Ministry of Women and Child Development
Identity Documents for Delivery of Services/Benefits of Schemes
09 FEB 2022 3:37PM by PIB Delhi
The beneficiaries under the Anganwadi Services are identified on the basis of Aadhar, which is used as identity document for delivery of services or benefits which brings in transparency and efficiency and enables beneficiaries to get their entitlements. The beneficiaries not possessing Aadhaar card are assisted by the field functionaries to obtain the Aadhaar card. Till such time, they are provided the services on the basis of alternative identification document.
Following type of Photo ID cards have been allowed by Government of India for availing COVID-19 vaccination at all COVID Vaccination Centres, to ensure that a large basket of photo identity proofs are available for people to avail COVID-19 vaccination. Following Nine Photo Identity Documents can be used by citizens above 18 years of age for registration on Cowin portal.
a. Aadhaar Card
b. Driving License
c. PAN Card
d. Passport
e. Pension Passbook
f. NPR Smart Card
g. Voter ID (EPIC)
h. Unique Disability Identification Card (UDIC)
i. Ration Card with Photo
Following 6 Photo Identity documents can be used by citizens 15-18 years of age for registration on Cowin Portal:
a. Aadhaar Card
b. PAN Card
c. Passport
d. Unique Disability Identification Card (UDIC)
e. Ration Card with Photo
f. Student Photo ID card
Under National COVID-l9 Vaccination Programme, there is provision to facilitate vaccination of persons without prescribed identity cards (including Aadhar Card) through special sessions where 100% vaccination is done through on-site registration by the vaccinator under a special procedure. Government of India has shared a Standard Operating Procedures (SOP) regarding 'COVID-19 Vaccination of Persons without Prescribed Identity Cards through Co-WIN' with all States/UTs in May 2021.
As on 4thFebruary, 2022, 48.78% of the total doses were administered to women which approximates to the estimated proportion of women in the country's population which is 48%.
Services are provided to the beneficiaries on the basis of alternative identification document, even if they are not possessing Aadhar Card.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Rajya Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
স্কীমশিংগী সর্বিসশিং/কান্নবশিং পীনবগী শক্তাক চেশিং
09 FEB 2022 3:37PM by PIB Imphal
আঙ্গনৱাদীগী সর্বিসশিংগী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরীশিংনা আধারগী মতেংনা মশক তাক্লি, হায়রিবা অসিনা সর্বিসশিং অমসুং কান্নবশিং ফংহনবদা ময়েক শেংনা অমসুং চপ চানা অমসুং বেনিফিসরীশিংবু মখোয়গী ফংফম থোকপশিং ফংবদা শক্তাক চে ওইনা শিজিন্নরি। আধার কার্দ লেত্রিবা বেনিফিসরীশিংগীদমক আধার কার্দ ফংননবগীদমক ফীল্দ ফংক্সনরীশিংনা মতেং পাংলি। মতম অসি ফাওবা, মখোয়বু অতোপ্পা শক্তাক চেগী মতেংনা সর্বিসশিং পীরি।
মীয়াম্বু কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কান্নবা ফংননবগীদক ফোতো আইদেন্তিতী প্রুফকী চাওরবা বাস্কেৎ অমা শোইদনা ফংহন্নবা, কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিং পুম্বদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন ফংহন্নবগীদমক্তা ভারত সরকারনা মখা পীরিবা ফোতো আই.দি. কার্দশিং মখল অসি অয়াবা পীরি। মখাদা পীরিবা ফোতো আইদেন্তিতী দোক্যুমেন্ত মাপল অসি চহি ১৮ মথক্কী নাগরীকশিংনা কোৱিন পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন তৌবদা শিজিন্নবা য়াগনি।
এ. আধার কার্দ
বি. দ্রাইবিং লাইসেন্স
সি. পান কার্দ
দি. পাশপোর্ত
ই. পেন্সন বুক
এফ. এন.পি.আর. শ্মার্ত কার্দ
জি. ভোতর আই.দি. (ই.পি.আই.সি.)
ঐচ. য়ুনিক দিসএবিলিতী আইদিন্তিফিকেসন কার্দ (য়ু.দি.আই.সি.)
আই. ফোতো য়াওবা রাসন কার্দ
চহি ১৫-১৮গী নাগরীকশিংনা কোৱিন পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন তৌবগীদমক মখাদা পীরিবা ফোতো আইদেন্তিতী দোক্যুমেন্ত ৬ অসি শিজিন্নবা য়াই:
এ. আধার কার্দ
বি. পান কার্দ
সি. পাশপোর্ত
দি. য়ুনিক দিসএবিলিতী আইদিন্তিফিকেসন কার্দ (য়ু.দি.আই.সি.)
ই. ফোতো য়াওবা রাসন কার্দ
এফ. মহৈরোয়গী ফোতো আই.দি. কার্দ
নেস্নেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী মখাদা, অখন্নবা প্রোসেদ্যুর অমগী মখাদা ভেক্সিনেতরনা ওন-সাইত রেজিস্ত্রেস তৌবগী খুত্থাংদা ১০০% ভেক্সিনেসন তৌরিবা অখন্নবা সেসনগী খুত্থাংদা প্রিস্ক্রাইব তৌরিবা আইদেন্তিতী কার্দশিং (আধার কার্দ য়াওনা) অসি য়াওদনা ভেক্সিনেসন পীনবগী প্রোবিজন লৈরি। ভারত সরকারনা ২০২১গী মেদা ‘কো-ৱিনগী খুত্থাংদা প্রিস্ক্রাইব তৌরিবা আইদেন্তিতী কার্দশিং য়াওদবা মীওইশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কাপথোক্নবা’ রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং পুম্বদা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসেদ্যুর (এস.ও.পি.) অমা শিয়র তৌরি।
২০২২গী ফেব্রুৱারী ৪ ফাওবদা, অপুনবা দোজশিংগী ৪৮.৭৮% নুপীশিংদা কাপথোকখ্রে হায়রিবা অসিদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা নুপীগী মীশিং চাং অসি পাবদা ৪৮% ওইরি।
বেনিফিসরীশিং মখোয়দা আধার কার্দ লৈতবা ফাওবদা, অতোপ্পা আইদেন্তিফিকেসন দোক্যুমেন্তগী মতেংনা সর্বিসশিং পীরি।
মসিগী পাউ অসি ৱুমন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমা ওইনা পীখিবনি।