Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of August, 2022 (Base Year: 2011-12)
14 SEP 2022 12:18PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on all India Wholesale Price Index (WPI) number is 12.41% (Provisional) for the month of August, 2022 (over August, 2021). WPI based inflation was 13.93% in July 2022. Inflation in August, 2022 is primarily contributed by rise in prices of mineral oils, food articles, crude petroleum & natural gas, basic metals, chemicals & chemical products, electricity, food products etc. as compared to the corresponding month of the previous year. The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below:
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Jun-22 (F)
Jul-22 (P)
Aug-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
155.4
16.23
153.8
13.93
153.1
12.41
I. Primary Articles
22.6
181.5
18.63
177.5
15.04
178.6
14.93
II. Fuel & Power
13.2
167.1
50.95
165.6
43.75
157.6
33.67
III. Manufactured Products
64.2
143.9
9.35
143.1
8.16
143.2
7.51
Food Index
24.4
177.4
11.78
174.4
9.41
176.0
9.93
Note: P: Provisional, F: Final, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
2. The month over month change in WPI index for the month of August, 2022 stood at (-) 0.46% as compared to July, 2022. The monthly change in WPI index for the last six months is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22
Jul-22 (P)
Aug-22 (P)
All Commodities
100.00
2.48
2.28
1.77
0.26
-1.03
-0.46
I. Primary Articles
22.62
2.03
2.11
2.29
1.68
-2.20
0.62
II. Fuel & Power
13.15
4.05
5.07
8.20
2.14
-0.90
-4.83
III. Manufactured Products
64.23
2.45
1.69
0.21
-0.76
-0.56
0.07
Food Index
24.38
0.90
3.03
1.33
1.03
-1.69
0.92
Note: P: Provisional, #Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):- The index for this major group increased by 0.62% to 178.6 (provisional) in August, 2022 from 177.5 (provisional) for the month of July, 2022. Prices of Non-food Articles (1.98%) and Food Articles (1.57%) increased in August, 2022 as compared to July, 2022. Prices of Minerals (-1.90%) and Crude Petroleum & Natural Gas (-7.34%) declined in August, 2022 as compared to July, 2022.
1. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group declined by 4.83% to 157.6 (provisional) in August, 2022 from 165.6 (provisional) for the month of July, 2022. Prices of Electricity (2.85%) increased in August, 2022 as compared to July, 2022. Prices of Mineral Oils (-7.79%) declined in August, 2022 as compared to July, 2022.
1. Manufactured Products (Weight 64.23%):- The index for this major group increased by 0.07% to 143.2 (provisional) in August, 2022 from 143.1 (provisional) for the month of July, 2022. Out of 22 NIC two-digit groups for Manufactured Products, 12 groups have witnessed an increase in prices while 10 groups have witnessed a decrease in price. The increase in prices is mainly contributed by other non-metallic mineral products, Motor Vehicles, Trailers & Semi-Trailers, Electrical Equipment, Pharmaceuticals, Medicinal Chemical & Botanical Products, Computer, Electronic & Optical Products, Machinery & Equipment, Wearing Apparel, Paper & Paper Products, etc in August, 2022 as compared to July, 2022. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are food products, textiles, chemical & chemical products, rubber & plastic products, furniture, and other manufacturing, etc. in August, 2022 as compared to July, 2022.
WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 174.4 in July, 2022 to 176.0 in August, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index increased from 9.41% in July, 2022 to 9.93% in August, 2022.
Final index for the month of June, 2022 (Base Year: 2011-12=100): For the month of June, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 155.4 and 16.23% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for August, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
Response Rate: The WPI for August, 2022 have been compiled at a weighted response rate of 80.8 percent, while the final figure for June, 2022 is based on the weighted response rate of 92.6 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
Next date of Press Release: WPI for the month of September, 2022 would be released on 14/10/2022.
Note: The DPIIT released index numbers of wholesale price in India on monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index numbers is compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of August, 2022 (Provisional), June, 2022 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI is finalised after 10 weeks, and then frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for August, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Aug-22) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
Aug-21
Aug-22*
ALL COMMODITIES
100
153.1
0.89
-0.46
11.82
14.90
11.64
12.41
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
178.6
0.71
0.62
8.00
16.51
5.93
14.93
A. Food Articles
15.26
181.7
0.12
1.57
2.24
11.42
-0.80
12.37
Cereals
2.82
176.6
0.77
2.61
-2.50
9.13
-1.13
11.77
Paddy
1.43
168.8
0.37
1.56
-1.67
2.61
-2.18
4.33
Wheat
1.03
180.6
0.72
4.03
-2.12
12.57
-0.19
17.35
Pulses
0.64
179.0
0.98
2.23
10.45
-0.49
9.47
2.58
Vegetables
1.87
226.6
-3.09
0.22
-7.87
34.31
-12.64
22.29
Potato
0.28
289.7
7.00
0.07
-32.74
38.41
-37.39
43.56
Onion
0.16
174.4
-0.47
1.10
35.04
-22.36
62.78
-24.76
Fruits
1.60
204.6
6.81
8.71
8.50
17.76
-2.27
31.75
Milk
4.44
164.5
0.71
0.06
2.32
5.59
3.09
4.78
Eggs, Meat & Fish
2.40
171.2
-3.23
-1.10
8.32
6.02
3.46
7.88
B. Non-Food Articles
4.12
175.1
6.11
1.98
20.86
17.30
28.69
8.42
Oil Seeds
1.12
207.3
10.47
-0.38
39.52
1.03
53.79
-13.48
C. Minerals
0.83
206.2
-4.16
-1.90
13.68
13.71
7.16
14.81
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
155.2
-3.86
-7.34
50.66
70.23
34.49
59.84
Crude Petroleum
1.95
146.2
-4.90
-9.81
86.91
65.15
56.36
50.57
II. FUEL & POWER
13.15
157.6
2.34
-4.83
28.31
43.13
28.15
33.67
LPG
0.64
131.6
7.22
-2.73
38.73
37.49
48.11
19.75
Petrol
1.60
164.2
1.98
-8.93
58.33
59.55
61.53
38.68
HSD
3.10
193.3
-0.90
-7.95
52.62
74.43
50.69
60.15
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
143.2
0.68
0.07
10.93
9.32
11.56
7.51
Mf/o Food Products
9.12
166.5
1.16
-0.30
13.56
8.01
12.73
5.65
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
187.3
1.67
-3.15
44.62
8.28
40.72
-0.74
Mf/o Beverages
0.91
128.1
0.55
-0.23
0.73
1.63
1.52
0.71
Mf/o Tobacco Products
0.51
164.6
-0.31
-0.12
1.62
2.93
4.97
2.49
Mf/o Textiles
4.88
146.4
1.38
-0.54
13.75
13.36
17.35
10.41
Mf/o Wearing Apparel
0.81
148.6
0.14
0.88
2.43
4.34
3.27
4.65
Mf/o Leather and Related Products
0.54
123.3
0.94
0.33
0.29
3.38
0.25
4.14
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
143.3
0.43
0.21
4.30
2.81
5.39
1.78
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
154.6
-0.75
0.45
10.60
16.54
11.34
16.68
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
146.7
0.77
-0.34
11.39
14.06
12.23
12.59
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
141.0
-0.15
0.79
3.98
3.66
2.60
5.15
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
129.4
0.91
-0.84
13.14
7.73
13.85
5.63
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
135.8
-0.41
2.88
3.40
9.21
4.72
11.22
Cement, Lime and Plaster
1.64
141.6
-0.55
5.44
2.43
9.52
4.32
12.83
Mf/o Basic Metals
9.65
148.6
1.42
-0.20
27.00
15.15
27.61
9.35
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
127.1
1.48
-0.70
21.20
12.39
19.65
8.73
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
140.2
1.01
-0.07
12.22
9.96
16.09
7.35
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22
Jul-22*
Aug-22*
ALL COMMODITIES
100.0
14.63
15.38
16.63
16.23
13.93
12.41
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
15.94
15.18
18.84
18.63
15.04
14.93
A. Food Articles
15.26
8.44
8.48
11.78
13.71
10.77
12.37
Cereals
2.82
8.12
8.05
8.08
7.99
9.76
11.77
Paddy
1.43
0.99
1.48
1.79
2.35
3.10
4.33
Wheat
1.03
14.04
11.02
10.61
10.34
13.61
17.35
Pulses
0.64
2.22
-0.34
-3.07
-2.82
1.33
2.58
Vegetables
1.87
20.08
22.59
57.55
57.17
18.25
22.29
Potato
0.28
26.36
19.84
30.34
41.51
53.50
43.56
Onion
0.16
-9.33
-4.02
-20.40
-31.32
-25.93
-24.76
Fruits
1.6
11.12
10.58
5.91
15.44
29.44
31.75
Milk
4.44
4.12
5.56
5.81
6.35
5.45
4.78
Eggs, Meat & Fish
2.4
9.42
4.63
6.37
5.73
5.55
7.88
B. Non-Food Articles
4.12
25.27
23.95
24.07
18.53
12.81
8.42
Oil Seeds
1.12
22.49
16.10
7.08
2.74
-4.06
-13.48
C. Minerals
0.83
21.69
12.00
23.00
7.56
12.17
14.81
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
69.20
69.07
79.50
77.29
65.84
59.84
Crude Petroleum
1.95
83.56
65.69
78.67
72.98
58.77
50.57
II. FUEL & POWER
13.15
31.78
38.84
49.00
50.95
43.75
33.67
LPG
0.64
24.88
38.48
47.71
51.24
32.00
19.75
Petrol
1.60
53.54
60.63
71.10
75.42
55.30
38.68
HSD
3.10
52.32
67.62
92.01
81.31
72.41
60.15
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
11.26
11.39
10.27
9.35
8.16
7.51
Mf/o Food Products
9.12
10.61
10.18
8.58
8.47
7.19
5.65
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
17.39
15.33
11.83
10.95
4.20
-0.74
Mf/o Beverages
0.91
1.60
1.59
2.07
2.31
1.50
0.71
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.92
2.68
3.14
4.06
2.30
2.49
Mf/o Textiles
4.88
12.95
13.29
15.56
15.11
12.54
10.41
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.64
4.42
4.86
3.90
3.88
4.65
Mf/o Leather and Related Products
0.54
2.38
2.37
1.59
4.08
4.77
4.14
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
4.87
5.49
2.46
2.38
2.00
1.78
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
13.62
15.74
17.87
17.14
15.28
16.68
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
13.30
13.83
14.49
15.59
13.84
12.59
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
3.45
3.64
1.61
3.79
4.17
5.15
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
8.79
7.77
8.91
8.87
7.50
5.63
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
6.24
7.67
9.10
10.38
7.67
11.22
Cement, Lime and Plaster
1.64
5.02
6.98
9.76
11.65
6.42
12.83
Mf/o Basic Metals
9.65
27.02
25.35
18.50
11.94
11.12
9.35
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
19.95
19.03
13.93
9.36
11.11
8.73
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
11.08
13.21
11.15
9.80
8.51
7.35
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22
Jul-22*
Aug-22*
ALL COMMODITIES
100.0
148.9
152.3
155.0
155.4
153.8
153.1
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
170.9
174.5
178.5
181.5
177.5
178.6
A. Food Articles
15.26
169.6
175.3
178.4
182.5
178.9
181.7
Cereals
2.82
167.7
170.4
171.3
170.3
172.1
176.6
Paddy
1.43
163.1
164.4
165.1
165.5
166.2
168.8
Wheat
1.03
171.4
173.3
174.1
171.8
173.6
180.6
Pulses
0.64
175.1
174.7
173.5
172.6
175.1
179.0
Vegetables
1.87
180.0
186.7
224.2
259.8
226.1
226.6
Potato
0.28
181.7
194.5
232.0
259.1
289.5
289.7
Onion
0.16
218.6
157.5
139.3
150.9
172.5
174.4
Fruits
1.6
177.9
211.2
189.9
186.2
188.2
204.6
Milk
4.44
161.6
163.3
163.9
164.2
164.4
164.5
Eggs, Meat & Fish
2.4
169.6
169.6
173.6
175.3
173.1
171.2
B. Non-Food Articles
4.12
175.0
177.5
179.9
175.9
171.7
175.1
Oil Seeds
1.12
226.6
227.2
223.7
217.5
208.1
207.3
C. Minerals
0.83
228.9
208.2
210.2
206.3
210.2
206.2
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
151.6
152.5
165.5
176.4
167.5
155.2
Crude Petroleum
1.95
161.9
147.3
163.3
173.5
162.1
146.2
II. FUEL & POWER
13.15
143.9
151.2
163.6
167.1
165.6
157.6
LPG
0.64
133.0
149.7
154.8
146.7
135.3
131.6
Petrol
1.60
149.7
157.1
173.5
186.3
180.3
164.2
HSD
3.10
157.8
169.3
204.3
207.6
210.0
193.3
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
142.3
144.7
145.0
143.9
143.1
143.2
Mf/o Food Products
9.12
165.7
169.9
170.8
169.0
167.0
166.5
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
202.5
210.7
213.6
204.7
193.4
187.3
Mf/o Beverages
0.91
127.0
127.7
128.4
128.5
128.4
128.1
Mf/o Tobacco Products
0.51
162.4
164.6
164.3
164.0
164.8
164.6
Mf/o Textiles
4.88
143.9
145.8
148.5
149.3
147.2
146.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
145.1
146.5
146.7
146.7
147.3
148.6
Mf/o Leather and Related Products
0.54
120.4
121.0
121.4
122.5
122.9
123.3
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
144.4
146.0
141.7
142.0
143.0
143.3
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
148.5
153.7
156.3
155.8
153.9
154.6
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
142.3
145.7
147.0
148.3
147.2
146.7
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
138.0
139.6
139.1
139.8
139.9
141.0
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
130.0
131.7
132.0
131.3
130.5
129.4
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
127.7
130.5
131.9
134.0
132.0
135.8
Cement, Lime and Plaster
1.64
129.8
133.4
136.1
139.0
134.3
141.6
Mf/o Basic Metals
9.65
157.5
161.2
158.2
150.0
148.9
148.6
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
132.3
134.5
133.3
127.4
128.0
127.1
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
135.3
138.8
140.6
140.0
140.3
140.2
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২২গী ওগস্ত থাদা (বেজ চহি: ২০১১-১২) লৈখিবা ভারতকী হোলশেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বরশিং
14 SEP 2022 12:18PM by PIB Imphal
২০২২গী ওগস্ত থাগা (ওগস্ত, ২০২১গা চাংদম্নবদা) ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)গী চহিগী ইনফ্লেসন রেতনা ১২.৪১% ওইখি। জুলাই ২০২২গী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন অসি ১৩.৯৩% ওইখি। মিনরেল ওইল, ফুদ আর্তিকল, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, বেসিক মেতল, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, ইলেক্ত্রিসিতী, ফুদ প্রদক্তনচিংবগী মমলনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা হেনগৎলকপনা ওগস্ত ২০২২গী ইনফ্লেসনগী রেত ৱাংহনবদা মপুং ওইনা শরুক তমখি। কম্মোদিতী পুম্নমক অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তশিংগী হৌখিবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বরশিং অমসুং ইনফ্লেসন রেত মখাদা পীরি:
ইন্দেক্স নম্বরশিং অমসুং চহিগী ইনফ্লেসন রেত (%দা ওইবা ৱাই-ও-ৱাই.)*
কম্মোদিতী পুম্নমক/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
জুন-২২ (এফ)
জুলাই-২২ (পি)
ওগস্ত-২২ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
১৫৫.৪
১৬.২৩
১৫৩.৮
১৩.৯৩
১৫৩.১
১২.৪১
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
১৮১.৫
১৮.৬৩
১৭৭.৫
১৫.০৪
১৭৮.৬
১৪.৯৩
২) ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৬৭.১
৫০.৯৫
১৬৫.৬
৪৩.৭৫
১৫৭.৬
৩৩.৬৭
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
১৪৩.৯
৯.৩৫
১৪৩.১
৮.১৬
১৪৩.২
৭.৫১
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৭৭.৪
১১.৭৮
১৭৪.৪
৯.৪১
১৭৬.০
৯.৯৩
খঙজিনগদবাঃ পি: প্রোবিজনেল, এফ: ফাইনেল, * দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নদুনা হোৎপনি
২. জুলাই, ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সকী মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা অসি (-) ০.৪৬% ওইখি। হৌখিবা থা ৬তা দবল্যু.পি.আই.দা অহোংবা লৈখিবশিং মখাদা শম্লপ্না পীরিঃ
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা# মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা (%দা ওইবা এম.ও.এম.)
কম্মোদিতী পুম্নমক/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২
জুলাই-২২ (পি)
ওগস্ত-২২ (পি)
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০০
২.৪৮
২.২৮
১.৭৭
০.২৬
-১.০৩
-০.৪৬
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
২.০৩
২.১১
২.২৯
১.৬৮
-২.২০
০.৬২
২) ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৪.০৫
৫.০৭
৮.২০
২.১৪
-০.৯০
-৪.৮৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
২.৪৫
১.৬৯
০.২১
-০.৭৬
-০.৫৬
০.০৭
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
০.৯০
৩.০৩
১.৩৩
১.০৩
-১.৬৯
০.৯২
খঙজিনগদবাঃ পি: প্রোবিজনেল, মন্থ-ওভর-মন্থতা য়ুম্ফম ওইদুনা দবল্যু.পি.আই. অসি মমাং থাগী ফিগরদা হোৎলি
দবল্যু.পি.আই.গী মরু ওইবা গ্রুপকী মন্থ-ওভর-মন্থতা অহোংবা লাকপাঃ
১) প্রাইমারী আর্তিকল (অরুম্বা ২২.৬২%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা জুলাই ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৭৭.৫দগী ওগস্ত, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ০.৬২% হেনগত্তুনা ১৭৮.৬তা লৈখি। নন-ফুদ আর্তিকল (১.৯৮%) অমসুং ফুদ আর্তিকল (১.৫৭%)গী মমলনা জুলাই ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২দা হেনগৎখি। মিনরেলশিং (-১.৯০%) অমসুং ক্রদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (-৭.৩৪%)গী মমলনা জুলাই ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২দা হন্থখি।
২) ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা জুলাই ২০২২দা ওইরম্বা ১৫৭.৬ (প্রোবিজনেল)দগী ওগস্ত, ২০২২দা ৪.৮৩% হেন্দরক্তুনা ১৬৫.৬ (প্রোবিজনেল)দা লৈখি। ইলেক্ত্রিসিতীগী (২.৮৫%) মমলশিং অসি জুলাই, ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত, ২০২২দা হেনগৎলকখি। মিনরেল ওইল (-৭.৭৯%)গী মমলনা জুলাই ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২দা হেন্দরকখি।
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক (অরুম্বাঃ ৬৪.২৩%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা জুলাই ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৪৩.১দগী ওগস্ত, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ০.০৭% হেনগৎলক্তুনা ১৪৩.২দা লৈখি। মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী দিজিত অনিগী এন.আই.সি. ২২গী মনুংদগী, গ্রুপ ১২না মমল হেনগৎখি অমসুং ১০না মমল হন্থখি। মমল হেনগৎখিবা অসি মরু ওইনা অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক, মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং, ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্ত, ফার্মাক্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপতিকেল প্রদক্তশিং, মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত, শেৎ-চানবা ফিরোল, চে অমসুং চেগী পোত্থোকনচিংবগী মমলনা জুলাই ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২দা হেনগৎপনা মরম ওইবননি। জুলাই ২০২২গা চাংদম্নবদা ওগস্ত ২০২২দা মমল হন্থখিবা গ্রুপ খরদি ফুদ প্রদক্তশিং, তেক্সতাইল্স, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক, ফর্নিচর অমসুং অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিংনি।
দবল্যু.প্পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল গ্রুপ্তগী ‘ফুদ আর্তিকল’ অমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী গ্রুপ্তগী ‘ফুদ প্রদক্ত’ য়াওবা ফুদ ইন্দেক্সনা জুলাই ২০২২দা ওইরম্বা ১৭৪.৪দগী ওগস্ত ২০২২দা ১৭৬.০দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা জুলাই ২০২২দা ওইরম্বা ৯.৪১%দগী ওগস্ত ২০২২দা ৯.৯৩%দা হেনগৎখি।
জুন ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০): জুন ২০২২গী ওইনদি, ‘কম্মোদিতী খুদিং’ (বেজ: ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল ওইরবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংনা মথংশিৎনা ১৫৫.৪ অমসুং ১৬.২৩%দা লৈখি। ওগস্ত ২০২২গী তোঙানবা কম্মোদিতী কয়াগী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংগী অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্স I দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী দবল্যু.পি.আই.দা য়ূম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-ও.-ৱাই.) অসিনা এনেক্স II দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী মনুংগী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স III দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ ওগস্ত ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৮০.৮%গী অরুম্বা লৈবা রেস্পোন্স রেত্তা শেম্বনি, অমসুং জুন ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা ৯২.৬% রেস্পোন্স রেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা শেম্বনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না অমুক্কা শেমদোকখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ http://eaindustry.nic.in তা ফংগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোকপগী তাং: সেপ্তেম্বর ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসিদি ১৪/১০/২০২২দা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ ভারত পুম্বগী থাক্তা লৈবা দবল্যু.পি.আই. অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী ৱর্কিং দেদা) রিফরেন্স মন্থতগী চয়োল অনি কান্ননা ফোঙবনি, অমসুং ইন্দেক্স নম্বর অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্স অমসুং খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিতশিংদগী ফংবা দেতা শিজিন্নদুনা শেম্বনি। প্রেস রিলিজ অসিদা ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল), জুন (ফাইনেল) অমসুং অতোপ্পা থা/চহিগী দবল্যু.পি.আই. (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০) য়াওরি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগর অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেল তাগনি অমসুং মসিদগী লেঙদনা থমখিগনি।
এনেক্স-I
ওগস্ত ২০২২গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহি: ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স (জুন-২২) *
খ্বাইদগী নৌবা এম.-ও.-এম.
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
ওগস্ত-২১
ওগস্ত-২২*
কম্মোদিতী পুম্নমক
১০০
১৫৩.১
০.৮৯
-০.৪৬
১১.৮২
১৪.৯০
১১.৬৪
১২.৪১
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭৮.৬
০.৭১
০.৬২
৮.০০
১৬.৫১
৫.৯৩
১৪.৯৩
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৮১.৭
০.১২
১.৫৭
২.২৪
১১.৪২
-০.৮০
১২.৩৭
সিরিএল
২.৮২
১৭৬.৬
০.৭৭
২.৬১
-২.৫০
৯.১৩
-১.১৩
১১.৭৭
ফৌ
১.৪৩
১৬৮.৮
০.৩৭
১.৫৬
-১.৬৭
২.৬১
-২.১৮
৪.৩৩
গেহু
১.০৩
১৮০.৬
০.৭২
৪.০৩
-২.১২
১২.৫৭
-০.১৯
১৭.৩৫
হৱাই
০.৬৪
১৭৯.০
০.৯৮
২.২৩
১০.৪৫
-০.৪৯
৯.৪৭
২.৫৮
মনা-মশিং
১.৮৭
২২৬.৬
-৩.০৯
০.২২
-৭.৮৭
৩৪.৩১
-১২.৬৪
২২.২৯
অলু
০.২৮
২৮৯.৭
৭.০০
০.০৭
-৩২.৭৪
৩৮.৪১
-৩৭.৩৯
৪৩.৫৬
তিলহৌ
০.১৬
১৭৪.৪
-০.৪৭
১.১০
৩৫.০৪
-২২.৩৬
৬২.৭৮
-২৪.৭৬
উহৈ
১.৬০
২০৪.৬
৬.৮১
৮.৭১
৮.৫০
১৭.৭৬
-২.২৭
৩১.৭৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬৪.৫
০.৭১
০.০৬
২.৩২
৫.৫৯
৩.০৯
৪.৭৮
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৭১.২
-৩.২৩
-১.১০
৮.৩২
৬.০২
৩.৪৬
৭.৮৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৭৫.১
৬.১১
১.৯৮
২০.৮৬
১৭.৩০
২৮.৬৯
৮.৪২
থাউ মরু
১.১২
২০৭.৩
১০.৪৭
-০.৩৮
৩৯.৫২
১.০৩
৫৩.৭৯
-১৩.৪৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
২০৬.২
-৪.১৬
-১.৯০
১৩.৬৮
১৩.৭১
৭.১৬
১৪.৮১
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫৫.২
-৩.৮৬
-৭.৩৪
৫০.৬৬
৭০.২৩
৩৪.৪৯
৫৯.৮৪
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৪৬.২
-৪.৯০
-৯.৮১
৮৬.৯১
৬৫.১৫
৫৬.৩৬
৫০.৫৭
২) ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৭.৬
২.৩৪
-৪.৮৩
২৮.৩১
৪৩.১৩
২৮.১৫
৩৩.৬৭
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩১.৬
৭.২২
-২.৭৩
৩৮.৭৩
৩৭.৪৯
৪৮.১১
১৯.৭৫
পেত্রোল
১.৬০
১৬৪.২
১.৯৮
-৮.৯৩
৫৮.৩৩
৫৯.৫৫
৬১.৫৩
৩৮.৬৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৯৩.৩
-০.৯০
-৭.৯৫
৫২.৬২
৭৪.৪৩
৫০.৬৯
৬০.১৫
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪৩.২
০.৬৮
০.০৭
১০.৯৩
৯.৩২
১১.৫৬
৭.৫১
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬৬.৫
১.১৬
-০.৩০
১৩.৫৬
৮.০১
১২.৭৩
৫.৬৫
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৮৭.৩
১.৬৭
-৩.১৫
৪৪.৬২
৮.২৮
৪০.৭২
-০.৭৪
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৮.১
০.৫৫
-০.২৩
০.৭৩
১.৬৩
১.৫২
০.৭১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৪.৬
-০.৩১
-০.১২
১.৬২
২.৯৩
৪.৯৭
২.৪৯
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৬.৪
১.৩৮
-০.৫৪
১৩.৭৫
১৩.৩৬
১৭.৩৫
১০.৪১
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৮.৬
০.১৪
০.৮৮
২.৪৩
৪.৩৪
৩.২৭
৪.৬৫
শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২৩.৩
০.৯৪
০.৩৩
০.২৯
৩.৩৮
০.২৫
৪.১৪
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৩.৩
০.৪৩
০.২১
৪.৩০
২.৮১
৫.৩৯
১.৭৮
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫৪.৬
-০.৭৫
০.৪৫
১০.৬০
১৬.৫৪
১১.৩৪
১৬.৬৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৬.৭
০.৭৭
-০.৩৪
১১.৩৯
১৪.০৬
১২.২৩
১২.৫৯
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৪১.০
-০.১৫
০.৭৯
৩.৯৮
৩.৬৬
২.৬০
৫.১৫
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৯.৪
০.৯১
-০.৮৪
১৩.১৪
৭.৭৩
১৩.৮৫
৫.৬৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩৫.৮
-০.৪১
২.৮৮
৩.৪০
৯.২১
৪.৭২
১১.২২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৪১.৬
-০.৫৫
৫.৪৪
২.৪৩
৯.৫২
৪.৩২
১২.৮৩
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৮.৬
১.৪২
-০.২০
২৭.০০
১৫.১৫
২৭.৬১
৯.৩৫
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২৭.১
১.৪৮
-০.৭০
২১.২০
১২.৩৯
১৯.৬৫
৮.৭৩
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৪০.২
১.০১
-০.০৭
১২.২২
৯.৯৬
১৬.০৯
৭.৩৫
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেল
এনেক্স-II
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২
জুলাই-২২*
ওগস্ত-২২*
কম্মোদিতী পুম্নমক
১০০.০
১৪.৬৩
১৫.৩৮
১৬.৬৩
১৬.২৩
১৩.৯৩
১২.৪১
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৫.৯৪
১৫.১৮
১৮.৮৪
১৮.৬৩
১৫.০৪
১৪.৯৩
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
৮.৪৪
৮.৪৮
১১.৭৮
১৩.৭১
১০.৭৭
১২.৩৭
সিরিএল
২.৮২
৮.১২
৮.০৫
৮.০৮
৭.৯৯
৯.৭৬
১১.৭৭
ফৌ
১.৪৩
০.৯৯
১.৪৮
১.৭৯
২.৩৫
৩.১০
৪.৩৩
গেহু
১.০৩
১৪.০৪
১১.০২
১০.৬১
১০.৩৪
১৩.৬১
১৭.৩৫
হৱাই
০.৬৪
২.২২
-০.৩৪
-৩.০৭
-২.৮২
১.৩৩
২.৫৮
মনা-মশিং
১.৮৭
২০.০৮
২২.৫৯
৫৭.৫৫
৫৭.১৭
১৮.২৫
২২.২৯
অলু
০.২৮
২৬.৩৬
১৯.৮৪
৩০.৩৪
৪১.৫১
৫৩.৫০
৪৩.৫৬
তিলহৌ
০.১৬
-৯.৩৩
-৪.০২
-২০.৪০
-৩১.৩২
-২৫.৯৩
-২৪.৭৬
উহৈ
১.৬
১১.১২
১০.৫৮
৫.৯১
১৫.৪৪
২৯.৪৪
৩১.৭৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
৪.১২
৫.৫৬
৫.৮১
৬.৩৫
৫.৪৫
৪.৭৮
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
৯.৪২
৪.৬৩
৬.৩৭
৫.৭৩
৫.৫৫
৭.৮৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
২৫.২৭
২৩.৯৫
২৪.০৭
১৮.৫৩
১২.৮১
৮.৪২
থাউ মরু
১.১২
২২.৪৯
১৬.১০
৭.০৮
২.৭৪
-৪.০৬
-১৩.৪৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
২১.৬৯
১২.০০
২৩.০০
৭.৫৬
১২.১৭
১৪.৮১
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৬৯.২০
৬৯.০৭
৭৯.৫০
৭৭.২৯
৬৫.৮৪
৫৯.৮৪
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৮৩.৫৬
৬৫.৬৯
৭৮.৬৭
৭২.৯৮
৫৮.৭৭
৫০.৫৭
২) ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩১.৭৮
৩৮.৮৪
৪৯.০০
৫০.৯৫
৪৩.৭৫
৩৩.৬৭
এল.পি.জি
০.৬৪
২৪.৮৮
৩৮.৪৮
৪৭.৭১
৫১.২৪
৩২.০০
১৯.৭৫
পেত্রোল
১.৬০
৫৩.৫৪
৬০.৬৩
৭১.১০
৭৫.৪২
৫৫.৩০
৩৮.৬৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৫২.৩২
৬৭.৬২
৯২.০১
৮১.৩১
৭২.৪১
৬০.১৫
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১১.২৬
১১.৩৯
১০.২৭
৯.৩৫
৮.১৬
৭.৫১
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১০.৬১
১০.১৮
৮.৫৮
৮.৪৭
৭.১৯
৫.৬৫
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৭.৩৯
১৫.৩৩
১১.৮৩
১০.৯৫
৪.২০
-০.৭৪
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১.৬০
১.৫৯
২.০৭
২.৩১
১.৫০
০.৭১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
২.৯২
২.৬৮
৩.১৪
৪.০৬
২.৩০
২.৪৯
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১২.৯৫
১৩.২৯
১৫.৫৬
১৫.১১
১২.৫৪
১০.৪১
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৬৪
৪.৪২
৪.৮৬
৩.৯০
৩.৮৮
৪.৬৫
শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
২.৩৮
২.৩৭
১.৫৯
৪.০৮
৪.৭৭
৪.১৪
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
৪.৮৭
৫.৪৯
২.৪৬
২.৩৮
২.০০
১.৭৮
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৩.৬২
১৫.৭৪
১৭.৮৭
১৭.১৪
১৫.২৮
১৬.৬৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৩.৩০
১৩.৮৩
১৪.৪৯
১৫.৫৯
১৩.৮৪
১২.৫৯
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৩.৪৫
৩.৬৪
১.৬১
৩.৭৯
৪.১৭
৫.১৫
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
৮.৭৯
৭.৭৭
৮.৯১
৮.৮৭
৭.৫০
৫.৬৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৬.২৪
৭.৬৭
৯.১০
১০.৩৮
৭.৬৭
১১.২২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৫.০২
৬.৯৮
৯.৭৬
১১.৬৫
৬.৪২
১২.৮৩
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
২৭.০২
২৫.৩৫
১৮.৫০
১১.৯৪
১১.১২
৯.৩৫
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৯.৯৫
১৯.০৩
১৩.৯৩
৯.৩৬
১১.১১
৮.৭৩
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১১.০৮
১৩.২১
১১.১৫
৯.৮০
৮.৫১
৭.৩৫
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেল
এনেক্স-III
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২
জুলাই-২২*
ওগস্ত-২২*
কম্মোদিতী পুম্নমক
১০০.০
১৪৮.৯
১৫২.৩
১৫৫.০
১৫৫.৪
১৫৩.৮
১৫৩.১
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭০.৯
১৭৪.৫
১৭৮.৫
১৮১.৫
১৭৭.৫
১৭৮.৬
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৬৯.৬
১৭৫.৩
১৭৮.৪
১৮২.৫
১৭৮.৯
১৮১.৭
সিরিএল
২.৮২
১৬৭.৭
১৭০.৪
১৭১.৩
১৭০.৩
১৭২.১
১৭৬.৬
ফৌ
১.৪৩
১৬৩.১
১৬৪.৪
১৬৫.১
১৬৫.৫
১৬৬.২
১৬৮.৮
গেহু
১.০৩
১৭১.৪
১৭৩.৩
১৭৪.১
১৭১.৮
১৭৩.৬
১৮০.৬
হৱাই
০.৬৪
১৭৫.১
১৭৪.৭
১৭৩.৫
১৭২.৬
১৭৫.১
১৭৯.০
মনা-মশিং
১.৮৭
১৮০.০
১৮৬.৭
২২৪.২
২৫৯.৮
২২৬.১
২২৬.৬
অলু
০.২৮
১৮১.৭
১৯৪.৫
২৩২.০
২৫৯.১
২৮৯.৫
২৮৯.৭
তিলহৌ
০.১৬
২১৮.৬
১৫৭.৫
১৩৯.৩
১৫০.৯
১৭২.৫
১৭৪.৪
উহৈ
১.৬
১৭৭.৯
২১১.২
১৮৯.৯
১৮৬.২
১৮৮.২
২০৪.৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬১.৬
১৬৩.৩
১৬৩.৯
১৬৪.২
১৬৪.৪
১৬৪.৫
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬৯.৬
১৬৯.৬
১৭৩.৬
১৭৫.৩
১৭৩.১
১৭১.২
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৭৫.০
১৭৭.৫
১৭৯.৯
১৭৫.৯
১৭১.৭
১৭৫.১
থাউ মরু
১.১২
২২৬.৬
২২৭.২
২২৩.৭
২১৭.৫
২০৮.১
২০৭.৩
গ) মিনরেল
০.৮৩
২২৮.৯
২০৮.২
২১০.২
২০৬.৩
২১০.২
২০৬.২
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫১.৬
১৫২.৫
১৬৫.৫
১৭৬.৪
১৬৭.৫
১৫৫.২
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৬১.৯
১৪৭.৩
১৬৩.৩
১৭৩.৫
১৬২.১
১৪৬.২
২) ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৪৩.৯
১৫১.২
১৬৩.৬
১৬৭.১
১৬৫.৬
১৫৭.৬
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
১৫৪.৮
১৪৬.৭
১৩৫.৩
১৩১.৬
পেত্রোল
১.৬০
১৪৯.৭
১৫৭.১
১৭৩.৫
১৮৬.৩
১৮০.৩
১৬৪.২
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৫৭.৮
১৬৯.৩
২০৪.৩
২০৭.৬
২১০.০
১৯৩.৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪২.৩
১৪৪.৭
১৪৫.০
১৪৩.৯
১৪৩.১
১৪৩.২
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬৫.৭
১৬৯.৯
১৭০.৮
১৬৯.০
১৬৭.০
১৬৬.৫
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
২০২.৫
২১০.৭
২১৩.৬
২০৪.৭
১৯৩.৪
১৮৭.৩
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৭.০
১২৭.৭
১২৮.৪
১২৮.৫
১২৮.৪
১২৮.১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬২.৪
১৬৪.৬
১৬৪.৩
১৬৪.০
১৬৪.৮
১৬৪.৬
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৩.৯
১৪৫.৮
১৪৮.৫
১৪৯.৩
১৪৭.২
১৪৬.৪
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৫.১
১৪৬.৫
১৪৬.৭
১৪৬.৭
১৪৭.৩
১৪৮.৬
শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২০.৪
১২১.০
১২১.৪
১২২.৫
১২২.৯
১২৩.৩
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৪.৪
১৪৬.০
১৪১.৭
১৪২.০
১৪৩.০
১৪৩.৩
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪৮.৫
১৫৩.৭
১৫৬.৩
১৫৫.৮
১৫৩.৯
১৫৪.৬
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪২.৩
১৪৫.৭
১৪৭.০
১৪৮.৩
১৪৭.২
১৪৬.৭
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৮.০
১৩৯.৬
১৩৯.১
১৩৯.৮
১৩৯.৯
১৪১.০
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১৩০.০
১৩১.৭
১৩২.০
১৩১.৩
১৩০.৫
১২৯.৪
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১২৭.৭
১৩০.৫
১৩১.৯
১৩৪.০
১৩২.০
১৩৫.৮
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৯.৮
১৩৩.৪
১৩৬.১
১৩৯.০
১৩৪.৩
১৪১.৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৫৭.৫
১৬১.২
১৫৮.২
১৫০.০
১৪৮.৯
১৪৮.৬
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৩২.৩
১৩৪.৫
১৩৩.৩
১২৭.৪
১২৮.০
১২৭.১
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৫.৩
১৩৮.৮
১৪০.৬
১৪০.০
১৪০.৩
১৪০.২
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেসল