Ministry of Development of North-East Region
Promotion of Ethnic Foods of North Eastern States
28 JUL 2022 12:38PM by PIB Delhi
Geographical indication (GI) registration of 13 agri-horti produces and umbrella brands ‘ONE’ (Organic North East) and ‘NE Fresh’ have been launched by North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation Ltd. (NERAMAC) for promotion of Agri-Horti products of NER.
NERAMAC and the North Eastern Council (NEC) have organised and participated in various events to market and showcase ethnic foods of North Eastern Region (NER) at national and international level.
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক স্তেতশিংগী য়েল্হৌ চীঞ্জাকশিং য়োকখৎপা
28 JUL 2022 12:38PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী এগ্রি-হোর্তি পোত্থোকশিংবু য়োকখৎনবগীদমক নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রিকলচরেল মার্কেতিং কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নারামাক)না এগ্রি-হোর্তি পোত্থোক ১৩গী জিওগ্রাফিকেল ইন্দিকেসন (জি.আই.) রেজিস্ত্রেসন তৌবগা লোয়ননা ‘ও.এন.ই.’ (ওর্গানিক নোর্থ ইস্ত) অমসুং ‘এন.ই. ফ্রেস’ হায়রিবা অমব্লেলা ব্রান্দশিং হৌদোক্লে‍।
নেরামাক অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না অৱাং নোংপোক লমদম (এন.ই.আর.)গী য়েল্হৌ চীঞ্জাকশিংবু লৈবাক্কী অমদি মালেমগী থাক্তা পুথোক্নবা অমদি য়োন্নবগীদমক তোঙান তোঙানবা থৌরমশিং পাঙথোক্লি অমদি শরুক য়ারি‍।
হায়রিবা ৱাফম অসি দেভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।