Ministry of Labour & Employment
Union Minister Shri Bhupendra Yadav Chairs 230th Meeting of CBT, EPF at Guwahati
12 MAR 2022 5:19PM by PIB Delhi
The 230th meeting of Central Board of Trustees, EPF was held today during the AKAM Iconic Week in Guwahati under the Chairmanship of Shri Bhupendra Yadav, Union Minister for Labour & Employment and Environment, Forest & Climate Change, Vice-Chairmanship of Shri Rameshwar Teli, Union Minister of State for Labour & Employment, Petroleum & Natural Gas and Co-Chairmanship of Shri Sunil Barthwal, Secretary Labour & Employment and the Member Secretary Smt. Neelam Shammi Rao, Central P F Commissioner. Apart from the Interest Rate the Central Board took following key decisions
During the meeting, the following key decisions were taken
• The board also approved the Revised Estimates for the year 2020-21 and Budget Estimates for the year 2022-23 for schemes administered by EPFO.
• The board ratified the extension of tenure of External Concurrent Auditor, Custodian, and the tenure of SBI MF & UTI MF as ETF manufacturers till 31.03.2022 or till appointments are madewhichever is earlier.
• The board was informed that redemption of equity investment was carried out during the month of February 2022 which resulted in the realization of capital gains of Rs. 5529.7 crores which will be included in the income for FY 2021‐22. The annualized rate of return on this investment was 13.91%this is the highest in the last three years.
• The board ratified the decision to redeem Non-Convertible Debentures (NCDs) of Air India in EPFO’s portfolio. This redemption had helped EPFO realize Rs8944.32 Cr. against the face value of Rs 7772.50 Cr.
• The board approved the Exit Policy and the related Standard Operating Procedure (SOP) for exiting from the downgraded securities.
• The Board approved enhancement of delegation of administrative and financial powers of CPFC for expenditure under the Budget head capital expenditure/Hiring of office accommodation.
• The board approved the recommendations of the HR/establishments Adhoc Committee paving the way for promotion of dying cadres, filling up of vacancies in group B and C cadres in a time bound manner, transfer policy for commissioner’s cadre and training policy and capacity building planof EPFO were approved. Welfare funds allocated for sports and cultural activities will be enhanced. 5% sports quota vacancies will be filled up with suitable candidates and an objective criteria will be laid down for filling these vacancies.
• The board approved the recommendations of the Adhoc committee on coverage and related litigation to ensure universal coverage to all under the social security schemes of EPFO upto the wage ceiling. It also agreed to extend social security coverage to gig and platform workers.
• The board approved the recommendations of the Adhoc IT and communications to augment the infrastructure, applications, build capacity, carry out business processes engineering and setting up governance apparatus.
• The board approved the recommendations of the Adhoc committee on pension reforms to constitute thetask force of experts in the field the pension and social security to suggest possible measures to enhance the benefits from the EPS-95. This task force will include members from PFRDA, LIC, VVGNLI, two independent actuaries, chief investment officers of some reputed investment firms/mutual fund houses, financial or any other expert.
Immediately after the Central Board meeting,Shri HimantaBiswaSarma, Chief Minister of Assam, Shri Sanjay Kishanand Shri Ashok Singhal Ministerswith Govt of Assam joined for a public function organized on the occasion of AKAM Iconic week.
In the function Chairman, CBT launched PE portal 2.0. Through this upgraded portal the Contractors can now declare their Principal Employers (PEs)and particulars like contract tenure, contract/work order and UANs of the employees deployed. It is a step towards ease of compliance for PEs and the Contractors.
The Chairman CBT virtually launched e-Office at Regional office Guwahati. This facility to be made available to all 258 field office locations in a phased manner as a step towards e-governance enhancing the productivity of offices while maintaining transparency in functioning. An additional benefit of this step is the accrual of carbon credit to EPFO contributing to the mission of environmental protection.
The Chairman CBT inaugurated the 8th Zonal Call Center at Zonal Office Guwahati. With this launch, EPFO call center attends call in Seven (7) local vernacular languages viz Bengali, Marathi, Gujarati, Tamil, Telgu, Kannada now Assamese in addition to Hindi and English. An average of 8000 Calls per day are being replied to by the Call Centre agents at NDC and the 8 Zonal Call Centers. This is over 300% increase in capacity over the earlier 2000 calls being received in December 2020.
On the 75 years of Independence, the Chairman CBT released a compilation of 75 success stories of the functioning of field offices of EPFO.
The Chairman CBT also released a digital version of the compilation of relevant circulars of EPFO in the form of an e-Compendium of circulars for easy search and access of relevant circulars by all.
The Chairman CBT gave away awardsto the best performing offices in e-nomination, Swachhta and ISO certification. EPFO surpassed the target of 75 lakhs e-nominations in the AKAM to achieve 92 Lakhs e-nominations. 48 regional offices of EPFO have already received ISO 9001:2015 certification for meeting the requirements of customer satisfaction and applicable statutory requirements.
The Chairman CBT virtually inaugurated office buildings of Chikmagalur&Shimoga Regional offices. These buildings are as per green norms, IT infrastructure enabled, and as per the norms of the Access India scheme. He also laid the foundation stone for the construction of an office building in Naroda (Ahmedabad) in a virtual mode.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদবনা গুৱাহাতীদা পাংথোকপা সি.বি.তি., ই.পি.এফ.কী ২৩০শুবা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
12 MAR 2022 5:19PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ত্রস্তীজ, ই.পি.এফ.কী ২৩০শুবা মীফম ঙসি গুৱাহাতীগী অকামগী আইকোনিক ওইরবা চয়োল মনুংদা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমসুং এনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদব, ভাইস-চেয়রমেন রামেশ্বর তেলী, লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী অমসুং কো-চেয়রমেনশিপ শ্রী সুনিল বার্থৱাল, লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত সেক্রেতরী অমসুং মেম্বর সেক্রেতরী শ্রীমতি নীলম শাম্মী রাও, সেন্ত্রেল পি.এফ. কম্মিস্নরগী চেয়রমেনশিপ মখাদা পাংথোকখ্রে। ইন্তরেস্ত রেতকী মথক্তা সেন্ত্রেল বোর্দনা মখাগী মরুওইবা ৱারেপশিং অসি লৌখ্রে।
মীফম মনুংদা, মখাগী ৱারেপশিং অসি লৌখি:
• বোর্দ অসিনা ই.পি.এফ.ও.না এদমিনিস্ত্রেসন তৌবা স্কীমগী ২০২০-২১ চহিগী রিভাইস এস্তিমেৎ অমসুং ২০২২-২৩ চহিগী বজেৎ এস্তিমেৎ অয়াবসু পীখ্রে।
• বোর্দ অসিনা এক্সতর্নেল কনকরেন্ত ওদিতর, কস্তদিয়নগী তেনর অমসুং এস.বি.আই. এম.এফ. অমসুং য়ু.তি.আই. এম.এফ.কী তেনরবু ৩১.০৩.২০২২ফাওবা ই.তি.এফ.কী মেনুফেকচর নত্ত্রগনা অহানবা ওইনা এপোইন্তমেন্ত পীরকপা ফাওবা শাংদোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
• বোর্দ অসিদা খঙহনখ্রে মদুদি ইক্যুতী ইনভেস্তমেন্তগী রিদিমসন ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাগী মনুংদা পুথোকপা মসিনা লুপা করোর ৫৫২৯.৭গী কেপিতেল শেনদোং খঙবদা তাবা হায়রিবা অসিনা এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী ইনকমদা য়াওগনি। ইনভেস্তমেন্ত অসিগী চহিগী ওইবা রেত ওফ রিতর্ন অসি ১৩.৯১% ওইখি, মসি হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা খ্বায়দগী ৱাংবনি।
• বোর্দ অসিনা ই.পি.এফ.ও.গী পোর্তফোলিএদা এয়র ইন্দিয়াগী নন-কনবর্সিবল দিবেনচরস (এন.সি.দি.এস.) কন্নবগী ৱারেপতা অয়াবা পীখ্রে।
• বোর্দ অসিনা ফম তাখ্রবা সেক্যুরিতীশিংদগী থোকখ্রবশিংগীদমক একজিৎ পোলিসী অমসুং মরী লৈনবা স্তেন্দার ওপরেতিং প্রোসেদ্যুর (এস.ও.পি.)গী অয়াবা পীখ্রে।
• বোর্দ অসিনা ওফিস একোমোদেসনগী বজেৎ হেদ কেপিতেল এক্সপেন্দিচর/হয়রিংহী মখাদা এক্সপেন্দিচরগীদমক সি.পি.এফ.সি.গী এদমিনিস্ত্রেতিব অমসুং ফাইনান্সিএল পাৱরগী থবক হাপ্পা হেনগৎহনবগী অয়াবা পীখ্রে।
• বোর্দ অসিনা ঐচ.আর./এস্তাব্লিসমেন্ত এধোক কম্মিতীনা লোইরগদবা কেদরগী প্রমোসন, মতমগী মতুং ইন্না গ্রুপ বি. অমসুং সি.দা ভেকেন্সীশিং মেনশিনবা, কম্মিসনরগী কেদরগী ত্রান্সফর পোলিসী অমসুং ই.পি.এফ.ও.গী কেপাসিতী বিল্দিং প্লানগী রিকম্মেন্দেসনশিং অয়াবা পীখ্রে। স্পোর্তস অমসুং কলচরেল এক্তিবিতীশিংগী পীবা ৱেলফিয়র ফন্দশিং হেনগৎহল্লগনি। স্পোর্ত ক্বাতাগী অহাংবা ফম ৫% চান্নবা কেন্দিদেৎশিংনা মেনশিনবা অমসুং অহাংবা ফমশিং অসি মেনশিনবগী ওবজেক্তিব ক্রাইতরিয়া অমা পুথোক্লগনি।
• বোর্দ অসিনা ই.পি.এফ.ও.গী স্কীমশিংগী সোসিএল সেক্যুরিতীগী মখাদা লৈবা পুম্বদগীনা ৱেজ সিলিং ফাওবা শোইদনা য়ুনিবর্সেল কভরেজ তৌনবা এধোক কম্মিতী অমসুং মরী লৈনবা লিতিগেসনগীদমক রিকম্মেন্দেসনশিং অয়াবা পীখ্রে। মসিদা গিগ অমসুং প্লেতফোর্ম ৱার্করশিংগী সোসিএল সেক্যুরিতী শাংদোকপসু য়ানখ্রে।
• বোর্দ অসিনা এধোক আই.তি. অমসুং কম্ম্যুনিকেসনশিংবু ইনফ্রাস্ত্রকচর, এপ্লিকেসনশিং, বিল্দ কেপাসিতী, ব্যুজিনেসকী ওইবা ইঞ্জিনিয়রিং পুথোকপা অমসুং গর্বনান্স এপ্পরেতস লিংখৎপা হেনগৎনবগী রিকম্মেন্দেসন অয়াবা পীখ্রে।
• বোর্দ অসিনা পেন্সন অমসুং সোসিএল সেক্যুরিতীগী লমদা এক্সপর্ত ওইরবা তাক্স ফোর্স শেম্বগী পেন্সন শেমদোক শেমমজিন তৌবগী এধোক কম্মিতী শেমদুনা ই.পি.এস.-৯৫তগী কান্নবা হেনগৎনবা ওইথোকপা য়াবা খোঙথাংশিংগী অপাম্বা ফোংদোক্নবগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা থবক অসিদা পি.এফ.আর.দি.এ., এল.আই.সি., ভি.ভি.জি.এন.এল.আই., ইন্দিপেন্দেন্ত এক্সনরী অনি, মমিং লৈরবা ইনভেস্তমেন্ত ফার্ম/ম্যুচেল ফন্দ হাউস, ফাইনান্সিএল নত্ত্রগনা অতৈ অতোপ্পা এক্সপর্ত খরদগী চীফ ইনভেস্তমেন্ত ওফিসরশিংদগী মেম্বরশিং য়াওগনি।
সেন্ত্রেল বোর্দ মীফম হেক লোইবগা আসমগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্তা বিস্বা শর্মা, আসম সরকারগী মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় কৃষ্ণনন্দ অমসুং শ্রী অশোক সিঙ্গালনা অকামগী আইকোনিক চয়োলগী থৌরমদা শিনবা মীয়ামগী মীফম অমদা শরুক য়াখি।
মীফম অসিদা সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না পি.ই. পোর্তেল ২.০ হৌদোকখি। মসিগী অপগ্রেদ তৌরবা পোর্তেল অসিগী খুৎথাংদা কন্ত্রেক্তরশিংনা হৌজিক্তি মখোয়গী প্রিন্সিপাল এমপ্লোয়রশিং (পি.ই.শিং) অমসুং কন্ত্রেক্ত তেনর, কন্ত্রেক্ত/ৱার্ক ওর্দর অমসুং এমপ্লোয়ীশিং হাপখিবগী য়ু.এ.এন.শিংগী মরীক চুম্বা লাওথোকপা ঙম্লে। মসি পি.ই.শিং অমসুং কন্ত্রেক্তরশিংগী কমপ্লাইয়েন্সশিং লায়থোক্নবা খোঙথাং অমনি।
সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না গুৱাহাতীগী রিজনেল ওফিস্তা ই-ওফিস ভর্চুএল ওইনা হৌদোকখি। মসিগী খুদোংচাবা অসি থবক থৌরমশিং অসি তৌবদা ময়েক শেংনা পাংথোক্নবা ই-গবর্নান্স লোমদা খোঙকাপ অমা হেনগৎহন্নবা ওইনা ফেজ ওইনা ফীল্দ ওফিস মফম ২৫৮ পুম্বা ফংহনগনি। খোঙথাং অসিগী মখা তাবা কান্নবশিং ই.পি.এফ.ও.না অকোইববু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবগী পান্দমদা মতেং পাংনবা কার্বোন ক্রেদিৎকী কান্নবা পীবনি।
সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না গুৱাহাতীগী জোনেল ওফিস্তা ৮শুবা জোনেল সেন্তর শঙ্গাখ্রে। মসি হৌদোকখিবা অসিনা, ই.পি.এফ.ও. কোল সেন্তরনা মফম অমগী ওইনা ঙাংনবা লোকেলগী লোল তরেৎ (৭) মদুদি বেঙ্গালি, মরাথী, গুজরাতী, তামিল, তেলগু, কন্নাদা হৌজিক্না আসামীজ লোয়ননা হিন্দী অমসুং ইংলিস য়াওরি। চাওরাক্না নোংমদা কোল ৮০০০ লোম এন.দি.সি.দা অমসুং জোনেল কোল সেন্তরশিংদা কোল সেন্তর এজেন্তশিংনা পাউখুম পীরি। হায়রিবা অসি ২০২০গী দিসেম্বরদা ২০০০ হান্ননা কোল ফংখিবগী মথক্তা ৩০০%গী মথক্তা হেনগৎলি।
নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫শুরকপা অসিদা, সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না ই.পি.এফ.ও.গী ফীল্দ ওফিসকী থবকশিংগী মায় পাকপগী ৱারী ৭৬ কম্পিলেসন অমা ফোংখ্রে।
সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না ই.পি.এফ.ও.গী মরী লৈনবা সর্কুলারশিংগী কম্পিলেসনগী দিজিতেল ভর্সন অমা পুম্নমক্না মরী লৈনূা সর্কুলারশিং লায়না থিবা অমসুং শিজিন্নবা য়ানবা ই-কম্পেন্দিয়ম অমগী মওংদসু ফোংখ্রে।
সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না ই-নোমিনেসন, স্বাচ্ছতা অমসুং আই.এস.ও. সর্তিফিকেসন্দা খ্বায়দগী ফজনা থবক তৌবা ওফিসশিংদা এৱার্দশিংসু পীখি। ই.পি.এফ.ও.না অকামদা ই-নোমিনেসন লাখ ৭৫ হেনগৎনা চৎতুনা ই- নোমিনেসন লাখ ৯২ ফংবা ঙমখি। ই.পি.এফ.ও. রিজনেল ওফিস ৪৮ হান্ননা কস্তমরশিংগী অপেনবা অমসুং স্তেততরীগী তঙাইফদশিং য়ৌবগীদমক আই.এস.ও. ৯০০১:২০১৫ সর্তিফিকেত ফংখ্রে।
সি.বি.তি.গী চেয়রমেন্না চিকমাগালুর অমসুং শিমোগা রিজনেল ওফিসকী ওফিস বিল্দিংশিং ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে। মসিগী বিল্দিংশিং অসি গ্রীন নোর্মস, আই.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈবা, অমসুং এসেস ইন্দিয়া স্কীমগী নোর্মসকী মতুং ইন্না শেম্বনি। মহাক্না নরোদা (আহমেদবাদ)তা ওফিস বিল্দিং অমা শান্নবগীদমক উরেপ উয়ুং ভর্চুএল ওইনা তমখ্রে।