Ministry of Electronics & IT
North-East has transformed under PM Narendra Modi: MoS Rajeev Chandrasekhar
Today India under PM Narendra Modi does not buckle under pressure from other countries or terror groups: MoS Rajeev Chandrasekhar
06 JUN 2023 6:21PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Skill Development & Entrepreneurship and Electronics & IT, Shri Rajeev Chandrasekhar, today said Prime Minister Shri Narendra Modi’s “new model of governance through Seva, Sushasan and Garib Kalyan” (Service to people, Good Governance and Welfare of Poor) has ushered in tremendous development in the North-Eastern region, making it an attractive destination for investors.
“Pre-2014, there was no development in the North-East and investors used to stay away from it as there were no roads, railway network or connectivity by air. Today the region is connected like any other in the country. It has made tremendous progress in the nine years of Prime Minister Shri Narendra Modi’s governance and foreign countries are eager to engage with us,” said Shri Rajeev Chandrasekhar, while addressing a meeting organised by the Janjati Morcha initiative at Chakma Ghat Community Hall of Khowai district in Tripura.
Speaking about how Prime Minister Shri Narendra Modi’s leadership has changed the narrative of India from a dysfunctional democracy to a vibrant one in the past nine years, Shri Rajeev Chandrasekhar said the Prime Minister has worked relentlessly for “24 hours a day, seven days a week and 365 days a year” with just one mission in mind -- development and progress of the country and because of his proactive policies and schemes, the economy could make a turnaround to become the fifth largest economy in the world.
“What could not be achieved in 65 years, India under Prime Minister Shri Narendra Modi has achieved in nine years. India will soon emerge as the third largest economy in the world, next to the US and China,” he said.
Referring to India’s growing stature in the world order, the Minister said, “We no longer run to other countries asking for help. Today, under Prime Minister Shri Narendra Modi, India has emerged stronger. We don’t buckle under pressure from other countries or terror groups. Our befitting responses have forced them to think twice before planning any attacks against us.”
The Minister arrived in Agartala yesterday on a three-day visit to Tripura, during which he has been meeting different sections of people and reviewing the Skilling efforts in the state and addressing the concerns of people with regards to market linkages, capacity building and employment generation.
Earlier in the day, he visited the Teliamura Sub Division, near Krishnapur and was briefed by Mr Sourav Das, DCM about the education and skilling facilities. He also planted a sapling in front of the DCM office. The Minister met Tripura Minister for Tribal Welfare, Handloom, Handicrafts and Sericulture and Statistics, Shri Bikas Debbarma and discussed the challenges and opportunities in the state on various counts.
The Minister will be later returning to Agartala and will visit Vikas Tirth, the Agartala – Bangladesh Rail Project, among other engagements.
This is Shri Rajeev Chandrasekhar’s second official visit to Tripura after becoming a Minister in PM Modi’s Cabinet. He was here last time in August 2022 and had taken part in a Tiranga rally.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা নোর্থ-ইস্ত অসি ওল্লক্লে: এম.ও.এস. রাজীৱ চন্দ্রসেখর
ঙসি ভারতনা পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী অমসুং তেরর গ্রুপশিংদগী লাকপা প্রেসরনা নোনগদবা নত্রে: এম.ও.এস. রাজীৱ চন্দ্রসেখর
06 JUN 2023 6:21PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং এন্ত্রপ্রেনরশিপ অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি.গী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রাজীৱ চন্দ্রসেখরনা ঙসি হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী “সেৱা, সুশাসন আমসুং গরিব কল্যানগী খুত্থাংদা গোবর্নেন্সকী অনৌবা মোদেল” (মীয়ামদা সেবা তৌবা, অফবা গোবর্নেন্স অমসুং লাইরবশিংগী য়াইফ-থৌরাং) অসিনা নোর্থ-ইস্তর্ন রিজনদা য়াম্লবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পাইখৎলকখ্রে, মসিনা মরম ওইরগ আইনভেস্তরশিংগীদমক্তা য়াম্না পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইবা মফম অমা ওইহল্লে।
“২০১৪গী মমাংদা নোর্থ-ইস্ততা চাউকৎ-থৌরাং অমত্তা লৈরমদে অমসুং লম্বি-থোংশিং, রেলৱে নেতৱার্ক নত্রগা প্লেনগী কেনেক্তিবিতী নিংথজনা লৈরমদবনা মরম ওইরগা ইনভেস্তরশিং লাক্নিংঙমদে। ঙসিদি লমদম অসি লৈবাক অতোপ্পা মফমশিংগুম্না নিংথিনা কনেক্ত তৌরে। প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীগী গোবর্নেন্স মখাদা চহি মাপল অসিদা য়াম্না কুমাং চাউশল্লকখ্রে অমসুং মপান লমগী লৈবাকশিংনা ঐখোয়গা থবক তৌমিন্নবা পাম্লি,” হায়না শ্রি রাজীৱ চন্দ্রসেখরনা ত্রিপুরাগী খোৱাই জিলাগী চাকমা ঘাত কম্যুনিতী হোলদা জনজাতি মোর্চা ইনিসিবেতিবনা শিনখিবামীফম অদুদা ৱা ঙাংবা মতমদা হায়খি।
শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হৌখিবা চহি মাপল অসিদা নিংথিনা মথৌ তৌরমদ্রবা দেমোক্রেসীদগী য়াম্না ভাইব্রেন্ত ওইবা ভারত অমদা করম্না ওন্থোরকখিবগে হায়বসিগী মতাং ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী রাজীৱ চন্দ্রসেকরনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা হালেংবা লৈতনা তুম্বা চাবা খঙদবমখৈ “নোংমদা পুং ২৪, চয়োল অমদা নুমিৎ তরেৎনি অমসুং চহি অমদা নুমিৎ ৩৬৫” ৱাখলদা মিসন অমখক – লৈবাক অসিগী চাউখৎ-ধোরাং অমসুং খুমাং চাউশিনহনবগী মতাংদা চপ য়ুংনা লেপ্তুনা থবক তৌখি অমসুং মহাক্কী প্রোএক্তিব ওইবা পোলিসিশিং অমসুং স্কীমশিং অদুনা মরম ওইরগা, ইকোনোমী অসিদা অহোংবা পুরক্তুনা মালেম অসিগী মঙশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমী ওইবা ঙম্লিবনি।
“ভারতনা চহি ৬৫দা ফংবা ঙমখিদবা অদু প্রধান মন্ত্রি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা চই মাপলগী মনুংদা ফংবা ঙমখি। ভারতনা য়াম্না থুনা য়ু.এস. অমসুং চাইনাগী মথংদা মালেম অসিগী অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমী অমা ওইরগনি,” হায়না মআক্না হায়খি।
ৱার্ল্দ ওর্দরদা ভারতকী চাউখৎলক্লিবা থাক অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, মন্ত্রী অসিনা হায়খি, “ঐখোয়না অতোপ্পা লেবাকশিংদা হান্নগুম্না মতেংগীদমক্তা হায়জদ্রে। ঙসিদি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা, ভারতনা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎলক্লি। অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী অমসুং তেরর গ্রুপশিংদগী লাকপা প্রেসরনা নোনগদবা নত্রে। ঐখোয়গী মতিক চাবা পাউখুম অদুনা মখোয়বু ঐখোয়গী মায়োক্তা এতেক্ত অমা থৌরাং তৌদ্রিঙৈগী মাংওইননা অনিরক হন্না খন্থহনখ্রে।”
মন্ত্রী অসিনা ত্রিপুরাগী নুমিৎ হুম্নিগী খোংচত্তা ঙরাং আগর্তলা থুংলরে, মসিগী মনুংদা মআক্না তোঙান-তোঙানবা সেক্সনগী মীশিংগা উনখি অমসুং রাজ্য অসিদা পাংথোক্লিবা স্কিলিংগী থবকশিং অদুবু য়েংশিনখি অমসুং মার্কেত লিঙ্কেজশিং, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং এমপ্লোইমেন্ত জেনরেশনগী মতাংদা মীয়ামগী অৱাবসিং অদুবু য়েংশিনখি।
নুমিৎ অদুগি ঙনবদা, মহাক্না কৃষ্ণপুরগী মনাক্তা লৈবা তেলিবামুরা সব-দিভিজনদা চৎখি অমসুং দি.সি.এম., শ্রী সৌরব দাসনা এজুকেশন অমসুং স্কিলিং ফেসিলিতীশিং অদুগী মতাংদা হায়খি। মহাক্না দি.সি.এম. ওফিসকী মমাংদা উ চারা অমশু থাখি। মন্ত্রী অসিনা ত্রিপুরাগী ত্রাইবল ৱেলফিয়র, হেন্দলুম, হেন্দিক্রাফস অমসুং সেরিকলচর অমসুং স্তেতিস্তিক্সকী মন্ত্রী, শ্রী বিকাস দেববর্মাগা উনখি অমসুং তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়া অমা য়াওরগা রাজ্য অসিদা মায়োক্নরিবা শিংনবশিং অমসুং ফংলিবা কুদোংচাবশিং অদুগী মতাংদা খন্নখি।
মন্ত্রী অসিনা মতুং তারকপদা আগর্তলাদা হনখিগনি অমসুং অতোপ্পা এনগেজমেন্ত কয়া অমগী মনুংদা আগর্তলা – বংগ্লাদেশ রেল প্রোজেক্ত, ৱিকাস তির্থতা চৎকনি।
মসি রাজীৱ চন্দ্রসেখরনা পি.এম. মোদীগী কেবিনেত্তা মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা মসিনা ত্রিপুরাদা মহাক্কী অনিশুবা ওফিসিয়েল ওইবা খোংচৎনি। মহাক অসি মমাংদা ২০২২গী ওগস্ততা লাক্লম্মি অমসুং তিরঙগা রেলীদা শরুক য়াখি।