Ministry of Mines
Union Minister Shri Pralhad Joshi to be Chief Guest at NorthEast Geology & Mining Ministers’ Conclave, Nagaland
Mines Ministry to Give Further Fillip to Exploration in NorthEast
28 OCT 2022 4:33PM by PIB Delhi
Union Minister of Mines, Coal and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi will be participating as the Chief guest in the first NorthEast Geology & Mining Ministers’ Conclave being held at Niathu Resort, Chumukedima, Dimapur, Nagaland on 31st October, 2022.
In the first session of the conclave, discussions amongst different State ministers of the North Eastern States will be held. Deliberations will be mainly pertaining to mining and geological activities in the North Eastern states. In the second session, the course and gist of the deliberations will be presented to Minister Shri Pralhad Joshi for further action. The event will conclude with a cultural programme.
This conclave will prove to be an effective platform for discussing issues specific to the NE region. Ministry of Mines desires to encourage exploration activities and auction of mines in the mineral rich NE states which will ultimately lead to development of the region.
Ministry of Mines is constantly encouraging mineral exploration, geological and other mining activities all across the country. In line with these efforts, a National Mining Ministers’ Conference was held at Hyderabad in September this year to facilitate discussion amongst all the States on the issues pertaining to mining sector. During the conference a request was made to the chair to hold a conclave exclusively for the North East region and the Union Minister of Mines, Coal and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi agreed upon the same.

মাইন্স মন্ত্রালয়
নাগালেন্দদা পাংথোক্কদবা অৱাং-নোংপোক্কী জিওলোজি অমসুং মাইন্নিং মিনিস্তরশিংগী মীফমদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রালহাদ জোসিনা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াগনি
অৱাং-নোংপোক্তা খনি থিবদা মাইন্স মিনিস্ত্রিনা মখা তানা মতেং পাংগনি
28 OCT 2022 4:33PM by PIB Imphal
লাক্লিবা ওক্তোবর ৩১, ২০২২দা নাগালেন্দগী দিমাপুরদা লৈবা চুমুকেদিমাগী নিয়াথু রিসোর্ততা পাংথোক্কদবা অহানবা অৱাং-নোংপোক্কী জিওলোজি অমসুং মাইন্নিং মিনিস্তরশিংগী মীফমদা মাইন্স, কোএল অমসুং পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রালহাদ জোসি চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াগনি।
মীফমগী অহানবা সেসন্দা, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মিনিস্তরশিংগী মরক্তা খন্ন-নৈনবা পাংথোক্কগনি। মরুওইনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা খনি তানবা অমসুং জিওলোজিগী থবকশিংগী মতাংদা খন্নগনি। অনিশুবা সেসন্দা, মখা তানা থবক ওইনা পাংথোক্নবা মীফমদা খন্নখিবা ৱাফমগী মরুওইবশিং মিনিস্তর প্রালহাদ জোসিদা শীন্নগনি। নাৎকী থৌরম অমগা লোয়ন্না থৌরম অদু লোইশিনগনি।
মীফম অসি অৱাং-নোংপোক লমদমগী মরুওইবা ৱাফমশিং খন্ননবা চপ চারবা মীফম অমা ওইরগনি। লমদম অসি চাউখৎনবগীদমক মিনরেল মরাংকাইনা ফংলিবা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা খনি তানবা অমসুং নিলাম লাউবগী থবকশিং পুক্নিং থৌগৎপা মাইন্স মিনিস্ত্রিনা পাম্লি।
মাইন্স মিনিস্ত্রিনা লৈবাক শীনবা থুংনা মিনরেল থিবা, জিওলোজিকেল অমসুং অতোপ্পা মাইনিংগী থবকশিং য়োকখৎলি। খনি তানবগী হিরম অসিগা মরী লৈনবা থবকশিংগী মতাংদা খন্ননবা চহি অসিগী সেপ্তেম্বরদা হায়দ্রবাত্তা জাতি থাক্কী মাইনিং মিনিস্তরশিংগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা অৱাং-নোংপোক খক্তগী ওইবা মীফম অমা পাংথোক্নবা চিয়রদা হায়জখি অমসুং ৱাফম অদু মাইন্স, কোএল অমসুং পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রালহাদ জোসিনা অয়াবা পীখি।