NITI Aayog
Implementation of Swachhta Hi Seva Campaign 2023 in NITI Aayog from 15th September, 2023 to 2nd October, 2023
18 OCT 2023 11:39AM by PIB Delhi
As a run up to Swachh Bharat Diwas on 2nd October, 2023, a day that the nation celebrates the birth anniversary of Mahatma Gandhi, the Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) and Dept. of Drinking Water and Sanitation, Ministry of Jal Shakti organised the ‘Swachhata Hi Seva’ campaign from 15th September to 2nd October, 2023, in collaboration with other Ministries, to celebrate 9 years of Swachh Bharat Mission, to reaffirm the commitment of all to make India clean and garbage free. The theme for SHS 2023 is “Garbage Free India”.
NITI Aayog actively participated in the campaign during the period, and the major events organized under the Department during the campaign are as following:
1. Inspection of Record Room in NITI Aayog: An Inspection of Record Room in NITI Aayog was conducted on 20-09-2023 by the senior Officers with special emphasis on File reviewing, Weeding out & Digitisation of old records and disposal of scrap.
1. Awareness Campaign: The campaign Banners & Standees were installed all across NITI Aayog gates, outdoor areas and office premises for generating awareness amongst Officers/Staff of NITI Aayog. SHS-2023 campaign banners were also displayed on NITI Aayog Website Homepage for the campaign duration.
1. Cleanliness Drive in NITI Aayog Office Premises: A Cleanliness Drive was conducted in NITI Aayog Office Premises on all floors from 25-09-2023 to 29-09-2023 with active participation of NITI Aayog staff.
1. Deep Cleaning of NITI Aayog Departmental Canteen: The Welfare Team undertook the activity of Deep Cleaning of NITI Aayog Departmental Canteen Hall & Kitchen from 25-09-2023 to 29-09-2023.
1. Swachhta Pledge: Commemorating the Swachh Bharat Diwas on 2nd October, 2023, the Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog administered the Swachhta Pledge to NITI Aayog staff, followed by the Cleanliness Drive of NITI Aayog outdoor campus led by the Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog (Shri Suman K. Bery); the Hon’ble Member, NITI Aayog (Shri V. K. Saraswat); and the CEO, NITI Aayog (Shri B. V. R. Subramaniam).

নীতি আয়োগ
সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২৩দগীনা ওক্তোবর ২, ২০২৩ ফাওবদা নিতি আয়োগতা স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেন ২০২৩ হৌদোকপা
18 OCT 2023 11:39AM by PIB Imphal
মহাত্মা গান্ধীগী মপোক নুমিৎ পালন লৈবাক পুম্বনা ওক্তোবর ২, ২০২৩ দা পাঙথোক্কদবা নুমিৎ অসুগা ইরোইননা, হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.অ.ঐচ.য়ু.এ.) অমসুং দিপার্তমেন্ত ওব দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন, জল শক্তি মন্ত্রালয়না অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংগা খুৎশম্নদুনা স্বচ্ছ ভারত মিসনগী চহি ৯ ফারকপগী পালন তৌদুনা ভারতপু লু নানবা অমসুং অমোৎ অকাই লৈতবা লৈবাক অমা ওইহন্নবগী পান্দমদা সেপ্তেম্বর ১৫ দগী ওক্তোবর ২, ২০২৩ ফাওবা 'স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেন পাঙথোক্লি। এস.ঐচ.এস. ২০২৩গী থিম্না "গারবেজ ফ্রী ইন্দিয়া" হায়বসিনা ওইরি।
নিতি আয়োগনা থৱাই হকচাং য়াওনা হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা কেম্পেন অসিদা শরুক য়াখি অমসুং দিপার্তমেন্ত অসিগী মখাদা কেম্পেন অসিদা পাঙথোকখিবা মরুওইবা থৌরমশিং মখাদা পীরিঃ
১. নিতি আয়োগতা লৈরিবা রেকোর্দ রুম য়েংশিনবাঃ নিতি আয়োগতা লৈরিবা রেকোর্দ রুম অসি ২০-০৯-২০২৩ দা মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা ফাইল রিভ্যুইং তৌবা, ৱিদিং আউত, অমসুং অরিবা রেকোর্দশিং দিজিতাইজ তৌবা অমসুং স্ক্রেপশিং লংথোকপগা লোইননা য়েংশিনখি।
২. এৱেরনেস কেম্পেনঃ কেম্পেন বেনর অমসুং স্তেন্দীশিংসু নিতি আয়োগকী গেৎ, মপানগী মফমশিং অমসুং ওফিসশিংদা নিতি আয়োগকী ওফিসর/স্তাফশিংদা ভাপ তাহন্নবগীদমক থমখি। এস.ঐচ.এস. ২০২৩ কেম্পেন বেন্নরশিংসু নিতি আয়োগকী ৱেবসাইত হোম্পেজদা কেম্পেন অসিগী মনুংদা উৎখি।
৩. নিতি আয়োগকী ওফিস লৈফমশিংদা লু নানবগী দ্রাইবঃ নিতি আয়োগকী ওফিসশিংদা লৈবা ফ্লোর খুদিংদা ২৫-০৯-২০২৩দগী হৌদুনা ২৯-০৯-২০২৩ ফাওবদা নিতি আয়োগকী স্তাফশিংনা শিৎ শেংবগী থবক পায়খৎখি।
৪. নিতি আয়োগ দিপার্ত্মেন্তেল কেন্তীন দীপ ক্লিন তৌবাঃ ৱেলফিয়র তীম্না নিতি আয়োগ দিপার্ত্মেন্তেল কেন্তীন হোল অমসুং কিৎচনবু ২৫-০৯-২০২৩দগী হৌদুনা ২৯-০৯-২০২৩ ফাওবদা শিৎ শেংবগী থবক পায়খৎখি।
৫. স্বচ্ছতাগী ৱাশকঃ সচ্ছ ভারত দিবস পালন ওক্তোবর ২, ২০২৩দা পাঙথোক্লদুনা, ইকাইখুম্নজরিবা ভাইস চীয়রমেন, নিতি আয়োগনা স্বচ্ছতাগী ৱাশক নিতি আয়োগ স্তাফশিংদা শকহনবগা লোইননা ইকাইখুম্নজরিবা ভাইস চীয়রমেন, নিতি আয়োগ ঈশ্রী সুমন কে. বেরি)না লুচিংদুনা, ইকাইখুম্নজরিবা মেম্বর, নিতি আয়োগ (শ্রী ভি.কে. সরস্বত), অমসুং সি.ই.ও নিতি আয়োগ (শ্রী বি.ভি.আর. সুব্রমনিয়ম)গা লোইননা আউতদোর কেম্পস্তা ক্লিনলিনেস দ্রাইব অমা পাঙথোকখি।