Ministry of Communications
Spending on Bharatnet Project
20 JUL 2022 3:11PM by PIB Delhi
BharatNet project is implemented in a phased manner to provide broadband connectivity to approximately 2.6 lakh Gram Panchayats (GPs) in the country. As per Cabinet approval dated 30-06-2021, the scope of the project has been extended up to all inhabited villages beyond GPs. In last five years (2017-18 to 2021-22), a total of Rs. 22,676 crore has been disbursed upto 31.03.2022 under the BharatNet Project by Bharat Broadband Network Limited (BBNL). As per Union Budget 2022-23 announcement, all villages are expected to be connected through optical fiber by 2025. The State/UT-wise and Year-wise details of amount disbursed under the BharatNet Project is given in Annexure-I.
Annexure-I
State/UT-wise and Year-wise details of Funds disbursed under the BharatNet Project
S.No.
Name of States/UT
Rupees in crores
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
Andaman & Nicobar
0
0
13
1
11
2
Assam
12
32
21
13
40
3
Bihar
45
182
370
333
66
4
Chandigarh
0.03
0
0
5
Chhattisgarh
248
269
110
697
426
6
Haryana
151
59
72
16
10
7
Jammu & Kashmir
4
21
55
19
100
8
Karnataka
274
160
143
68
44
9
Kerala
13
13
26
8
129
10
Maharashtra
453
525
265
1475
414
11
Madhya Pradesh
1276
524
348
479
59
12
Punjab
13
137
404
157
207
13
Rajasthan
159
162
207
259
85
14
Uttar Pradesh
1382
503
643
480
233
15
Uttarakhand
4
67
30
10
49
16
West Bengal
96
97
51
16
5
17
Sikkim
21
8
3
0
38
18
Puducherry
1
1
0
0
0
19
Arunachal Pradesh
14
1
22
41
5
20
Nagaland
16
0
5
30
-1
21
Manipur
15
9
6
13
4
22
Mizoram
12
1
2
31
5
23
Tripura
17
9
8
4
2
24
Meghalaya
20
2
7
19
41
25
Gujarat, D & N, Daman & Diu
233
303
976
1067
215
26
Lakshadweep
0
0
0
0
10
27
Telangana
113
39
19
263
1121
28
Odisha
47
68
160
311
181
29
Jharkhand
48
122
76
376
125
30
Himachal Pradesh
1
5
28
3
6
31
Andhra Pradesh
85
4
170
186
107
32
Tamilnadu
111
0
0
39
74
33
Ladakh
0
0
0
0
1
Total
4884
3325
4241
6416
3810
This information was given by the Minister of State for Communications, Shri Devusinh Chauhan in a written reply to a question in Lok Sabha today.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ভারতনেত প্রোজেক্তকী চাদিং
20 JUL 2022 3:11PM by PIB Imphal
ভারতনেত প্রোজেক্ত অসি লৈবাক্কী গ্রাম পঞ্চায়ত (জি.পি.), চাউরাক্না, লাখ ২.৬তা ব্রোদবেন্দ কন্নেক্তিবিতী য়ৌহন্নবা তাঙ্কক নাইনা পায়খৎপনি। কেবিনেতনা ৩০/৬/২০২১দা অয়াবা পীখিবগী মতুং ইন্না, প্রোজেক্ত অসিগী পাক চাউববু জি.পি.দগী হেন্দোক্তুনা মী তাবা খুঙ্গং খুদিং য়ৌহনখি। হৌখিবা চহি ৫ (২০১৭-১৮দগী ২০২১-২২)দা ভারত ব্রোদবেন্দ নেতৱর্ক লিমিতেদ (বি.বি.এন.এল.)না ভারতনেত প্রোজেক্তকী মখাদা ৩১/৩/২০২২ ফাওবদা লুপা করোর ২২,৬৭৬ কায়থখ্রে। কেন্দ্রগী বজেত ২০২২-২৩দা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না, খুঙ্গং খুদিংবু ইং ২০২৫ ফাওবদা ওপ্তিকেল ফাইবরনা শম্লগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। ভারতনেত প্রোজেক্তকী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা চহিগী ওইনা থাদোকখিবা শেনফমগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সর ১দা পীরি।
এনেক্সর ১
ভারতনেত প্রোজেক্তকী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা চহিগী ওইনা থাদোকখিবা শেনফমগী অকুপ্পা মরোল
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
শেনফম (লুপা করোরদা)
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার
০
০
১৩
১
১১
২
অসম
১২
৩২
২১
১৩
৪০
৩
বিহার
৪৫
১৮২
৩৭০
৩৩৩
৬৬
৪
চান্দিগর
০.০৩
০
০
৫
ছতিসগর
২৪৮
২৬৯
১১০
৬৯৭
৪২৬
৬
হরিয়ানা
১৫১
৫৯
৭২
১৬
১০
৭
জম্মু অমসুগ কশ্মির
৪
২১
৫৫
১৯
১০০
৮
কর্নাতকা
২৭৪
১৬০
১৪৩
৬৮
৪৪
৯
কেরলা
১৩
১৩
২৬
৮
১২৯
১০
মহারাস্ত্রা
৪৫৩
৫২৫
২৬৫
১৪৭৫
৪১৪
১১
মধ্য প্রদেশ
১২৭৬
৫২৪
৩৪৮
৪৭৯
৫৯
১২
পঞ্জাব
১৩
১৩৭
৪০৪
১৫৭
২০৭
১৩
রাজস্থান
১৫৯
১৬২
২০৭
২৫৯
৮৫
১৪
উত্তর প্রদেশ
১৩৮২
৫০৩
৬৪৩
৪৮০
২৩৩
১৫
উত্তরাখন্দ
৪
৬৭
৩০
১০
৪৯
১৬
নোংচুপ বেঙ্গোল
৯৬
৯৭
৫১
১৬
৫
১৭
সিক্কিম
২১
৮
৩
০
৩৮
১৮
পুদুচেরী
১
১
০
০
০
১৯
অরুনাচল প্রদেশ
১৪
১
২২
৪১
৫
২০
নাগালেন্দ
১৬
০
৫
৩০
-১
২১
মনিপুর
১৫
৯
৬
১৩
৪
২২
মিজোরম
১২
১
২
৩১
৫
২৩
ত্রিপুরা
১৭
৯
৮
৪
২
২৪
মেঘালয়
২০
২
৭
১৯
৪১
২৫
গুজরাত, দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমদি দামন অমসুং দ্যু
২৩৩
৩০৩
৯৭৬
১০৬৭
২১৫
২৬
লক্ষদ্বীপ
০
০
০
০
১০
২৭
তেলঙ্গানা
১১৩
৩৯
১৯
২৬৩
১১২১
২৮
ওরিশা
৪৭
৬৮
১৬০
৩১১
১৮১
২৯
ঝার্খন্দ
৪৮
১২২
৭৬
৩৭৬
১২৫
৩০
হিমাচল প্রদেশ
১
৫
২৮
৩
৬
৩১
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৫
৪
১৭০
১৮৬
১০৭
৩২
তমিল নাদু
১১১
০
০
৩৯
৭৪
৩৩
লদাখ
০
০
০
০
১
অপুনবা
৪৮৮৪
৩৩২৫
৪২৪১
৬৪১৬
৩৮১০
ৱাফম অসি কম্ম্যুনিকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী দেবুসিনহ চৌহান্না ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।