Prime Minister's Office
PM interacts with representatives of religious and social organizations on Covid-19
PM exhorts leaders to work with government to spread awareness about vaccines & tackle vaccine hesitancy
Help provided during the pandemic is a shining example of Ek Bharat-Eknishtha Prayas: PM
PM asks the leaders to ensure that everyone becomes a part of Azaadi ka Amrut Mahotsav
On the occasion of 75 years of independence, let us work towards uniting the country through a Bharat Jodo Aandolan : PM
The leaders thank the PM for leading the fight against Covid-19 from the front; give wholehearted support for preventing the third wave of Covid-19
28 JUL 2021 7:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held an interaction with representatives of religious and social organizations to discuss the Covid-19 situation earlier today via video conferencing.
Prime Minister said that the interaction is yet another example of society and government working together for the benefit of the country. He appreciated the work done by these organizations towards meeting the challenges posed by Covid-19. He said that the help provided to people was beyond caste or religious considerations and was a shining example of ‘Ek Bharat-Eknishtha Prayas’. Across the country, Temples, Mosques, Churches and Gurudwaras doubled up as hospitals and isolation centres, while also helping the needy get food and medicines, he said.
Prime Minister discussed the rapid rollout of the vaccination drive in the country, adding that the ‘Sabko Vaccine Muft Vaccine’ campaign is like a shield in the fight against Corona. He exhorted the religious and community leaders to join the efforts of the government by helping spread awareness about vaccination and help combat rumours and confusions about the vaccines. He asked them to work in collaboration with the government, especially in areas where there is high vaccine hesitancy. This will go a long way in helping our health workers reach out to each and every citizen.
Prime Minister also asked the leaders to be a part of the celebration of 75 years of independence. He asked them to ensure that everyone becomes a part of ‘Azaadi ka Amrut Mahotsav’. He said that on this occasion, we should work toward uniting the entire length and breadth of the nation through a ‘Bharat Jodo Aandolan’, and showcase the true spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
The interaction was attended by Prof. Salim Engineer, Convenor, Kendriya Dharmik Jan Morcha and Vice President, Jamaat-e-Islami Hind; Maha Rishi Peethadheeshwar Goswami Sushil Maharaj, National Convenor, Bharatiya Sarv Dharam Sansad, Uttar Pradesh; Swami Omkaranand Saraswati, Peethadheeshwar, Omkar Dhaam, New Delhi; Singh Sahib Giani Ranjit Singh, Chief Granthi, Gurudwara Bangla Sahib, New Delhi; Dr. M. D. Thomas, Founding Director, Institute of Harmony & Peace Studies, New Delhi; Swami Veer Singh Hitkari, President, All India Ravidasiya Dharam Sangathan; Swami Sampat Kumar, Galta Peeth, Jaipur; Acharya Vivek Muni, President, International Mahavir Jain Mission, New Delhi; Dr. A. K. Merchant, National Trustee & Secretary, Lotus Temple and Indian Baha'i Community, New Delhi; Swami Shantatmanand, President, Ramakrishna Mission, New Delhi; and Sister B. K. Asha, Om Shanti Retreat Centre, Haryana.
The leaders thanked the Prime Minister for organising the interaction and lauded his decisive leadership in the fight against the pandemic. They spoke about the exemplary work done by different religious and social organizations towards tackling the challenges posed by Covid-19. They voiced their support towards spreading awareness about the ongoing vaccination drive and provided their ideas and suggestions for preventing the third wave.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ধর্ম্ম অমসুং মীয়ামগী ওইবা ওর্গানাইজেসনশিংগী মীহুৎশিংগা কোবিদ-১৯গী মতাংদা উনখ্রে
পি.এম.না ভেক্সিনশিং অমসুং ভেক্সিনগী চিংনবা লৈরিবা অসি কোকহনবা লুচিংবশিংবু সরকারগা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা পাউজেল শন্দোক্নবা কন্না তকশিনখ্রে
লায়চৎ মনুং অসিদা মতেং পীবা অসি এক ভারত-একনিস্থা প্রয়াসকী লারবা খুদম অমনি: পি.এম.
পি.এম.না মীপুম খুদিংমক অজাদী কা অম্রুত মহোৎসবকী শরুক অমা শোইদনা ওইহন্নবা লুচিংবশিংদা হায়খ্রে
নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫শুবগী থৌরমদা, ঐখোয়না ভারত জোরো অন্দোলনগী মখাদা লৈবাক অসি অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা থবক তৌরশি: পি.এম.
লুচিংবশিংনা পি.এম.বু কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংনবগীদমক মাংজিল থাদুনা লুচিংবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে; কোবিদ-১৯ অহুমশুবা ৱেব অসি ঙাকথোক্নবা থৱায় য়াওনা হোৎনবিখি
28 JUL 2021 7:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অয়ুক অঙনবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ধর্ম্ম অমসুং মীয়ামগী ওইবা ওর্গানাইজেসনশিংগী মীহুৎশিংগা কোবিদ-১৯গী মতাংদা খন্ন-নৈননবা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হায়রিবা উনবা অসিনা লৈবাক্কী য়াইফনবগীদমক মীয়াম অমসুং সরকারগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি হায়বগী অতোপ্পা খুদম অমনি। মহাক্না ওর্গানাইজেসনশিং অসিবু কোবিদ-১৯না পীরিবা অৱাবা অসি থেংননবা হোৎনরিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মীয়ামদা মতেং পীবা অসি জাৎ-বিজাৎ অমসুং ধর্ম্মগী ৱাংমদনি অমসুং ‘এক ভারত-একনিস্থা প্রয়াস’কী লারবা খুদম অমনি। লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লৈরিবা, মন্দিরশিং, মসজীদশিং, চর্চশিং অমসুং গুরুদ্বারাশিংদা হোস্পিতাল অমসুং আইসোলেসন সেন্তর শরুক অনি থোক্না ওইবা হেনগৎলক্লি, হায়রিবা অসি লৈত-লায়রশিংদা হিদাক লাংথক অমসুং চাননবগী মতেং পীরি, হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসি অথুবা মতমদা ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব তৌনবগী ৱা খন্নখি, ‘সবকো ভেক্সিন মুফ ভেক্সিন’ কেম্পেইন অসিনা কোরোনা লান্থেংনবগী চুঙ্গোই অমনি হায়না মখা তাখি। মহাক্না ধর্ম্ম অমসুং মীয়ামগী ওইবা লুচিংবশিংদা ভেক্সিনেসন অসিগী মতাংদা মীয়ামদা পাউজেল শন্দোক্তুনা অমসুং ভেক্সিন অসিগী মতাংদা তোঙা শন্দোকপা অমসুং চমম্নবা পোক্লিবা অসি কোক্ননবা সরকার অসিনা হোৎনরিবা অসিদা মতেং পাংনবা হায়খি। মহাক্না মখোয়দা মরুওইনা ভেক্সিন অসিগী মতাংদা য়াম্না ৱাংনা চিংনবা লৈবা মফমশিংদা সরকারগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়রি। হায়রিবা অসিনা ঐখোয়গী হকশেল ৱার্করশিংনা লৈবাক্কী মীপুম খুদিং য়ৌহনবদা মতেং ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নিং-খা তম্বগী ৭৫শুবা চহি থৌরম পাংথোকপদা লুচিংবশিংনা শরুক অমা ওইনা য়াওনবা হায়খি। মীপুম খুদিংমক ‘অজাদী কা অম্রুত মহোৎসব’কী শরুক অমা শোইদনা ওইহন্নবা মখোয়দা হায়খি। মহাক্না হায় মদুদি থৌরম অসিদা লৈবাক পুম্বা ‘ভারত জোরো অন্দোলন’গী মখাদা অমত্তা ওইনা পুনশিনবা অমসুং ‘এক ভারত স্রেস্থা ভারত’কী ইথিল উৎনবা থবক তৌগদবনি হায়খি।
উনবগী থৌরম অসিদা প্রোফেসর সলিম ইঞ্জিনিয়র, কনভেন্নর, কেন্দ্রিয়া ধর্মিক জন মোর্চা অমসুং ভাইস প্রসিদেন্ত, জমত-ই-ইস্লামি হিন্দ; মহা রিশি পীথাধীশ্বর গোস্বামী সুশিল মহারাজ, নেস্নেল কনভেন্নর, ভারতিয়া সার্ভ ধরম সনসদ, উত্তর প্রদেশ; স্বামী ওমকারান্দ সরাশ্বাতি, পীথাধীশ্বর, ওমকার ধাম, নই দিল্লী; সিংহ সহিব জিয়ানি রঞ্জিৎ সিংহ, চীফ গ্রান্থী, গুরুদ্বারা বঙ্গলা সাহিব, নই দিল্লী; দাঃ এম.দি. থোমাস, ফাউন্দর দাইরেক্তর, ইন্সতিত্যুৎ ওফ হার্মোনী অমসুং পিস স্তদীজ, নই দিল্লী; স্বামী ভীর সিংহ হিতকারি, প্রসিদেন্ত, ওল ইন্দিয়া রবিদাসিয়া ধরম সঙ্গথন; স্বামী সম্পৎ কুমার, গাল্তা পীথ, জায়পুর; আচার্য়া ভিবেক মুনি, প্রসিদেন্ত, ইন্তর্নেস্নেল মহাভির জেন মিসন, নই দিল্লী; দাঃ এ.কে.মর্চান্ত, নেস্নেল থ্রস্তি অমসুং সেক্রেতরী, লোতস তেম্পল অমসুং ইন্দিয়া বাহাই কম্ম্যুনিতী, নই দিল্লী; স্বামী শান্তমাঅন্দ, প্রসিদেন্ত, রামাকৃষ্ণ মিসন, নই দিল্লী; অমসুং সিস্তর বি.কে. আসা, ওম শান্তি রিত্রিত সেন্তর হরিয়ানা, হায়রিবশিং অসিনা শরুক য়াখি।
লুচিংবশিংনা উনবগী থৌরম অসি শিনবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং লায়চৎ অসিবু লান্থেংনবদা মহাক্না লৌখিবা লুচিংবা অমগী ফিরেপ অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না ধর্ম্ম অমসুং মীয়ামগী ওইবা ওর্গানাইজেসন কয়া অমনা কোবিদ-১৯না পীরিবা চৈথেং অসি মায়োক্ননবা লৌরিবা থৌদাংশিংগী মরমদা ৱারী শান্নখি। মখোয়না হৌজিক চৎথরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিদা পাউজেল শন্দোকপদা মতেং পাংনবা অমত্তা ওইবা খোলাও লাওখি অমসুং অহুমশুবা ৱেব অসি ঙাকথোক্নবা মখোয়গী ৱাখল্লোন অমসুং অপাম্বা ফোংদোকখি।