Ministry of Development of North-East Region
Schemes under North East Council
15 DEC 2022 6:19PM by PIB Delhi
The State-wise funds disbursed under Schemes of NEC and NERSDS during the last three (3) years is given in Annexure – I.
The list of the Non-Governmental Organizations and financial assistance provided to them for promotion of Socio-cultural activities during last three (3) years is given in Annexure-II.
A total of 11,378.88 kms of road have been constructed/upgraded/ rehabilitated under ‘Schemes of NEC’ and ‘NERSDS’ since inception of NEC. The State-wise details are given in Annexure-III.
Annexure-I
Details of State-wise funds disbursed by NEC under Schemes of NEC and NERSDS for last three (3) years
Rs. (in crore)
State
2019-20
2020-21
2021-22
Arunachal Pradesh
51.26
19.35
94.00
Assam
14.54
16.89
66.19
Manipur
45.13
22.10
97.41
Meghalaya
54.18
15.76
206.42
Mizoram
52.82
57.40
97.82
Nagaland
36.91
35.63
239.74
Sikkim
33.02
5.85
71.73
Tripura
17.14
14.03
184.93
Other Agencies
938.28
665.51
75.03
Total
1243.28
852.52
1133.27
Annexure-II
List of the Non-Governmental Organisations and financial assistance provided to them for promotion of socio-cultural activities during last three (03) years
Sl. No.
Name of NGO
State
Financial assistance provided (Rs. in Lakh)
Ayang Music Society
Assam
10.00
Jeevan Initiative
Assam
10.00
Ranglong Youth Association
Manipur
8.00
Ankon, Assam
Assam
129.25
Manipur Writers Forum
Manipur
4.80
Debadhara
Delhi
6.40
North East Christian University
Nagaland
6.40
My Home India
Delhi
8.00
DorbarShnong, Nongrim Hills, Shillong
Meghalaya
1.50
Kanglei Mime Repertory
Manipur
7.50
1.
Divya Jeevan Foundation
Meghalaya
10.00
Total
201.85
Annexure-III
Length of roads constructed/upgraded/ rehabilitated under the Schemes of NEC & NERSDS since inception
Sl. No.
State
Roads (in kms)
1
Arunachal Pradesh
1906.42
2
Assam
2370.32
3
Manipur
1280.77
4
Meghalaya
1290.05
5
Mizoram
1705.11
6
Nagaland
1806.45
7
Sikkim
827.45
8
Tripura
192.31
Total
11378.88
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত কাউন্সিলগী মখাদা পায়খৎলিবা থবকশিং
15 DEC 2022 6:19PM by PIB Imphal
এন.ই.সি অমসুং এন.ই.আর.এস.দি.এসকী মখাদা পায়খৎপা স্কিমশিংগী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমদা রাজ্যশিংদা পীখিবা ফন্দশিং এন্নেক্সর-১দা পীরে।
খুন্নাইগী কলচরগী থবক-থৌরমশিং য়োকখৎনবা হৌখিবা চহি অহুমদা শেন্থং পীখিবা এন.জি.ওশিংগী মমিং অমসুং শেনফম এন্নেক্সর-২দা পীরে।
এন.ই.সি হেক লিংখৎপদগী এন.ই.সি অমসুং এন.ই.আর.এস.দি.এসকী স্কিমশিংগী মখাদা অপুনবা কিলোমিতর ১১,৩৭৮.৮৮গী লম্বীশিং শেমখ্রে/ফগৎহনখ্রে। রাজ্যশিংগী ওইনা অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-৩দা পীরে।
এন্নেক্সর-১
হৌখিবা চহি অহুমদা এন.ই.সি অমসুং এন.ই.আর.এস.দি.এসকী মখাদা পায়খৎপা স্কিমশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা পীখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা মরোল
লুপা(করোর)
রাজ্য
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
অরুনাচল প্রদেস
৫১.২৬
১৯.৩৫
৯৪.০০
অসাম
১৪.৫৪
১৬.৮৯
৬৬.১৯
মনিপুর
৪৫.১৩
২২.১০
৯৭.৪১
মেঘলয়
৫৪.১৮
১৫.৭৬
২০৬.৪২
মিজোরম
৫২.৮২
৫৭.৪০
৯৭.৮২
নাগালেন্দ
৩৬.৯১
৩৫.৬৩
২৩৯.৭৪
সিক্কিম
৩৩.০২
৫.৮৫
৭১.৭৩
ত্রিপুরা
১৭.১৪
১৪.০৩
১৮৪.৯৩
অতোপ্পা এজেন্সিশিং
৯৩৮.২৮
৬৬৫.৫১
৭৫.০৩
অপুনবা
১২৩৪.২৮
৮৫২.৫২
১১৩৩.২৭
এন্নেক্সর-২
খুন্নাইগী কলচরগী থবক-থৌরমশিং য়োকখৎনবা হৌখিবা চহি অহুমদা শেন্থং পীখিবা এন.জি.ওশিংগী মমিং অমসুং শেনফম
সেরিএল নম্বর
এন.জি.ও মমিং
রাজ্য
পীখিবা শেন্থং(লুপা লাখ)
১
অয়াং মিউজিক সোসাইতি
অসাম
১০.০০
২
জিবন ইন্নিসিয়েতপ
অসাম
১০.০০
৩
রাংলোং য়ুথ এসোসিএসন
মনিপুর
৮.০০
৪
অনকোন, অসাম
অসাম
১২৯.২৫
৫
মনিপুর রাইতর্স ফোরম
মনিপুর
৪.৮০
৬
দেবাধারা
দিল্লি
৬.৪০
৭
নোর্থ ইস্ত খৃস্তিয়ান য়ুনিভর্সিতি
নাগালেন্দ
৬.৪০
৮
মাই হোম ইন্দিয়া
দিল্লি
৮.০০
৯
দোরবারনোং, নোংগ্রিম হিল্লস, শিল্লোং
মেঘলয়
১.৫০
১০
কংলৈ মাইম রিপর্তোরি
মনিপুর
৭.৫০
১১
দিব্য জিবন ফাউন্দেসন
মেঘলয়
১০.০০
অপুনবা
২০১.৮৫
এন্নেক্সর-৩
এন.ই.সি হেক লিংখৎপদগী এন.ই.সি অমসুং এন.ই.আর.এস.দি.এসকী স্কিমশিংগী মখাদা শেমখিবা লম্বীশিংগী অপুনবা কিলোমিতর মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
লম্বীশিং(কিলোমিতর)
১
অরুনাচল প্রদেস
১৯০৬.৪২
২
অসাম
২৩৭০.৩২
৩
মনিপুর
১২৮০.৭৭
৪
মেঘলয়
১২৯০.০৫
৫
মিজোরম
১৭০৫.১১
৬
নাগালেন্দ
১৮০৬.৪৫
৭
সিক্কিম
৮২৭.৪৫
৮
ত্রিপুরা
১৯২.৩১
অপুনবা
১১৩৭৮.৮৮
মসিগী ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দোনরগী মিনিস্তর শ্রী জি. কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।