Ministry of Civil Aviation
Digi Yatra to be launched at 6 more airports
Digi Yatra facility will be launched at Mumbai, Ahmedabad, Kochi, Lucknow, Jaipur, and Guwahati airports in the month of August
With this, the number of Digi Yatra-enabled airports will increase to thirteen
By 10th August 2023, 3.46 million passengers have used the Digi Yatra facility
11 AUG 2023 6:56PM by PIB Delhi
Digi Yatra facility will be launched at 6 more airports namely Mumbai, Ahmedabad, Kochi, Lucknow, Jaipur, and Guwahati airports in the month of August 2023. The implementation and installation of Digi Yatra infrastructure at these airports will take place in a phased manner.
Since its launch by Minister of Civil Aviation and Steel Shri Jyotiraditya on December 1, 2022, at three airports, New Delhi, Varanasi, and Bengaluru, Digi Yatra has been implemented at four more airports, Vijayawada, Pune, Hyderabad, and Kolkata increasing the number of Digi Yatra airports to seven. With the addition of the aforementioned six airports, the total number of Digi Yatra-enabled airports will become thirteen.
By August 10, 2023, Digi Yatra has been used by 34,60,454 passengers. By the same date, the Digi Yatra mobile application user base was 1.29 million.
Digi Yatra is a mobile application-based facility conceived to achieve contactless, seamless processing of passengers at airports based on Facial Recognition Technology (FRT). It helps travelers pass through various checkpoints at the airports through paperless and contactless processing using facial features to validate their identity and travel details.
In the Digi Yatra process, there is no central storage of passenger's Personally Identifiable Information (PII) data. All the passengers' data is encrypted and stored in the wallet of their smartphone. It is shared only between the passenger and the airport of travel origin, where the passenger's Digi Yatra ID needs to be validated. The data is purged from the airport's system within 24 hours of departure of the flight. The data is shared by passengers directly, only when they travel and only to the origin Airport.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
অহেনবা এয়রপোর্ত ৬দা দিজি য়াত্র হৌদোক্লগনি
ওগস্ত থাদা মুম্বাই, অহমেদবাদ, কোচি, লখনৌ, জয়পুর অমসুং গুৱাহাতিদা দিজি য়াত্র ফেসিলিতী হৌদোক্লগনি
মসিগা লোয়ননা দিজি য়াত্র য়াবা এয়রপোর্তশিংগী মশিং তরাহুমদোইদা হেনগৎলগনি
২০২৩গী ওগস্ত ১০ ফাওবদা পেসেঞ্জর মিলিয়ন ৩.৪৬না দিজি য়াত্র ফেসিলিতী শিজিন্নখি
11 AUG 2023 6:56PM by PIB Imphal
২০২৩গী ওগস্ত থাদা অপেনবা এয়রপোর্ত ৬ হায়বদি মুম্বাই, অহমেদবাদ, কোচি, লখনৌ, জয়পুর অমসুং গুৱাহাতিদা এয়রপোর্তশিংদা দিজি য়াত্র ফেসিলিতী হৌদোক্লগনি। এয়রপোর্তশিং অসিদা দিজি য়াত্রগী ইমপ্লিমেন্তেসন অমসুং ইন্সতোলেসন ফেজ মেনরদা পাংথোক্কনি।
২০২২গী দিসেম্বর ১দা সিভিল এভিয়োসন অমসুং স্তীলগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্ধিয়ানা এয়রপোর্ত অহুম, নই দিল্লী, বারানসি অমসুং বেঙ্গলুরুদা মসি হৌদোকখ্রবা মতুংদগী দিজি য়াত্রবু অহেনবা এয়রপোর্ত মরি, বিজয়ৱাদা, পুনে, হায়দ্রবাদ অমসুং কোলকত্তাদা হৌদোক্তুনা দিজি য়াত্র এয়রপোর্তশিংগী মশিং তরেৎতা হেনগৎখি। মথক্তা পনখ্রিবা এয়রপোর্ত তরুক অসি হাপচিল্লগা দিজি য়াত্র য়াবা এয়রপোর্ত তরাহুমদোই ওইরগনি।
২০২৩গী ওগস্ত ১০ ফাওবদা পেসেঞ্জর ৩৪,৬০,৪৫৪না দিজি য়াত্র শিজিন্নখি। নুমিৎ অসিমক্তদা দিজি য়াত্র মোবাইল এপ্লিকেসন য়ুজর বেজ মিলিয়ন ১.২৯ ওইখি।
দিজি য়াত্র অসি ফেসিকেল রিকোগনিসন তেক্নোলোজী (এফ.আর.তি.)দা য়ুমফম ওইবা এয়রপোর্তশিংদা পেসেঞ্জরশিংগী কন্তেক্তলেস, সীমলেস প্রোসেসিং ফংনবগীদমক শেমখিবনি। মসিনা পেসেঞ্জরশিংবু মখোয়গী আইদেন্তিতী অমসুং ত্রাভেলগী অকুপ্পা ৱারোল ভেলিদেত তৌনবগীদমক ফেসিয়েল ফীচরশিং শিজিন্নদুনা পেপরলেস অমসুং কন্তেক্তলেসকী খুত্থাংদা এয়রপোর্তশিংদা তোঙান-তোঙানবা চেকপোইন্তশিং লানবদা মতেং পাংলি।
দিজি য়াত্র প্রোসেসতা পেসেঞ্জরশিংগী পর্সোনেলী আইদেন্তিফিয়েবল ইনফোর্মেসন (পি.আই.আই.) দেতাগী সেন্ত্রেল স্তোরেজ লৈতে। পেসেঞ্জর পুম্নমক্কী দেতা এনক্রিপ্ত তৌই অমসুং মখোয়গী স্মার্তফোনগী ৱালেত্তা স্তোর তৌই। মসি পেসেঞ্জরশিংগী দিজি য়াত্র আই.দি. ভেলিদেত তৌবা মথৌ তাবা মফমদুদা পেসেঞ্জর অমসুং ত্রাভেল ওরিজিনগী এয়রপোর্তকী মরক্তা শেয়র তৌই। ফ্লাইতকী দিপার্চরগী পুং ২৪গী মনুংদা এয়রপোর্তকী সিস্তেমদগী দেতা অসি লৌথোকই। দেতা অসি মখোয়না ত্রাভেল তৌবা খক্তদা অমসুং ওরিজিন এয়রপোর্ত খক্তদা পেসেঞ্জরশিংনা দাইরেক্ত ওইনা শেয়র তৌই।