Ministry of Statistics & Programme Implementation
QUICK ESTIMATES OF INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION AND USE-BASED INDEX FOR THE MONTH OF JULY 2022
(BASE 2011-12=100)
12 SEP 2022 5:30PM by PIB Delhi
1.The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2.For the month of July 2022, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 134.6. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of July 2022 stand at 101.1, 135.2 and 188.9 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3.As per Use-based classification, the indices stand at 131.7 for Primary Goods, 97.8 for Capital Goods, 148.9 for Intermediate Goods and 150.1 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of July 2022. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 121.5 and 143.0 respectively for the month July 2022.
4.Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of July 2022 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5.Along with the Quick Estimates of IIP for the month of July 2022, the indices for June 2022 have undergone the first revision and those for April 2022 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for July 2022, the first revision for June 2022 and the final revision for April 2022 have been compiled at weighted response rates of 89 percent, 93 percent and 95 percent respectively.
6. Release of the Index for August 2022 will be on Wednesday, 12th October 2022.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.gov.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
107.6
116.6
124.6
131.6
174.0
194.5
126.1
134.5
May
108.3
120.4
111.5
134.5
161.9
199.9
115.1
137.7
Jun
105.5
113.7
121.2
136.9
169.1
196.9
122.8
138.4
Jul*
104.6
101.1
131.0
135.2
184.7
188.9
131.5
134.6
Aug
103.6
131.9
188.7
132.4
Sep
95.1
131.9
167.9
129.5
Oct
109.8
136.4
167.3
135.0
Nov
111.8
128.9
147.9
128.0
Dec
120.4
139.8
162.5
138.8
Jan
124.9
139.2
165.6
139.3
Feb
123.3
129.9
160.8
131.4
Mar
144.4
145.3
191.0
148.8
Average
Apr-Jul
106.5
113.0
122.1
134.6
172.4
195.1
123.9
136.3
Growth over the corresponding period of previous year#
Jul*
19.5
-3.3
10.5
3.2
11.1
2.3
11.5
2.4
Apr-Jul
25.4
6.1
38.8
10.2
15.2
13.2
33.9
10.0
* Figures for July 2022 are Quick Estimates.
Note : Indices for the months of Apr'22 and Jun'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
code
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth #
Jul'21
Jul'22*
Apr-Jul*
Jul'22*
Apr-Jul*
2021-22
2022-23
2022-23
10
Manufacture of food products
5.3025
116.2
113.9
116.7
121.2
-2.0
3.9
11
Manufacture of beverages
1.0354
90.2
102.6
79.6
116.3
13.7
46.1
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
79.4
72.4
74.0
89.7
-8.8
21.2
13
Manufacture of textiles
3.2913
117.8
107.7
112.3
110.4
-8.6
-1.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
116.8
134.5
98.5
140.8
15.2
42.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
114.7
100.0
94.3
100.2
-12.8
6.3
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
103.1
111.5
94.1
110.3
8.1
17.2
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
85.1
84.3
82.1
84.6
-0.9
3.0
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
68.4
94.4
65.9
91.3
38.0
38.5
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
117.9
126.4
115.1
130.3
7.2
13.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
128.0
136.8
117.9
132.3
6.9
12.2
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
228.6
220.6
218.7
204.4
-3.5
-6.5
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
108.6
106.0
102.8
105.4
-2.4
2.5
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
126.9
128.3
121.1
135.4
1.1
11.8
24
Manufacture of basic metals
12.8043
171.1
181.5
165.7
180.7
6.1
9.1
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
90.3
87.3
78.2
84.9
-3.3
8.6
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
138.4
140.2
119.6
142.5
1.3
19.1
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
118.4
99.9
87.2
96.0
-15.6
10.1
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
109.1
113.5
94.0
108.5
4.0
15.4
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
101.2
119.2
87.6
113.7
17.8
29.8
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
128.2
128.9
98.1
124.0
0.5
26.4
31
Manufacture of furniture
0.1311
160.9
217.1
141.4
208.4
34.9
47.4
32
Other manufacturing
0.9415
84.7
90.6
80.6
89.7
7.0
11.3
05
Mining
14.3725
104.6
101.1
106.5
113.0
-3.3
6.1
10-32
Manufacturing
77.6332
131.0
135.2
122.1
134.6
3.2
10.2
35
Electricity
7.9943
184.7
188.9
172.4
195.1
2.3
13.2
General Index
100.00
131.5
134.6
123.9
136.3
2.4
10.0
* Figures for July 2022 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
126.5
139.5
79.0
88.5
139.6
149.5
144.0
149.7
103.3
110.7
140.0
138.9
May
122.8
144.7
61.9
95.6
129.1
151.7
129.5
153.0
71.6
113.4
135.6
137.0
Jun
122.4
139.3
81.2
104.8
132.7
146.6
137.9
150.7
100.1
125.2
141.8
146.0
Jul*
128.5
131.7
92.4
97.8
143.7
148.9
144.4
150.1
118.7
121.5
145.9
143.0
Aug
127.2
91.1
144.7
148.3
121.6
148.3
Sep
117.3
93.3
142.9
145.0
131.0
147.3
Oct
128.5
89.8
147.2
153.6
129.5
149.7
Nov
126.5
82.1
141.3
141.5
106.6
147.9
Dec
133.7
92.9
151.8
154.0
122.5
161.6
Jan
136.5
94.9
153.5
158.9
118.5
154.4
Feb
130.8
94.5
143.7
152.0
112.9
137.6
Mar
153.2
111.8
156.6
169.5
128.9
150.3
Average
Apr-Jul
125.1
138.8
78.6
96.7
136.3
149.2
139.0
150.9
98.4
117.7
140.8
141.2
Growth over the corresponding period of previous year#
Jul*
12.4
2.5
30.3
5.8
14.6
3.6
12.3
3.9
19.4
2.4
-2.3
-2.0
Apr-Jul
18.6
11.0
77.4
23.0
50.6
9.5
57.8
8.6
76.7
19.6
11.6
0.3
* Figures for July 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Apr'22 and Jun'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Aug-21
Sep-21
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22
Jul-22
code
10
Manufacture of food products
5.3025
117.3
110.3
118.8
130.1
151.8
145.1
139.9
150.5
132.7
122.1
115.9
113.9
11
Manufacture of beverages
1.0354
86.3
85.3
86.8
85.2
92.0
91.5
94.4
116.1
118.2
124.9
119.4
102.6
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
86.9
95.6
95.0
96.5
101.8
108.2
79.9
107.3
85.4
88.0
113.1
72.4
13
Manufacture of textiles
3.2913
120.2
121.4
125.6
117.9
124.9
122.6
113.0
118.5
114.1
111.8
108.1
107.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
144.1
158.7
163.6
133.8
161.8
154.7
155.0
191.7
129.4
142.5
156.9
134.5
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
106.5
110.4
103.2
94.9
111.6
101.6
103.2
113.8
106.4
98.9
95.3
100.0
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
110.2
109.9
110.5
104.3
115.2
106.0
112.5
118.2
106.2
112.7
110.8
111.5
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
82.8
76.9
86.5
79.7
81.4
82.1
78.8
86.1
86.4
85.6
82.0
84.3
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
69.1
70.0
73.4
72.1
87.4
80.7
76.6
88.3
84.2
87.5
99.2
94.4
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
112.1
108.5
123.9
129.0
129.6
130.4
120.3
139.2
131.1
134.4
129.3
126.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
124.8
124.3
125.9
118.1
125.9
124.9
115.3
121.1
123.3
135.5
133.4
136.8
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
233.8
238.5
236.7
227.2
237.5
223.3
186.3
201.0
191.1
187.7
218.1
220.6
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
108.6
108.4
103.8
97.6
102.7
105.2
100.9
109.0
104.9
105.5
105.2
106.0
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
122.2
115.7
129.2
109.1
133.0
141.5
134.0
154.3
137.0
134.1
142.3
128.3
24
Manufacture of basic metals
12.8043
178.8
174.7
182.6
175.7
185.4
191.6
180.0
199.2
180.1
185.8
175.2
181.5
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
94.0
91.0
88.9
80.2
95.8
88.5
91.0
97.9
77.9
82.2
92.2
87.3
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
139.5
163.5
151.8
125.6
188.4
186.0
139.8
186.5
126.7
122.2
181.0
140.2
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
128.7
144.4
126.6
106.3
109.9
93.5
90.3
94.3
91.5
98.3
94.1
99.9
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
108.9
113.5
106.2
91.0
104.3
101.8
103.1
128.0
99.5
105.9
115.2
113.5
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
93.5
90.7
98.2
93.3
97.7
104.8
107.8
115.0
108.8
111.5
115.2
119.2
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
125.1
134.7
138.7
106.1
108.9
121.6
111.1
127.0
107.1
119.3
140.8
128.9
31
Manufacture of furniture
0.1311
165.7
173.2
183.8
180.0
215.4
190.4
198.4
232.4
203.9
200.0
212.5
217.1
32
Other manufacturing
0.9415
95.3
106.1
115.2
67.4
103.5
92.3
95.4
126.1
91.9
80.0
96.4
90.6
5
Mining
14.3725
103.6
95.1
109.8
111.8
120.4
124.9
123.3
144.4
116.6
120.4
113.7
101.1
10-32
Manufacturing
77.6332
131.9
131.9
136.4
128.9
139.8
139.2
129.9
145.3
131.6
134.5
136.9
135.2
35
Electricity
7.9943
188.7
167.9
167.3
147.9
162.5
165.6
160.8
191.0
194.5
199.9
196.9
188.9
General Index
100.0
132.4
129.5
135.0
128.0
138.8
139.3
131.4
148.8
134.5
137.7
138.4
134.6
Note: The figures for May'22, Jun'22 and Jul’22 are provisional
The Indices are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২২গী জুলাই থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রদক্সনগী ক্বিক এস্তিমেতশিং অমসুং য়িজ-বেজ ইন্দেক্স
12 SEP 2022 5:30PM by PIB Imphal
১. ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী ক্বিক এস্তিমেতশিং অসি চয়োল তরুক চোন্থদুনা থা খুদিংগী ১২শুবা নুমিত্তা (নত্রগা করিগুম্বা ১২শুবা নুমিৎ অদুনা সুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ) ফোংই অমসুং সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা দেতানা কমপাইল তৌই, অদুগা হায়রিবা সোর্স এজেন্সীশিং অসিনা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা ফংই।
২. ২০২২গী জুলাই থাগী ২০১১-১২দা বেস ওইবা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন (আই.আই.পি.)গী ক্বিক এস্তিমেতশিং অদু ১৩৪.৬তা লৈ। ২০২২গী জুলাই থাগী মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিয়েল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সশিং অদু মথংশিৎনা ১০১.১, ১৩৫.২ অমসুং ১৮৮.৯দা লৈ। মসিগী ক্বিক এস্তিমেতশিং অসিনা আই.আই.পি.গী রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথং থাদোরকপশিংদা রিবিজন তৌগনি।
৩. য়ুজ-বেজ ক্লাসিফিকেশনগী মতুং ইন্না, ২০২২গী জুলাই থাগী ওইনা প্রাইমরী গুদসকী ইন্দেক্সশিং অদু ১৩১.৭তা লৈ, কেপিতল গুদসকীনা ৯৭.৮, ইন্তর্মিদিয়েত গুদসকীনা ১৪৮.৯দা অমসুং ইনফ্রস্ত্রকচর/ কনস্ত্রক্সন গুদসকীনা ১৫০.১দা লৈ। মখা তানা, ২০২২গী জুলাই থাগীদমক্তা কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিংগী ইন্দেক্সশিং অদু মথংশিৎনা ১২১.৫ অমসুং ১৪৩.০দা লৈ।
৪. ২০২২গী জুলাই থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সনগী ক্বিক এস্তিমেতশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু সেক্তরগী মতুং ইন্না, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিয়েল ক্লাসিফিকেশন (এন.আই.সি.-২০০৮) কী দিজিৎ ২গী থাক্তা অমসুং শিজিন্নবদা য়ুমফম ওইবা ক্লাসিফিকেশনদা মথংশিৎনা স্তেতমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। লোইননা, য়ুজরশিংনা ইন্দস্ত্রিয়েল সেক্তরদা লাকপা অহোংবশিং অদুবু য়ানবা, স্তেতমেন্ত IVনা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (এন,আই,সি,-২০০৮কী দিজিৎ ২গী থাক অদুগী মতুং ইন্না ) অমসুং সেক্তরশিংগী হৌখিবা থা ১২গী থাগী ওইবা ইন্দেক্সশিং পীরি।
৫. ২০২২গী জুলাই থাগী আই.আই.পি.গী ক্বিক এস্তিমেতশিংগা লোইননা ২০২২গী জুনগী ইন্দেক্সশিং অদুনা অহানবা রিভিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২২গী এপ্রিল অদুনা সোর্স এজেন্সিশিং অদুদগী ফংলকপা অপদেৎ তৌরবা দেতা অদুগী মতুং ইন্না ফাইনেল ওইনা রিভিজন তৌখ্রে। ২০২২গী জুলাইগী ক্বিক এস্তিমেতশিং, ২০২২গী অহানবা রিভিজন অমসুং ২০২২গী এপ্রিল ফাইনেল রিভিজন অদুনা মথংশিৎনা চাদা ৮৯, ৯৩ অমসুং ৯৫গী ৱেতেদ রেসপোন্স রেত্তা কমপাইল তৌখি।
৬. ২০২২গী ওগস্তকী ইন্দেক্স ফোংবা অসি ২০২২গী ওক্তোবর ১২, য়ুমশকৈশা নুমিত্তা ওইগনি।
খঙজিনগদবা: -
১. মসিগী প্রেস রিলীজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত - http://www.mospi.gov.in তসু ফংবীগনি
২. প্রেস রিলীজ অসি হিন্দীদসু https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home ফংবীগনি
স্তেতমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- সেক্তরগী মতুং ইন্না
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১০৭.৬
১১৬.৬
১২৪.৬
১৩১.৬
১৭৪.০
১৯৪.৫
১২৬.১
১৩৪.৫
মে
১০৮.৩
১২০.৪
১১১.৫
১৩৪.৫
১৬১.৯
১৯৯.৯
১১৫.১
১৩৭.৭
জুন
১০৫.৫
১১৩.৭
১২১.২
১৩৬.৯
১৬৯.১
১৯৬.৯
১২২.৮
১৩৮.৪
জুলাই*
১০৪.৬
১০১.১
১৩১.০
১৩৫.২
১৮৪.৭
১৮৮.৯
১৩১.৫
১৩৪.৬
ওগস্ত
১০৩.৬
১৩১.৯
১৮৮.৭
১৩২.৪
সেপ্তেম্বর
৯৫.১
১৩১.৯
১৬৭.৯
১২৯.৫
ওক্তোবর
১০৯.৮
১৩৬.৪
১৬৭.৩
১৩৫.০
নবেম্বর
১১১.৮
১২৮.৯
১৪৭.৯
১২৮.০
দিসেম্বর
১২০.৪
১৩৯.৮
১৬২.৫
১৩৮.৮
জনুৱারী
১২৪.৯
১৩৯.২
১৬৫.৬
১৩৯.৩
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১২৯.৯
১৬০.৮
১৩১.৪
মার্চ
১৪৪.৪
১৪৫.৩
১৯১.০
১৪৮.৮
চাংচৎ
এপ্রিল-জুলাই
১০৬.৫
১১৩.০
১২২.১
১৩৪.৬
১৭২.৪
১৯৫.১
১২৩.৯
১৩৬.৩
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ#
জুলাই*
১৯.৫
-৩.৩
১০.৫
৩.২
১১.১
২.৩
১১.৫
২.৪
এপ্রিল-জুলাই
২৫.৪
৬.১
৩৮.৮
১০.২
১৫.২
১৩.২
৩৩.৯
১০.০
* জুলাই ২০২২গী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিংনি।
নোত: ২০২২গী এপ্রিল অমসুং জুনগী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং অসিদা অপদেৎ তৌরবা প্রোদক্সন দেতা য়াওরি।
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- (দিজিৎ ২গী থাক্তা)
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
অকুপ্পা মরোলশিং
অরুম্বা
ইন্দেক্স
পুল্লপকী ওইবা ইন্দেক্স
চাদা লাকখিবা গ্রোথ #
২১গী জুলাই
২০২২গী জুলাই*
এপ্রিল-জুলাই*
২০২২গী জুলাই*
এপ্রিল-জুলাই*
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২২-২৩
১০
অচা-অথকশিংগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৫.৩০২৫
১১৬.২
১১৩.৯
১১৬.৭
১২১.২
-২.০
৩.৯
১১
বিভরেজশিংগী মেন্যুফেকচর
১.০৩৫৪
৯০.২
১০২.৬
৭৯.৬
১১৬.৩
১৩.৭
৪৬.১
১২
হীদাক মনাগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৭৯৮৫
৭৯.৪
৭২.৪
৭৪.০
৮৯.৭
-৮.৮
২১.২
১৩
তেক্সতাইলশিংগী মেন্যুফেকচর
৩.২৯১৩
১১৭.৮
১০৭.৭
১১২.৩
১১০.৪
-৮.৬
-১.৭
১৪
শেৎনবা ফিরোলশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৩২২৫
১১৬.৮
১৩৪.৫
৯৮.৫
১৪০.৮
১৫.২
৪২.৯
১৫
শাউন অমসুং মরি লৈনবা পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৫০২১
১১৪.৭
১০০.০
৯৪.৩
১০০.২
-১২.৮
৬.৩
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ককী মেন্যুফেকচর; স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিয়েলশিংগী আর্তিকলশিংগী মেন্যুফেকচর
০.১৯৩০
১০৩.১
১১১.৫
৯৪.১
১১০.৩
৮.১
১৭.২
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিংগী মেন‍্যুফেকচর
০.৮৭২৪
৮৫.১
৮৪.৩
৮২.১
৮৪.৬
-০.৯
৩.০
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়াগী রিপ্রোদক্সন
০.৬৭৯৮
৬৮.৪
৯৪.৪
৬৫.৯
৯১.৩
৩৮.০
৩৮.৫
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
১১.৭৭৪৯
১১৭.৯
১২৬.৪
১১৫.১
১৩০.৩
৭.২
১৩.২
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৭.৮৭৩০
১২৮.০
১৩৬.৮
১১৭.৯
১৩২.৩
৬.৯
১২.২
২১
ফার্মস্যুতিকেলস, হিদাক-লাংথক্কী ওইবা কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৯৮১০
২২৮.৬
২২০.৬
২১৮.৭
২০৪.৪
-৩.৫
-৬.৫
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৪২২২
১০৮.৬
১০৬.০
১০২.৮
১০৫.৪
-২.৪
২.৫
২৩
নন-মেতলিক মিনরেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.০৮৫৩
১২৬.৯
১২৮.৩
১২১.১
১৩৫.৪
১.১
১১.৮
২৪
বেসিক মেতলশিংগী মেন্যুফেকচর
১২.৮০৪৩
১৭১.১
১৮১.৫
১৬৫.৭
১৮০.৭
৬.১
৯.১
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেত তৌরবা মেতলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৬৫৪৯
৯০.৩
৮৭.৩
৭৮.২
৮৪.৯
-৩.৩
৮.৬
২৬
কমপ্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৫৭০৪
১৩৮.৪
১৪০.২
১১৯.৬
১৪২.৫
১.৩
১৯.১
২৭
ইলেক্ত্রিকেল ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
২.৯৯৮৩
১১৮.৪
৯৯.৯
৮৭.২
৯৬.০
-১৫.৬
১০.১
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত এন.ই.সি.গী মেন্যুফেকচর
৪.৭৬৫৩
১০৯.১
১১৩.৫
৯৪.০
১০৮.৫
৪.০
১৫.৪
২৯
মোতর ভেহিলশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৮৫৭৩
১০১.২
১১৯.২
৮৭.৬
১১৩.৭
১৭.৮
২৯.৮
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
১.৭৭৬৩
১২৮.২
১২৮.৯
৯৮.১
১২৪.০
০.৫
২৬.৪
৩১
ফর্নিচরগী মেন্যুফেকচর
০.১৩১১
১৬০.৯
২১৭.১
১৪১.৪
২০৮.৪
৩৪.৯
৪৭.৪
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৮৪.৭
৯০.৬
৮০.৬
৮৯.৭
৭.০
১১.৩
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৪.৬
১০১.১
১০৬.৫
১১৩.০
-৩.৩
৬.১
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩১.০
১৩৫.২
১২২.১
১৩৪.৬
৩.২
১০.২
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৮৪.৭
১৮৮.৯
১৭২.৪
১৯৫.১
২.৩
১৩.২
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১৩১.৫
১৩৪.৬
১২৩.৯
১৩৬.৩
২.৪
১০.০
* জুলাই ২০২২গী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিং
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন-শিজিন্নবগী মতুং ইন্না
(বেস :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমরী গুদস
কেপিতল গুদস
ইন্তর্মিদিয়েত গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/
কনস্ত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবলস
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলস
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১২৬.৫
১৩৯.৫
৭৯.০
৮৮.৫
১৩৯.৬
১৪৯.৫
১৪৪.০
১৪৯.৭
১০৩.৩
১১০.৭
১৪০.০
১৩৮.৯
মে
১২২.৮
১৪৪.৭
৬১.৯
৯৫.৬
১২৯.১
১৫১.৭
১২৯.৫
১৫৩.০
৭১.৬
১১৩.৪
১৩৫.৬
১৩৭.০
জুন
১২২.৪
১৩৯.৩
৮১.২
১০৪.৮
১৩২.৭
১৪৬.৬
১৩৭.৯
১৫০.৭
১০০.১
১২৫.২
১৪১.৮
১৪৬.০
জুলাই*
১২৮.৫
১৩১.৭
৯২.৪
৯৭.৮
১৪৩.৭
১৪৮.৯
১৪৪.৪
১৫০.১
১১৮.৭
১২১.৫
১৪৫.৯
১৪৩.০
ওগস্ত
১২৭.২
৯১.১
১৪৪.৭
১৪৮.৩
১২১.৬
১৪৮.৩
সেপ্তেম্বর
১১৭.৩
৯৩.৩
১৪২.৯
১৪৫.০
১৩১.০
১৪৭.৩
ওক্তোবর
১২৮.৫
৮৯.৮
১৪৭.২
১৫৩.৬
১২৯.৫
১৪৯.৭
নবেম্বর
১২৬.৫
৮২.১
১৪১.৩
১৪১.৫
১০৬.৬
১৪৭.৯
দিসেম্বর
১৩৩.৭
৯২.৯
১৫১.৮
১৫৪.০
১২২.৫
১৬১.৬
জনুৱারী
১৩৬.৫
৯৪.৯
১৫৩.৫
১৫৮.৯
১১৮.৫
১৫৪.৪
ফেব্রুৱারী
১৩০.৮
৯৪.৫
১৪৩.৭
১৫২.০
১১২.৯
১৩৭.৬
মার্চ
১৫৩.২
১১১.৮
১৫৬.৬
১৬৯.৫
১২৮.৯
১৫০.৩
চাংচৎ
এপ্রিল-জুলাই
১২৫.১
১৩৮.৮
৭৮.৬
৯৬.৭
১৩৬.৩
১৪৯.২
১৩৯.০
১৫০.৯
৯৮.৪
১১৭.৭
১৪০.৮
১৪১.২
মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ#
জুলাই*
১২.৪
২.৫
৩০.৩
৫.৮
১৪.৬
৩.৬
১২.৩
৩.৯
১৯.৪
২.৪
-২.৩
-২.০
এপ্রিল-জুলাই
১৮.৬
১১.০
৭৭.৪
২৩.০
৫০.৬
৯.৫
৫৭.৮
৮.৬
৭৬.৭
১৯.৬
১১.৬
০.৩
* ২০২২গী জুলাইগী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিংনি।
খঙজিনগদবা: ২০২২গী এপ্রিল অমসুং জুনগী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং অসিদা অপদেৎ তৌরবা প্রোদক্সন দেতা য়াওরি।
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত IV: থাগী ওইবা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- (দিজিৎ ২গী থাক্তা)
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দেক্স
অকুপ্পা মরোল
ৱেত
ওগস্ত-২১
সেপ্তে
ম্বর-২১
ওক্তো
বর-২১
নবে
ম্বর-২১
দিসে
ম্বর-২১
জেনু
ৱারী-২২
ফেব্রু
ৱারী-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল--২২
মে-২২
জুন-২২
Jul-২২
কোদ
১০
অচা-অথকশিংগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৫.৩০২৫
১১৭.৩
১১০.৩
১১৮.৮
১৩০.১
১৫১.৮
১৪৫.১
১৩৯.৯
১৫০.৫
১৩২.৭
১২২.১
১১৫.৯
১১৩.৯
১১
বিভরেজশিংগী মেন্যুফেকচর
১.০৩৫৪
৮৬.৩
৮৫.৩
৮৬.৮
৮৫.২
৯২.০
৯১.৫
৯৪.৪
১১৬.১
১১৮.২
১২৪.৯
১১৯.৪
১০২.৬
১২
হীদাক মনাগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৭৯৮৫
৮৬.৯
৯৫.৬
৯৫.০
৯৬.৫
১০১.৮
১০৮.২
৭৯.৯
১০৭.৩
৮৫.৪
৮৮.০
১১৩.১
৭২.৪
১৩
তেক্সতাইলশিংগী মেন্যুফেকচর
৩.২৯১৩
১২০.২
১২১.৪
১২৫.৬
১১৭.৯
১২৪.৯
১২২.৬
১১৩.০
১১৮.৫
১১৪.১
১১১.৮
১০৮.১
১০৭.৭
১৪
শেৎনবা ফিরোলশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৩২২৫
১৪৪.১
১৫৮.৭
১৬৩.৬
১৩৩.৮
১৬১.৮
১৫৪.৭
১৫৫.০
১৯১.৭
১২৯.৪
১৪২.৫
১৫৬.৯
১৩৪.৫
১৫
শাউন অমসুং মরি লৈনবা পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৫০২১
১০৬.৫
১১০.৪
১০৩.২
৯৪.৯
১১১.৬
১০১.৬
১০৩.২
১১৩.৮
১০৬.৪
৯৮.৯
৯৫.৩
১০০.০
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ককী মেন্যুফেকচর; স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিয়েলশিংগী আর্তিকলশিংগী মেন্যুফেকচর
০.১৯৩০
১১০.২
১০৯.৯
১১০.৫
১০৪.৩
১১৫.২
১০৬.০
১১২.৫
১১৮.২
১০৬.২
১১২.৭
১১০.৮
১১১.৫
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিংগী মেন‍্যুফেকচর
০.৮৭২৪
৮২.৮
৭৬.৯
৮৬.৫
৭৯.৭
৮১.৪
৮২.১
৭৮.৮
৮৬.১
৮৬.৪
৮৫.৬
৮২.০
৮৪.৩
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়াগী রিপ্রোদক্সন
০.৬৭৯৮
৬৯.১
৭০.০
৭৩.৪
৭২.১
৮৭.৪
৮০.৭
৭৬.৬
৮৮.৩
৮৪.২
৮৭.৫
৯৯.২
৯৪.৪
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
১১.৭৭৪৯
১১২.১
১০৮.৫
১২৩.৯
১২৯.০
১২৯.৬
১৩০.৪
১২০.৩
১৩৯.২
১৩১.১
১৩৪.৪
১২৯.৩
১২৬.৪
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৭.৮৭৩০
১২৪.৮
১২৪.৩
১২৫.৯
১১৮.১
১২৫.৯
১২৪.৯
১১৫.৩
১২১.১
১২৩.৩
১৩৫.৫
১৩৩.৪
১৩৬.৮
২১
ফার্মস্যুতিকেলস, হিদাক-লাংথক্কী ওইবা কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৯৮১০
২৩৩.৮
২৩৮.৫
২৩৬.৭
২২৭.২
২৩৭.৫
২২৩.৩
১৮৬.৩
২০১.০
১৯১.১
১৮৭.৭
২১৮.১
২২০.৬
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৪২২২
১০৮.৬
১০৮.৪
১০৩.৮
৯৭.৬
১০২.৭
১০৫.২
১০০.৯
১০৯.০
১০৪.৯
১০৫.৫
১০৫.২
১০৬.০
২৩
নন-মেতলিক মিনরেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.০৮৫৩
১২২.২
১১৫.৭
১২৯.২
১০৯.১
১৩৩.০
১৪১.৫
১৩৪.০
১৫৪.৩
১৩৭.০
১৩৪.১
১৪২.৩
১২৮.৩
২৪
বেসিক মেতলশিংগী মেন্যুফেকচর
১২.৮০৪৩
১৭৮.৮
১৭৪.৭
১৮২.৬
১৭৫.৭
১৮৫.৪
১৯১.৬
১৮০.০
১৯৯.২
১৮০.১
১৮৫.৮
১৭৫.২
১৮১.৫
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেত তৌরবা মেতলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৬৫৪৯
৯৪.০
৯১.০
৮৮.৯
৮০.২
৯৫.৮
৮৮.৫
৯১.০
৯৭.৯
৭৭.৯
৮২.২
৯২.২
৮৭.৩
২৬
কমপ্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৫৭০৪
১৩৯.৫
১৬৩.৫
১৫১.৮
১২৫.৬
১৮৮.৪
১৮৬.০
১৩৯.৮
১৮৬.৫
১২৬.৭
১২২.২
১৮১.০
১৪০.২
২৭
ইলেক্ত্রিকেল ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
২.৯৯৮৩
১২৮.৭
১৪৪.৪
১২৬.৬
১০৬.৩
১০৯.৯
৯৩.৫
৯০.৩
৯৪.৩
৯১.৫
৯৮.৩
৯৪.১
৯৯.৯
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত এন.ই.সি.গী মেন্যুফেকচর
৪.৭৬৫৩
১০৮.৯
১১৩.৫
১০৬.২
৯১.০
১০৪.৩
১০১.৮
১০৩.১
১২৮.০
৯৯.৫
১০৫.৯
১১৫.২
১১৩.৫
২৯
মোতর ভেহিলশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৮৫৭৩
৯৩.৫
৯০.৭
৯৮.২
৯৩.৩
৯৭.৭
১০৪.৮
১০৭.৮
১১৫.০
১০৮.৮
১১১.৫
১১৫.২
১১৯.২
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
১.৭৭৬৩
১২৫.১
১৩৪.৭
১৩৮.৭
১০৬.১
১০৮.৯
১২১.৬
১১১.১
১২৭.০
১০৭.১
১১৯.৩
১৪০.৮
১২৮.৯
৩১
ফর্নিচরগী মেন্যুফেকচর
০.১৩১১
১৬৫.৭
১৭৩.২
১৮৩.৮
১৮০.০
২১৫.৪
১৯০.৪
১৯৮.৪
২৩২.৪
২০৩.৯
২০০.০
২১২.৫
২১৭.১
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৯৫.৩
১০৬.১
১১৫.২
৬৭.৪
১০৩.৫
৯২.৩
৯৫.৪
১২৬.১
৯১.৯
৮০.০
৯৬.৪
৯০.৬
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৩.৬
৯৫.১
১০৯.৮
১১১.৮
১২০.৪
১২৪.৯
১২৩.৩
১৪৪.৪
১১৬.৬
১২০.৪
১১৩.৭
১০১.১
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩১.৯
১৩১.৯
১৩৬.৪
১২৮.৯
১৩৯.৮
১৩৯.২
১২৯.৯
১৪৫.৩
১৩১.৬
১৩৪.৫
১৩৬.৯
১৩৫.২
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৮৮.৭
১৬৭.৯
১৬৭.৩
১৪৭.৯
১৬২.৫
১৬৫.৬
১৬০.৮
১৯১.০
১৯৪.৫
১৯৯.৯
১৯৬.৯
১৮৮.৯
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০
১৩২.৪
১২৯.৫
১৩৫.০
১২৮.০
১৩৮.৮
১৩৯.৩
১৩১.৪
১৪৮.৮
১৩৪.৫
১৩৭.৭
১৩৮.৪
১৩৪.৬
খঙজিনগদবা: ২০২২গী মে, জুন অমসুং জুলাইগী মশিং অসি প্রোভিজনেলনি
ইন্দেক্সশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি।