Ministry of Development of North-East Region
PROMOTING ENTREPRENEURSHIP IN THE NORTH EASTERN REGION MARKETING AND LOGISTICS DEVELOPMENT
FOR PROMOTING TRIBAL PRODUCTS FROM NORTH EASTERN REGION (PTP-NER)” SCHEME ENVISIONS DIRECTLY ENHANCING THE LIVELIHOOD
TRIBAL COOPERATIVE MARKETING DEVELOPMENT FEDERATION OF INDIA (TRIFED) WITH THE NORTH EASTERN HANDICRAFTS AND HANDLOOM DEVELOPMENT CORPORATION (NEHHDC)
16 MAR 2023 7:16PM by PIB Delhi
Under the scheme “Marketing and Logistics Development for Promoting Tribal products from North Eastern Region (PTP-NER)”, the Ministry of Tribal Affairs aims to strengthen livelihood opportunities for tribal artisans through increased efficiency in procurement, logistics and marketing of tribal products from North Eastern states. A memorandum of understanding in this regard has been entered into by the Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India (TRIFED) with the North Eastern Handicrafts and Handloom Development Corporation (NEHHDC), a Central Public Sector Enterprise under the Ministry of Development of North Eastern Region, on 01.02.2023 for the implementation of this scheme in the NER. 14 TRIFED Regional Offices have signed agreements with India Post as their logistics partner for delivery of orders generated on the e-commerce portal of Tribes India.
The “Marketing and Logistics Development for Promoting Tribal products from North Eastern Region (PTP-NER)” scheme envisions directly enhancing the livelihood of additional 6000 tribal artisans and tribal producers across the North East Region.
This information was given by the The Minister of the Ministry of Development of North Eastern Region shri G. Kishan Reddy, in a written reply in Rajya Sabha, today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক্তা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপ য়োকখৎনবা কৈথেল অমসুং পুথোক-পুশিনগী থবক ফগৎহনবা
প্রোমোতিং ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(পি তি পি-এন ই আর) স্কিম্না হিংনবগী লম্বী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি
ত্রাইবেল কোওপরেতিপ মার্কেত্তিং দিবলপমেন্ত ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া(ত্রাইফেদ)না নোর্থ ইস্তর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুম দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন ই ঐচ ঐচ দি সি)গা লোয়ন্না চৎমিন্নরি
16 MAR 2023 7:16PM by PIB Imphal
“মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোতিং ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(পি তি পি-এন ই আর)” স্কিমগী মখাদা, অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদগী ত্রাইবেলশিংগী পোৎথোকশিং লৈবা, পুথোক-পুশিন অমসুং য়োনফমগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্দুনা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী হিংনবগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা পান্দম থম্লি। হায়রিবা স্কিম অসি অৱাং-নোংপোক লমদমদা পায়খৎনবা হৌখিবা ফেব্রুৱারি ১, ২০২৩দা ত্রাইবেল কোওপরেতিপ মার্কেত্তিং দিবলপমেন্ত ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া(ত্রাইফেদ) অমসুং দোনর মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইজ অমা ওইরিবা নোর্থ ইস্তর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুম দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন ই ঐচ ঐচ দি সি) অনিগী মরক্তা এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। ত্রাইবস ওফ ইন্দিয়াগী ই-কম্মর্স পোর্তেলদা চেল্লকপা পোৎচৈশিং ফংহন্নবা মখোয়গী লোজিস্তিক্সকী খোঙলোই ওইনা ত্রাইফেদকী রিজনেল ওফিস ১৪না ইন্দিয়া পোস্তকা য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে।
“মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোতিং ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর্ম নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(পি তি পি-এন ই আর)” স্কিম্না অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং ত্রাইবেল খুৎহৈবা ৬০০০ হেন্না অমসুং ত্রাইবেল প্রদুসরশিংগী হিংনবগী লম্বী লাইনা ফংবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মিনিস্ত্রিগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।