Ministry of Development of North-East Region
Schemes under North East Council
15 DEC 2022 6:19PM by PIB Delhi
The State-wise funds disbursed under Schemes of NEC and NERSDS during the last three (3) years is given in Annexure – I.
The list of the Non-Governmental Organizations and financial assistance provided to them for promotion of Socio-cultural activities during last three (3) years is given in Annexure-II.
A total of 11,378.88 kms of road have been constructed/upgraded/ rehabilitated under ‘Schemes of NEC’ and ‘NERSDS’ since inception of NEC. The State-wise details are given in Annexure-III.
Annexure-I
Details of State-wise funds disbursed by NEC under Schemes of NEC and NERSDS for last three (3) years
Rs. (in crore)
State
2019-20
2020-21
2021-22
Arunachal Pradesh
51.26
19.35
94.00
Assam
14.54
16.89
66.19
Manipur
45.13
22.10
97.41
Meghalaya
54.18
15.76
206.42
Mizoram
52.82
57.40
97.82
Nagaland
36.91
35.63
239.74
Sikkim
33.02
5.85
71.73
Tripura
17.14
14.03
184.93
Other Agencies
938.28
665.51
75.03
Total
1243.28
852.52
1133.27
Annexure-II
List of the Non-Governmental Organisations and financial assistance provided to them for promotion of socio-cultural activities during last three (03) years
Sl. No.
Name of NGO
State
Financial assistance provided (Rs. in Lakh)
Ayang Music Society
Assam
10.00
Jeevan Initiative
Assam
10.00
Ranglong Youth Association
Manipur
8.00
Ankon, Assam
Assam
129.25
Manipur Writers Forum
Manipur
4.80
Debadhara
Delhi
6.40
North East Christian University
Nagaland
6.40
My Home India
Delhi
8.00
DorbarShnong, Nongrim Hills, Shillong
Meghalaya
1.50
Kanglei Mime Repertory
Manipur
7.50
1.
Divya Jeevan Foundation
Meghalaya
10.00
Total
201.85
Annexure-III
Length of roads constructed/upgraded/ rehabilitated under the Schemes of NEC & NERSDS since inception
Sl. No.
State
Roads (in kms)
1
Arunachal Pradesh
1906.42
2
Assam
2370.32
3
Manipur
1280.77
4
Meghalaya
1290.05
5
Mizoram
1705.11
6
Nagaland
1806.45
7
Sikkim
827.45
8
Tripura
192.31
Total
11378.88
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব পৰিষদৰ অধীনত আঁচনিসমূহ
15 DEC 2022 6:19PM by PIB Guwahati
যোৱা তিনি (৩) বছৰত এনইচি আৰু এনইআৰএছডিএছআঁচনিৰ অধীনত বিতৰণ কৰা ৰাজ্য-অনুসৰি পুঁজি পৰিশিষ্ট - ১-ত দিয়া হৈছে।
যোৱা তিনি (৩) বছৰত সামাজিক-সাংস্কৃতিক কাৰ্যকলাপৰ প্ৰচাৰৰ বাবে তেওঁলোকক প্ৰদান কৰা বেচৰকাৰী সংগঠন আৰু বিত্তীয় সাহায্যৰ তালিকা পৰিশিষ্ট-২-ত দিয়া হৈছে।
এনইচি আৰম্ভ হোৱাৰ পৰা 'এনইচিৰ আঁচনি' আৰু 'এনইআৰএছডিএছ'ৰ অধীনত মুঠ ১১,৩৭৮.৮৮ কিলোমিটাৰ পথ নিৰ্মাণ/উন্নীত/পুনৰ্বাসন কৰা হৈছে। ৰাজ্য-অনুসৰি বিৱৰণ পৰিশিষ্ট-৩-ত দিয়া হৈছে।
পৰিশিষ্ট-১
যোৱা তিনি (৩) বছৰধৰি এনইচি আৰু এনইআৰএছডিএছআঁচনিৰ অধীনত এনইচিয়ে বিতৰণ কৰা ৰাজ্য-অনুসৰি পুঁজিৰ বিৱৰণ টকা. (কোটি হিচাপত)
ৰাজ্য
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
অৰুণাচল প্ৰদেশ
৫১.২৬
১৯.৩৫
৯৪
অসম
১৪.৫৪
১৬.৮৯
৬৬.১৯
মণিপুৰ
৪৫.১৩
২২.১
৯৭.৪১
মেঘালয়
৫৪.১৮
১৫.৭৬
২০৬.৪২
মিজোৰাম
৫২.৮২
৫৭.৪
৯৭.৮২
নাগালেণ্ড
৩৬.৯১
৩৫.৬৩
২৩৯.৭৪
ছিক্কিম
৩৩.০২
৫.৮৫
৭১.৭৩
ত্ৰিপুৰা
১৭.১৪
১৪.০৩
১৮৪.৯৩
অন্যান্য সংস্থাসমূহ
৯৩৮.২৮
৬৬৫.৫১
৭৫.০৩
মুঠ
১২৪৩.২৮
৮৫২৫২
১১৩৩.২৭
পৰিশিষ্ট-২
যোৱা তিনি (০৩) বছৰত সামাজিক-সাংস্কৃতিক কাৰ্যকলাপৰ প্ৰচাৰৰ বাবে তেওঁলোকক প্ৰদান কৰা বেচৰকাৰী সংগঠনআৰু বিত্তীয় সাহায্যৰ তালিকা
ক্ৰমিক নং
এনজিঅ’ৰ নাম
ৰাজ্য
প্ৰদান কৰা বিত্তীয় সাহায্য (লাখ টকাত)
১
আয়াং মিউজিক ছ’চাইটি
অসম
১০
২
জীৱন ইনিচিয়েটিভ
অসম
১০
৩
ৰংগলং ইউথ এচ’ছিয়েচন
মণিপুৰ
৮
৪
অংকন, অসম
অসম
১২৯.২৫
৫
মণিপুৰ ৰাইটাৰ্ছ ফ’ৰাম
মণিপুৰ
৪.৮
৬
দেৱধৰা
দিল্লী
৬.৪
৭
নৰ্থ ইষ্ট খ্ৰীষ্টিয়ান ইউনিভাৰ্চিটী
নাগালেণ্ড
৬.৪
৮
মাই হোম ইণ্ডিয়া
দিল্লী
৮
৯
দৰবাৰশ্বং নংগ্ৰিম হিলচ্, শ্বিলং
মেঘালয়
১.৫
১০
কেংগলেই মাই ৰিপাৰ্টৰী
মণিপুৰ
৭.৫
১১
দিব্য জীৱন ফাউণ্ডেচন
মেঘালয়
১০
মুঠ
২০১.৮৫
পৰিশিষ্ট-৩
আৰম্ভণিৰ পৰাএনইচি আৰু এনইআৰএছডিএছ আঁচনিৰ অধীনত নিৰ্মাণ/উন্নীত/পুনৰ্বাসিত পথৰ দৈৰ্ঘ্য
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
পথ (কিলোমিটাৰত)
১
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১৯০৬.৪২
২
অসম
২৩৭০.৩২
৩
মণিপুৰ
১২৮০.৭৭
৪
মেঘালয়
১২৯০.০৫
৫
মিজোৰাম
১৭০৫.১১
৬
নাগালেণ্ড
১৮০৬.৪৫
৭
ছিক্কিম
৮২৭.৪৫
৮
ত্ৰিপুৰা
১৯২.৩১
মুঠ
১১৩৭৮.৯
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষাণ ৰেড্ডীয়ে আজি ৰাজ্যসভাত এক লিখিত উত্তৰত এই তথ্য প্ৰদান কৰে।