Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Nagaland Chief Minister, Neiphiu Rio calls on Union Minister Dr Jitendra Singh and discussed a wide range of State related issues ranging from development to placement of All India Services officers
14 APR 2022 3:30PM by PIB Delhi
Nagaland Chief Minister, Neiphiu Rio called on Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh and discussed a wide range of State related issues ranging from development to placement of All India Services officers.
Neiphiu Rio appreciated Dr Jitendra Singh’s keen interest and focus on development of Northeast and said that the people of the State always look upon him as their messenger in the national capital who is always ready to follow up issues of their concern.
Chief Minister of Nagaland brought to the notice of Dr Jitendra Singh, who is also Minister In-charge Department of Personnel & Training (DoP&T), some of the issues related to deputation and placement of IAS officers in Nagaland. In response, Dr Jitendra Singh said, he will ask the Department to give due consideration to all these issues and examine what best can be done.
The Chief Minister also requested the Union Minister to follow up with the Central Government the progress of some of the other proposals of projects in Nagaland. The Union Minister in return said that his office will take due cognizance of this.
Dr Jitendra Singh said, it is primarily because of the high priority given by Prime Minister Narendra Modi that Northeast has today undergone miraculous transformation which is difficult to believe and the Northeast Model of Development is now being cited as a development model in other parts of the country as well. He said, the most striking example of Prime Minister Narendra Modi’s priority for the Northeast is evident from the fact that in the first six years of his tenure as Prime Minister before the COVID pandemic, he had undertaken more than 50 visits to the North Eastern States, including frequent visits to the State of Nagaland. This, he said, may be more than the total number of visits undertaken by all the earlier Prime Ministers put together to the North Eastern States.
Dr Jitendra Singh said, Prime Minister Narendra Modi has diligently and painstakingly not only ensured all round development in Northeast but has also enabled the people of Northeast to play the mainstream role of participation in the building of nation. The result of this is that the youth from Northeast are now seen in a leading role across the country, particularly in tourism and aviation industry, while youth from other parts of the country are heading for the Northeast in search of new avenues of livelihood and Start Ups.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
নাগালেন্দগী মুখ্য মন্ত্রী, নেফ্যু রিওনা কেন্দ্র মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উনখ্রে অমসুং চাউখৎ-থৌরাংদগী হৌরগা ওল ইন্দিয়া সর্ভিসেস ওফিসরশিংগী প্লেসমেন্ত য়াওনা রাজ্য অসিগা মরী লৈনবা সমস্যা কয়ামরুমগী মতাংদা খন্নখ্রে
14 APR 2022 3:30PM by PIB Imphal
নাগেলেন্দগী মুখ্য মন্ত্রী নেফ্যু রিওনা সাইন্স ওফ তেক্নোলোজীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); আর্থ সাইন্সেসকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেনসন্স, এতোমিক ইনর্জী এন্দ স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উনখ্রে অমসুং চাউখৎ-থৌরাংদগী হৌরগা ওল ইন্দিয়া সর্ভিসেস ওফিসরশিংগী প্লেসমেন্ত য়াওনা রাজ্য অসিগা মরী লৈনবা সমস্যা কয়ামরুমগী মতাংদা খন্নখ্রে।
নেফ্যু রিওনা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা থৱায় য়াওবীবা অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা মীৎয়েং চংবা অসিবু থাগৎখি অমসুং রাজ্য অসিগী মীয়াম্না মহাকপু মখোয়গী অৱাবগী মতাংদা লৈরিবা সমস্যাশিং অসি মতম চুপ্পদা ফোলো অপ তৌনবা শেম-শাদুনা লৈরিবা, লৈবাক অসিগী কেপিতেলদা মখোয়গী পাউজেল পুবীবরিবা মীশক অমা ওইনা লৌই হায়না ফোঙদোকখি।
নাগালেন্দগী মুক্য মন্ত্রীনা দিপার্তমেন্ত ওফ পরস্নেল এন্দ ত্রেনিং (দি.ও.পি.এন্দ তি)গী ইনচার্জ মন্ত্রীসু ওইরিবা দা জিতেন্দ্র সিংহদা নাগালেন্দদা আই.এ.এস. ওফিসরশিংগী দিপুতেসন অমসুং প্লেসমেন্তকা মরী লৈনবা ইসু খরা য়েংশিনবীনবা মীৎয়েং চিংশিনখি। মসিগী ইসু খুদিংমক অসি মহাক্না দিপার্তমেন্ততা খন্ননবা হংগৎকে অমসুং করি তৌবা য়াবগে হায়বদু য়েংশিন্নবা খংহনগে হায়না মসিগী পাউখুম ওইনা দা. জিতেন্দ্রনা ফোঙদোকখি।
মুখ্য মন্ত্রীনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীদা নাগালেন্দদা পাইখৎকদবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী প্রপোজলশিং অদু কদাই ফাওবা য়ৌরবগে হায়বগী মতাংদা কেন্দ্র সরকার তানবীনবা হায়জখি। মসিগী পাউখুম ওইনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়, মহাক্কী ওফিসনা মসিগী মতাংদা খন্নগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাংবা থাক্তা মীৎয়েং চংবনা মরুওইবা মরম ওইরগা অৱাং নোংপোক অসি থাজবগী ৱাংমদা অঙকপা ফংনা অহোংবা পুরকখ্রে অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ থৌরাংগী মোদেল অসি লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদা হৌজিক চাউখৎ থৌরাংগী মোদেল অমা ওইনসু লৌনরি হায়না দা. জিতেন্দ্রনা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহেনবা মীৎয়েং চংবগী য়াম্না মতিক চাবা খুদম অমা হায়রবদি কোবিদ লাইচৎ মমাংদা মহাক্না প্রাধান মন্ত্রী ওইনা অহানবা চহি তরুক পুরিঙৈ মতমদা নাগালেন্দদা তোইনা লাকখিবা অদু য়াওরগা অৱাং নোংপোক লমদমদা মহাক্না খোংচৎ ৫০ হেন্না লাকখিবা অদুনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মসি মমাংগী প্রধান মন্ত্রী পুম্নমক্না অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা লাকখিবা অপুনবা মশিং অদুদগী হেল্লম্বা য়াই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামগী খন্দুনা অমসুং চেকশিন্না অৱাং নোংপোক লমদমদা হীরম খুদিংমক্তা চাউখৎপা পুরকপা খক্তা নত্তনা লৈবাক শেম্বগী শরুক য়াবদা অৱাং নোংপোক লমদমগী মীয়াম্বু মরুওইবা থৌদাং লৌহল্লি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখি। মসিগী ফল ওইনা অৱাং নোংপোক লমদমগী নহারোলশিংনা অখন্ননা তুরিজম অমসুং এভিএসন ইন্দস্ত্রীদা লৈবাক পুম্বদা লুচিংবগী থৌদাং লৌবা ঐখোয়না উরে অদুগা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদগী লাকপা নহারোলশিংনা হীংনবগী অনৌবা পাম্বৈ অমসুং স্তার্ত অপশিং থীবদা অৱাং নোংপোক লমদম তম্না লাক্নরি।