Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of South Africa
23 AUG 2023 3:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa on 23 August 2023 in Johannesburg on the sidelines of the 15th BRICS Summit.
Both leaders reviewed the progress made in bilateral relations between the two countries and expressed satisfaction at the progress achieved in various fields including defence, agriculture, trade and investment, health, conservation and people to people ties.
Both sides also exchanged views on continued coordination in multilateral bodies and regional and multilateral issues of mutual interest. President Ramaphosa expressed full support for India’s G20 presidency and appreciated India’s initiative for giving the African Union full membership of G-20. He conveyed that he looked forward to visiting New Delhi for the G-20 Summit.
Prime Minister congratulated President Ramaphosa on the successful hosting of the BRICS Summit. Prime Minister accepted President Ramaphosa's invitation to pay a State Visit to South Africa at a mutually convenient date.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
23 AUG 2023 3:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ১৫শুবা ব্রিক্স মীফমগী নাকলদা ওগস্ত ২৩,২০২৩ দা জোহেন্সবার্গতা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি সিরিল রামাফোসাগা উনখ্রে।
লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং খুমাঙচাউশিল্লকপগী মতাংদা লুচিংবা অনিনা হন্না য়েংশিনখি অমসুং ঙাক-শেন, লৌউ-শিংউ, ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, হকশেল, কঞ্জর্বেসন অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা খুমাঙচাউশিনবদা অপেনবা ফোঙদোকখি।
মালেমগী লুপশিং অমসুং লমদম অমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংদা মখা তানা মতেং পীনবা হায়না নাকল অনিগী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখি। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিদা রাস্ত্রপতি রামাফোসানা মপুংফানা শৌগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং অফ্রিকান য়ুনিয়ন জি-২০গী মপুংফাবা মেম্বর ওইহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং থাগৎখি। জি-২০ মীফম শরুক য়ানবা মহাক নিউ দিল্লিদা চৎকনি হায়বগী থাজবা মহাক্না ফোঙদোকখি।
মাইপাক্না ব্রিক্স মীফম য়ুম্বু ওইবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি রামাফোসা থাগৎপা ফোঙদোকখি। খুদোংচাগদবা নুমিৎ অমদা খা অফ্রিকাদা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা লাক্নবা রাস্ত্রপতি রামাফোসাগী চেবাউ প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না লৌশিনখি।