Ministry of Development of North-East Region
Banking Institute & Learning Centre of Excellence for Holistic Aspiration of Mothers (BILCHAM) funded by Ministry of DoNER, Govt. of India
29 DEC 2021 1:10PM by PIB Delhi
BILCHAM was established on 25th October 2006 under the Societies Registration Act 1983 as an Apex Federation at the District Level under West Garo Hills CommunityResource Management Society/NERCORMP, funded by IFAD, DONER/NEC & Govt of India for the sustainability of the rural community.
BILCHAM (1) BILCHAM (3)
BILCHAM is now a strong women independent organization catering to the livelihood and credit for the poorest of the poor who were earlier devoid of all these facilities. BILCHAM gives services to the entire West Garo Hills and some parts of East and South Garo Hills independently through the SHG Federations who are also the members of the Board responsible for scrutinizing, sanctioning and recovery of the loans.
BILCHAM (4) BILCHAM (2)
With the passing of time, the popularity and recognition of this institute has gained tremendous confidence among the rural poor due to easy access of credit and a feeling of ownership resulting in positive response from all quarters.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ভারত সরকারগী দোনরগী মন্ত্রালয়না শেন্থং থাধবা বেঙ্কিং ইন্সতিত্যুত এন্দ লার্নিং সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ফোর হোলিস্তিক এসপিরেশন ওফ মাদর্স (বি.আই.এল.সি.ঐচ.এ.এম.)
29 DEC 2021 1:10PM by PIB Imphal
বি.আই.এল.সি.ঐচ.এ.এম. অসি রুরল কম্যুনিতীগী সস্তেনেবিলিতিগীদমক্তা আই.এফ.এ.দি., দোনর/এন.ই.সি. অমসুং ভারত সরকারনা শেন্থং কাইথদুনা ৱেস্ত গারো হিলস কম্যুনিতি রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী/এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি.গী মখাদা জিলাগী থাক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা ফেদরেশন অমা ওইনা সোসাইতিস রেজিস্ত্রেশন এক্ত ১৯৮৩গী মখাদা ২০০৬কী ওক্তোবর ২৫দা লিংখৎখিবনি।
BILCHAM (1) BILCHAM (3)
বি.আই.এল.সি.ঐচ.এ.এম. অসি হৌজিক্তি নুপীগী ওইবা অরিংবা মশা মতোমতা লেপচবা ঙম্বা ওর্গনাইজেশন অমা ওইরে, মখোয়না লাইরবশিংদগী খ্বাইদগী এন্না লাইরবশিংদা হিংনবগী লম্বিদা টেংবাং পীবীবা অমসুং শেল পুথোক্তুনা অসিগুম্বা মখলগী খুদোংচাবআ কয়া ফংদদুনা লাক্লবশিংদা তেংবাং পীবীরি। বি.আই.এল.সি.ঐচ.এ.এম.না লোনশিং স্করুতিনাইজ তৌবা, সেঙ্কশন তৌবা অমসুং খোমগৎপগী মতাংদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরিবা বোর্দকী মেম্বরসু ওইরিবা এস.ঐচ.জি. ফেদরেশনশিংগী খুত্থাংদা তোখায়না ৱেস্ত গারো হিল পুম্নমক্তা অমসুং ইস্ত অমসুং সাউথ গারো হিলগী শরুক খরদা সার্বিসশিং পীরি।
BILCHAM (4) BILCHAM (2)
মতমগী মতুং ইন্না, মসিগী ইন্সতিত্যুত অসিনা য়াম্না কোম্না শেল পুবা য়াহল্লি অমসুং মশাগী ওইবা ৱাখল্লোন অমা ফাওহল্লি, মরম অদুনা খুঙ্গংগী লাইর-অনংশিংগী মরক্তা য়াম্না থাজবা ওইবনা ইন্সতিত্যুত অসিগী মীংচৎ অমসুং মীয়াম্না মশক খঙবা হেনগৎহল্লি, মসিনা মরম ওইরগা মাইকৈ পুম্নমক্তগী পোজিতিব ওইবা রেসপোন্স ফংবা ঙমখি।