Ministry of Tribal Affairs
Prime Minister interacts with students in the 5th Pariksha Pe Charcha Programme
More than 75000 EMRS students and faculty of about 350 Eklavya Model Residential Schools attended the Pariksha pe Charcha session
01 APR 2022 8:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, interacted with students on the subject of upcoming exams today in the 5th Pariksha Pe Charcha Programme. The programme was organised at Talkatora Stadium in New Delhi, where school students of grades 9th to 12th, parents, and teachers had heart to heart interaction with PM.
The fifth edition of the programme was especially significant in light of the country's recovery from the COVID-19 pandemic and the return of offline exams. The students, teachers, and parents, who were selected to ask the Prime Minister questions, were selected from an online creative writing competition with an array of subjects. The competition was organised through the MyGov platform from December 28, 2021, to February 3, 2022. In this edition, the Pariksha Pe Charcha Creative Writing Competition welcomed 15.7 lakh participants, comprising more than 12.1 lakh schoolchildren, 2.7 lakh instructors, and more than 90 thousand parents.
PM replied to array of questions like the expectations of parents and teachers, self-confidence and sincerity, with the students and listened to all their queries before giving them the mantra to tackle disappointment and stress, mantra of success and bringing glory to the country. He further emphasised the need for educating children irrespective of their gender and understanding the exhaustive NEP 2020 which is going to open newer avenues of learning and redefining education.
The program organised by Ministry of Education's Department of School Education and Literacy was telecast live on Doordarshan (DD National, DD News, DD India), radio channels, TV channels, digital media, including YouTube channels of EduMinofIndia, Narendra Modi, PMO India, PIBIndia, Doordarshan National, MyGovIndia, DD News, Rajya Sabha TV, Swayam Prabha.
More than 75000 EMRS students and faculty of about 350 Eklavya Model Residential Schools across country participated the session, shared their views and patiently heard the Prime Minister’s words of wisdom concerning academics and the techniques to approach exams stress-free.
Sh. Asit Gopal Commissioner EMRS attended the program at Talkatora stadium. Senior officers and staff of the Ministry virtually attended the Programme. From the videos and photos shared by the EMRS students across country, their enthusiasm of interacting with the PM can be seen.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা ৫শুবা পরিক্ষা পে চর্চা থৌরমদা মহৈরোইশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখ্রে
একলব্য মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল ৩৫০রোমগী ই.এম.আর.এস. মহৈরোই অমসুং ফেকলতী ৭৫০০০ হেনবনা পরিক্ষা পে চর্চা সেসনদা শরুক য়াখি
01 APR 2022 8:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৫শুবা পরিক্ষা পে চর্চা থৌরমদা হন্দক পাংথোক্কদৌরিবা পরিক্ষাশিংগী হিরমদা মহৈরোইশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখ্রে। থৌরম অদু নই দিল্লীগী তলকতোরা স্তেদিয়মদা পাংথোকখি, মদুদা ৯শুবা গ্রেদতগী ১২শুবা গ্রেদ ফাওবগী স্কুললগী মহৈরোইশিং, মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংনা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা ৱারী শানখি।
থৌরম অসিগী মঙাশুবা এদিসন অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎতগী লৈবাক অসিনা রিকবরী তৌরকপা অমদি ওফলাইন পরিক্ষাদা হল্লকপগী য়েংলগা অখন্ননা মরু ওইখি। প্রধান মন্ত্রীদা ৱাহং হংনবা খনখিবা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমসুং মমা-মপাশিং অদু সবজেক্তশিংগী পরিং অমগা লোয়ননা ওনলাইন ক্রিএতিব রাইতিং কম্পিতিসন অমদগী খনখি। কম্পিতিসন অদু দিসেম্বর ২৮, ২০২১দগী ফেব্রুৱারী ৩, ২০২২ ফাওবা মাইগোভ প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা পাংথোকখি। এদিসন অসিদা, পরিক্ষা পে চর্চা ক্রিএতিব রাইতিং কম্পিতিসন্না পার্তিসিপেন্ত লাখ ১৫.৭ তরাম্না ওকখি মদুদা স্কুলগী মহৈরোই লাখ ১২.১ হেন্না, ইন্সত্রক্তর লাখ ২.৭ অমসুং মমা-মপা লিশিং ৯০ হেন্না য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোইশিংগা লোয়ননা মমা-মপা অমসুং ওজাশিংগী এক্সপেকতেসনশিং, সেল্ফ-কনফিদেন্স অমসুং সিসেরিতীগুম্বা ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি অমদি মহাক্না নিংবা কায়বা অমসুং স্ত্রেস থেংনবা, মায় পাকপগী মন্ত্র অমসুং লৈবাক্কী মায় পাকপা পুরক্নবগীদমক মন্ত্র পীদ্রিঙৈ মাংওইননা মখোয়গী ৱাহং পুম্নমক তাখি। মহাক্না মখা তানা অঙাংশিংবু মখোয়গী জেন্দরগী খন্থরুবা তৌদনা মহৈ তমহনবা অমসুং এন.ই.পি. ২০২০ অপুনববু খংবগী মথৌতাবদা অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি এজুকেসনবু খংজিনবা অমসুং রিদিফাইনিং তৌবগী অনৌবা লম্বী হাংদোক্কদৌরি।
এজুকেসন মন্ত্রালয়গী স্কুল এজুকেসন অমসুং লিতরেসী বিভাগনা শিনখিবা থৌরম অদু ভারতকী এজুকেসন মন্ত্রালয়, নরেন্দ্র মোদী, পি.এম.ও. ইন্দিয়া, পি.আই.বি. ইন্দিয়া, দুরদর্শন নেস্নেল, মাইগোভইন্দিয়া, দি.দি. ন্যুজ, রাজ্য সভা তি.ভি., স্বয়ম প্রভাগী য়ুত্যুব চেনেলশিং য়াওনা দুরদর্শন (দি.দি. নেস্নেল, দি.দি. ন্যুজ, দি.দি. ইন্দিয়া), রেদিও চেনেলশিং, তি.ভি. চেনেলশিং, দিজিতেল মীদিয়াদা লাইব তেলেকাস্ত তৌখি।
লৈবাক পুম্বদগী একলব্য মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল ৩৫০রোমগী ই.এম.আর.এস. মহৈরোই অমসুং ফেকলতী ৭৫০০০ হেনবনা সেসনদা শরুক য়াখি, মখোয়গী মীৎয়েংশিং শেয়র তৌখি অমদি কনসর্নিং একাদেমিকস অমসুং স্ত্রেস-ফ্রী পরিক্ষাশিংদগী এপ্রোচ তৌনবা তেক্নিকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীগী গ্যানগী ৱাহৈশিং অদু তাখি।
ই.এম.আর.এস.কী কমিস্নার শ্রী অসিত গোপালনা তালকতোরা স্তেদিয়মদা থৌরম অদু শরুক য়াখি। মিনিস্ত্রীগী মকোকথোংবা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংনা থৌরম অদু ভর্চুএল্লি শরুক য়াখি। লৈবাক পুম্বদগী ই.এম.আর.এস. মহৈরোইশিংনা শেয়র তৌরকপা ভিদিওশিং অমসুং ফোতোশিংদগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা ৱারী শানবা মখোয়গী থৱায় য়াওবা অদু উবা ফংই।