Ministry of Development of North-East Region
A Fusion of Culture and Fun-Hornbill Festival
02 DEC 2021 4:53PM by PIB Delhi
Hornbill festival reflects the rich culture, lifestyle, and food habits of Nagaland. It is the largest celebration of the Indigenous Warrior Tribes of Nagaland & generally celebrated for 10 days .
The festival is called Hornbill, also known as Dhanesh bird. It occupies an important place in the culture and folklore of the Naga tribes.
Many tourists within the country and from abroad, visit our 'Ashtalakshmi' Nagaland to enjoy and experience the festival. This festival is currently being celebrated in the major parts of Nagaland that includes Kisma to Kohima, Mocomchung, Dimapur, Okha etc.
MAJOR HIGHLIGHTS OF THE FESTIVAL
- Traditional arts, folk songs & games
- Tribal life with replicas of tribal huts, wooden carvings and drum instruments beats at end of the day.
- Mouth-watering dishes
- Enjoy the cultural performances throughout the day and become a part of the event.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
সংস্কৃতি অমসুং হরাও তয়াম্বগী ফ্যুজন অমা – হোর্নবিল ফেস্তিবেল
02 DEC 2021 4:53PM by PIB Imphal
হোর্নবিল ফেস্তিবেলনা নগালেন্দগী ইনাক খুল্লবা সংস্কৃতি পুন্সী মহিং অমসুং চিঞ্জাক্কী হৈনবিশিং মমি তারি। মসি নগালেন্দগী ইন্দিজেনস ৱারিয়র ত্রাইবশিংগী খ্বাইদগী চাউবা সেলেব্রেসন্নি অমদি মহৌশানা নুমিৎ ১০নি পাংথোকই।
কুমহৈ অসি হোর্নবিল কৌই, ধনেশ উচেকসু কৌই। মসিনা নাগা ত্রাইবশিংগী কলচর অমসুং ফোল্কলোরদা মরুওইবা মফম অমা কল্লি।
লৈবাক্কী মনুং অমসুং মপানদগী লমকোয়বা কয়ানা ফেস্তিবেল অসি শরুক য়ানবা ঐখোয়গী ‘অশতালক্ষ্মি’ নগালেন্দদা লাক্লি। কুমহৈ অসি হৌজিক্কি ওইনা নগালেন্দগী মরুওইবা শরুকশিংদা পাংথোক্লি মদুদা কিসমাদগী কোহিমা, মোকোমচুং, দিমাপুর, ওখা অসিনচিংবা য়াওরি।
কুমহৈগী মরুওইবা হায়লাইতশিং
- ত্রেদিস্নেল আর্তস, ফোল্ক সোংশিং অমসুং শান্ন-খোৎনবা
- ত্রাইবেল হৎশিংগী রেপ্লিকাশিংগা লোয়ননা ত্রাইবেল লাইফ, ৱুদন কার্ভিং অমসুং নুমিৎ অদুগী লোইশিল্লকপদা দ্রম ইন্সত্রুমেন্তশিং থিনবা।
- মহাও লৈরবা মথেলশিং
- নুমিৎ চুপ্পা কলচরেল পর্ফোমেন্সশিং য়েংবীয়ু অমদিং থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইবিয়ু।