Ministry of Commerce & Industry
Index of Eight Core Industries (Base: 2011-12=100) for May, 2023
30 JUN 2023 4:59PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 4.3 per cent (provisional) in May 2023 as compared to the Index of May 2022. The production of Cement, Fertilizers, Steel, Coal, and Refinery Products increased in May 2023 over the corresponding month of last year. ICI measures combined and individual performance of production of eight core industries viz. Coal, Crude Oil, Natural Gas, Refinery Products, Fertilizers, Steel, Cement and Electricity. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP). Details of annual and monthly indices and growth rates are provided at Annex I & II respectively.
Final growth rate of Index of Eight Core Industries for February 2023 is revised to 7.4 per cent. The cumulative growth rate of ICI during April-May 2023-24 reported 4.3 per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 7.2 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index increased by 8.2 per cent during April to May 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 1.9 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index declined by 2.7 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) declined by 0.3 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index declined by 1.5 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 2.8 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index increased by 0.7 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Fertilizers - Fertilizers production (weight: 2.63 per cent) increased by 9.7 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index increased by 15.7 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 9.2 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index increased by 12.2 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 15.5 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index increased by 13.7 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) declined by 0.3 per cent in May, 2023 over May, 2022. Its cumulative index declined by 0.7 per cent during April to May, 2023-24 over the corresponding period of previous year.
Note 1: Data for March, 2023, April, 2023 and May, 2023 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised /finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April, 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weight derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for June, 2023 will be on Monday 31st July, 2023.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.6
76.6
72.4
131.2
125.1
177.6
170.5
185.2
146.6
Apr-May 22-23
152.0
79.1
72.2
136.0
111.0
168.0
168.1
197.2
147.1
Apr-May 23-24
164.4
76.9
71.1
136.9
128.5
188.5
191.2
195.8
153.5
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.0
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2021-23
14.9
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.0
8.7
8.9
7.7
Apr-May 22-23
31.8
1.8
6.7
12.8
16.4
8.6
15.9
17.4
14.3
Apr-May 23-24
8.2
-2.7
-1.5
0.7
15.7
12.2
13.7
-0.7
4.3
*Provisional, YoY is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
May-22
156.3
80.3
73.5
137.3
126.0
172.0
165.4
199.9
149.6
Jun-22
148.0
76.9
70.9
130.3
126.4
158.2
177.4
196.9
143.9
Jul-22
132.7
77.3
72.6
129.8
127.6
166.8
155.4
188.9
141.1
Aug-22
127.5
76.7
73.0
123.6
130.9
170.5
152.0
191.3
139.9
Sep-22
127.5
75.2
72.1
120.2
127.0
172.8
158.7
187.4
138.6
Oct-22
145.8
77.4
73.0
123.5
129.5
177.3
155.2
169.3
138.8
Nov-22
167.5
75.8
71.8
119.7
129.2
175.5
164.3
166.7
139.4
Dec-22
184.4
78.2
74.5
139.3
129.9
190.9
184.8
179.4
153.4
Jan-23
198.6
78.3
75.2
142.0
135.8
199.5
184.7
186.6
158.8
Feb-23
190.1
68.1
67.0
129.1
125.2
185.4
180.2
174.0
147.3
Mar-23
236.6
77.3
74.6
144.7
118.1
198.5
197.7
188.0
163.7
Apr-23
161.2
75.1
69.0
132.7
118.7
189.2
191.4
192.3
150.8
May-23
167.6
78.8
73.3
141.1
138.2
187.9
191.1
199.3
156.1
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
May-22
33.5
4.6
7.0
16.7
22.9
15.1
26.2
23.5
19.3
Jun-22
32.1
-1.7
1.2
15.1
8.2
3.3
19.7
16.5
13.1
Jul-22
11.4
-3.8
-0.3
6.2
6.2
7.5
0.7
2.3
4.8
Aug-22
7.7
-3.3
-0.9
7.0
11.9
5.8
2.1
1.4
4.2
Sep-22
12.1
-2.3
-1.7
6.6
11.8
7.7
12.4
11.6
8.3
Oct-22
3.8
-2.2
-4.2
-3.1
5.4
5.8
-4.2
1.2
0.7
Nov-22
12.3
-1.1
-0.7
-9.3
6.4
11.5
29.1
12.7
5.7
Dec-22
12.3
-1.2
2.6
3.7
7.3
12.3
9.5
10.4
8.3
Jan-23
13.6
-1.1
5.2
4.5
17.9
14.3
4.7
12.7
9.7
Feb-23
9.0
-4.9
3.1
3.3
22.2
12.4
7.4
8.2
7.4
Mar-23
12.2
-2.8
2.7
1.5
9.7
8.8
-0.6
-1.6
3.6
Apr-23
9.1
-3.5
-2.8
-1.5
23.5
15.3
12.0
-1.1
4.3
May-23
7.2
-1.9
-0.3
2.8
9.7
9.2
15.5
-0.3
4.3
*Provisional, YoY is calculated over the corresponding month of previous year

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২৩গী মেগীদমক্তা কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স (বেস: ২০১১-১২=১০০)
30 JUN 2023 4:59PM by PIB Imphal
কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী অপুনবা ইন্দেক্স (আই.সি.আই.) অদু ২০২২গী মেগী ইন্দেক্সকা চাংদম্নবদা ২০২৩গী মেদা চাদা ৪.৩ (প্রোভিজনেল) হেনগৎলকখি। সিমেন্ত, ফর্তিলাইজরশিং, স্তীল, কোল, অমসংউ রিফাইনরী প্রোদক্তশিং অদু ২০২৩গী মেগা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা হেনগৎলকপা থেংনখি। আই.সি.আই.গী পাম্বৈশিং পুনশিনখি অমসুং কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী অমমমগী প্রোদক্সনগী পর্ফোর্মেন্স খুদম ওইনা কোল, ক্রুদ ওইল, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রোদক্তশিং, ফর্তিলাইজরশিং, স্তীল, সিমেন্ত অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী। কোর ইন্দস্ত্রী নিপাল অসিদা ইন্দেক্স ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন (আই.আই.পি.)দা য়াওবা আইতেমশিংগী অরুম্বগী চাদা ৪০.২৭ য়াওরি। চহি অমগী অমসুং থাগী ইন্দাইসশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং গ্রোথ রেতশিং অদু মথংশিৎনা এন্নেক্স I অমসুং IIদা পীরি।
২০২৩গী ফেব্রৱারীগীদমক্তা কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্সকী ফাইনেল গ্রোথ রেত অদু চাদা ৭.৪দা রিভাইস তৌখ্রে। ২০২৩-২৪গী এপ্রিল-মেগী মনুংদা আই.সি.আই.গী অপুনবা গ্রোথ রেত অদু মমাং চহি চপ মান্নবা মতম অদুগা চাংদম্নবা মতমদা চাদা ৪.৩ ওইবা থেংনখি (প্রোভিজনেল)।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্সকী সম্মরী অদু মখাদা পীরি:
কোল- কোলগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ১০.৩৩ ) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ৭.২ হেনগৎলকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ৮.২ হেনগৎলকখি।
ক্রুদ ওইল – ক্রুদ ওইলগী পত্থোক (অরুম্বা: চাদা ৮.৯৮ ) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ১.৯ হন্থরকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ১.৭ হন্থরকখি।
নেচরেল গ্যাস – নেচরেল গ্যাসকী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ৬.৮৮ ) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ০.৩ হন্থরকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ১.৫ হন্থরকখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রোদক্তশিং - পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রোদক্তশিং (অরুম্বা: চাদা ২৮.০৪ ) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ২.৮ হেনগৎলকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ০.৭ হেনগৎলকখি।
ফর্তিলাইজরশিং – ফর্তিলাইজরশিংগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ২.৬৩ ) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ৯.৭ হেনগৎলকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ১৫.৭ হেনগৎলকখি।
স্তীল – স্তীলগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ১৭.৯২) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ৯.২ হেনগৎলকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ১২.২ হেনগৎলকখি।
সিমেন্ত – সিমেন্তগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ৫.৩৭) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবা ২০২৩গী মেদা চাদা ১৫.৫ হেনগৎলকখি। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ১৩.৭ হেনগৎলকখি।
ইলেক্ত্রিসিতী - ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপা (অরুম্বা চাদা ১৯.৮৫) অদু ২০২২গী মেগা চাংদম্নবদা চাদা ০.৩ হন্থখ্রে। ২০২৩-২৪গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ০.৭ হন্থরকখি।
নোত ১: ২০২৩গী মার্চ, ২০২৩গী এপ্রিল অমসুং ২০২৩গী মেগী দেতা অসি প্রোভিজনেলনি। কোর ইন্দস্ত্রীশিংগী ইন্দেক্স নম্বর অদু সোর্স এজেন্সীশিংদগী অপদেৎ তৌরবা দেতা অদুগী মতুং ইন্না রিভাইস/ফাইনেলাইজ তৌই।
নোত ২: ২০১৪গী এপ্রিলদগী রিন্যুৱেবল সোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতা অদুশু য়াওখ্রে।
নোত ৩: মথক্তা উৎখ্রিবা ইন্দস্ত্রীগী মতুং ইন্না খাইদোক্লবা অরুম্বা অদু আই.আই.পি.দগী দিরাইব তৌরকপা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রী অমমমগী অরুম্বনি অমসুং ১০০গা মান্নবা আই.সি.আই.গী অপুনবা অরুম্বা অমদা প্রো রেতা বেসিস্তা কামখৎলবা অরম্বনি।
নোত ৪: ২০১৯গী মার্চতগী শাবা লোইরবা স্তীলগী প্রোদক্সন মনুং চন্না ‘কোল্দ রোলদ (সি.আর.) কোইলস’ আইতেমগি মখাদা হোত রোলদ পিকলদ এন্দ ওইলদ (ঐচ. আর.পি.ও.) কৌবা স্তীলগী অনৌবা প্রোদক্ত অমশু মসিদা য়াওখ্রে।
নোত ৫: ২০২৩গী জুনগী ইন্দেক্স অদু ২০২৩গী জুলাই ৩১, নিংথৌকাবা নুমিত্তা ফোংলগনি।
এন্নেক্স I
কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেস য়িয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
আপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
১০.৩৩
৮.৯৮
৬.৮৮
২৮.০৪
২.৬৩
১৭.৯২
৫.৩৭
১৯.৮৫
১০০.০০
২০১২-১৩
১০৩.২
৯৯.৪
৮৫.৬
১০৭.২
৯৬.৭
১০৭.৯
১০৭.৫
১০৪.০
১০৩.৮
২০১৩-১৪
১০৪.২
৯৯.২
৭৪.৫
১০৮.৬
৯৮.১
১১৫.৮
১১১.৫
১১০.৩
১০৬.৫
২০১৪-১৫
১১২.৬
৯৮.৪
৭০.৫
১০৮.৮
৯৯.৪
১২১.৭
১১৮.১
১২৬.৬
১১১.৭
২০১৫-১৬
১১৮.০
৯৭.০
৬৭.২
১১৪.১
১০৬.৪
১২০.২
১২৩.৫
১৩৩.৮
১১৫.১
২০১৬-১৭
১২১.৮
৯৪.৫
৬৬.৫
১১৯.৭
১০৬.৬
১৩৩.১
১২২.০
১৪১.৬
১২০.৫
২০১৭-১৮
১২৪.৯
৯৩.৭
৬৮.৪
১২৫.২
১০৬.৬
১৪০.৫
১২৯.৭
১৪৯.২
১২৫.৭
২০১৮-১৯
১৩৪.১
৮৯.৮
৬৯.০
১২৯.১
১০৭.০
১৪৭.৭
১৪৭.০
১৫৬.৯
১৩১.২
২০১৯-২০
১৩৩.৬
৮৪.৫
৬৫.১
১২৯.৪
১০৯.৮
১৫২.৬
১৪৫.৭
১৫৮.৪
১৩১.৬
২০২০-২১
১৩১.১
৮০.১
৫৯.৮
১১৪.৯
১১১.৬
১৩৯.৪
১৩০.০
১৫৭.৬
১২৩.২
২০২১-২২
১৪২.৩
৭৭.৯
৭১.৩
১২৫.১
১১২.৪
১৬৩.০
১৫৬.৯
১৭০.১
১৩৬.১
২০২২-২৩
১৬৩.৬
৭৬.৬
৭২.৪
১৩১.২
১২৫.১
১৭৭.৬
১৭০.৫
১৮৫.২
১৪৬.৬
এপ্রিল-মে ২২-২৩
১৫২.০
৭৯.১
৭২.২
১৩৬.০
১১১.০
১৬৮.০
১৬৮.১
১৯৭.২
১৪৭.১
এপ্রিল-মে ২৩-২৪
১৬৪.৪
৭৬.৯
৭১.১
১৩৬.৯
১২৮.৫
১৮৮.৫
১৯১.২
১৯৫.৮
১৫৩.৫
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা ৱাই.-ও.-ৱাই বেসিস্তা)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
আপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
১০.৩৩
৮.৯৮
৬.৮৮
২৮.০৪
২.৬৩
১৭.৯২
৫.৩৭
১৯.৮৫
১০০.০০
২০১২-১৩
৩.২
-০.৬
-১৪.৪
৭.২
-৩.৩
৭.৯
৭.৫
৪.০
৩.৮
২০১৩-১৪
১.০
-০.২
-১২.৯
১.৪
১.৫
৭.৩
৩.৭
৬.১
২.৬
২০১৪-১৫
৮.০
-০.৯
-৫.৩
০.২
১.৩
৫.১
৫.৯
১৪.৮
৪.৯
২০১৫-১৬
৪.৮
-১.৪
-৪.৭
৪.৯
৭.০
-১.৩
৪.৬
৫.৭
৩.০
২০১৬-১৭
৩.২
-২.৫
-১.০
৪.৯
০.২
১০.৭
-১.২
৫.৮
৪.৮
২০১৭-১৮
২.৬
-০.৯
২.৯
৪.৬
০.০
৫.৬
৬.৩
৫.৩
৪.৩
২০১৮-১৯
৭.৪
-৪.১
০.৮
৩.১
০.৩
৫.১
১৩.৩
৫.২
৪.৪
২০১৯-২০
-০.৪
-৫.৯
-৫.৬
০.২
২.৭
৩.৪
-০.৯
০.৯
০.৪
২০২০-২১
-১.৯
-৫.২
-৮.২
-১১.২
১.৭
-৮.৭
-১০.৮
-০.৫
-৬.৪
২০২১-২২
৮.৫
-২.৬
১৯.২
৮.৯
০.৭
১৬.৯
২০.৮
৮.০
১০.৪
২০২১-২৩
১৪.৯
-১.৭
১.৬
৪.৮
১১.৩
৯.০
৮.৭
৮.৯
৭.৭
Apr-May ২২-২৩
৩১.৮
১.৮
৬.৭
১২.৮
১৬.৪
৮.৬
১৫.৯
১৭.৪
১৪.৩
Apr-May ২৩-২৪
৮.২
-২.৭
-১.৫
০.৭
১৫.৭
১২.২
১৩.৭
-০.৭
৪.৩
* প্রোভিজেনল, ৱাই.-ও.-ৱাই. অসি হৌখিবা চহিগী চপ ফাইনান্সিয়েল য়িয়রদা কেলকুলেত তৌই
এন্নেক্স II
কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
থাগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেস য়িয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
আপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
১০.৩৩
৮.৯৮
৬.৮৮
২৮.০৪
২.৬৩
১৭.৯২
৫.৩৭
১৯.৮৫
১০০.০০
মে-২২
১৫৬.৩
৮০.৩
৭৩.৫
১৩৭.৩
১২৬.০
১৭২.০
১৬৫.৪
১৯৯.৯
১৪৯.৬
জুন-২২
১৪৮.০
৭৬.৯
৭০.৯
১৩০.৩
১২৬.৪
১৫৮.২
১৭৭.৪
১৯৬.৯
১৪৩.৯
জুলাই-২২
১৩২.৭
৭৭.৩
৭২.৬
১২৯.৮
১২৭.৬
১৬৬.৮
১৫৫.৪
১৮৮.৯
১৪১.১
ওগস্ত-২২
১২৭.৫
৭৬.৭
৭৩.০
১২৩.৬
১৩০.৯
১৭০.৫
১৫২.০
১৯১.৩
১৩৯.৯
সেপ্তেম্বর-২২
১২৭.৫
৭৫.২
৭২.১
১২০.২
১২৭.০
১৭২.৮
১৫৮.৭
১৮৭.৪
১৩৮.৬
ওক্তোবর-২২
১৪৫.৮
৭৭.৪
৭৩.০
১২৩.৫
১২৯.৫
১৭৭.৩
১৫৫.২
১৬৯.৩
১৩৮.৮
নবেম্বর-২২
১৬৭.৫
৭৫.৮
৭১.৮
১১৯.৭
১২৯.২
১৭৫.৫
১৬৪.৩
১৬৬.৭
১৩৯.৪
দিসেম্বর-২২
১৮৪.৪
৭৮.২
৭৪.৫
১৩৯.৩
১২৯.৯
১৯০.৯
১৮৪.৮
১৭৯.৪
১৫৩.৪
জনুৱারী-২৩
১৯৮.৬
৭৮.৩
৭৫.২
১৪২.০
১৩৫.৮
১৯৯.৫
১৮৪.৭
১৮৬.৬
১৫৮.৮
ফেব্রৱারী-২৩
১৯০.১
৬৮.১
৬৭.০
১২৯.১
১২৫.২
১৮৫.৪
১৮০.২
১৭৪.০
১৪৭.৩
মার্চ-২৩
২৩৬.৬
৭৭.৩
৭৪.৬
১৪৪.৭
১১৮.১
১৯৮.৫
১৯৭.৭
১৮৮.০
১৬৩.৭
এপ্রিল-২৩
১৬১.২
৭৫.১
৬৯.০
১৩২.৭
১১৮.৭
১৮৯.২
১৯১.৪
১৯২.৩
১৫০.৮
মে-২৩
১৬৭.৬
৭৮.৮
৭৩.৩
১৪১.১
১৩৮.২
১৮৭.৯
১৯১.১
১৯৯.৩
১৫৬.১
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা ৱাই.-ও.-ৱাই বেসিস্তা)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
আপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
১০.৩৩
৮.৯৮
৬.৮৮
২৮.০৪
২.৬৩
১৭.৯২
৫.৩৭
১৯.৮৫
১০০.০০
মে-২২
৩৩.৫
৪.৬
৭.০
১৬.৭
২২.৯
১৫.১
২৬.২
২৩.৫
১৯.৩
জুন-২২
৩২.১
-১.৭
১.২
১৫.১
৮.২
৩.৩
১৯.৭
১৬.৫
১৩.১
জুলাই-২২
১১.৪
-৩.৮
-০.৩
৬.২
৬.২
৭.৫
০.৭
২.৩
৪.৮
ওগস্ত-২২
৭.৭
-৩.৩
-০.৯
৭.০
১১.৯
৫.৮
২.১
১.৪
৪.২
সেপ্তেম্বর-২২
১২.১
-২.৩
-১.৭
৬.৬
১১.৮
৭.৭
১২.৪
১১.৬
৮.৩
ওক্তোবর-২২
৩.৮
-২.২
-৪.২
-৩.১
৫.৪
৫.৮
-৪.২
১.২
০.৭
নবেম্বর-২২
১২.৩
-১.১
-০.৭
-৯.৩
৬.৪
১১.৫
২৯.১
১২.৭
৫.৭
দিসেম্বর-২২
১২.৩
-১.২
২.৬
৩.৭
৭.৩
১২.৩
৯.৫
১০.৪
৮.৩
জনুৱারী-২৩
১৩.৬
-১.১
৫.২
৪.৫
১৭.৯
১৪.৩
৪.৭
১২.৭
৯.৭
ফেব্রৱারী-২৩
৯.০
-৪.৯
৩.১
৩.৩
২২.২
১২.৪
৭.৪
৮.২
৭.৪
মার্চ-২৩
১২.২
-২.৮
২.৭
১.৫
৯.৭
৮.৮
-০.৬
-১.৬
৩.৬
এপ্রিল-২৩
৯.১
-৩.৫
-২.৮
-১.৫
২৩.৫
১৫.৩
১২.০
-১.১
৪.৩
মে-২৩
৭.২
-১.৯
-০.৩
২.৮
৯.৭
৯.২
১৫.৫
-০.৩
৪.৩
*প্রোভিজেনল, ৱাই.-ও.-ৱাই. অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাদা কেলকুলেত তৌই