Ministry of Health and Family Welfare
Union Minister of Health and Family Welfare, and Chemicals and Fertilizers Dr Mansukh Mandaviya addresses a round table meeting with top corporate hospitals
We can study the best practices across the globe; however, India should focus to design its own model to establish a cost-effective and high-quality healthcare ecosystem: Dr Mansukh Mandaviya
12 MAY 2022 8:16PM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare, and Chemicals and Fertilizers Dr Mansukh Mandaviya today addressed a round table meeting with top corporate hospitals at Nirman Bhavan, New Delhi.
Speaking at the occasion, Dr Mansukh Mandaviya highlighted the need to strengthen the approach of hospitals to collaboratively provide high-quality healthcare services to the deserved population of the country. He stressed that the various challenges stated by the hospitals can be resolved through the collective efforts of the government and the stakeholders. He stated “We can study the best practices across the globe; however, India should focus to design its own model to establish a cost-effective and high-quality healthcare ecosystem.
He also added that “We need to make health accessible, affordable, and patient-friendly”. He emphasized the contributions of the hospitals to the successful implementation of any Public Health scheme. The government is taking various initiatives like Heal in India, and Heal by India to promote medical value tourism. He also highlighted the need to strengthen the approach of hospitals to collaboratively provide high-quality healthcare services and assured the industry of full support in realising Hon’ble Prime Minister’s vision of Universal Health Coverage.
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary said, “During the transition phase, various hurdles can occur which shall be resolved over the course of the journey”. To achieve the same, regular feedback from all the stakeholders is paramount. It is the top priority of the Govt to stabilize the system.”
Dr.Vinod Paul, Member (Health), NITI Aayog, Dr R S Sharma, CEO, NHA, and Senior Officials from Health Ministry and NHA were present.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল, অমসুং কেমিকলেস অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা মরু ওইবা কোর্পোরেত হোসপিতালশিংগা লোইননা পাংথোকখিবা রাউন্দ তেবল মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে
ঐখোয়না মালেম অসিদা খ্বাইদগী হেন্না ফবা চৎনবীশিং অদুবু নৈনবা য়াই; তৌইগুম্বশুং, ভারতনা শেল য়াম্না চংদবা অমসুং অৱাংবা ক্বালিতীগী হেল্থকিয়র ইকোসীস্তেম অমা থম্নবা মশাগী ওইবা মোদেল অমা দিজাইন তৌবদা মীৎয়েং থমগদবনি: দা. মনসুখ মান্দৱিয়া
12 MAY 2022 8:16PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল, অমসুং কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মন্ত্রী, দা, মনসুখ মান্দৱিয়ানা ঙসি নই দিল্লীগি নির্মান ভাৱনদা মরু ওইবা কোর্পোরেত হোসপিতালশিংগা লোইননা রোউন্দ তেবল মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অৱাংবা থাক্কী হেল্থকিয়র সার্বিসশিং পীননা হোসপিতালশিংনা চংশিল্লক্লিবা খোংথাং অদুবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনবসি তঙাইফদে হায়না মহাক্না পনখি। হোসপিতালশিংনা পল্লিবা শিংনবশিং অদুবু সরকার অমসুং স্তেকহোল্দরশিংনা অপুনবা ওইনা হোৎনমিন্নদুনা কোকহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি “ঐখোয়না মালেম অসিগী খ্বাইদগী ফবা চৎনবীশিং অদুবু নৈনবা য়াই, তৌইগুম্বশুং ঐখোয়না মমল হোংবা অমসুং অৱাংবা ক্বালিতীগী হেল্থকিয়র ইকোসীস্তেম অমা থম্নবা মশাগী ওইবা মোদেল অমা দিজাইন তৌবদা মীৎয়েং থমগদবনি।”
মহাক্না মখা তাখি মদুদি “ঐখোয়না হেল্থ অসিবু য়াম্না কোম্না ফংহনগদবনি, হোংহনগদবনি অমসুং পেসেন্ত ফ্রেনলী ওইহনগদবনি”। মহাক্না পব্লিক হেল্থ স্কীম অমহেক্তবু মাইপাক্না থবক ওইনা পাইখৎপদা হোসপিতালশিং অসিনা লৌখিবা থৌদাং অদুবু মরু ওইনা পনখি। সরকার অসিনা মেদিকেল ভেল্যু তুরিজম য়োকখৎনবা হীল ইন ইন্দিয়া অমসুং হীল বাই ইন্দিয়াগুম্বা অনৌবা খোংথাং কয়া অমসুং লৌখৎলি। মহাক্না লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অৱাংবা থাক্কী হেল্থকিয়র সার্বিসশিং পীননা হোসপিতালশিংনা চংশিল্লক্লিবা খোংথাং অদুবু মপাঙ্গল কনখৎহনবগী তঙাইফদবা অদুবুসু পনখি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগি য়ুনিভর্সেল হেল্থ কোবরেজ পীনবগী ভিজন অদুবু মঙফাওননবা ইন্দস্ত্রীদা ফুল সপোর্ত পীরগনি হায়না থাজবা পীরকখি।
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ ভুশননা হায়খি, “ত্রাঞ্জিশন ফেজদা অথিংবা-অপনবা কয়া অমা থোরকপা অদুবু হায়রিবশিং অদু খোংচৎ অসিগী মনুংদা অদুমক লোইশিল্লগনি”। হায়রিবা অসিবু ফংনবা, স্তেকহোল্দরশিংদগী য়াম্না তোইনা ফীদবেক লৌবা হায়বসি য়াম্না মরু ওই। সীস্তেম অসিবু স্তেবিলাইজ তৌবা হায়বসি সরকারগী ওইনা খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইনা লৌই।”
নিতি আয়োগকী মেম্বর (হেল্থ), দা. বিনোদ পোল, এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দা. আর.এস.শর্মা, অমসুং হকশেল মন্ত্রালয় অমসুং এন.ঐচ.এ.দগী সেনিয়র ওফিসিবেলশিংনা শরুক য়াখি।