Ministry of Cooperation
Registered and operational multi state cooperative societies
20 JUL 2022 4:56PM by PIB Delhi
The State-wise list of Multi-State Cooperative Societies registered as on 30th June, 2022 is given below, out of which eighty-one societies are under liquidation.
S. No.
State/UT Name
Societies Registered
Societies Under Liquidation
1.
ANDHRA PRADESH
22
4
2.
ARUNACHAL PRADESH
1
-
3.
ASSAM
6
-
4.
BIHAR
19
-
5.
CHANDIGARH
1
1
6.
CHHATTISGARH
8
-
7.
DADRA AND NAGAR HAVELI
1
-
8.
GOA
1
1
9.
GUJARAT
42
4
10.
HARAYANA
17
-
11.
HIMACHAL PRADESH
1
-
12.
JAMMU AND KASHMIR
2
-
13.
JHARKHAND
8
1
14.
KARNATAKA
29
-
15.
KERALA
25
-
16.
MADHYA PRADESH
29
-
17.
MAHARASHTRA
655
15
18.
MANIPUR
3
-
19.
NAGALAND
1
-
20
NEW DELHI
159
10
21.
ODISHA
19
11
22.
PONDICHERRY
5
-
23.
PUNJAB
23
1
24.
RAJASTHAN
72
15
25.
SIKKIM
1
-
26.
TAMIL NADU
123
4
27.
TELANGANA
8
-
28.
UTTAR PRADESH
154
9
29.
UTTARAKHAND
4
-
30.
WEST BENGAL
69
5
Total
1508
81
As per the provisions of the Multi State Cooperative Societies Act, 2002 and rules made thereunder, every multi-State cooperative society shall have one principal place of business which shall be the registered office of the society. The registered address of a society can be anywhere in the country as specified in its bye-laws.
This was stated by the Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
রেজিস্তর তৌরবা অমসুং মথৌ পাংথোক্লিবা মলতি-স্তেত কোওপরেতিব সোসাইতীশিং
20 JUL 2022 4:56PM by PIB Imphal
জুন ৩০, ২০২২ ফাওবদা রেজিস্তর তৌখ্রবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মলতি-স্তেত কোওপরেতিব সোসাইতীশিংগী মরোল মখাদা পীরি, মসিগী মনুংদগী সোসাইতী ৮১দি লিক্বিদেসনগী মনুংদা লৈরি।
মথং মনাও.
রাজ্য/য়ু.তি.
রেজিস্তর তৌরবা সোসাইতীশিং
লিক্বিদেসন তৌরবা সোসাইতীশিং
১.
আন্ধ্র প্রদেশ
২২
৪
২.
অরুনাচল প্রদেশ
১
-
৩.
অসম
6
-
৪.
বিহার
১৯
-
৫.
চান্দিগর
১
১
6.
ছতিসগর
8
-
৭.
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী
১
-
8.
গোৱা
১
১
৯.
গুজরাত
৪২
৪
১০.
হরিয়ানা
১৭
-
১১.
হিমাচল প্রদেশ
১
-
১২.
জম্মু অমসুং কশ্মির
২
-
১৩.
ঝার্খন্দ
8
১
১৪.
কর্নাতকা
২৯
-
১৫.
কেরলা
২৫
-
১6.
মধ্য প্রদেশ
২৯
-
১৭.
মহারাস্ত্রা
6৫৫
১৫
১8.
মনিপুর
৩
-
১৯.
নাগালেন্দ
১
-
২০
নই দিল্লী
১৫৯
১০
২১.
ওরিশা
১৯
১১
২২.
পোন্দিচেরী
৫
-
২৩.
পঞ্জাব
২৩
১
২৪.
রাজস্থান
৭২
১৫
২৫.
সিক্কিম
১
-
২6.
তমিল নাদু
১২৩
৪
২৭.
তেলঙ্গানা
8
-
২8.
উত্তর প্রদেশ
১৫৪
৯
২৯.
উত্তরাখন্দ
৪
-
৩০.
নোংচুপ বেঙ্গোল
6৯
৫
অপুনবা
১৫০8
8১
মলতি স্তেত কোওপরেতিব সোসাইতী এক্ত, ২০০২ অমসুং মসিগী মখাদা শেমখিবা রুলশিংগী কাঙলোনগী মখা পোন্না, মলতি স্তেত কোওপরেতিব সোসাইতী পুম্নমক্না ব্যুজিনেসকী মপুং ওইবা এদ্রেস অমখক লৈগদবনি অমসুং মদুনা সোসাইতী অসিগী রেজিস্তর তৌরবা ওফিস ওইগদবনি। মসিগী বাই-লোদা পনবগী মতুং ইন্না, সোসাইতী অমগী রেজিস্তর তৌরবা এদ্রেস অসি লৈবাক্কী মফম অমা হেক্তদা ওইবা য়াই।
ৱাফম অসি কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।