেসিদ্স (রোদ্স)
৫
অসাম
অসাম অমদি মেঘালয়গী সোনাপুরদগী বিরনিহাত ফাওবগী ইন্তরস্তেত লম্বী অপগ্রেদ তৌবা (অশাংবা কিলোমিতর ১৭.৯৫)
৬২.২৪
নেসিদ্স (রোদ্স)
৬
মনিপুর
আই.এস.তি.তি.গী মমাঙদা লৈমখোং তুরেলগী মথক্তা পি.এম.সি. থোং (অশাংবা মিতর ৫০) শাবা লোয়ননা প্রপোজ তৌরিবা পি.এস.সি. থোং তাবা লম্বী (অশাংবা কিলোমিতর ২.৪) অমদি পি.এচ.সি. খুরখুল তাবা প্রপোজ থোং (অশাংবা কিলোমিতর ১.২৩)
৩১.১৩
নেসিদ্স (রোদ্স)
৭
মনিপুর
মনিপুরগী সেনাপতি দিস্ত্রিক্ততা তদুবীদগী চৌৱাইনামৈ কুনাউ অমদি মাউপুং দুং শম্নরিবা লম্বী ফগৎহনবা/অপগ্রেদ তৌবা (অশাংবা কিলোমিতর ১০.৪৬)
৪১.৬৬
নেসিদ্স (রোদ্স)
৮
ত্রিপুরা
ত্রিপুরাগী কেম্পর তিল্লা-রামকৃষ্ণ পরা লম্বী ফাওরগা উদয়পুর কাক্রাবান মেন রোদ (হোস্পিতাল চোমুহাতী) দগী তোলমুরা ফাওবগী লম্বী ফগৎহনবা (অশাংবা কিলোমিতর ৯.৩৫)
৩৩.৫১
নেসিদ্স (রোদ্স)
৯
ত্রিপুরা
ত্রিপুরাগী কে.এ. লম্বীগী ইরারপুরদগী অম্বাসা লম্বী ফাওবগী শরুক্কী ফীভম ফগৎহনবা (অশাংবা কিলোমিতর ২৮.৯০)
৯৪.৩৯
নেসিদ্স (রোদ্স)
১০
এন.এ.
অৱাং নোংপোক লমদমগী মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবগীদমক চুনবা তেক্নোলোজীশিং খঙহন্নবা অমদি য়োকখৎনবগীদমক আই.পি.আর.আই.তি.আই.দগী বেম্বু প্রোসেসর প্রোতোতাইপ (য়ুনিৎ ৭) লৌবা‍।
২.১০
এন.ই.সি.গী স্কীম
অপুনবা
৫২৪.৯০