Ministry of Social Justice & Empowerment
LOANS TO SCs AND OBCs
19 JUL 2022 4:19PM by PIB Delhi
The number of poor Scheduled Caste persons who have been provided loans by NSFDC, as on date is 14,48,790 and the number of poor Other Backward Classes persons who have been provided loans by NBCFDC, as on date is 30,69,427.
The amount disbursed by NSFDC as loan during the said period from 1989-90 and upto 30.06.2022 is Rs.5779.06 crores. The amount disbursed by NBCFDC as loan during the said period from 1992-93 and upto 06.07.2022 is Rs.6180.82 crores. The details are attached at Annexure-I and Annexure II.
Due emphasis is given by the Corporations to Monitoring & Evaluation for assessing the impact of their schemes on the beneficiaries, including utilization of money/loan assistance availed for the intended purpose. The utilisation reports pertaining to NSFDC and NBCFDC are attached at Annexure-III and Annexure IV respectively.
Annexure-I
Statement showing State-wise/UT-wise Cumulative Disbursementand No.of Beneficiariesassisted by NSFDC since1989-90 to30-06-2022
Sl.No.
State / UTs
Disbursement
Amount Disbursed
(in Rs. Lakhs)
Beneficiary
(Numbers)
1
Andaman &Nicobar Island
2.37
2
2
Andhra Pradesh
76495.66
294472
3
Arunachal Pradesh
1.84
2
4
Assam
1850.56
5106
5
Bihar
6116.72
18781
6
Chandigarh
941.08
1666
7
Chhattisgarh
9461.58
6698
8
Dadra Nagar Haveli,Daman &Diu
36.05
19
9
Delhi
5505.54
5885
10
Goa
305.53
148
11
Gujarat
38674.72
74220
12
Haryana
9890.50
9257
13
Himachal Pradesh
5353.89
9949
14
Jammu & Kashmir
5769.03
3664
15
Jharkhand
3185.68
6410
16
Karnataka
65437.39
161364
17
Kerala
30080.55
35054
18
Lakshdweep
0.82
2
19
Madhya Pradesh
25170.90
36905
20
Maharashtra
53858.00
87678
21
Manipur
691.47
1899
22
Meghalaya
4.86
6
23
Mizoram
0.31
1
24
Nagaland
6.70
3
25
Odisha
4047.54
4063
26
Puducherry
1631.83
2173
27
Punjab
22153.58
24249
28
Rajasthan
22655.36
38311
29
Sikkim
1844.63
1532
30
Tamil Nadu
46641.48
64465
31
Telangana
6981.75
8389
32
Tripura
23811.64
25850
33
Uttar Pradesh
56724.67
153111
34
Uttarakhand
2172.54
3376
35
West Bengal
50399.07
368019
Total :
577905.84
1452729
Annexure–II
Statement showing State-wise/UT-wise Cumulative Disbursement and No.of Beneficiariesassisted by NBCFDC since1992-93 to 06-07-2022
Sl.No
NameofState/UTs/PSBs
Cumulative
I
STATES
Financial
Physical
(Rs./Cr)
(No.ofbeneficiaries )
1
AndhraPradesh
232.62
369572
2
ArunachalPradesh
0.00
0
3
Assam
76.63
49918
4
Bihar
55.45
11227
5
Chattisgarh
48.50
5082
6
Goa
25.69
2668
7
Gujarat
287.38
69456
8
Haryana
133.59
48712
9
HimachalPradesh
97.96
16735
10
Jammu&Kashmir
45.23
13286
11
Jharkhand
23.36
4665
12
Karnataka
480.90
252972
13
Kerala
2077.03
958173
14
MadhyaPradesh
193.39
32247
15
Maharashtra
250.70
75131
16
Manipur
26.71
19375
17
Meghalaya
0.00
1
18
Mizoram
0.02
2
19
Nagaland
0.02
2
20
Odisha
18.16
7079
21
Punjab
171.04
40932
22
Rajasthan
132.00
30549
23
Sikkim
29.85
5472
24
TamilNadu
1048.88
861842
25
Telangana
29.08
6504
26
Tripura
185.39
49522
27
UttarPradesh
341.54
70615
28
Uttrakhand
7.85
1120
29
WestBengal
108.48
47977
SubTotalStates(1to29)
6127.46
3050836
II.
UTs
30
A&NIslands
0.02
2
31
Chandigarh
1.32
331
32
D&NHaveli
0.05
1
33
Daman&Diu
0.00
0
34
NCTofDelhi
6.00
940
35
Lakshadweep
0.00
0
36
Puducherry
45.97
17317
SubTotal(30to36)
53.36
18591
Total(I&II)
6180.82
3069427
Annexure–III
StatementshowingState-wise/UTStatus of utilization of funds pertaining to NSFDC
Sl.No
State
Amount of Funds Utilisation
(Rs. in Lakh)
1
Andaman & Nicobar Island
2.37
2
Andhra Pradesh
68606.59
3
Arunachal Pradesh
1.84
4
Assam
1433.06
5
Bihar
5993.55
6
Chandigarh
832.36
7
Chhattisgarh
8548.89
8
Dadra N.Haweli,D&Diu
31.17
9
Delhi
4507.43
10
Goa
305.38
11
Gujarat
31516.46
12
Haryana
8374.13
13
Himachal Pradesh
3448.83
14
Jammu & Kashmir
3841.12
15
Jharkhand
2627.57
16
Karnataka
58383.82
17
Kerala
22831.75
18
Lakshdweep
0.82
19
Madhya Pradesh
24461.48
20
Maharashtra
42340.72
21
Manipur
547.29
22
Meghalaya
4.86
23
Mizoram
0.31
24
Nagaland
6.70
25
Odisha
3920.37
26
Puducherry
1320.20
27
Punjab
19080.59
28
Rajasthan
16775.58
29
Sikkim
1745.63
30
Tamil Nadu
39233.83
31
Telangana
6955.32
32
Tripura
20475.99
33
Uttar Pradesh
54268.49
34
Uttarakhand
1917.27
35
West Bengal
36042.46
Total :
490384.23
*Note: The utilization is against disbursement considering utilization period of 120 days allowed to SCAs/CA.
Annexure–IV
Statement showing State-wise/UT Status of utilization of funds pertaining to NBCFDC
Sl. No
Name of State/UTs/PSBs
Cumulative Utilization
I.
STATES
Financial (Rs./Cr)
1
Andhra Pradesh
215.29
2
Arunachal Pradesh
0.00
3
Assam
76.14
4
Bihar
55.45
5
Chhattisgarh
48.50
6
Goa
25.69
7
Gujarat
287.38
8
Haryana
133.51
9
Himachal Pradesh
97.96
10
Jammu & Kashmir
44.96
11
Jharkhand
22.06
12
Karnataka
479.22
13
Kerala
2077.03
14
Madhya Pradesh
193.39
15
Maharashtra
250.70
16
Manipur
26.71
17
Meghalaya
0.00
18
Mizoram
0.02
19
Nagaland
0.02
20
Odisha
18.16
21
Punjab
167.97
22
Rajasthan
130.44
23
Sikkim
29.61
24
TamilNadu
1048.88
25
Telangana
29.08
26
Tripura
185.21
27
Uttar Pradesh
341.54
28
Uttrakhand
7.85
29
West Bengal
105.38
Sub Total States ( 1 to 29)
6061.29
II.
UTs
30
Andaman &Nicobar Island
0.02
31
Chandigarh
1.32
32
Dadar&Nagar Haveli
0.05
33
NCT of Delhi
6.00
34
Puducherry
45.97
Sub Total ( 30 to 34)
53.36
Total (I to II)
6114.07
* Note: the utilization is against disbursement considering utilization period of 120 days allowed to Channel Partner
This information was given by the Minister of State for Social Justice & Empowerment, Shri A. Narayanaswamy in a written reply in the Lok Sabha today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এস.সি. অমসুং ও.বি.সি.শিংদা পীথখিবা শেন্থংশিং
19 JUL 2022 4:19PM by PIB Imphal
ঙসি ফাওবদা এন.এস.এফ.দি.সি.না শেন্থংশিং পীথখিবা লায়রবা সেদ্যুল্দ কাস্তকী মীওইগী মশিং অসি ১৪,৪৮,৭৯০ ওইরি অমসুং ঙসি ফাওবদা এন.বি.সি.এফ.দি.সি.না শেন্থং পীথখিবা লায়রবা অদর বেকৱার্দ ক্লাসকী মীওইশিংগী মশিং অসি ৩০,৬৯,৪২৭ ওইখি।
ইং কুমজা ১৯৮৯-৯০ অমসুং ৩০.০৬.২০২২ ফাওবগী হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা এন.এস.এফ.দি.সি.না কাইথখিবা শেনফম অসি লুপা করোর ৫৭৭৯.০৬ ওইখি। ইং কুমজা ১৯৯২-৯৩ অমসুং ০৬.০৭.২০২২ ফাওবগী হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা এন.বি.সি.এফ.দি.সি.না কাইথখিবা শেনফম অসি লুপা করোর ৬১৮০.৮২ ওইখি। অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-I অমসুং এনেক্সর-IIদা পীরি।
ফংফম থোকপা মরমগীদমক পীরিবা শেল/শেন্থংগী মতেং অসি নীংথিনা শীজিন্নবরা হায়বা য়াওনা বেনিফিসরীশিংদা মখোয়গী স্কিমশিংনা পীরিবা কান্নবা অসি খঙদোক্নবা য়েংশিন্নবা অমসুং ইভেল্যুএসন চত্থনবা কোর্পোরেসনশিংনা মীৎয়েং চংখি। এন.এস.এফ.দি.সি. অমসুং এন.বি.সি.এফ.দি.সি.গা মরী লৈনবা য়ুতিলাইজেসন রিপোর্তশিং অসি মথংশিৎনা এনেক্সর-III অমসুং এনেক্সর IV দা পীরি।
এনেক্সর -I
১৯৮০-৯০দগী ৩০-০৬-২০২২ ফাওবদা এন.এস.এফ.দি.সি.না রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী ওইনা কাইথখিবা অপুনবা শেনফম অমসুং তেংবাং পীখিবা বেনিফিসরীশিং উৎলিবা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.শিং
কাইথখিবা
কাইথখিবা শেনফম
(লুপা লাখতা)
বেনিফিসরী
(মশিং)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২.৩৭
২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৬৪৯৫.৬৬
২৯৪৪৭২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১.৮৪
২
৪
অসাম
১৮৫০.৫৬
৫১০৬
৫
বিহার
৬১১৬.৭২
১৮৭৮১
৬
চান্দিগর
৯৪১.০৮
১৬৬৬
৭
ছত্তিসগর
৯৪৬১.৫৮
৬৬৯৮
৮
দদ্রা নগর হবেলি, দামন অমসুং দিয়ু
৩৬.০৫
১৯
৯
দিল্লী
৫৫০৫.৫৪
৫৮৮৫
১০
গোৱা
৩০৫.৫৩
১৪৮
১১
গুজরাত
৩৮৬৭৪.৭২
৭৪২২০
১২
হরিয়ানা
৯৮৯০.৫০
৯২৫৭
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৫৩৫৩.৮৯
৯৯৪৯
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৫৭৬৯.০৩
৩৬৬৪
১৫
ঝারখন্দ
৩১৮৫.৬৮
৬৪১০
১৬
কর্নতাকা
৬৫৪৩৭.৩৯
১৬১৩৬৪
১৭
কেরালা
৩০০৮০.৫৫
৩৫০৫৪
১৮
লক্ষদীপ
০.৮২
২
১৯
মধ্য প্রদেশ
২৫১৭০.৯০
৩৬৯০৫
২০
মহারাস্ত্র
৫৩৮৫৮.০০
৮৭৬৭৮
২১
মনিপুর
৬৯১.৪৭
১৮৯৯
২২
মেঘালয়
৪.৮৬
৬
২৩
মিজোরাম
০.৩১
১
২৪
নাগালেন্দ
৬.৭০
৩
২৫
ওরিশা
৪০৪৭.৫৪
৪০৬৩
২৬
পুদুচেরী
১৬৩১.৮৩
২১৭৩
২৭
পঞ্জাব
২২১৫৩.৫৮
২৪২৪৯
২৮
রাজস্থান
২২৬৫৫.৩৬
৩৮৩১১
২৯
সিক্কিম
১৮৪৪.৬৩
১৫৩২
৩০
তামিল নাদু
৪৬৬৪১.৪৮
৬৪৪৬৫
৩১
তেলঙ্গানা
৬৯৮১.৭৫
৮৩৮৯
৩২
ত্রিপুরা
২৩৮১১.৬৪
২৫৮৫০
৩৩
উত্তর প্রদেশ
৫৬৭২৪.৬৭
১৫৩১১১
৩৪
উত্তরাখন্দ
২১৭২.৫৪
৩৩৭৬
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫০৩৯৯.০৭
৩৬৮০১৯
Total :
৫৭৭৯০৫.৮৪
১৪৫২৭২৯
এনেক্সর–II
১৯৯২-৯০দগী ০৬-০৭-২০২২ ফাওবদা এন.বি.সি.এফ.দি.সি.না রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী ওইনা কাইথখিবা অপুনবা শেনফম অমসুং তেংবাং পীখিবা বেনিফিসরীশিং উৎলিবা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.শিং/পি.এস.বি.শিংগী মমিং
অপুনবা
I
রাজ্যশিং
ফাইনান্সিএল
ফিজিকেল
(লুপা/করোর)
(বেনিফিসরীশিংগী মশিং)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২৩২.৬২
৩৬৯৫৭২
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
০
৩
অসাম
৭৬.৬৩
৪৯৯১৮
৪
বিহার
৫৫.৪৫
১১২২৭
৫
ছত্তিসগর
৪৮.৫০
৫০৮২
৬
গোৱা
২৫.৬৯
২৬৬৮
৭
গুজরাত
২৮৭.৩৮
৬৯৪৫৬
৮
হরিয়ানা
১৩৩.৫৯
৪৮৭১২
৯
হিমাচল প্রদেশ
৯৭.৯৬
১৬৭৩৫
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪৫.২৩
১৩২৮৬
১১
ঝারখন্দ
২৩.৩৬
৪৬৬৫
১২
কর্নতাকা
৪৮০.৯০
২৫২৯৭২
১৩
কেরালা
২০৭৭.০৩
৯৫৮১৭৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
১৯৩.৩৯
৩২২৪৭
১৫
মহারাস্ত্র
২৫০.৭০
৭৫১৩১
১৬
মনিপুর
২৬.৭১
১৯৩৭৫
১৭
মেঘালয়
০.০০
১
১৮
মিজোরাম
০.০২
২
১৯
নাগালেন্দ
০.০২
২
২০
ওরিশা
১৮.১৬
৭০৭৯
২১
পঞ্জাব
১৭১.০৪
৪০৯৩২
২২
রাজস্থান
১৩২.০০
৩০৫৪৯
২৩
সিক্কিম
২৯.৮৫
৫৪৭২
২৪
তামিল নাদু
১০৪৮.৮৮
৮৬১৮৪২
২৫
তেলঙ্গানা
২৯.০৮
৬৫০৪
২৬
ত্রিপুরা
১৮৫.৩৯
৪৯৫২২
২৭
উত্তর প্রদেশ
৩৪১.৫৪
৭০৬১৫
২৮
উত্তরাখন্দ
৭.৮৫
১১২০
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০৮.৪৮
৪৭৯৭৭
রাজ্যশিংগী সব তোতেল (১দগী ২৯)
৬১২৭.৪৬
৩০৫০৮৩৬
II.
য়ু.তি.শিং
৩০
এন এন্দ দি ঈথৎশিং
০.০২
২
৩১
চান্দিগর
১.৩২
৩৩১
৩২
দি এন্দ এন হবেলি
০.০৫
১
৩৩
দামন অমসুং দিয়ু
০.০০
০
৩৪
এন.সি.তি. ওফ দিল্লী
৬.০০
৯৪০
৩৫
লক্ষদীপ
০.০০
০
৩৬
পুদুচেরী
৪৫.৯৭
১৭৩১৭
সব তোতেল (৩০দগী ৩৬)
৫৩.৩৬
১৮৫৯১
অপুনবা(IঅমসুংII)
৬১৮০.৮২
৩০৬৯৪২৭
এনেক্সর–III
এন.এস.এফ.দি.সি.গা মরী লৈনবা ফন্দশিং রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী ওইনা শীজিন্নখিবগী স্তেতস উৎলিবা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য
শীজিন্নখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
(লুপা লাখতা)
১
অন্দামান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২.৩৭
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৮৬০৬.৫৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১.৮৪
৪
অসাম
১৪৩৩.০৬
৫
বিহার
৫৯৯৩.৫৫
৬
চান্দিগর
৮৩২.৩৬
৭
ছত্তিসগর
৮৫৪৮.৮৯
৮
দদ্রা নগর হবেলি অমসুং দামন দিয়ু
৩১.১৭
৯
দিল্লী
৪৫০৭.৪৩
১০
গোৱা
৩০৫.৩৮
১১
গুজরাত
৩১৫১৬.৪৬
১২
হরিয়ানা
৮৩৭৪.১৩
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৩৪৪৮.৮৩
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩৮৪১.১২
১৫
ঝারখন্দ
২৬২৭.৫৭
১৬
কর্নতাকা
৫৮৩৮৩.৮২
১৭
কেরালা
২২৮৩১.৭৫
১৮
লক্ষদীপ
০.৮২
১৯
মধ্য প্রদেশ
২৪৪৬১.৪৮
২০
মহারাস্ত্র
৪২৩৪০.৭২
২১
মনিপুর
৫৪৭.২৯
২২
মেঘালয়
৪.৮৬
২৩
মিজোরাম
০.৩১
২৪
নাগালেন্দ
৬.৭০
২৫
ওরিশা
৩৯২০.৩৭
২৬
পুদুচেরী
১৩২০.২০
২৭
পঞ্জাব
১৯০৮০.৫৯
২৮
রাজস্থান
১৬৭৭৫.৫৮
২৯
সিক্কিম
১৭৪৫.৬৩
৩০
তামিল নাদু
৩৯২৩৩.৮৩
৩১
তেলঙ্গানা
৬৯৫৫.৩২
৩২
ত্রিপুরা
২০৪৭৫.৯৯
৩৩
উত্তর প্রদেশ
৫৪২৬৮.৪৯
৩৪
উত্তরাখন্দ
১৯১৭.২৭
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৬০৪২.৪৬
অপুনবা :
৪৯০৩৮৪.২৩
* খঙজিনগদবা: এস.সি.এ.শিং/সি.এ,.দা নুমিৎ ১২০গী মনুংদা শীজিন্নবা অয়াবা পীখিবা অদুগী মনুংদা শীজিন্নখি
এনেক্সর–IV
এন.বি.সি.এফ.দি.সি.গা মরী লৈনবা ফন্দশিং রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী ওইনা শীজিন্নখিবগী স্তেতস উৎলিবা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.শিং/পি.এস.বি.শিংগী মমিং
পুন্না শীজিন্নখিবা
I.
রাজ্যশিং
ফাইনান্সিএল (লুপা/করোর)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২১৫.২৯
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
৩
অসাম
৭৬.১৪
৪
বিহার
৫৫.৪৫
৫
ছত্তিসগর
৪৮.৫০
৬
গোৱা
২৫.৬৯
৭
গুজরাত
২৮৭.৩৮
৮
হরিয়ানা
১৩৩.৫১
৯
হিমাচল প্রদেশ
৯৭.৯৬
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪৪.৯৬
১১
ঝারখন্দ
২২.০৬
১২
কর্নতাকা
৪৭৯.২২
১৩
কেরালা
২০৭৭.০৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
১৯৩.৩৯
১৫
মহারাস্ত্র
২৫০.৭০
১৬
মনিপুর
২৬.৭১
১৭
মেঘালয়
০.০০
১৮
মিজোরাম
০.০২
১৯
নাগালেন্দ
০.০২
২০
ওরিশা
১৮.১৬
২১
পঞ্জাব
১৬৭.৯৭
২২
রাজস্থান
১৩০.৪৪
২৩
সিক্কিম
২৯.৬১
২৪
তামিল নাদু
১০৪৮.৮৮
২৫
তেলঙ্গানা
২৯.০৮
২৬
ত্রিপুরা
১৮৫.২১
২৭
উত্তর প্রদেশ
৩৪১.৫৪
২৮
উত্তরাখন্দ
৭.৮৫
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০৫.৩৮
রাজ্যশিংগী সব তোতেল ( ১দগী ২৯)
৬০৬১.২৯
II.
য়ু.তি.শিং
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈশৎশিং
০.০২
৩১
চান্দিগর
১.৩২
৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
০.০৫
৩৩
এন.সি.তি. ওফ দিল্লী
৬.০০
৩৪
পুদুচেরী
৪৫.৯৭
সব তোতেল ( ৩০দগী ৩৪)
৫৩.৩৬
অপুনবা (I দগী II)
৬১১৪.০৭
* খঙজিনগদবা: চেনেল পার্তনর দা নুমিৎ ১২০গী মনুংদা শীজিন্নবা অয়াবা পীখিবা অদুগী মনুংদা শীজিন্নখি
ই-পাউ অসি সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী এ. নারায়ানাস্বামীনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।