Ministry of Development of North-East Region
Azadi Ka Amrit Mahotsav – North East Festival, start from tomorrow, i.e., 28th April, 2022 and will last till 4th May 2022.
Valedictory event will be held at Guwahati on 4th May, which will be graced by the presence of His Excellency President of India, Shri Ram Nath Kovind.
AKAM week for North East will be leveraged to discuss and deliberate upon various aspects fundamental to the development of the North east region.
Every day, starting from the 29th of April, will be celebrated under a different theme across the 8 States
Unsung Heroes of North East will be celebrated across the week through several programs and events
AKAM-NE festival will sound the bugle for the Amrit Kaal of North East and it will showcase its potential in a grand manner.
The Ministry is proactively working to usher in development in the region and is taking continuous steps in coordination with State governments.
A special task force has been appointed for development of Agriculture and Horticulture in North east.
27 APR 2022 3:58PM by PIB Delhi
Minister of Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G. Kishan Reddy, today apprised the media about the Azadi Ka Amrit Mahotsav – North East Festival, which start from tomorrow, i.e., 28th April, 2022.
The Minister said that inauguration of the week-long celebrations would be held across the 8 State in their own special and significant manner. He further added that the culmination of the week will be celebrated at a Valedictory event to be held at Guwahati on 4th May. He informed that the event will be graced by the presence of His Excellency Hon’ble President of India, Shri Ram Nath Kovind, along with Governors and Chief Ministers of all the States.
Shri Kishan Reddy impressed upon the fact that the AKAM week for North East will be leveraged to discuss and deliberate upon various aspects fundamental to the development of the North east region. It will be a celebration of hope, aspiration and vision for a developed and prosperous North East Region, he added.
Every day, starting from the 29thof April, will be celebrated under a different theme across the 8 States, he added. He said that every key event will be attended by the concerned Union Ministers. It is hoped that the events would not only through light on the key issues but also provide a chance for different stakeholders to come together and deliberate on the vision collectively.
He also added that the unsung heroes of North East would also be celebrated across the week through different programs and events.
The events would also be gilded with cultural programs celebrating the uniqueness of the North East Region and showcasing its potential in a grand manner. He further reiterated that the AKAM-NE festival will sound the bugle for the Amrit Kaal of North East.
The Minister added that the Ministry of DoNER is the coordinating body for the festival. He said that Officers have been designated to coordinate programs in each of the States to ensure that every possible help is extended to the State governments.
The Minister also spoke on a range of subjects concerning development of the North East Region. He informed the press that a special Agriculture Task Force has been formed to ensure mission mode work on harnessing the agriculture and horticulture potential of the North East Region. He also said that development is the prime agenda in the region and the central government and State governments are in constant touch with each other.
The Azadi Ka Amrit Mahotsav – North East Festival will be celebrated from 28th April 2022 till 4th May 2022. Each of the seven days will be based on separate themes, these include –
• Investment Potential and future energy needs of North East on 29th April’ at Shillong
• Welfare of Tribalsand Border Management on 30th April at Itanagar
• The Smart City Revolution in the NE on 30th April at Gangtok
• Role of women in development of NE on 1st May at Agartala
• Eco-Tourism in NEon 2nd May at Aizwal
• Agri Horti and organic products potential of North Easton 2nd May at Dimapur
• Sports Potential of the NE will be celebrated as a parallel Sports week has also been organized. The culmination would be celebrated on 3rd May at Imphal
• Valedictory session would be celebrated on 4th May at Guwahati

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব – হয়েং, এপ্রিল ২৮, ২০২২দগী অৱাং নোংপোক্কী ফেস্তিবেল হৌরগনি অমসুং মে ৪, ২০২২ ফাওবা চত্থগনি
মে ৪দা লোইশিনবগী থৌরম পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা ভারতকী ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা শরুক য়াদুনা থৌরম মপুং ফাহনগনি।
অৱাং নোংপোক্কী এ.কে.এ.এম. চয়োলগী খুদোংচাবা লৌদুনা মসিগী মনুংদা অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎপগা মরী লৈনবা তঙাই ফদবা হীরম কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
এপ্রিল ২৯দগী হৌদুনা, রাজ্যা ৮ শিনবা থুংবদা নুমিৎ খুদিংবু তোঙানবা থীম অমগী মখাদা নুংঙাইবা ফোংদোক্কনি
তোঙান-তোঙানবা প্রোগ্রাম অমসুং থৌরমগী খুত্থাংদা মীয়াম্না শকখঙবিদ্রবা অৱাং নোংপোক্কী অথৌবশিংবু নীংশিংদুনা ইকায় খুম্নবা উৎকনি
এ.কে.এ.এম.-এন.ই. ফেস্তিবেলনা অৱাং নোংপোক্তা নীংতম্বগী অমৃত মতমগী খোল্লাও লাউগনি অমসুং মসিদা নীংথিরবা থৌওং পাংথোক্তুনা লমদমসিগী মতিক উৎকনি।
মন্ত্রালয় অসিনা লমদমসিদা চাউখৎ-থৌরাং লৈহন্নবা কন্না হোৎনরি অমসুং রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা খোঙথাং কয়া লেপ্তনা পায়খৎলি।
অৱাং নোংপোক্কী লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচর চাউখৎহন্নবা অখন্নবা তাস্ক ফোর্স অমা খনখ্রে।
27 APR 2022 3:58PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং, তুরিজম অমসুং কলচর মন্ত্রালয়, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা হয়েং, হায়বদি, এপ্রিল ২৮, ২০২২দগী হৌগদবা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব – অৱাং নোংপোক্কী কুহ্মৈগী মতাংদা ঙসি মিদিয়াগী মফমদা পাউদমখ্রে।
চয়োল অমা চুপ্না চত্থগদবা হরাও-কুহ্মৈ হৌদোকপগী থৌরমশিং অসি রাজ্য ৮ শিনবা থুংবদা মখোয় মশাগী অখন্নবা অমসুং মশক থোকপা থৌওংগা লোয়ননা পাংথোক্কনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি। চয়োল অসিগী মপুং ফারকপগী থৌরম্না মে ৪দা গুৱাহাতীদা কুহ্মৈ লোইশিনবগী থৌরমদা পাংথোক্কনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। থৌরম অসিদা রাজ্য ৮গী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা শরুক য়াগনি।
শ্রী কিশন রেদ্দীনা অৱাং নোংপোক্কী এ.কে.এ.এম. চয়োলগী খুদোংচাবা লৌদুনা মসিগী মনুংদা অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎপগা মরী লৈনবা তঙাই ফদবা হীরম কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি হায়বগী মতাংদা মিৎয়েং চঙখি। মসিনা চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা অৱাং নোংপোক লমদম অমগী থাজবা, অপাম্বা অমসুং মঙলান মঙফাওনরগনি হায়বগী নুংঙাইবা ফোংদোকপগী থৌওং অমা ওইগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
এপ্রিল ২৯দগী হৌদুনা, রাজ্যা ৮ শিনবা থুংবদা নুমিৎ খুদিংবু তোঙানবা থীম অমগী মখাদা নুংঙাইবা ফোংদোক্কনি হায়না মহাক্না পাউদমখি। মরু ওইবা থৌরম খুদিংদা মরী লৈনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিংনা শরুক য়াগনি হায়না মহাক্না হায়খি। থৌরমশিং অসিনা মরু ওইবা হীরমশিংদা মিৎয়েং চঙবগা লোয়ননা তোঙানবা স্তেকহোলদর কয়াবু অমত্তা ওইনা পুন্সিন্দুনা মীয়ামগী মিৎয়েং অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।
তোঙান-তোঙানবা প্রোগ্রাম অমসুং থৌরমগী খুত্থাংদা মীয়াম্না শকখঙবিদ্রবা অৱাং নোংপোক্কী অথৌবশিংবু নীংশিংদুনা ইকায় খুম্নবা উৎকনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
থৌরম অসিবু অৱাং নোংপোক লমদমগী তোপ-তোপ্পা মতৌবু মশক তাকপা নাৎকী থৌরম কয়ানা লৈতেংগনি অমসুং মসিদা নীংথিরবা থৌওং পাংথোক্তুনা লমদমসিগী মতিক উৎকনি। এ.কে.এ.এম.-এন.ই. ফেস্তিবেলনা অৱাং নোংপোক্তা নীংতম্বগী অমৃত মতমগী খোল্লাও লাউগনি হায়না মহাক্না অমুক্কা হন্না নীংশিংখি।
দোনর মন্ত্রালয়না কুহ্মৈ অসিগী কো-ওর্দিনেতিং বোদি ওইরি হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি। রাজ্য সরকারশিংদা পাংবা য়াবা মরী লৈনবা মতেং খুদিংমক পাংহন্নবগীদমক্তা রাজ্য খুদিংগী ওফিসর কয়া থমখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি।
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাংগা মরী লৈনবা তোঙানবা হীরম ক্যাগী মতাংদা মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। অৱাং নোংপোক লমদমগী লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচরগী লমদা লৈবা মতিক কয়াবু মপুং ফানা শোইদনা পাংথোকপা ঙমহন্নবগীদমক্তা অখন্নবা এগ্রিকলচর তাস্ক ফোর্স অমসু শেমখ্রে হায়না মহাক্না প্রেসকী মীওইশিংদা পাউদমখি। চাউখৎ-থৌরাং হায়বসিনা লমদমসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দম্নি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা লেপ্পা লৈতনা পাউ ফাওনরি হায়না মহাক্না হায়খি।
নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব – অৱাং নোংপোক্কী কুহ্মৈ অসি এপ্রিল ২৮, ২০২২দগী মে ৪, ২০২২ ফাওবা চত্থগনি। নুমিৎ ৭নি খুদিং অসি অখন্নবা থীমদা য়ুম্ফম ওইগনি। মসিগী মনুং চনবশিংদি -
• ইনভেস্তমেন্ত পোতেন্সিএল অমসুং তুংদা ইনর্জীগী তঙাই ফদবা লৈরক্কদবা (এপ্রিল ২৯, শিল্লোং)
• ত্রাইবেলশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল অমসুং ঙমখৈ শেন্নবা (এপ্রিল ৩০, ইতানগর)
• এন.ই.দা স্মার্ত সিতী রিভোল্যুসন লাকপা (এপ্রিল ৩০, গেংতোক)
• এন.ই.গী চাউখৎ-থৌরাংদা নুপীশিংগী থৌদাং (মে ১, আগর্তলা)
• এন.ই.দা ইকো-তুরিজম লৈবা (মে ২, আইজোল)
• অৱাং নোংপোক্কী এগ্রি, হোর্তি অমসুং ওর্গানিক পোত্থোকশিংগী মতিক (মে ২, দিমাপুর)
• শান্ন-খোৎনবগী চয়োলগা পুন্না এন.ই.গী শান্ন-খোৎনবগী মতিক হায়বা থৌরম অমা শীন-লাঙখ্রে। অরোইবগী থৌরম্না মে ৩দা ইম্ফালদা পাংথোক্কনি।
• থৌরম লোইশিনবা অমসুং কায়বনগী থৌরম্না মে ৪দা গুৱাহাতীদা পাংথোক্কনি।