Ministry of Development of North-East Region
Launch of Local Brand Namdapha Goodness
22 DEC 2021 6:15PM by PIB Delhi
North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS) is a registered society under the aegis of North Eastern Council (NEC) and Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), Govt. of India. North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS), Meghalaya in collaboration with Changlang Community Resource Management Society (CCRMS), Arunachal Pradesh launched Local Brand Namdapha Goodness in Changlang, Arunachal Pradesh named after iconic Namdapha National Park located in the Changlang district, Namdapha.
This initiative is to boost the sale of locally produced goods of the CBO members, to improve the socio-economic condition of the rural populace and to generate sustainable employment opportunities among the village communities and unemployed youths through the manufacturing, marketing and distribution related activities.
Currently, a variety of products including edibles such as banana chips; spices such as ginger and turmeric powder, bakery items, locally spun clothes and sanitary napkins is being marketed under the brand. The products are distributed through a chain of local shops, village huts and marts of NABARD marts and private entrepreneurs.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নম্দাফাগী অফবা চিঞ্জাকশিংগী লোকেল ব্রান্দ পুথোকপা
22 DEC 2021 6:15PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুন্তী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.) অসি নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.) অমসুং ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.দি.ও.ই.আর.)গী ঙাক্লৌ মখাদা লৈবা রেজিস্তর তৌবা সোসাইতী অমনি। নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুন্তী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.), মেঘালয় অমসুং চাংলাং কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (সি.সি.আর.এম.এস.), অরুনাচল প্রদেশকা খুৎশম্নদুনা নম্দাফাগী চাংলাং দিস্ত্রীক্ততা লৈরিবা মমিং লৈরবা নম্দাফা নেস্নেল পার্ক্কী মমিং লৌদুনা অরুনাচলগী, চাংলাংদা লোকেল ব্রান্দ নম্দাফাগী অফবা চিঞ্জাকশিং পুথোকখ্রে।
লৌখৎলিবা খোঙথাং অসি খুঙ্গংদা লৈরিবা মীওইশিংদা সোসিও-ইকোনোমিক্কী ফিভম ফগৎনবা অমসুং খুঞ্জাশিং অমসুং থবক ফংদ্রিবা নহাশিংদা মেনুফেকচরিং, মার্কেতিং অমসুং দিস্ত্রিব্যুসনগা মরী লৈনবা থবকশিংগী খুৎথাংদা থবক্কী খুদোংচাবা পীনবা, সি.বি.ও. মেম্বরশিংগী লোকেল ওইনা পুথোকপা পোৎলমশিং হেন্না য়োনবা ঙম্ননবনি।
হৌজিক্কী ওইনা, ব্রান্দ অসিগী মখাদা লফোইগী চীপস; শিং অমসুং য়াইঙং মকুপকী স্পাইসেস, বেকরীগী আইতেমশিংগী চাননবা পোৎলম কয়া অমা অমসুং মফম অদুদা লোনবা ফি অমসুং সেনিতরী নেপকিন কয়া অমা য়োল্লি। পোৎলমশিং অসি লোকেল দুকান, খুঙ্গংগী খাংপোকশঙ অমসুং নাবার্দ মার্তকী মার্তশিং অমসুং লনাইগী ওইবা এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংনা চেন শেমদুনা য়ৌহল্লি।