Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Animal Husbandry sector can help in fulfilling Prime Minister’s vision of doubling farmers income: Shri Parshottam Rupala
MoU signed between NDDB and Govt. of Assam for dairy development
Joint venture worth Rs 2,000 crore would be set up in Assam: CM
07 JAN 2022 5:19PM by PIB Delhi
Animal Husbandry sector can help in fulfilling Prime Minister Narendra Modi’s vision of doubling the income of the farmers of our country says, Shri Parshottam Rupala, Union Minister for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying at Guwahati today. He was addressing at the ceremonial signing of MoU between National Dairy Development Board (NDDB) & Assam government for diary development in the state.
Shri Rupala in his address appreciated the initiatives undertaken by the state government for the growth and development of dairy sector in Assam. He asserted that the new technology in the field of animal husbandry must reach to the farmers so that they can get benefits from it.
The Union Minister Shri Rupala along with the Chief Minister of Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma also unveiled the foundation stone for Purabi dairy expansion project under Assam Agribusiness & Rural Transformation Project.
Speaking on the occasion Chief Minister of Assam, Shri Himanta Biswa Sarma said that the initiatives taken by state government will transform the rural economy and boost the dairy sector. He further added that under the MoU, a joint venture worth Rs 2,000 crore would be set up between the state government and NDDB in Assam.
Shri Atul Bora, Minister for Agriculture, AHVD and Cooperation, Govt of Assam in his address said that this venture will bring white revolution in the state and its aims to create milk processing capacities to handle and add value to over 10 lakh litres of milk every day. This will not only help more than 1.75 lakh farmers to increase their earnings but it will also create huge employment at various levels of milk value chain, he added.
The Minister for Animal Husbandry &Veterinary, Mizoram, Dr K. Beichhua , Chairman of NDDB, Shri Meenesh Shah, Addl. Chief Secretary, Dept. of Cooperation, Govt. of Assam, Shri Maninder Singh, Secretary, Department of Animal Husbandry and Dairying, GoI, Shri Atul Chaturvedi were also present in the event.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহনবগী প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদু মংফাওনহনবদা এনিমেল হসবেন্দরী সেক্তরনা মতেং পাংবা ঙমগনি: শ্রী পার্শোত্তম রুপালা
দাইরী দিবেলপমেন্তগীদমক এন.দি.দি.বি. অমদি অসাম সরকারগী মরক্তা য়ানা-ৱারোল শহি পীনখ্রে
অসামদা লুপা কোতি ২,০০০গী মমল ওইগদবা জোইন্ত বেঞ্চর শেমগৎলগনি: মুখ্য মন্ত্রী
07 JAN 2022 5:19PM by PIB Imphal
ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৌমীশিংগী ইনকম হেনগৎহনবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান অদু মংফাওনহনবদা এনিমেল হসবেন্দরী সেক্তরনা মতেং পাংবা ঙমগনি হায়না ঙসি গুৱাহতিদা ফিসরীস, এনিমেল হসবেন্দরী অমদি দাইরিইংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পার্শোত্তম রুপালানা ফোংদোকখি৷ রাজ্য অসিদা দাইরী দিবেলপমেন্ত লাকহন্নবগীদমক নেস্নেল দাইরী দিবেলপমেন্ত বোর্দ(এন.দি.দি.বি.) অমদি অসাম সরকারগী মরক্তা য়ানা-ৱারোল শহি পীনবগী থৌরম অমদা মহাক্না ফোংদোকখিবনি৷
অসামদা দাইরী সেক্তরদা গ্রোথ লাকহন্নবা অমদি চাওখৎহন্নবগীদমক রাজ্য সরকার অসিনা লৌখৎখিবা ইনিসিয়েতিবশিং অদু শ্রী রুপালানা মহাক্কী ৱারোলদা থাগৎপা ফোংদোকখিবনি৷ এনিমেল হসবেন্দরীগী ফিল্দদা লৈরিবা অনৌবা তেক্নোলোজী অসি লৌমীশিংদা য়ৌহন্দুনা লৌমীশিংনা মসিদগী কান্নবা লৌনবা হোৎনগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, দা. হিমন্ত বিস্বা শর্মগা লোইননা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রুপালানা অসাম এগ্রীবিজিনেস অমদি রুরেল ত্রান্সফোর্মেসন প্রোজেক্তকী মখাদা পুরাবি দাইরী এক্সপান্সন প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুংশু তমখি৷
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্ত বিস্বা শর্মনা অসুম্না হায়খি, রাজ্য সরকার অসিনা লৌখৎখিবা ইনিসিয়েতিবশিং অসিনা খুঙ্গংগী শেল-থুমগী ফিভমদা অওনবা পুরক্লগনি অমদি দাইরী সেক্তর হেন্না চাওখৎহল্লগনি৷ য়ানা-ৱারোল অসিগী মখাদা, অসামদা এন.দি.দি.বি. অমদি রাজ্য সরকারগী মরক্তা লুপা কোতি ২,০০০গী মমল ওইগদবা জোইন্ত বেঞ্চর অমা শেমগৎলগনি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷
বেঞ্চর অসিনা রাজ্য অসিদা হ্বাইত রিবোলুসন থোকহল্লগনি অমদি মসিনা নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী শঙ্গোম লিতর লাখ ১০ হেন্না পুথোক্তুনা ভেল্যু হাপচিন্নবা মিল্ক প্রোসেসিং কেপাসিতীশিং শেমগৎনবা মীৎয়েং থম্লি হায়না অসাম সরকারগী লৌউ-শিংউ, এ.ঐচ.ভি.দি. অমদি কোওপরেসনগী মন্ত্রী শ্রী অতল বোরানা মহাক্কী ৱারোলদা ফোংদোকখি৷ মসিনা লৌমী লাখ ১.৭৫ হেনবনা তাল্লিবা ইনকম অদু হেনগৎহনবদা মতেং পাংবা খক্তা নত্তনা মিল্ক ভেল্যু চেনগী তোঙান তোঙানবা লেবেলশিংদা চাওনা থবক্কী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
মিজোরামগী এনিমেল হসবেন্দরী অমদি ভেতিরিনরী মন্ত্রী দা. কে. বৈচুৱা, এন.দি.দি.বি.গী চিয়রমেন শ্রী মীনেশ শাহ, অসাম সরকারগী কোওপরেসন দিপার্তমেন্তগী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী শ্রী মনিন্দর সিংহ, ভারত সরকারগী এনিমেল হসবেন্দরী অমদি দাইরিইং দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী শ্রী অতুল চতুর্বেদিসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷