Ministry of Development of North-East Region
North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) in Meghalaya
18 DEC 2023 3:13PM by PIB Delhi
Under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), Ministry of Development of North Eastern Region supports various infrastructure projects in North Eastern Region including Meghalaya. The Ministry has been implementing NESIDS since the year 2017-18. The Scheme has been bifurcated into two components namely NESIDS (Roads) and NESIDS (Other than Road Infrastructure or OTRI for short). Under NESIDS (Roads), the Ministry has sanctioned two projects for Meghalaya namely (i) Shillong City to Umroi Airport road and (ii) Agia Medhipara Phulbari Tura road during 2022-23 for total outlay of Rs. 87.65 crore. Under NESIDS (OTRI), the Ministry has sanctioned a project namely Bulk Water Supply to Adjoining Rural Village of Tura Town with approved amount of Rs. 97.77 crore during FY 2023-24 for the State of Meghalaya.
This information was given by the Minister of State of Development of North Eastern Region Shri B.L.Verma in a written reply to a question in Lok Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
মেঘালয়ত উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনি (এনইএছআইডিএছ)
18 DEC 2023 3:13PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনিৰ (এনইএছআইডিএছ) অধীনত, উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে মেঘালয়কে ধৰি উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পত সহায় কৰে। মন্ত্ৰালয়ে ২০১৭-১৮ বৰ্ষৰ পৰা এনইএছআইডিএছ কাৰ্যকৰী কৰি আহিছে। আঁচনিখন দুটা উপাদানত বিভক্ত কৰা হৈছে যেনে এনইএছআইডিএছ (পথ) আৰু এনইএছআইডিএছ (চমুকৈ পথ আন্তঃগাঁথনি বা অ'টিআৰআইৰ বাহিৰে)। এন.ই.এছ.আই.ডি.এছ. (পথ)ৰ অধীনত, মন্ত্ৰালয়ে মেঘালয়ৰ বাবে দুটা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰিছে, যেনে (i) শ্বিলং চহৰৰ পৰা উমৰোই বিমানবন্দৰ পথ আৰু (ii) আগিয়া মেধিপাৰা ফুলবাৰী তুৰা পথৰ বাবে ২০২২-২৩ বৰ্ষত মুঠ ৮৭.৬৫ কোটি টকা ব্যয়ৰ বাবে। এন.ই.এছ.আই.ডি.এছ. (ও.টি.আৰ.আই.)ৰ অধীনত, মন্ত্ৰালয়ে মেঘালয় ৰাজ্যৰ বাবে ২০২৩-২৪ বিত্তীয় বৰ্ষত ৯৭.৭৭ কোটি টকাৰ অনুমোদিত পৰিমাণৰ সৈতে তুৰা চহৰৰ ওচৰৰ গ্ৰাম্য গাওঁলৈ বাল্ক পানী যোগান নামৰ এটা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰিছে।
আজি লোকসভাত এক লিখিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰত উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল বাৰ্মাই এই তথ্য প্ৰদান কৰে।