Prime Minister's Office
PM pays tributes to Acharya Vinoba Bhave on his Jayanti
11 SEP 2021 11:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid rich tributes to Acharya Vinoba Bhave on his Jayanti.
In a series of tweets, the Prime Minister said:
“Mahatma Gandhi described him as someone who was absolutely against untouchability, unwavering in his commitment to India’s freedom and a firm believer in non-violence as well as constructive work. He was a thinker par excellence.
Tributes to Acharya Vinoba Bhave on his Jayanti.
Acharya Vinoba Bhave carried forward the noble Gandhian principles after India attained independence. His mass movements were aimed at ensuring a better quality of life for the poor and downtrodden. His emphasis on collective spirit will always continue to inspire generations.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অচার্য় বিনোবা ভাবেগী মপোক নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
11 SEP 2021 11:05PM by PIB Imphal
অচার্য় বিনোবা ভাবেগী মপোক নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে৷
ত্বীতকী পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“মহাক অসি শোক্ন-শম্নবা য়াদবগী মাইয়োক্তা লৈপখিবা, ভারত মনিং-মখা তমহন্নবা হোৎনবদা লেপ্প-লৈতনা থৌদাং লৌখিবা অমসুং অহিংশা অমদি কন্সত্রক্তিব ৱার্কতা তশেংনা থাজজবা মীওই অমনি হায়না মহাত্ম গান্ধীনা মহাকপু ফোংদোকখি৷ মহাক অসি থিঙ্কর পার এক্সিলেন্স অমা ওইখি৷
অচার্য় বিনোবা ভাবেগী মপোক নুমিৎতা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে৷
ভারতনা মনিং-মখা তম্লবা মতুংদা ফজরবা গান্ধীয়ন প্রিন্সিপলশিং অদু অচার্য় বিনোবা ভাবেনা ইনখি৷ লাইরবা অমসুং শোত্থরবা মীওইশিংগী পুন্সিগী ক্বালিতী হেন্না ফগৎহনবা হায়বা অসিনা মহাক্কী চাওরবা ইহৌশিংগী পান্দমনি৷ লিংজেল মান্নবা থৌনা অমগা লোইননা মহাক্না হোৎনখিবা অসিনা মীরোনশিংদা মতম পুক্নমক্তা লেপ্প-লৈতনা পুক্নিং থৌগৎলগনি৷”