Ministry of Minority Affairs
Funds and Projects under PMJVK
04 AUG 2022 6:05PM by PIB Delhi
The Pradhan Mantri Jan Vikas Karyakram (PMJVK), a Centrally Sponsored Scheme (CSS), is being implemented by the Ministry of Minority Affairs, with the objective to develop infrastructure projects in identified areas for socio economic development of said areas. Under PMJVK, project-wise funds are released to the States/Union Territories (UTs). The proposals under PMJVK are sent by the States/UTs as per requirement of infrastructure in the identified areas. Proposals received in the Ministry are considered and approved by the Empowered Committee of PMJVK after due consultation with the concerned Central Ministries. The total amount allocated for PMJVK and actual expenditure, year-wise since the year 2014-15 is at Annexure-I.
Since the year 2014-15, the Ministry has sanctioned projects worth Rs.1765904 lakh under PMJVK with Central share of Rs.1233688.93 lakh. From the year 2014-15 to 2021-22, an expenditure of Rs.937819 lakh has been incurred under the scheme. During this period more than 50,000 major projects have been sanctioned which includes 1572 School Buildings, 177 Residential Schools, 22965 Additional Class Rooms and other infrastructure in schools, 14637 Smart Classrooms & Teaching Aid, 694 Hostels, 41 Degree Colleges/additional Infrastructure in Colleges, 115 ITI Buildings/additional facilities in ITIs, 19 Polytechnics/additional facilities Polytechnics, 27 Working Women Hostels, 32 Skill Centres, 2324 Health Projects, 605 Sadhbhav Mandaps/ Common Service Centres/Community Hall, 12 Hunar Hubs, 6774 Sanitation/ Toilet projects, 91 Sports Facilities, etc. The State-wise details of projects sanctioned and Central share of funds released for the approved projects since the year 2014-15 is at Annexure-II. The State-wise details of projects sanctioned under PMJVK is available on the website of the Ministry i.e. www.minorityaffairs.gov.in.
ANNEXURE-I
REVISED ALLOCATION AND ACTUAL EXPENDITURE UNDER PMJVK
(Rs. in lakh)
Year
Allocation (Revised Estimate)
Expenditure
2014-15
77094
76820
2015-16
112664
112073
2016-17
105900
108278
2017-18
120000
119766
2018-19
132000
115606
2019-20
158886
169829
2020-21
97138
109194
2021-22
119955
126687
ANNEXURE-II
State/ UT-wise total number of projects sanctioned and funds released under PMJVK since the year 2014-15
(Rs. in lakh)
Name of States/ UTs
Number of Units Sanctioned
Total cost approved
Total Central Share released for the projects approved in that year
Andaman & Nicobar
46
2320.09
1132.07
Andhra Pradesh
452
62195.06
26116.75
Arunachal Pradesh
2112*
54676.03
28825.84
Assam
21341**
157504.47
93647.24
Bihar
4567***
94142.28
35938.66
Chhattisgarh
252
3393.58
1384.33
Gujarat
151
5634.43
1373.96
Haryana
720
13165.64
5265.61
Himachal Pradesh
1
1277.35
574.80
Jammu & Kashmir
19
314.33
141.45
Jharkhand
687
27413.80
10893.87
Karnataka
1504*
80486.48
31335.63
Kerala
139
24154.62
8334.18
Ladakh
238
9604.26
306.39
Madhya Pradesh
19
38158.38
12170.54
Maharashtra
2429*
44271.20
14952.50
Manipur
1662#
117115.04
72328.29
Meghalaya
518
28184.62
13455.38
Mizoram
197
43971.73
19462.87
Nagaland
10
22191.50
14706.45
Odisha
62
8420.00
5552.15
Punjab
334
37512.91
11166.27
Rajasthan
2213^
57607.12
28470.94
Sikkim
1083*
47657.21
22961.01
Tamilnadu
123
65844.20
19702.87
Telangana
91
115070.68
41292.35
Tripura
4357#
20287.37
14236.62
Uttar Pradesh
94896$
269070.93
92021.38
Uttarakhand
164
27040.53
16623.27
West Bengal
29278$$
229132.78
12291.69
* These include 5181 smart classrooms in addition to other projects;
**This includes 8422 drinking water projects, 6795 Additional classrooms and 2426 smart classrooms; ***This includes 3166 additional classrooms;
# These include 4706 Indira Awas Yojana houses;
^ This includes 1527 additional classrooms;
$ This includes 85759 units of furniture in schools, 2734 smart classrooms and 3802 drinking water supply projects;
$$ This includes 8450 additional classrooms, 4147 toilets, 5779 drinking water projects and 6517 Indira Awas Yojana houses.
This information was given by the Union Minister for Minority Affairs Smt. Smriti Zubin Irani in a written reply in the Lok Sabha today.

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা ফন্দশিং অমসুং প্রজেক্তশিং
04 AUG 2022 6:05PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিম (সি.এস.এস.) অমা ওইরিবা প্রধান মন্ত্রী জন বিকাস কার্য়ক্রম (পি.এম.জে.ভি.কে.) অসি মশক খংদোক্লবা এরিয়াশিংগী সোসিও ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তকীদমক হায়রিবা এরিয়াশিং অসিদা ইনফ্রা স্ত্রকচর প্রজেক্তশিং দিবেলপ তৌনবা পান্দমগা লোয়ননা মাইনোরিতী এফিয়ার্স মিনিস্তরনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা প্রোজেক্ত প্রোজেক্তকী ওইবা ফন্দশিং থাদোক্লি। রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা মশক খংদোক্লবা এরিয়াশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা প্রপোজেলশিং অদু থাই। মন্ত্রালয়দা ফংবা প্রপোজেলশিং অদু কন্সিদর তৌই অমদি মরী লৈনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালশিংগী মীওইশিংগা খন্নরবা মতুং পি.এম.জে.ভি.কে.গী এম্পৱারমেন্ত কম্মিতীনা এপ্রুব তৌই। পি.এম.জে.ভি.কে.গীদমক কায়থোকখিবা অপুনবা শেনফম অমসুং চপ চাবা চাদিং অদু চহি ২০১৪-১৫দগী হৌরগা চহী চহীগী ওইনা এনেক্সচর-Iদা পীরি।
চহি ২০১৪-১৫দগী হৌরগা কেন্দ্রগী শরুক লুপা লাখ ১২৩৩৬৮৮.৯৩গা লোয়ননা পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা লুপা লাখ ১৭৬৫৯০৪গী মমল ওইবা প্রজেক্তশিং মন্ত্রালয়না সেঙ্কসন তৌখ্রে। চহি ২০১৪-১৫দগী ২০২১-২২ ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা লুপা লাখ ৯৩৭৮১৯ চাদিং তৌখ্রে। মতম অসিগী মনুংদা অচৌবা প্রজেক্ত ৫০,০০০ হেন্না সেঙ্কসন তৌখ্রে মদুগী মনুংদা স্কুল বিলদিং ১৫৭২, রেসিদেন্সিএল স্কুল ১৭৭, স্কুলশিংদা এদিস্নেল ক্লাস রুম ২২৯৬৫ অমসুং অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচর, স্মার্ত ক্লাসরুম অমসুং তিচিং এইদ ১৪৬৩৭, হোস্তেল ৬৯৪, দিগ্রী কোলেজশিং/কোলেজশিংদা অহেনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ৪১, আই.তি.আই. বিলদিংশিং/ আই.তি.আই.শিংদা অহেনবা খুদোংচাবা ১১৫, পোলীতেক্নিকশিং/অহেনবা খুদোংচাবা পোলীতেক্নিকশিং ১৯, ৱার্কিং ৱুমেন হোস্তেল ২৭, স্কিল সেন্তর ৩২, হেল্থ প্রোজেক্ত ২৩২৪, সধভাব মান্দপ/ কমন সর্বিস সেন্তর/ কম্যুনিতী হোল ৬০৫, হুনর হব ১২, সেনিতেসন/ তোইলেত প্রজেক্ত ৬৭৭৪, স্পোর্ত ফেসিলিতী ৯১ অসিনচিংবা য়াওরি। চহি ২০১৪-১৫দগী হৌরগা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রজেক্তশিংগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল অমসুং এপ্রুব তৌরবা প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক রিলিজ তৌখিবা ফন্দশিংগী কেন্দ্রগী শরুক অদু এনেক্সচর-IIদা পীরি। পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রজেক্তশিংগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল অদু মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত www.minorityaffairs.gov.in দা ফংবীগনি।
এনেক্সচর-I
পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা রিভাইস তৌখিবা এলোকেসন অমসুং চপ চাবা চাদিং
(লুপা লাখতা)
চহি
এলোকেসন (রিভাইস এস্তিমেত)
চাদিং
২০১৪-১৫
৭৭০৯৪
৭৬৮২০
২০১৫-১৬
১১২৬৬৪
১১২০৭৩
২০১৬-১৭
১০৫৯০০
১০৮২৭৮
২০১৭-১৮
১২০০০০
১১৯৭৬৬
২০১৮-১৯
১৩২০০০
১১৫৬০৬
২০১৯-২০
১৫৮৮৮৬
১৬৯৮২৯
২০২০-২১
৯৭১৩৮
১০৯১৯৪
২০২১-২২
১১৯৯৫৫
১২৬৬৮৭
এনেক্সচর-II
চহি ২০১৪-১৫দগী হৌরগা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রজেক্তশিংগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অপুনবা মশিং অমসুং পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা রিলিজ তৌখিবা ফন্দশিং
(লুপা লাখতা)
রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিংগী মমিং
সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুনিতশিংগী মশিং
এপ্রুব তৌখিবা অপুনবা মমল
চহি অদুদা এপ্রুব তৌখিবা প্রজেক্তশিংগীদমক রিলিজ তৌখিবা অপুনবা কেন্দ্রগী শরুক
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৪৬
২৩২০.০৯
১১৩২.০৭
আন্ধ্র প্রদেশ
৪৫২
৬২১৯৫.০৬
২৬১১৬.৭৫
অরুনাচল প্রদেশ
২১১২*
৫৪৬৭৬.০৩
২৮৮২৫.৮৪
অসাম
২১৩৪১**
১৫৭৫০৪.৪৭
৯৩৬৪৭.২৪
বিহার
৪৫৬৭***
৯৪১৪২.২৮
৩৫৯৩৮.৬৬
ছত্তিশগর
২৫২
৩৩৯৩.৫৮
১৩৮৪.৩৩
গুজরাত
১৫১
৫৬৩৪.৪৩
১৩৭৩.৯৬
হরিয়ানা
৭২০
১৩১৬৫.৬৪
৫২৬৫.৬১
হিমাচল প্রদেশ
১২৭৭.৩৫
৫৭৪.৮০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৯
৩১৪.৩৩
১৪১.৪৫
ঝার্খন্দ
৬৮৭
২৭৪১৩.৮০
১০৮৯৩.৮৭
কর্নাতকা
১৫০৪*
৮০৪৮৬.৪৮
৩১৩৩৫.৬৩
কেরলা
১৩৯
২৪১৫৪.৬২
৮৩৩৪.১৮
লদাখ
২৩৮
৯৬০৪.২৬
৩০৬.৩৯
মধ্য প্রদেশ
১৯
৩৮১৫৮.৩৮
১২১৭০.৫৪
মহারাস্ত্র
২৪২৯*
৪৪২৭১.২০
১৪৯৫২.৫০
মনিপুর
১৬৬২#
১১৭১১৫.০৪
৭২৩২৮.২৯
মেঘলায়া
৫১৮
২৮১৮৪.৬২
১৩৪৫৫.৩৮
মিজোরাম
১৯৭
৪৩৯৭১.৭৩
১৯৪৬২.৮৭
নগালেন্দ
১০
২২১৯১.৫০
১৪৭০৬.৪৫
ওরিশা
৬২
৮৪২০.০০
৫৫৫২.১৫
পঞ্জাব
৩৩৪
৩৭৫১২.৯১
১১১৬৬.২৭
রাজস্থান
২২১৩^
৫৭৬০৭.১২
২৮৪৭০.৯৪
সিক্কিম
১০৮৩*
৪৭৬৫৭.২১
২২৯৬১.০১
তমিল নাদু
১২৩
৬৫৮৪৪.২০
১৯৭০২.৮৭
তেলঙ্গনা
৯১
১১৫০৭০.৬৮
৪১২৯২.৩৫
ত্রিপুরা
৪৩৫৭#
২০২৮৭.৩৭
১৪২৩৬.৬২
উত্তর প্রদেশ
৯৪৮৯৬$
২৬৯০৭০.৯৩
৯২০২১.৩৮
উত্তরাখন্দ
১৬৪
২৭০৪০.৫৩
১৬৬২৩.২৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৯২৭৮$$
২২৯১৩২.৭৮
১২২৯১.৬৯
* মসিদা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মথক্তা স্মার্ত ক্লাসরুম ৫১৮১ য়াওরি;
** মসিদা দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রজেক্ত ৮৪২২, এদিস্নেল ক্লাসরুম ৬৭৯৫ অমসুং স্মার্ত ক্লাসরুম ২৪২৬ য়াওরি;
*** মসিদা এদিস্নেল ক্লাসরুম ৩১৬৬ য়াওরি;
# মসিদা ইন্দিরা অৱাস য়োজনা য়ুম ৪৭০৬ য়াওরি;
^ মসিদা এদিস্নেল ক্লাসরুম ১৫২৭ য়াওরি;
$ মসিদা স্কুলশিংদা ফর্নিচরগী য়ুনিত ৮৫৭৫৯, স্মার্ত ক্লাসরুম ২৭৩৪ অমসুং দ্রিঙ্কিং ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত ৩৮০২ য়াওরি;
$$ মসিদা এদিস্নেল ক্লাসরুম ৮৪৫০, তোইলেত ৪১৪৭, দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রোজেক্ত ৫৭৭৯ অমসুং ইন্দিরা অৱাস য়োজনা য়ুম ৬৫১৭ য়াওরি।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা মাইনোরিতী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।