Ministry of Defence
BANGLADESH AIR FORCE (BAF) PERSONNEL VISITED DIMAPUR, NAGALAND TO COMMEMORATE THEIR RAISING DAY
01 NOV 2023 12:55PM by PIB Delhi
The Bangladesh Air Force came into being with one Chetak, one Armed Otter and one Dakota, 09 Officers and 57 Men on 28 Sep 1971, at Dimapur, Nagaland. It was on this day that three Pilots, Squadron Leader Sultan Ahmed and Flight Lieutenant Badrul Alam who had defected from Pakistan Air Force and a civilian pilot, Captain Shahabuddin Ahmed, commenced their training by the Indian Air Force in Kilo flight at Dimapur which was deemed to be the first Bangladesh Air Force Unit. After 16 Dec 1971, with the birth of Bangladesh, the Kilo Flight aircraft riddled with bullets, but still fly worthy, were handed over to Bangladesh at Dhaka by India.
In order to keep the spirit of Liberation War alive amongst the personnel of Bangladesh Forces, 20 Officers and personnel of Bangladesh Air Force led by Group Captain Tanvir Marzan visited Dimapur on 31 Oct 2023, as a part of Bangladesh Air Force Raising Day celebrations. Officers and personnel of IAF including those belonging to Dornier and MI 17-V5 squadrons with a historical connection with the Kilo Flight interacted with the personnel of BAF Bangladesh Air Force has always shown keen interest in visiting important locations that were places of relevance during the 1971 Liberation War. The visit reflects the deep ties and bonhomie between the Air Forces of the two countries and acknowledges the role of IAF in the Liberation of Bangladesh.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্স (BAF) পর্সনেলশিং মখোয়গী রেজিং দে পাঙথোক্নবগীদমক নগালেন্দগী দিমাপুরদা লাকখ্রে
01 NOV 2023 12:55PM by PIB Imphal
বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্স নগালেন্দগী দিমাপুরদা ১৯৭১গী সেপ্তেম্বর ২৮দা চেতক অমা, খুৎলায় য়াওবা ওত্তর অমা অমদি দকোতা অমা, ওফিসর ০৯ অমসুং অতৈ মীওই ৫৭কা লোয়ননা শেমখিবনি‍। নুমিৎ অসিদা অহানবা বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্স য়ুনিৎনি হায়না লৌনরিবা পাকিস্তান এয়র ফোর্সতগী চেন্থোরকপা স্ক্বাদ্রোন লীদর সুল্তান অহমদ অমদি ফ্লাইত লেফ্তনেন্ত বদ্রুল অলম অমদি সিভিলিয়ন পাইলোৎ কেপ্তেন সহবউদ্দিন অহমদ হায়রিবা পাইলোৎ অহুম অসিনা দিমাপুরদা লৈবা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী কিলো ফ্লাইত্তা মখোয়গী ত্রেনিং হৌখিবনি‍। ১৯৭১গী দিসেম্বর ১৬কী মতুংদা, বঙ্গলাদেশ পোকখিবগা লোয়ননা, নোংমৈ মরুনা মখুল কয়া হুৎলবা, অদুবু পাইবদি য়ারিবা কিলো ফ্লাইতপু ভারতনা ধাকাদা বঙ্গলাদেশকী মফমদা খুৎশিন্নখি‍।
বঙ্গলাদেশ লান্মীগী পর্সনেলশিংগী মরক্তা নীংতম লানগী ইহুল মাঙহন্দনা থম্নবগীদমক, গ্রুপ কেপ্তেন তনবির মর্জন্না লুচিংবা বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্সকী ওফিসর অমদি পর্সনেল ২০গী কাঙবু অমা বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্স রেজিং দে পাঙথোকপগা মরী লৈননা দিমাপুরদা ওক্তোবর ৩১, ২০২৩দা লাকখিবনি‍। কিলো ফ্লাইতকা পুৱারীগী ওইবা মরী লৈনবা দোর্নিয়র অমদি M1 17-V5 স্ক্বাদ্রোনশিংদা লৈবা য়াওনা IAF কী ওফিসরশিং অমদি পর্সনেলশিংনা BAF কী পর্সনেলশিংগা ৱারী ৱাতায় শানখি‍। বঙ্গলাদেশ এয়র ফোর্সনা মতম পুম্বদা ১৯৭১গী নীংতম লানগী মতমগা মরী লৈনবা মরুওইবা মফমশিং চৎনিংবগী অপাম্বা উত্তুনা লাক্লি‍। খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী নোংথক লান্মীশিংগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরীগী মমি উৎলি অমদি বঙ্গলাদেশ নীং তমহনখিবদা IAF না লৌখিবা থৌদাংবুসু শকখঙলি‍।