Ministry of Railways
Trans-Asian Railway members to finalize a regional strategy on accelerating rail digital transformation
07 APR 2023 8:35PM by PIB Delhi
A High-Level Conference on Accelerating Rail Digital Transformation in Asia and Pacific region was held in New Delhi, India on 5 and 6 April 2023. The Conference was organized by United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP) in collaboration with the Ministry of Railways.
The Conference was attended by the representatives of the Ministries of Transport/Railways of 18 countries including Armenia, Azerbaijan, Bangladesh, Cambodia, Georgia, India, Islamic Republic of Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan (online), Lao People’s Democratic Republic, Nepal, Russian Federation, Sri Lanka, Tajikistan, Thailand, Uzbekistan (online) and Viet Nam.
The representative from Asian Institute of Transport Development, Birmingham Center for Railway Research and Education, Organization for Cooperation Between Railways, International Union of Railways and International Organization for International Carriage by Rail also participated in the Conference.
Addressing the Conference, the Chairman of Indian Railways Mr. Anil Kumar Lahoti lauded ESCAP on organizing the Conference on a very topical issue and inform the participants that Indian Railways is expanding its digital footprints on every aspect of rail transport and is ready to share its experience and expertise with the member of the Trans-Asian railway network and especially with those countries that are starting their rail digitalization journey.
Trans-Asian railway network provides a coordinated plan for developing a regional rail network to support intra and inter-regional trade and transport. The 128,000-kilometer long rail network passes through 28 countries and was formalized through an Inter-governmental Agreement on Trans-Asian Railway network that entered into force in 2009.
The Head of the UN ESCAP office in New Delhi Ms. Mikiko Tanaka also addressed the participants, emphasizing the need to leverage digitalization to further augment the operational performance of rail and increase freight and passenger transport by rail to support countries in realization of sustainable development goals.
The Conference deliberated on ways and means to accelerate rail digital transformation in Asia and the Pacific to enhance competitiveness of rail transport to attract more freight and passenger to railway transport. The participating countries deliberated on a regional strategy on accelerating rail digital transformation in Asia and the Pacific that was presented by Mr. Sandeep Raj Jain, official from the Transport Division of UN ESCAP head office in Thailand.
The proposed strategy aims to provide coherence and momentum to current initiatives on rail digitalization; foster an ecosystem to harnesses full potential of rail digitalization; augment the operational performance, capacity, reliability, safety, and security of rail assets; enhance customer experience including ease of doing business; create synergies through partnerships to digitalize rail; and ensure high level political support on rail digitalization. It further identifies eight priority areas and five cross cutting issues to deepen the regional cooperation on accelerating rail digital transformation.
Among the cross-cutting issues, the strategy proposes to set up a regional capacity building programme on rail digital transformation with a pool of experts to enhance digital skills of railway officials. For financing rail digital projects, the strategy suggests countries to establish a rail digital and innovation fund as multi-donor trust fund to support landlocked and least developing countries to leapfrog to digital technologies.
On strengthening rail cybersecurity, it advocates developing a regional framework for rail cybersecurity for sharing of information, capacity building and learning from experience. The strategy also aims to heighten engagement with private sector by encouraging countries to supportive legal and regulatory framework that attract private investments and expertise in rail digital applications.
The proposed strategy also provides for implementation arrangements with suggestion to formulate national and sub-regional strategies on rail digitalization and measuring progress through developing a rail digital and innovation index complemented by three level of maturity for rail digitalization.
The Conference participants welcomed the draft strategy on accelerating rail digital transformation presented by ESCAP secretariat and underlined that its adoption and subsequent implementation can fast track rail digitalization, particularly, for landlocked and least developing countries of the region.
Ms. Jaya Varma Sinha, Member Operations and Business Development of Railway Board in her welcome address on the second day of the Conference also strongly supported the proposed draft of the regional strategy and informed the Conference on the willingness of the Indian railways to support regional rail digitalization initiatives through platform provided by ESCAP.
The two-day Conference ended with a recommendation to adopt the regional strategy on accelerating rail digital transformation by the members of Trans-Asian Railway network.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ত্রান্স-এসিয়ন রেলৱে মেম্বরশিংনা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন য়াংশিহনবদা রিজনেল সেত্রেতেজী অমা ফাইনেলাইজ তৌগনি
07 APR 2023 8:35PM by PIB Imphal
এসিয়া অমসুং পেসিফিক রিজন্দা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন য়াংশিনহনবদা অৱাংবা থাক্কী কনফরেন্স অমা ২০২৩গী এপ্রিল ৫ অমসুং ৬দা নই দিল্লীদা পাংথোকখি। কনফরেন্স অসি য়ুনাইতেদ নেসন্স ইকোনোমিক এন্দ সোসিএল কমিসন ফোর এসিয়া এন্দ দি পেসিফিক (ই.এস.সি.এ.পি.)না রেলৱে মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা পাংথোকপনি।
কনফরেন্স অসি অর্মেনিয়া, অজরবৈজান, বঙ্গলাদেশ, কম্বোদিয়া, জোর্জিয়া, ইন্দিয়া, ইস্লামিক রিপব্লিক ওফ ইরান, কজখস্তান, কীরগিস্তান (ওনলাইন), লাও পিপলস দেমোক্রেতিক রিপব্লিক, নেপাল, রসিয়ান ফেদরেসন, শ্রী লঙ্কা, তাজিকিস্তান, থাইলেন্দ, উজবেকিস্তান (ওনলাইন) অমসুং ভেতনাম য়াওনা লৈবাক ১৮গী ত্রান্সপোর্ত/রেলৱেজ মন্ত্রালয়গী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।
কনফরেন্স অসিদা এসিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ ত্রান্সপোর্ত দিবলপমেন্ত, বির্মিংঘম সেন্তর ফোর রেলৱে রিসর্স এন্দ এজুকেসন, ওর্গনাইজেসন ফোর কোওপরেসন বিত্বিন রেলৱেজ, ইন্তরনেস্নেল য়ুনিয়ন ওফ রেলৱেজ অমসুং ইন্তরনেস্নেল ওর্গনাইজেসন ফোর ইন্তরনেস্নেল কেরিএজ বাই রেলগী মীহুৎশিংসু শুরক য়াখি।
কনফরেন্স অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজগী চিয়রমেন শ্রী অনিল কুমার লাহোতিনা ই.এস.সি.এ.পি.বু য়াম্না মরু ওইবা ইসু অমদা কনফরেন্স অসি শিনবগী অমদি ইন্দিয়ন রেলৱেনা মসিগী দিজিতেল ফুতপ্রিন্তশিং রেল ত্রান্সপোর্তকী এস্পেক্ত খুদিংদা পাকথোক চাউথোকহনবা অমসুং ত্রান্স-এসিয়ন রেলৱে নেতৱার্ককী মেম্বরশিং অমদি রেল দিজিতেলাইজেসনগী খোংচৎ হৌরক্লিবা লৈবাকশিংদা অখন্ননা মসিগী এক্সপরিয়েন্স অমসুং এক্সপর্তিজশিং শেয়র তৌনবা থৌরাং তৌরিবা অদু খংহনবদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
ত্রান্স-এসিয়ন রেলৱে নেতৱার্কনা ইন্ত্রা অমদি ইন্তর-রিজনেল ত্রেদ অমসুং ত্রান্সপোর্ত সপোর্ত তৌনবা রিজনেল রেল নেতৱার্ক অমা দিবেলপ তৌবগী কোওর্দিনেতেদ প্লান অমা ফংহল্লি। কিলোমীতর ১২৮,০০০ শাংবা রেল নেতৱার্ক অসি লেবাক ২৮ ফাওদুনা চৎলি অমদি ত্রান্স-এসিয়ন রেলৱে নেতৱার্কতা ইন্তর-গবর্নমেন্তেল এগ্রীমেন্ত অমগী খুত্থাংদা শেম্দুনা ২০০৯দা মথৌ তৌখি।
নই দিল্লিদা লৈরিবা য়ু.এন. ই.এস.সি.এ.পি.গী মকোক শ্রীমতী মিকিকো তনাকানসু শরুক য়ারিবশিংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না সস্তেনেবল দিবলপমেন্ত গোলশিং ফংবদা লৈবাকশিং সপোর্ত তৌনবগীদমক রেলগী ওপরেস্নেল পর্ফোমেন্স মখা তানা হেনগৎহন্নবা অমসুং রেলনা পোৎ অমসুং পেসেঞ্জর ত্রান্সপোর্ত তৌবা হেনগৎনবা দিজিতেলাইজেসনদা কানবা লৌবগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থমখি।
কনফরেন্সতা রেলৱে ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক অহেনবা পোৎ অমসুং পেসেঞ্জর চিংশিন্নবগীদমক রেল ত্রান্সপোর্তেসনগী কম্পেতিতিবনেস হেনগৎহন্নবগীদমক এসিয়া অমসুং পেসিফিক লমদমদা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনদা খোংজেল য়াংশিন্নবা মওং-মতৌ অমসুং উপায়শিংদা খন্ন-নৈনখি। শরুক য়ারিবা লৈবাকশিংনা এসিয়া অমসুং পেসিফিক্তা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনদা খুমাং চাউশিন্নবগীদমক রিজনেল স্ত্রেতেজী অমদা খন্ন-নৈনখি, মদু থাইলেন্দদা লৈবা য়ু.এন. ই.এস.সি.এ.পি.গী হেদ ওফিসকী ত্রান্সপোর্ত দিভিজনগী ওফিসিএল শ্রী সন্দীপ রাজ জেন্না লান্থোকখি।
প্রপোজ তৌরিবা স্ত্রেতেজীগী পান্দমদি রেল দিজিতেলাইজেসনদা হৌজিক লৈরিবা ইনিসিএতিবশিংদা কেহেরেন্স অমসুং মোমেন্তম ফংহনবা; রেল দিজিতেলাইজেসনগী মপুংফাবা পোতেন্সিএল ফংহন্নবা ইকোসিস্তেম অমা পুক্নিং থৌগৎপা; রেল এসেতশিংগী ওপরেস্নেল পর্ফোমেন্স, কেপাসিতী, রেলিএবিলিতী, সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী হেনগৎপা; লালোন ইতিক তৌবা লাইথোকহনবা য়াওনা কস্তমর এক্সপরিয়েন্স হেনগৎপা; রেল দিজিতেলাইজ তৌনবা পার্তনরশিপকী খুত্থাংদা সীনর্জীশিং শেম্বা; অমসুং রেল দিজিতেলাইজেসনদা অৱাংবা থাক্কী পোলিতিকেল সপোর্ত ফংহনবনি। মসিনা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন খুমাং চাউশিনবদা রিজনেল কোওপরেসন হেনগৎহন্নবগীদমক প্রায়োরিতী এরিয়া নিপাল অমসুং ক্রোস কত্তিং ইসু মঙা মখা তানা মশক খংদোক্লে।
ক্রোস কত্তিং ইসুশিংগী মরক্তা, রেলৱে ওফিসিএলশিংগী দিজিতেল স্কিলশিং হেনগৎনবা এক্সপার্তশিংগী পুল অমগা লোয়নননা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনদা রিজনেল কেপাসিতী বিলদিং প্রোগ্রাম অমা শেমগৎনবা স্ত্রেতেজী প্রপোজ তৌরি। রেল দিজিতেল প্রোজেক্তশিং ফাইনান্সিং তৌনবগীদমক লৈবাকশিংনা রেল দিজিতেল অমসুং ইনোভেসন ফন্দ অমা মল্তি-দোনর ত্রস্ত ফন্দ ওইনা লিংখৎনবা পাউতাক পীখি মদুনা লেন্দলোক অমসুং শোত্থরিবা চাউখৎলিবা লৈবাকশিংবু দিজিতেল তেক্নোলোজীশিংদা খুমাং চাউশিনবদা মতেং পাংগনি।
রেল সাইবরসেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মসিনা ইনফোর্মেসন, কেপাসিতী বিলদিং অমসুং এক্সপরিয়েন্সদগী তম্বগী শেয়রিং তৌবগীদমক রেল সাইবরসেক্যুরিতীগী রিজনেল ফ্রেমৱার্ক অমা দিবেলপ তৌবগী এদভোকেত তৌরি।
প্রপোজ তৌরিবা স্ত্রেতেজী অসিনা রেল দিজিতেলাইজেসনদা নেস্নেল অমসুং সব-রিজনেল স্ত্রেতেজীশিং থৌরাং তৌবা অমসুং রেল দিজিতেলাইজেসনগীদমক মেচুরিতীগী লেবেল অহুমনা কমপ্লিমেন্ত তৌবা রেল দিজিতেল অমসুং ইনোভেসন ইন্দেক্স অমা দিবেলপ তৌবগী খুত্থাংদা প্রোগ্রেস ওনবগী সজেসনগা লোয়ননা শিন-লাংবশিং হৌদোকপসু য়াওরি।
কনফরেন্সতা শরুকয়ারিবশিংনা ই.এস.সি.এ.পি. সেক্রেতরিয়েৎনা লান্থোকপা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন খোংজেল য়াংশিনবদা দ্রাফ স্ত্রেতেজীবু তরাম্না ওকখি অমসুং ফোংদোকখি মদুদি মসিগী এদোপ্তেসন অমসুং তুংগী ইমপ্লিমেন্তেসনদগী রেৱ দিজিতেলাইজেসনবু খোংজেল য়াংনা ত্রেক তৌবা ঙমগনি, অখন্ননা রিজনগী লেন্দলোক অমসুং শোত্থনা চাউখৎলক্নিবা লৈবাকশিংগীদমক।
ওপরেস্নস এন্দ বিজিনেস দিবলপমেন্ত ওফ রেলৱেজ বের্দকী মেম্বর শ্রীমতী জয়া ভর্ম সিন্হানা কনফরেন্সকী অনিশুবা নুমিৎকী মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোলদা রিজনেল স্ত্রেতেজিগী প্রপোজ দ্রাফপু অকনবা মওংদা সপোর্ত তৌখি অমদি ই.এস.সি.এ.পি.না ফংহল্লিবা প্লেতফোর্মগী খুত্থাংদা রিজনেল রেল দিজিতেলাইজেসন ইনিসিএতিবশিং সপোর্ত তৌনবা ইন্দিয়ন রেলৱেগী অপাম্বা অদু কনফরেন্সতা খংহনখি।
নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অসি ত্রান্স-এসিয়ন রেলৱে নেতৱার্ক্কী মেম্বরশিংনা রেল দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন খোংজেল য়াংহনবদা রিজনেল স্ত্রেতেজী এদোপ্ত তৌনবা রিকমেন্দেসন অমগা লোয়ননা লোইশিনখি।