Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
PM launches Rojgar Mela, recruitment drive for 10 lakh personnel
Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar handed over appointment letters to youth in Gwalior
22 OCT 2022 7:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today launched the recruitment drive- Rojgar Mela for 10 lakh personnel via video conferencing today. During the ceremony, appointment letters were handed over to 75,000 newly inducted appointees.
Addressing the appointees, the Prime Minister started with greetings and best wishes for Dhanteras, said that today is the day, when a new link in the form of a job fair is associated with the employment and self-employment campaigns going on for eight years in the country. Keeping in mind the 75 years of independence, the central government is giving appointment letters to these youths under a special program. Explaining the rationale for the job fair, he said, we decided that the practice of giving appointment letters at one go should be started so that the collective nature of completing the projects in a time bound manner is developed in the departments. Today India is the 5th largest economy due to the reforms made in the last 8 years.
The Prime Minister informed that the central government is working simultaneously on many fronts to create more and more jobs in the country. Massive development works are being carried out to generate lakhs of employment opportunities for the youth at the local level. Prime Minister gave examples of places of faith, spirituality, and historical importance that are also being developed across the country. The Prime Minister noted that these works being done for modern infrastructure are also giving new energy to the tourism sector and creating employment opportunities for the youth in remote areas as well. The Prime Minister said that the biggest strength of India lies in the youth of the country. They are the driving force behind the making of a developed India in the Azadi ka Amrit Kaal. The Prime Minister urged the new appointees to always keep their ‘Kartavya Paths’ in mind when they walk in through the doors of offices. You are being appointed for the service of the citizens of the country”, the Prime Minister said. In the 21st century India Government job is not just about facilities but a commitment and a golden opportunity to serve the people from every nook and corner of the country in a time-bound manner.
On this occasion, the Union Agriculture and Farmers Welfare Minister Shri Narendra Singh Tomar handed over appointment letters to the selected youth in the Rojgar Mela program held in Gwalior, Madhya Pradesh. He said that the Prime Minister is working tirelessly to provide employment to the youth.
Union Minister Shri Tomar was present in the program held at Platform no. 4 circulating area of Gwalior railway station. Speaking on the occasion, Shri Tomar said that on Dhanteras, youth have received appointment letters for government jobs from the Prime Minister. Shri Tomar said that today 4.50 lakh villagers in Madhya Pradesh have also got their homes under the Prime Minister's virtual hospitality under the Pradhan Mantri Awas Yojana. Member of Parliament Shri Vivek Shejwalkar, former Minister Smt. Maya Singh, BJP District President Shri Abhay Chaudhary and other public representatives were present in the program.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা মীওই লাখ ১০ থবক হাপ্নবা রোজগার মেলা হৌদোকখ্রে
এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা গ্বালিয়রদা নহারোলশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশীন্নখ্রে
22 OCT 2022 7:56PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীওই লাখ ১০ থবক হাপ্নবা রোজগার মেলা হৌদোকখ্রে। থৌরম মনুংদা, নৌনা থবক খল্লবা মীওই ৭৫,০০০দা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশীন্নখ্রে।
থবক খল্লবশিংদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি অসি লৈবাক অসিদা চহি ৮ থবক পীনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা চৎথরকপা খোঙজংশিংগা থবক্কী মেলা অমগী মওংগা নৌনা শম্নবা নুমিৎ অমনি। নিংতম্বা চহি ৭৫ মপুংফারকপা লোয়ন্না, অখন্নবা থৌরম অমগী মখাদা হায়রিবা নহারোলশিংদা কেন্দ্র সরকারনা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীরে। মতম অমতদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীথোকপা অসিনা দিপার্তমেন্তশিংদা অপীবা মতমগী মনুংদা প্রোজেকশিং লোইশিন্নবা থবক পায়খৎপা হৌরগনি। হৌখিবা চহি ৮ অসিদা অহোংবা কয়া পুরকপা অসিনা মরম ওইদুনা ঙসিদি ভারত মালেমদা ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক থবক মরাংকাইনা ফংহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি। মফম কয়াদা নহারোলশিংদা থবক লাখ কয়া পীনবা য়াম্লবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎলে। লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লাইনিংগী মফমশিং অমসুং পুৱারিগী মরুওইবা মফমশিং শেমগৎলে। মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈরিবা নহারোলশিংদা থবক পীনবা অমসুং তুরিজম সেক্তর চাউখৎনবা মতমগী অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎনবা থবকশিং পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী মপাঙ্গলদি লৈবাক অসিগী নহারোলশিংদা লৈরে। অজাদি কা অমৃত কাল অসিদা চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা মখোয়না অচৌবা শক্তি অমনি। নৌনা থবক খল্লবশিংনা ওফিসশিংগী থোঙজিল য়ৌবা মতমদা মতম পুম্নমক্তা মখোয়না মখোয়গী পুক্নিংদা ‘কার্তাব্য পাথস’ ঙাক্কদবনি। নখোয় ময়াম লৈবাক অসিগী মীয়ামগী থবক পাংথোক্নবা থবক হাপ্লিবনি। ২১শুবা চহিচাদা ভারত সরকারগী থবক অসি শুপ্নগী খুদোংচাবা অমা ফংবা নত্তে, মসি অকক্নবা মতমগী মনুংদা লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়াদা লৈরিবা মীওইশিংগী সেবা তৌনবা তাংলবা খুদোংচাবা অমনি।
ঙসি মধ্য প্রদেসকী গ্বালিয়রদা পাংথোকখিবা থৌরম অদুদা থবক খল্লবা নহারোলশিংদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশীন্নখ্রে। মহাক্না হায়খি নহারোলশিংদা থবক পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা চোকথবা লৈতনা থবক পায়খৎলি।
গ্বালিয়র রেলৱে স্তেসনগী প্লেতফোর্ম নম্বর ৪দা পাংথোকপা থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী তোমারনা হায়খি ধানতেরাস লাকপদা নহারোলশিংনা প্রধান মন্ত্রীদগী সরকারগী থবক্কী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনাগী মখাদা ঙসি মধ্য প্রদেসকী খুঞ্জা লাখ ৪.৫০ মখোয় মশাগী য়ুমশিং ফংলে। থৌরম অদুদা এম.পি শ্রী বিবেক সেজৱালকর, হান্নগী মিনিস্তর শ্রীমতি ময়া সিংহ অমসুং অতোপ্পা মীয়ামগী মীয়ামগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি।