Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Sarbananda Sonowal celebrates Unying Festival at Boleng, Arunachal Pradesh
Unying is a spring festival marking the beginning of the spring season & new year of Adi community
Display of sacred worship & bonhomie at the festival adds strength to Ek Bharat, Shresth Bharat
25 FEB 2023 8:06PM by PIB Delhi
Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and Ayush, Shri Sarbananda Sonowal attended the colourful Siang Unying Festival - which is an important festival of the Adi community at Boleng ,Arunachal Pradesh.
The festival of Unying is celebrated to herald the season of cultivation, beginning of the Adi community’s new year, arrival of spring seasons as well as a great way to strengthen the bond among the community.
Speaking at the event, the Shri Sonowal said, “It is a delight to attend the sacred yet colourful Siang Unying festival here today. The culture & traditions of our people, of Arunachal Pradesh and of Northeast India are unique treasure of the country. It gives me great joy to witness such display of sacred worship, bonhomie among the Adi community. This is the perfect example what Prime Minister Shri Narendra Modi ji’s ‘Ek Bharat Shresth Bharat’ spirit imbibes. I take this opportunity to wish all my brothers and sisters season’s greetings as you celebrate the bounty of mother nature with love, compassion & care.”
The festival was also attended by Mr Tapir Gao, MP, Lok Sabha representing Arunachal East constituency.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা অরুনাচল প্রদেসকী বোলেংদা অনয়িং কুহ্মৈ শরুক য়াখ্রে
অনয়িং অসি অদি ফুরুপকী য়েনিংথা লাকপা অমসুং অনৌবা চহি হৌবগী বসন্তগী কুহ্মৈ অমনি
কুহ্মৈ অসিদা শেংলবা লাইশোন-তিলশোন অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা উৎপা অসিনা এক ভারত, শ্রেস্থা ভারত্তা মপাঙ্গল হাপ্লে
25 FEB 2023 8:06PM by PIB Imphal
পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ অমসুং অয়ুসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱালনা অরুনাচল প্রদেসকী বোলেংদা অদি ফুরুপকী মরুওইবা কুহ্মৈ অমা ওইরিবা নিংথিরবা ‘সিয়াং অনয়িং কুহ্মৈ’ শরুক য়াখ্রে।
মহৈ-মরোং থাবা হৌরকপা, অদি ফুরুপকী অনৌবা চহি হৌবা, য়েনিংথা লাকপা হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্নবা অমসুং ফুরুপ অসিগী মরক্তা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনয়িং কুহ্মৈ পাংথোকপনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী সোনোৱালনা হায়খি ঙসি সিয়াং অনয়িং কুহ্মৈ শরুক য়াবা অসি য়াম্না হরাওবা অমনি। অরুনাচল প্রদেস অমসুং অৱাং-নোংপোক ভারতকী মীয়ামগী কলচর অমসুং চৎনবীশিং অসি লৈবাক অসিগী তাংলবা লন্নি। কুহ্মৈ অসিদা অদি ফুরুপকী শেংলবা লাইশোন-তিলশোন অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা য়েংবদা ঐ য়াম্না হরাওই। মসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘এক ভারত,শ্রেস্থা ভারত’কী মতিক চারবা খুদম্নি। অদোম্না মহৌশা লাইরেম্বী ইমাগী নুংশিবা, মীনুংশি অমসুং চেকশিনবা হরাও-তয়াম্না শরুক য়াবগা লোয়ন্না ঐগী নুংশিরবা ইচিন-ইনাওশিং অমসুং ইচল-ইচেশিংদা ঐগী মাইকৈদগী চহি অসিগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
কুহ্মৈ অদুদা অরুনাচল ইস্ত কেন্দ্রগী লোক সভা এম.পি তাপির গাওশু শরুক য়াখি।