Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur and Haryana CM Shri Manohar Lal inaugurates 15 Khelo India Centres in Haryana
20 OCT 2023 6:06PM by PIB Delhi
A total of 15 Khelo India Centres (KICs) were launched this morning in Haryana by CM of Haryana Shri Manohar Lal Khattar, in the virtual presence of MYAS Shri Anurag Singh Thakur. Smt Lalita Sharma, ED, SAI RC Sonepat and other officials from SAI and the State were also present at the event.
The Govt of India has already notified 1000 Khelo India Centres (KICs) notified across the country.Shri Anurag Singh Thakur said, “The 15 Khelo India Centres in Haryana shall help equip our future champions. These centres will engage 15 Past Champion Athletes who will be training the next generation of athletes in their pursuit for medals.
"Haryana has been on top of Khelo India games and the State has been on top in terms of contributing to our sporting ecosystem. While through the Khelo India scheme, the Govt of India has supported the athletes in the best way possible, the Hon’ble CM of Haryana Manohar ji too has been playing their role in motivating their athletes both in terms of financial and job assistance," the Minister added.
In the KICs, Past Champion Athletes become coaches and mentors for youngsters, run the sports training centre in an autonomous manner and earn their livelihood. Under the Khelo India Scheme, initial and annual financial support is also provided to these past champions as well as these centres for running the sports training, coaching and operations.
In order to augment the utilisation of existing sports infrastructure available at schools, organizations and other eligible agencies at the block or district level, the small Khelo India Centres assist in the strengthening of the sports ecosystem at the grassroots level.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর অমসুং হরিয়ানাগী মুখ্যমন্ত্রী শ্রী মনোহর লালনা হরিয়ানাদা খেলো ইন্দিয়া সেন্তর 15 শঙ্গাখ্রে
20 OCT 2023 6:06PM by PIB Imphal
হরিয়ানাগী মুখ্যমন্ত্রী শ্রী মনোহর লাল খত্তরনা MYAS শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াদুনা ঙসি অয়ুক হরিয়ানাদা অপুনবা খেলো ইন্দিয়া সেন্তর (KICs) 15 শঙ্গাখ্রে। থৌরম অসিদা শ্রীমতী ললিতা শর্মা, ED, SAI RC সোনীপত অমসুং SAI অমদি রাজ্যদগী অতোপ্পা ওফিসিয়েলশিংসু শরুক য়াখি।
ভারত সরকারনা হান্ননা লৈবাক পুম্বদা খেলো ইন্দিয়া সেন্তর (KICs) 1000 নোতিফাই তৌরে। শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হায়খি, “হরিয়ানাদা খেলো ইন্দিয়া সেন্তর 15 অসিনা ঐখোয়গী তুংগী চেম্পিয়নশিংবু থৌরাং তৌবদা মতেং পাংগনি। সেন্তরশিং অসিনা হান্নগী চেম্পিয়ন এথেলেৎ 15 এঙ্গেজ তৌদুনা মেদলশিংগীদমক মখোয়না হোৎনরিবশিংদা মথংগী জেনরেসনগী এথেলেৎশিংবু মখোয়না ত্রেনিং পীগনি।”
মন্ত্রীনা মখা তাখি, “হরিয়ানা খেলো ইন্দিয়া গেম্সকী মকোক্তা লৈরি অমসুং রাজ্য অসি ঐখোয়গী স্পোর্তিং ইকোসিস্তেমদা থৌদাং লৌবদা মকোক্তা লৈরি। খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী থোংদা ভারত সরকারনা এথেলেৎশিংবু ওইথোকপা য়াবা খ্বাইদগী ফবা মওংদা সপোর্ত তৌরি, হরিয়ানাগী ইকায় খুম্নরবা মুখ্য মন্ত্রী মনোহর জীসু ফাইনান্সিয়েল অমসুং জোব এসিস্তেন্সকী থোংদা মখোয়গী এথেলেৎশিংবু মোতিবেত তৌবদা মখোয়গী ওইবা থৌদাং লৌরি।”
KICশিংদা হান্নগী চেম্পিয়ন এথেলেৎশিংনা নহা ওইরিবশিংগী কোচশিং অমসুং মেন্তরশিং ওই, স্পোর্তস ত্রেনিং সেন্তরশিং ওতোনোমস ওইবা মওং অমদা চলাই অমসুং মখোয়গী হিংনবগী শেন্থোক লম্বী ওই। খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী মখাদা মসিগী হান্নগী চেম্পিয়নশিংগা লোয়ননা সেন্তরশিং অসিদা স্পোর্তস ত্রেনিং, কোচিং অমসুং ওপরেসনশিং চলাইনবগীদমক ইনিসিয়েল অমসুং চহিগী শেলগী তেংবাংসু ফংহল্লি।
ব্লোক নত্রগা জিলা থাক্তা স্কুলশিং, ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং অতোপ্পা এলিজিবল এজেন্সীশিংদা ফংলিবা হৌজিক লৈরিবা স্পোর্তস ইনফ্রাস্ত্রকচরগী য়ুতিলাইজেসন হেনগৎহন্নবা, অপিকপা খেলো ইন্দিয়া সেন্তরশিংনা গ্রাসরুৎ লেবেলদা স্পোর্তস ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংই।