Ministry of Civil Aviation
Development of Infrastructure at Airport
AAI and other Airport Developers have targeted capital outlay of approximately Rs. 98,000 crore in airport sector in the next five years
15 DEC 2022 2:34PM by PIB Delhi
Upgradation/ Modernisation of airports' infrastructure is a continuous process and is undertaken by Airports Authority of India (AAI) and other Airport Developers from time to time depending on the availability of land, commercial viability, socio-economic considerations, traffic demand/willingness of airlines to operate to/from such airports. AAI and other Airport Developers have targeted capital outlay of approximately Rs. 98,000 crore in airport sector in the next five years for expansion and modification of existing terminals, new terminals and strengthening of runways, among other activities.
Directorate General of Civil Aviation has issued Civil Aviation Requirement (CAR) Section - 4, Aerodrome Standards & Licensing, Series B, Part I dated 26.08.2015, as revised on 08.11.2018 to lay down requirements for aerodromes infrastructure. The CAR is based on the International Standards and Recommended Practices for Aerodromes as published in Annexure - 14 to the Convention on Civil Aviation by International Civil Aviation Organisation.
The project costs of nine (09) operationalized Greenfield airports are:- Durgapur-Rs.670 crore, Shirdi-Rs.320 crore, Pakyong- Rs. 553.53 core, Kannur- Rs.2342 crore, Kalaburagi- Rs.175.57 crore, Orvakal (Kurnool)- Rs.187 crore, Sindhudurg- Rs.520 crore, Kushinagar-Rs.448 crore and Donyi Polo, Itanagar-Rs.646 crore. Moreover, Delhi, Bangalore, Hyderabad, Lucknow, Mangaluru, Guwahati and Ahmedabad airports have earmarked a Capital Expenditure of Rs.10,550 crore, Rs.13,552 crore, Rs. 6,288 crore, Rs.1,383 crore, Rs.567 crore, Rs.1,232 crore and Rs.376 crore, respectively for the period 2019-25.
Further, the details of major works undertaken by AAI at various airports is Annexed.
Annexure
Major works for New airports/ New Terminal Building – Ongoing
S. No.
State
Airport
Name of Work
Approved Cost
(Rs. in Cr.)
1
Andaman & Nicobar
Port Blair
Construction of NITB and allied works
707.73
2
Andhra Pradesh
Vijayawada
Construction of NITB including Apron, ATC Tower and associated works at Vijayawada Airport.
611.80
3
Arunachal Pradesh
Tezu
Operationalization/ Upgradation of Tezu Airport, Arunachal Pradesh.
67.74
4
Bihar
Darbhanga
Development of Darbhanga Airport
SH: Expansion of Existing Pre-Engineered Terminal Building i/c Civil, Electrical, Fire Fighting, HVAC/VRF, Airport System, IT System, Car Parking & Roads, Boundary Wall, City Side Development & Other Associated Works including modification in existing terminal building on design & build basis.
36.94
5
Bihar
Patna
Construction of New Domestic Terminal Building and other structures (Phase I and II) at Patna Airport.
1216.90
6
Patna
C/o State Govt. Hangars, Flying Club Building, VIP Lounge Building and other associated works.
7
Patna
Construction of ATC control block, Technical Block fire station & cargo block.
8
Gujarat
Dholera
Development of New Greenfield Airport at Dholera, Ahmedabad (Gujarat).
1305.00
9
Rajkot
Construction of Greenfield Airport at Hirasar (Rajkot).
1405.00
10
Surat
Extension of Terminal Building at Surat Airport.
353.25
11
Extension of Apron and construction of Parallel Taxi Track at Surat.
12
Construction of Canopy in front of terminal building at Surat Airport.
13
Goa
Goa
Extension of Existing Integrated. Terminal Building.
255.69
14
Ladakh (UT)
Leh
C/o New Terminal Building at Leh Airport.
480.33
15
Madhya Pradesh
Gwalior
Expansion of Civil Enclave at Gwalior Airport
Construction of Terminal Building, Ancillary Buildings, Car Parking, City side Development & other associated works at Gwalior Airport
446.12
16
Construction of Apron & Link Taxi including associated works for Parking of 09 Nos. AB-321 type of aircraft at Gwalior Airport, Gwalior
17
Madhya Pradesh
Jabalpur
Upgradation of Jabalpur Airport for AB-320 type of aircraft
SH. New Terminal building.
412.24
18
19
Manipur
Imphal
Construction of New Integrated Terminal Building, Control Tower Cum Technical Block, Apron, Link Taxiway and Associated works at Imphal International Airport, Imphal, Manipur
499.00
20
Maharashtra
Kolhapur
Construction of New Terminal Building.
71.72
21
Pune
Construction of New integrated Terminal Building.
475.39
22
Odisha
Bhubaneshwar
Construction of link building.
87.21
23
Tamil Nadu
Chennai
Modernization of Chennai Airport (Phase-II), Chennai Airport.
2467.00
24
Tamil Nadu
Trichy
Construction of New Terminal Building, Apron, ATC Complex at Trichy Airport.
951.00
25
Tuticorin
Development of Tuticorin Airport
SH: Construction of New Terminal Building, ATC Tower cum Technical Block, Fire Station and Associated works including Maintenance, Operation and AICMC at Tuticorin Airport.
380.87
26
Development of Tuticorin Airport
SH: Extension of Runway With Blast Pad, RESA, Taxiway, Apron, GSE Area, Isolation Bay and miscellaneous Works.
27
Uttar Pradesh
Ayodhya
Development of Ayodhya Airport, Uttar Pradesh.
Sh. Construction of Pre-Engineering Building (PEB) and other associated works on Design & Build Basis (EPC)
328.00
28
Development of Ayodhya Airport, Uttar Pradesh.
Sh. Pavement, Grading and other in operational area on Design & Build Basis (EPC)
29
Uttar Pradesh
Gorakhpur
Expansion of Passenger Terminal Building at Gorakhpur Civil Enclave, Gorakhpur
26.87
30
Kanpur
Development of Kanpur (Chakeri) Airport
168.87
31
Saharanpur
Development of Civil Enclave at Sarsawa
80.00
32
Fursatganj
Development of Fursatganj airport for Civil operations
25.24
33
Muirpur
Development of Airport at Muirpur
44.51
34
Uttarakhand
Dehradun
Construction of Domestic Passenger Terminal Building at Dehradun Airport
456.86
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Civil Aviation Gen. (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Lok Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
এয়রপোর্ত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী দিবলপমেন্ত
এ.এ.আই. অমসুং অতোপ্পা এয়রপোর্ত দিবেলপরশিংনা মথংগী চহি মঙাদা এয়রপোর্ত সেক্তরদা চাউরাক্না লুপা করোর ৯৮,০০০গী কেপিতেল আউতলে তার্গেৎ তৌরি
15 DEC 2022 2:34PM by PIB Imphal
এয়রপোর্তশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অপগ্রেসন/মোদর্নাইজেসন অসি লেপ্পা লৈতনা চত্থবা প্রোসেস অমনি অমদি মসি এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.) অমসুং অতোপ্পা এয়রপোর্ত দিবেলপরশিংনা মতম মতমগী ওইনা অদুগুম্লবা এয়রপোর্তশিংদগী এভাইলেবিলিতী ওফ লেন্দ, কমর্সিএল ভাইবিলিতী, সোসিও-ইকোনোমিক কন্সিদরেসন্স, ত্রাফিক দিমান্দ/ৱিল্লিংনেস ওফ এয়রলাইন্স তু ওপরেত তুগী মখা পোন্না পায়খৎলি। এ.এ.আই. অমসুং অতোপ্পা এয়রপোর্ত দিবেলপরশিংনা হৌজিক লৈরিবা তর্মিনেলশিং পাকথোক চাউথোকপা অমসুং মোদিফাই তৌবা, অনৌবা তর্মিনেলশিং অমদি রনৱেশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, অতোপ্পা এক্তিবিতীশিংগী মরক্তা মথংগী চহি মঙাদা এয়রপোর্ত সেক্তরদা চাউরাক্না লুপা করোর ৯৮,০০০গী কেপিতেল আউতলে তার্গেৎ তৌরি।
দাইরেক্তর জেনরেল ওফ সিভিল এভিএয়ন্না এরোদ্রোম ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মথৌতাবশিং মেন্সিন্নবগীদমক ০৮.১১.২০১৮দা রিভাইজ তৌখিবা সিভিল এভিএসন রিক্ব্যরমেন্ত (সি.এ.আর.) সেক্সন -৪, এরোদ্রোম স্তেনদর্দস এন্দ লাইসেন্সিং, সেরিজ বি, পোর্ত I দেতেদ ২৬.০৮.২০১৫ ইসু তৌখ্রে।
মথৌ তৌরিবা গ্রিন্দফিল্দ এয়রপোর্ত মাপল (৯)গী প্রোজেক্ত কোস্ত অদুদি:- দুর্গাপুর- লুপা করোর ৬৭০, শির্দি- লুপা করোর ৩২০, পাকয়োং- লুপা করোর ৫৫৩.৫৩, কান্নুর- লুপা করোর ২৩৪২, কালাবুগারি- লুপা করোর ১৭৫.৫৭, ওর্ভাকাল (কুর্নুল)- লুপা করোর ১৮৭, সিন্ধুদুর্গ- লুপা করোর ৫২০, কুশিনগর- লুপা করোর ৪৪৮ অমসুং দোনয়ি পোলো, ইতানগর- লুপা করোর ৬৪৬নি। মসিগী মথক্তা, দিল্লী, বেঙ্গলোর, হায়দ্রবাদ, লখনৌ, মেঙ্গলুরু, গুৱাহাতি অমসুং অহমেদাবাদ এয়রপোর্তশিং অসি ২০১৯-২৫গী ওইনা মথংশিৎনা লুপা করোর ১০,৫৫০, লুপা করোর ১৩,৫৫২, লুপা করোর ৬,২৮৮, লুপা করোর ১,৩৮৩, লুপা করোর ৫৬৭, লুপা করোর ১২৩২ অমসুং লুপা করোর ৩৭৬গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অমা এয়রমার্ক তৌরে।
মখাতানা, তোঙান তোঙানবা এয়রপোর্তশিংদা এ.এ.আই.না পায়খৎলিবা মরুওইবা থবকশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্স তৌরি।
এনেক্সচর
অনৌবা এয়রপোর্তশিং/অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিংগী মরুওইবা থবকশিং – হৌজিক চত্থরিবা
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
এয়রপোর্ত
থবক্কী মমিং
এপ্রুব তৌরবা মমল
(লুপা করোরদা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার
পোর্ত ব্লেয়র
এন.আই.তি.বি. শাগৎপা অমসুং মরী লৈনবা থবকশিং
৭০৭.৭৩
আন্ধ্র প্রদেশ
বিজয়ৱাদা
বিজয়ৱাদা এয়রপোর্ত্তা এপ্রোন, এ.তি.সি. তৱার য়াওনা এন.আই.তি.বি. শাগৎপা অমদি মরী লৈনবা থবকশিং
৬১১.৮০
অরুনাচল প্রদেশ
তেজু
তেজু এয়রপোর্ত, অরুনাচল প্রদেশকী ওপরেস্নেলাইজেসন/অপগ্রেদেসন
৬৭.৭৪
বিহার
দরভঙ্গা
দরভঙ্গা এয়রপোর্তকী দিবলপমেন্ত
এস.ঐচ.: হৌজিক লৈরিবা প্রি-ইঞ্জীনীয়র্দ তর্মিনেল বিল্দিং এক্সপান্দ তৌবা মখোয় অদুদি সিভিল, ইলেক্ত্রিকেল, ফায়র ফাইতিং, ঐচ.ভি.এ.সি./ভি.আর.এফ., এয়রপোর্ত সিস্তেম, কার পার্কিং অমসুং লম্বীশিং, বাউন্দরী ৱাল, সিতী সাইদ দিবলপমেন্ত অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা থবকশিং হৌজিক লৈরিবা তর্মিনেল বিল্দিংদা দিজাইন অমসুং বিল্দ বেসিসতা মোদিফিকেসন য়াওনা
৩৬.৯৪
বিহার
পতনা
পতনা এয়রপোর্ত্তা অনৌবা দোমেস্তিক তর্মিনেল বিল্দিং অমসুং অতোপ্পা স্ত্রকচরশিং (ফেজ I অমসুং II) শাগৎপা
১২১৬.৯০
পতনা
সি/ও রাজ্য সরকার হেঙ্গরস, ফ্লায়িং ক্লব বিল্দিং, ভি.আই.পি. লোঞ্জ বিল্দিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা থবকশিং
পতনা
এ.তি.সি. কন্ত্রোল ব্লোক, তেক্নিকেল ব্লোক ফায়র স্তেসন অমসুং কার্গো ব্লোক শাবা
গুজরাত
ধোলেরা
ধোলেরা, অহমেদাবাদ (গুজরাত)দা অনৌবা গ্রীনফীল্দ এয়রপোর্ত শাবা
১৩০৫.০০
রাজকোত
হিরাসর (রাজকোত)দা গ্রীনফীল্দ এয়রপোর্ত শাবা
১৪০৫.০০
১০
সুরত
সুরত এয়রপোর্ত্তা তর্মিনেল বিল্দিং এক্সতেন্দ তৌবা
৩৫৩.২৫
১১
সুরত্তা এপ্রোন এক্সতেন্দ তৌবা অমসুং পেরেলেল তেক্সি ত্রেক শাবা
১২
সুরত এয়রপোর্ত্তা তর্মিনেল বিল্দিংগী মমাংদা কেনোপী শাবা
১৩
গৱা
গৱা
হৌজিক লৈরিবা তর্মিনেল বিল্দিং এক্সতেন্দ তৌবা
২৫৫.৬৯
১৪
লদাখ (য়ু.তি.)
লেহ
সি/ও লেহ এয়রপোর্ত্তা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং
৪৮০.৩৩
১৫
মধ্য প্রদেশ
গ্বালিয়র
গ্বালিয়র এয়রপোর্ত্তা সিভিল এনক্লেব এক্সপান্দ তৌবা,
গ্বালিয়র এয়রপোর্ত্তা তর্মিনেল বিল্দিং, এন্সিল্লারী বিল্দিংশিং, কার পার্কিং, সিতী সাইদ দিবলপমেন্ত শাবা অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা থবকশিং
৪৪৬.১২
১৬
গ্বালিয়র এয়রপোর্ত, গ্বালিয়রদা এয়রক্রাফ এ.বি.-৩২১ তাইপকী পার্কিং ০৯গী মরী লৈনবা থবকশিং য়াওনা এপ্রোন অমসুং লিঙ্ক তেক্সি শেমগৎপা
১৭
মধ্য প্রদেশ
জবলপুর
এয়রক্রাফ এ.বি.-৩২০গীদমক জবলপুর এয়রপোর্ত অপগ্রেদ তৌবা
এস.ঐচ. অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং
৪১২.২৪
১৮
১৯
মনিপুর
ইম্ফাল
ইম্ফাল ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত, ইম্ফাল, মনিপুরদা অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং, কন্ত্রোল তৱার কম তেক্নিকেল ব্লোক, এপ্রোন, লিঙ্ক তেক্সিৱে শাবা অমসুং মরী লৈনবা থবকশিং
৪৯৯.০০
২০
মহারাস্ত্র
কোলহাপুর
অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শাবা
৭১.৭২
২১
পুনে
অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং শাবা
৪৭৫.৩৯
২২
ওরিশা
ভুবনেশ্বর
লিঙ্ক বিল্দিং শাবা
৮৭.২১
২৩
তমিল নাদু
চেন্নাই
চেন্নাই এয়রপোর্ত (ফেজ-II), চেন্নাই এয়রপোর্তকী মোদর্নাইজেসন
২৪৬৭.০০
২৪
তমিল নাদু
ত্রিচে
ত্রিচে এয়রপোর্ত্তা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং, এপ্রোন, এ.তি.সি. কমপ্লেক্স শেমগৎপা
৯৫১.০০
২৫
তুতিকোরিন
তুতিকোরিন এয়রপোর্ত দিবেলপ তৌবা
এস.ঐচ.: তুতিকোরিন এয়রপোর্ত্তা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং, এ.তি.সি. তৱার কম তেক্নিকেল ব্লোক, ফায়র স্তেসন শেমগৎপা অমদি মেন্তিনেন্স, ওপরেসন অমসুং এ.আই.সি.এম.সি. য়াওনা মরী লৈনবা থবকশিং
৩৮০.৮৭
২৬
তুতিকোরিন এয়রপোর্ত দিবেলপ তৌবা
এস.ঐচ.: ব্লাস্ত পেদ, রেসা, তেক্সিৱে, এপ্রোন, জি.এস.ই. এরিয়া, আইসোলেসন বেগা লোয়ননা রনৱে এক্সপান্দ তৌবা অমদি অতোপ্পা থবকশিং
২৭
উত্তর প্রদেশ
অয়োধ্যা
অয়োধ্যা এয়রপোর্ত, উত্তর প্রদেশ দিবেলপ তৌবা
এস.ঐচ. প্রি-ইঞ্জিনীয়রিং বিল্দিং (পি.ই.বি.)গী কন্সত্রক্সন অমসুং দিজাইন অমসুং বিল্দ বেসিস (ই.পি.সি.)দা অতোপ্পা মরী লৈনবা থবকশিং
৩২৮.০০
২৮
অয়োধ্যা এয়রপোর্ত, উত্তর প্রদেশ দিবেলপ তৌবা
এস.ঐচ. দিজাইন অমসুং বিল্দ বেসিস (ই.পি.সি.)দা ওপরেস্নেল এরিয়াদা পেভমেন্ত, গ্রেদিং অমসুং অতোপ্পা
২৯
উত্তর প্রদেশ
গোরখপুর
গোরখপুর সিভিল ইনক্লেভ, গোরখপুরদা পেসেঞ্জর তর্মিনেল বিল্দিং এক্সপান্দ তৌবা
২৬.৮৭
৩০
কানপুর
কানপুর (চাকেরি) এয়রপোর্ত দিবেলপ তৌবা
১৬৮.৮৭
৩১
সাহারনপুর
সরসৱাদা সিভিল ইনক্লেভ দিবেলপ তৌবা
৮০.০০
৩২
ফুর্সতগঞ্জ
সিভিল ওপরেসনশিংগীদমক ফুর্সতগঞ্জ এয়রপোর্ত দিবেলপ তৌবা
২৫.২৪
৩৩
মুয়িরপুর
মুয়িরপুরদা এয়রপোর্ত দিবেলপ তৌবা
৪৪.৫১
৩৪
উত্তরাখন্দ
দহেরাদুন
দহেরাদুন এয়রপোর্ত্তা দোমেস্তিক পেসেঞ্জর তর্মিনেল বিল্দিং শেমগৎপা
৪৫৬.৮৬
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা সিভিল এভিয়েসনগী রাজ্য মন্ত্রী (দা.) ভি.কে. সিংহ (থবক্তগী পোত্থারবা)না অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।