Ministry of Development of North-East Region
Business Meet organized by North Eastern Development Finance Corporation Ltd. (NEDFi), Itanagar Branch for potential entrepreneurs of the region under Ministry of DONER.
10 DEC 2021 12:49PM by PIB Delhi
NEDFi, Itanagar Branch commemorated the 75th Anniversary of Indian Independence "Azadi Ka Amrit Mahotsav" by organizing a "Business Meet" at Hotel Su-Pinsa, Near Civil Secretariat, Itanagar, Papum Pare District, Arunachal Pradesh. The meet was attended by 27 potential entrepreneurs.
During the meet, a presentation on the activities of NEDFi and various Loan Products of NEDFi with emphasis on the low-interest rate and newly incorporated NEDFi schemes on Health, Tea, Handloom & Handicraft industry and Self-Employed Professionals Business Loan Scheme.
Special Invitee, Shri Goli Angu, Deputy Director, Department of Industry, Govt. of Arunachal Pradesh highlighted the various schemes under North East Industrial Development Scheme (NEIDS) and incentives under NEIDS.
The participants were briefed on how to apply and process for loan documentation procedures including securities and recovery aspects of bank finance by BM, NEDFi Itanagar. They were also informed on the importance of bookkeeping, audited financial statements and healthy banking transactions etc.
The session concluded with questionnaires from the entrepreneurs which were responded by NEDFi Itanagar Branch. The participants show their interest on real estate projects, restaurants, projects on petty trades etc.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন দেভেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নেদফি), ইতানগর ব্রাঞ্চনা মফমদুগী ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংগী মতিং হেনগৎহন্নবা দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা বিজিনেস মীত পাঙথোকখ্রে
10 DEC 2021 12:49PM by PIB Imphal
নেদফি, ইতানগর ব্রাঞ্চনা অরুনাচল প্রদেশকী পাপুম পারে দিস্ত্রক্ত, ইতানগরগী সিভিল সেক্রেতরিএত মনাক্তা লৈবা হোতে সু-পিন্সাদা বিজিনেস মীত অমা পাঙথোক্তুনা ভারতকী নীংতম্বা ৭৫শুবা চহিগী ‘অজাদি কা অমৃত মহোতসব’ পাঙথোকখ্রে‍। মীফম অদুদা মতিং লৈবা ওন্ত্রপ্রিন্যুর ২৭না শরুক য়াখি‍।
মীফম অদুদা নেদফিগী থবক থৌরমশিং অমসুং অতাবা শেন্দোয়দা মীৎয়েং থমদুনা নেদফিনা পীরিবা তোঙান তোঙানবা লোনশিং অমসুং হকশেল, চা, ইয়োং অমসুং খুৎহৈবগী ইন্দস্ত্রীগী নৌনা হৌদোকপা নেদফি স্কিমশিং অমসুং সেল্ফ-এমপ্লোইদ প্রোফেসনেল লোন স্কিমগী মতাঙদা প্রজেন্তেসন অমা উৎখি‍।
অখন্নবা মীথুং শ্রী গোলি অঙ্গু, দিপুতী দাইরেক্তর, দিপার্তমেন্ত ওফ ইন্দস্ত্রী, অরুনাচল প্রদেশ লৈঙাক্না নোর্থ ইস্ত ইন্দস্ত্রিএল স্কিম (এন.ই.আই.দি.এস.)কী মখাদা পায়খৎলিবা তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং অমসুং এন.ই.আই.দি.এস.কী মখাদা পীরিবা কান্নবশিংগী মতাঙদা পনখি‍।
শরুক য়াখিবশিংদা বি.এম. নেদফি ইতানগরনা কমদৌনা লোন থাগনি অমদি সিক্যুরিতী অমসুং রিকভরিগী ৱাফম য়াওনা লোনগী চে চাং শেম শাবগী থৌওংশিংগী মতাঙদা তাকখি‍। মখোয়দা বুককীপিং, ওদিত তৌরবা ফাইনান্সিএল স্তেতমেন্ত অমসুং অফবা মওংগী বেঙ্কিং ত্রাঞ্জেক্সন থম্বগী মরুওইবশিংগী মতাঙদসু তাকখি‍।
মীফম অদু ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুম নেদফি ইতানগর ব্রাঞ্চনা পীদুনা লোইশিনখি‍। শরুক য়াখিবশিংনা রিএল এস্তেত প্রোজেক্ত, রেস্তোরেন্ত, পেত্তী ত্রেদকী প্রোজেক্তনচিংবশিংদা থৱায় য়াওশিনবা মতৌ উৎখি‍।