Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with the UK Prime Minister Rishi Sunak
The leaders reiterated commitment to strengthen bilateral strategic partnership
The two leaders exchanged views on the situation in West Asia
03 NOV 2023 11:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with the Rt. Hon. Rishi Sunak, Prime Minister of the United Kingdom.
PM Modi congratulated PM Sunak on the successful completion of one year of his tenure in office.
The leaders reiterated their commitment to continue to strengthen bilateral Comprehensive Startegic partnership, including in the areas trade, investment, emerging technology, defence, security, health and others. They welcomed the progress being made for an early conclusion of a mutually beneficial Free Trade Agreement.
The two leaders exchanged views on the developments in the West Asia region and the conflict between Israel and Hamas. Both leaders expressed deep concern at terrorism, worsening security situation and the loss of civilian lives. They agreed on the need for regional peace, security, stability and continued humanitarian assistance.
Both leaders agreed to remain in touch and exchanged greetings for the festive ocassion of Deepavali.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.কেগী প্রধান মন্ত্রী রিসি সুনাক্কা ৱারি শানখ্রে
লৈবাক অনিগী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী চেৎশিনহন্নবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না থাজবা পীনখি
লুচিংবা অনিনা ৱেস্ত এসিয়াগী ফিবমগী মতাংদা ৱারি শানখি
03 NOV 2023 11:47PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.কেগী প্রধান মন্ত্রী রিসি সুনাক্কা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
মহাক্না ওফিস পায়রকপা চহি অমা মপুংফারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মোদীনা প্রধান মন্ত্রী সুনাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ললোন-ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, অনৌবা তেক্নোলোজি, দিফেন্স, সেকুরিতি, হেল্থ অমসুং অতোপ্পশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী চেৎশিনহন্নবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না থাজবা পীনখি। নাকল অনিমক কান্নবা ফংগদবা ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্ত অমা অথুবা মতমদা য়ানবা পুরক্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং মখোয়না তরাম্না ওকখি।
ৱেস্ত এসিয়াগী ওইরক্লিবা ফিবম অমসুং ইজরেল অমসুং হামাসগী মরক্তা মুক্নরিবা অসিগী মতাংদা লুচিংবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। তেরোরিজম, সেকুরিতিগী ফিবম ফৎজিল্লক্তবা অমসুং মীচমশিংগী পুন্সি মাঙবগী মতাংদা লুচিংবা অনিমক্না নুংনাংবা ফোঙদোকখি। লমদম অসিদা শান্তি, সেকুরিতি, তুংদু-লৈতাবা পুরকপা অমসুং মখা তানা মতেং পীবগী মতাংদা মখোয়না য়ানবা পুরকখি।
মখা তানা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবা অনিমক্না য়ানখি অমসুং দিপাবালি কুহ্মৈ লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীনখি।